Όλο και χειρότερα... Καμία ελπίδα... - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 123
    Senior Member
    Originally posted by krino
    οταν θα παψεις να εχεις μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου,
    θα λυσεις και τα προβληματα σου.
    Μεχρι τοτε ολα ειναι βουνο (α)
    ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δεν σε βοηθάνε πολύ τα cymbalta. δεν είναι σχεδιασμένα για να μειώνουνε την κρυφομεγαλομανια μερικών.

Senior Member
    Originally posted by lucifer
    ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δεν σε βοηθάνε πολύ τα cymbalta. δεν είναι σχεδιασμένα για να μειώνουνε την κρυφομεγαλομανια μερικών.

Σωστό.

Banned

μερικες φορες ολα τα cymbalta tου κοσμου ειναι αχρηστα.

Senior Member
    OK OK OK
    got it
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΧΑΡΗΚΑ
    ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ

ΕΛΠΙΖΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ

Senior Member
    μη δινεις σημασια...
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Originally posted by oboro
    μη δινεις σημασια...
    οντως,μπορει να μην συμμετεχω αλλα διαβαζω..

Senior Member
    Δεν υπάρχει λόγος να μην ξαναγράψεις και κριτικές θα υπάρχουν πάντα να ξέρεις. Το θέμα είναι εσύ να ξέρεις ποια είσαι και να μην επηρεάζεσαι από αυτές που πιστεύεις ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμένα απλά μου έχεις δώσει την εντύπωση ότι κατά βάθος δεν θέλεις να προχωρήσεις. Ηδονίζεσαι με τη \"θυματοποίηση\" που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου και στο ξαναέγραψα.

Κάθε φορά που σου προτείνουμε μια λύση, βρίσκεις άλλη μια δικαιολογία να μην προχωρήσεις. Αυτά είναι απλά προφάσεις που γεννάει το μυαλό. Απλά, σκέψου το και την επόμενη φορά που πχ θα θες να βγεις και θα σκεφτείς μα δεν μπορώ να το κάνω, δε νιώθω καλά πες ότι είσαι πιο δυνατή από τους φόβους σου.

Μεγαλομανής γιατί? Επειδή νιώθει ότι δε θα τα καταφέρει και ότι μόνο αυτή το περνάει όλο αυτό? Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί? Σχεδόν όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση.

Senior Member
    Εγώ από την άλλη προτείνω να γίνουν σεβαστα κι αυτά τα συναισθήματα απομόνωσης. Εξάλλου δεν θα είναι για πάντα. Τώρα μάλλον θέλεις να \"κρυφτείς\". Οκ. Ο κόσμος θα συνεχίσει και χωρίς εσένα και εσύ χωρίς τον κόσμο για λίγο. Όποτε θες όμως είναι εκεί έξω και σε περιμένει.
    Κάποια πράγματα θα υπάρχουν που θα σου αρέσουν να κάνεις... Κάνε αυτά. Μην γυρίζεις στο παρελθόν... τίποτα δεν βγαίνει απ\' αυτό.
    Αναρωτιέμαι αν πραγματικά \"θρηνείς\" γι\' αυτόν τον άνθρωπο (που δεν σου συμπεριφερόταν και πολύ καλά από ό,τι κατάλαβα) ή για κάτι άλλο μέσω εκείνου...;
    Και μέχρι να το βρεις και να το ρυθμίσεις μέσα σου, μήπως συνέχεια θα \"θρηνείς\" μέσω κάποιου άλλου... αβαταρ(!) κάθε φορα; (θυμήθηκα και τη ταινία που είναι γαμάτη 3d )
    Τέλος πάντων αυτά είναι πολύ deep για την ώρα (ντιπ για ντιπ :P)

Senior Member
    Originally posted by melissa

Μεγαλομανής γιατί? Επειδή νιώθει ότι δε θα τα καταφέρει και ότι μόνο αυτή το περνάει όλο αυτό? Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί? Σχεδόν όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση.
    οχι γι αυτο. Θα απαντησω στην ερωτηση σου αλλα θα το αποσυνδεσω απο την περιπτωση της donald (μην παραξηγηθω και τελειως).
    Ερωτηση: πως συνδεεται η στενοχωρια και η αδυναμια της καταθλιψης με την μεγαλομανια? (πραφανως οχι παντα, αλλα σε αρκετες περιπτωσεις)
    Απαντηση:
    1)μεσω της ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ που εχει το ατομο απο τον εαυτο του, τους αλλους, τη ζωη, τα πραγματα.
    2)μεσω της απαξιωσης του θετικου κομματιου που εχει καταφερει να εκπληρωσει το ατομο σε ενα στοχο.
    Ιδεες/πεποιθησεις του τυπου: εγω θα επρεπε να τα κανω ολα τελεια, δεν θα επρεπε να κανω ποτε λαθη, δεν μπορω να διαβαζω τις κακες ειδησεις στις εφημεριδες, πως ειναι δυνατον να ζω σε ενα κοσμο με τοσα στραβως κειμενα, οι αλλοι θα επρεπε να μου συμπεριφερονται παντα οπως εγω θα ηθελα κλπ κλπ
    Στην πραξη ερχεται πιο ευκολα η ματαιωση/απογοητευση οταν βαζει καποιος πολυ υψηλα το στοχο. Πετυχαινει το μισο, ηδη η προσδοκια που δεν εκπληρωνεται φερνει μια δοση απογοητευσης. Καποιοι λενε \"τι να κανουμε δεν πειραζει, καλο και το μισο\". Προσαρμογη των προσδοκιων. Γλυτωνουν την καταθλιψη. Καποιοι αλλοι το μηδενιζουν. Λενε, εγω δεν ειμαι για μισα, η ολα η τιποτα. Τι να προσπαθω για το μετριο? Τα παρατανε και καθονται και κλαιγονται παρεα με το τιποτα τους.
    Η μεγαλομανια υπαρχει με την εννοια οτι προτιμουν το τιποτα σε σχεση με το μετριο οταν καταλαβουν οτι δεν μπορουν να εχουν το ολο.

Επισης εγω την αποκαλω κρυφομεγαλομανια για να την αντιπαραθεσω με την φανερη μεγαλομανια που εχουν αλλα ατομα, οπως πχ μεγας ναπολεοντας, χιτλερ, μιμη ντενιση κλπ κλπ οπου εκει ειναι ξεκαθαρο και σαφες οτι ο αλλος ειναι μεγαλομανης.

Senior Member
    εγω παντως δεν θα χαρακτηριζα την ντοναλντ μεγαλομανη με τιποτα.
    και ο δικος μου ορισμος για την μεγαλομανια ειναι το να προκαλουμε την προσωπικη μας επιδειξη,να θελουμε να ειμαστε πανω απο τους αλλους,να θελουμε παντα να ειμαστε εμεις που εχουμε δικιο.
    υπαρχει διαφορα αναμεσα στην μεγαλομανια και στις υψηλες απαιτησεις...

Banned
    1)μεσω της ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ που εχει το ατομο απο τον εαυτο του, τους αλλους, τη ζωη, τα πραγματα.

σωστη η εκτιμηση.
    Το προβλημα μεγενθυνεται οταν στις υψηλες προσδοκιες μας εμπλεκονται και αλλοι, στους οποιους εχουμε την απαιτηση να συνηγορησουν στις προσδοκιες μας.

Οταν αυτο δεν γινεται ετσι, τοτε πεφτει ο ουρανος στο κεφαλι μας.
    Ετσι χωρις εξηγηση, χωρις ερμηνεια, χωρις μπουσουλα.

Καμια σκεψη οτι οι αναποδιες στην ζωη οχι μονο τυχαινουν αλλα επιβαλλονται για να μπορεις να συγκρινεις.
    Στην πορεια της ζωης μου τετοιες εμπειριες μου εγιναν μαθημα, για να καταλαβω το ποσο ασημαντος ειμαι και να θεωρω οτι το πρωτο μαθημα της ζωης ειναι η ταπεινοφροσυνη και ασημαντοτητα μου ως υπαρξη.

Το να εχω σκεψεις οτι ο διπλα μου με θεωρει κατι σημαντικο (το αν ειμαι η οχι αυτο δεν εχει σημασια, εκεινο που λεω ειναι τι νομιζω εγω) η να εχω προσδοκιες σε κατι τετοιο ειναι η μεγαλυτερη φενακη του ανθρωπου απο γεννησεως του.
    Ισως να ειναι και ο μεγαλυτερος εφιαλτης που καταστρεφει τους ανθρωπους.

Ολα αυτα στο περασμα του χρονου καποια στιγμη (ειτε το θελουμε ειτε οχι) αυτα γινονται αντιληπτα.
    Μονο που η ζωη του παρελθόντος εχει ηδη φυγει πισω μας.
    Τα χρονια της νιοτης, αυτα που αξιζαν να τα ζησεις ειναι πλεον αναμνησεις τοσο ξεθωριασμενες που δεν αξιζαν που υπηρξαν, γιατι πολυ απλα δεν βιωθηκαν σαν τετοιες.

Η ζωη και το διαβα της, ειναι μια πολυ προσεκτικη εμπειρια και θελει ενα προσεκτικο ρουφηγμα, θελει πολυ λεπτες και φινα ρεγουλαρισμενες κινησεις. Τετοιες, ετσι ωστε οταν κατι σου διαφευγει να μην κανεις ρουπι μεχρι να τις χωνεψεις.

Μονο που σε ολα αυτα, πρεπει να μαθεις να σκεφτεσαι, να νιωθεις μεσα σου τι συμβαινει και πως συμβαινει.
    Να εισαι απαλλαγμενος απο ενοχες και να μην αφηνεις τριτους να σε επηρεαζουν.

Με δυο λογια,
    να εισαι ελευθερος ανθρωπος.

Senior Member

Η ζωη και το διαβα της, ειναι μια πολυ προσεκτικη εμπειρια και θελει ενα προσεκτικο ρουφηγμα, θελει πολυ λεπτες και φινα ρεγουλαρισμενες κινησεις. Τετοιες, ετσι ωστε οταν κατι σου διαφευγει να μην κανεις ρουπι μεχρι να τις χωνεψεις.

Μονο που σε ολα αυτα, πρεπει να μαθεις να σκεφτεσαι, να νιωθεις μεσα σου τι συμβαινει και πως συμβαινει.
    Να εισαι απαλλαγμενος απο ενοχες και να μην αφηνεις τριτους να σε επηρεαζουν.

Με δυο λογια,
    να εισαι ελευθερος ανθρωπος.
    Να νιώθεις μέσα σου τι συμβαίνει και πως συμβαίνει.
    Καμιά φορά να μην το νιώθεις και καθόλου σε κάνει πιο λέφτερο.
    κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
    ΣΕΦΕΡΗΣ

Banned
    Originally posted by narnia

Να νιώθεις μέσα σου τι συμβαίνει και πως συμβαίνει.
    Καμιά φορά να μην το νιώθεις και καθόλου σε κάνει πιο λέφτερο.

η αγνοια ειναι ο καλυτερος φιλος μας, narnia?
    εδω παω πασο,
    επισης αν εχεις αλτσχαιμερ παιζει να εισαι και πολυ πιο ευτυχισμενος....

Δεν βλεπω ομως διεξοδο για να συμφωνησω με την αποψη σου.
    Πιστευω οτι αν δεν νιωσω εγω για μενα, θα νιωσουν αλλοι παλι για εμενα, ιδιως να εντασεσαι σε μια κοινωνια, αλλιως αμα εισαι στο βουνο ο ελεγχος ειναι με αλλους ορους.
    Οτι προτιμας.....

Αλλωστε στο πως καποιος θα νιωθει ευτυχισμενος, εγω ειμαι ο τελευταιος που θα γνωμοδοτησει.

Senior Member
    Κόλαση είναι οι Άλλοι.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Όπως κι ο παράδεισος επίσης :P
    Αυτό το θεώρημα αφαιρεί από μας.
    Προτιμώ λοιπόν να λέω η κόλαση είμαστε εμείς

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast