Όλο και χειρότερα... Καμία ελπίδα... - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 123
    Senior Member
    Originally posted by donald_girl
    OK OK OK
    got it
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΧΑΡΗΚΑ
    ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ

ΕΛΠΙΖΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ
    OK αλλά εγώ από τη μεριά μου σου λέω ότι σε λίγο καιρό που θα βρεις κάποιον άλλο και θα είσαι χαρούμενη θα αναλογίζεσαι το τί έγραφες εδώ και θα γελάς.Γιατί πολλά από αυτά που γράφεις βγάζουν μόνο πίκρα επειδή σε παράτησε κάποιος άνδρας.Δεν είσαι το μοναδικό άτομο που πέρασε ερωτική απογοήτευση ούτε το τελευταίο.Και επιπλέον αυτό το \'άσχημα\' που λες ότι νιώθεις,όλοι λίγο πολύ το νιώθουμε, διαφορετικά δεν θα ήμασταν τώρα σ\'αυτό το site.Ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους.

Senior Member
    donald_girl, σου αφιερώνω ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια...

Asarkos - Einai mystiria i xwra twn dakrywn

http://www.youtube.com/watch?v=HD1xNvIipss
    http://www.mazi.org.gr/

Junior Member
    Γειά σου donald girl.Είμαι η Ναταλία,18 ετών κι η περιπτωσή σου έχει κοινά με τη δική μου.Έχω μείζον κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.Πέρασα πολύ δύσκολα.Πρόσφατα \"βγήκα\" κι εγω ταο ενα μειζον καταθληπτικό επεισόδιο και νιώθω πως κέρδισα άλλη μια μάχη.Πέρνω Cymbalta 60 mg ημερισίως περίπου 3 μήνες.Κανω ψυχοθεραπεία περίπου 8 μήνες.Αυτό που κατάλαβα ως τώρα απ όλα αυτά,είναι ή προσπαθείς μόνη σου με όση δυναμη έχεις και κάνεις μπροστά ή αφήνεσαι στο έλεος του Θεού.Αν γίνει θαύμα,τη γλιτώνεις.Διαφορετικά....εί� �αι μονόδρομος προς το τέλος.Καλή δύναμη.

Junior Member
    Σου χαρίζω κι εγω ενα τργούδι. germa-ta ksorkia tis fotias kai tou thana
    tou thanatou
    Πάντως εγω δε θα κρίνω αρνητικά τη στάση σου επειδή σε καταλαβαίνω απόλυτα.Ίσως να έχω νιώσει χειρότερα απ ότι εσυ.Δεν είναι εκεί το θέμα.Ούτε οι θεωρίες κι οι συμνουλές κάνουν και πολλά.Δυστηχώς.Κι αυτό το στηρίζω στο οτι κατα βάθος ο καθένας μας ξέρει ποιό είναι το καλό του. Τουλάχιστον τις ωρες που νιώθουμε λίγο καλύτερα.Βασίσου στην εσωτερική σου δύναμη.Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.Κι εγω άλλα πιστευα,όμως ετσι είναι και θα το δείς.Επίσης,πρέπει να σου τονίσω οτι δεν εχει νοημα ν αυξάνεις τη δοσολογία του Cymbalta. Επειδή δεν είναι δοσοεξαρτώμενο χαπι δηλαδή δεν ανεβάζει τη διάθεση ακόμη κι αν πάρεις μεγαλύτερη ποσότητα.Άλωστε το εχω δοκιμάσει κι αυτό.Τα ιδια σκατα,ισως και χειρότερα.Ενω πχ τα Tavor ου ειπες οτι έπερνσς ή τα Lexotanil 3 mg ου έπερνα εγω Έχω πάρει και Tavor 2,5 mg αλλά πιστεύω οτι τα Lexotanil είναι καλύτερα.Τ αγχολυτικά που σου ανέφερα,ανεβαζουν τη διάθεση με την αυξηση της δόσης ομως εχουν μεγάλο κίνδυνο εξάρτησης. Όταν τα σταματάς σου βγαίνει ξινή η χαρά.Τουλάχιστον,ετσι εγινε μ εμενα.Αυτά που σου λεω,ειναι λιγο σκληρα,αλλά αληθινά.Δε μ αρεσει να αφηνω τους αλλους να ζουν με ψευδαισθήσεις.Για να εισαι λοιπον καλα,ΒΑΣΙΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΟΥ.Και να ξερεις,οτι εχεις περισσότερη δυναμη και υπομον΄ή απ οση νομίζεις.

Member
    γεια σου donald girl καταρχας συμμεριζομαι τον πονο σου για τα τραυματα του παλενθοντος και ευχομαι να τα ξεπερασεις. και συγνωμη δεν καταφερα να διαβασω και τις 12 σελιδες αλλα με τα λιγα που βλεπω εχεις κολλησει με τον τυπο. παρατηρω τις αντιφασεις και το μπερδεμα σου οταν λες πως ειναι σκατα μυαλα αλλα θες να εχετε αγνη αγαπη μεταξυ σας. υποστηριζω την καλη θεληση σου αλλα δεν μπορω και να μην προβληματιστω απο το γεγονος πως παρολο που ηταν σκατα τον λατρευες. γιατι? μηπως κατι σε αυτη την αρνητικη πτυχη του πρωην σου σου αρεσε? φενεσαι κοριτσι με πολλα θετικα στοιχεια αλλα καποιο μπερδεμα παιζει εδω και κολλημα το οποιο δεν μπορω να καταλαβω.

Senior Member
    Originally posted by lucifer
    Originally posted by melissa

Μεγαλομανής γιατί? Επειδή νιώθει ότι δε θα τα καταφέρει και ότι μόνο αυτή το περνάει όλο αυτό? Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί? Σχεδόν όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση.
    οχι γι αυτο. Θα απαντησω στην ερωτηση σου αλλα θα το αποσυνδεσω απο την περιπτωση της donald (μην παραξηγηθω και τελειως).
    Ερωτηση: πως συνδεεται η στενοχωρια και η αδυναμια της καταθλιψης με την μεγαλομανια? (πραφανως οχι παντα, αλλα σε αρκετες περιπτωσεις)
    Απαντηση:
    1)μεσω της ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ που εχει το ατομο απο τον εαυτο του, τους αλλους, τη ζωη, τα πραγματα.
    2)μεσω της απαξιωσης του θετικου κομματιου που εχει καταφερει να εκπληρωσει το ατομο σε ενα στοχο.
    Ιδεες/πεποιθησεις του τυπου: εγω θα επρεπε να τα κανω ολα τελεια, δεν θα επρεπε να κανω ποτε λαθη, δεν μπορω να διαβαζω τις κακες ειδησεις στις εφημεριδες, πως ειναι δυνατον να ζω σε ενα κοσμο με τοσα στραβως κειμενα, οι αλλοι θα επρεπε να μου συμπεριφερονται παντα οπως εγω θα ηθελα κλπ κλπ
    Στην πραξη ερχεται πιο ευκολα η ματαιωση/απογοητευση οταν βαζει καποιος πολυ υψηλα το στοχο. Πετυχαινει το μισο, ηδη η προσδοκια που δεν εκπληρωνεται φερνει μια δοση απογοητευσης. Καποιοι λενε \"τι να κανουμε δεν πειραζει, καλο και το μισο\". Προσαρμογη των προσδοκιων. Γλυτωνουν την καταθλιψη. Καποιοι αλλοι το μηδενιζουν. Λενε, εγω δεν ειμαι για μισα, η ολα η τιποτα. Τι να προσπαθω για το μετριο? Τα παρατανε και καθονται και κλαιγονται παρεα με το τιποτα τους.
    Η μεγαλομανια υπαρχει με την εννοια οτι προτιμουν το τιποτα σε σχεση με το μετριο οταν καταλαβουν οτι δεν μπορουν να εχουν το ολο.

Επισης εγω την αποκαλω κρυφομεγαλομανια για να την αντιπαραθεσω με την φανερη μεγαλομανια που εχουν αλλα ατομα, οπως πχ μεγας ναπολεοντας, χιτλερ, μιμη ντενιση κλπ κλπ οπου εκει ειναι ξεκαθαρο και σαφες οτι ο αλλος ειναι μεγαλομανης.

Σύμφωνοι, ένας λανθασμένος τρόπος σκέψης (\'ασπρο -μαύρο και άλλες στρεβλώσεις) και ένα ναρκισσιστικό εγώ ( μιλάω γενικά και δεν αναφέρομαι στην Ντον), μπορεί να οδηγούν σε καταθλιψη και φοβικά σύνδρομα.

Το να πετάς όμως κατάμουτρα στον άλλο οτι είναι μεγαλομανής είναι άστοχο και μη βοηθητικό.

Πολλές διαταραχές κρύβουν απο πίσω έναν νάρκισσο.
    Πληγωμένο και τραυματισμένο.
    που ζητά προσοχή και νιώθει απόγνωση, όταν δεν την έχει απο τους άλλους.
    Που ηδονίζεται με σκέψεις μεγαλέιου ή θυματοποίησης.

Λίγος σεβασμός στον πληγωμένο άνθρωπο.
    Δεν είναι να την κατηγορείς την αδυναμία.
    Εξάλλου δεν πρόκειται για συνειδητές αδυναμίες/επιθυμίες, και είναι άγαρμπο ( το λιγότερο άγαρμπο) να τα φέρνει αυτά κανείς όπως όπως στο φως.

Θέλει προσοχή και πάνω απο όλα ευαισθησία.
    Όχι υπερβολική και ανούσια επικριτική αυστηρότητα.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Ντόναλντ,

εύχομαι κάποτε να γράψεις πάλι.
    Μην δίνεις σημασία σε χαρακτηρισμούς που σου γίνονται..
    Εκφράσου ελέυθερα, και άσε τους να λένε...

Κορίτσι μου,
    κάνεις ψυχοθεραπεία και ενώ συνειδητοποιείς γνωστικά τι πάει λάθος, δεν μπορείς να δράσεις.
    Νομίζω οτι μια βιωματική ψυχοθεραπεία θα σε βοηθούσε περισσότερο ( πχ γκεσταλτ)
    Αν νιώθεις οτι δεν βοηθιέσαι ή οτι δεν υπάρχει καλή χημεία, μην διστάζεις να ψάχνεις άλλο θεραπευτή.

Καλή τύχη κοπέλα μου.

Με συγκινούν πάντοτε τα λόγια σου,
    εύχομαι μια μέρα, αντί να μπήγεις μέσα σου το μαχαίρι
    να σε αγαπήσεις, όπως δεν σε έχει αγαπήσει και δεν θα σε αγαπήσει ποτέ κανείς.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    Originally posted by weird

Το να πετάς όμως κατάμουτρα στον άλλο οτι είναι μεγαλομανής είναι άστοχο και μη βοηθητικό.

Αν ειναι γιατι οχι?

Senior Member
    Originally posted by krino

Αν ειναι γιατι οχι?
    αν δεν ειναι και κανεις εσυ λαθος;ουτε καν την εχεις γνωρισει.

Banned
    Originally posted by Empneustns

Αν ειναι γιατι οχι?

Ναι αλλα αν δεν κανω?
    Και δεν προκειται να την γνωρισω, αποφευγω τετοιες γνωριμιες.

Senior Member
    Originally posted by Empneustns

Αν ειναι γιατι οχι?

Ναι αλλα αν δεν κανω?
    Και δεν προκειται να την γνωρισω, αποφευγω τετοιες γνωριμιες.
    Δεν υπάρχει νόημα σ\'αυτό που κάνετε. Έχετε διαφορετική αντίληψη και κατά συνέπεια αντιμετώπιση της κατάστασης και παρόμοιων καταστάσεων. Οπότε ποιός ο λόγος να παίζετε την κολοκυθιά?

Banned
    ο εμπνευστακος αρεσκεται σε κολοκυθοπιτες....

Senior Member
    it takes two to play the kolokythia...

Banned
    sure,
    i am the kolo....

Senior Member
    Ίσως να έπρεπε να γράψω πολλά!
    Ίσως και να έχω να γράψω πολλά, δεν ξέρω όμως αν μπορώ να το κάνω.
    Απλά θα σας πω πως είμαι κάπως καλύτερα , αν και εξακολουθώ να παθαίνω κρίσεις που δεν είναι τόσο συχνές όσο πριν και παλέυω. Συνεχίζω να προσπαθώ χωρίς να ξέρω που θα με βγάλει, συνεχίζω να κουβαλάω το σταυρό μου... Αν φτάσω κάπου θα σας πω

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast