Results 1 to 10 of 10
-
14-02-2010, 13:09 #1
σημερα γιορταζουν οι ερωτευμενοι. Χρονια μας πολλα.
ερωτας ειναι να ξυπνας το πρωι και να σκεφτεσαι τους αγαπημενους σου. ερωτας ειναι να αισθενσαι πως σε αγαπανε και οταν βραδυαζει να μην νιωθεις μοναξια.
εχω ξεχασει καποια απο τα συσταστικα του ερωτα καθοτι πλεον για να μπορω να νιωθω πως εχω συντροφια προυποθετει να ειμαι σε πραγματικο χρονο με τον ανθρωπο μου η τους κοντινους μου ανθρωπους.
για μενα η συγχρονες μερες των \"ερωτευμενων\" ειναι η ηττα της ψευδαισθησης, η ανακαλυψη της ματαιας ονειροπολησης, ο χρονος που λιγοστευει για να τον ξοδευουμε σε ονειρα, και η με διαφορα νικη της ολιγαρχιας της απολυτοτητας, της κοινης αληθειας που μας μεταπλαθει σε λογιστικα ερμαια των αναγκων της επιβ ιωσης, κοινωνικης, οικονομικης και ζωτικης.
καθοτι στην πραγματικοτητα οι ερωτευμενοι ειναι οι ανθρωποι που ζουν πιο μονοι, μεσα στον δικο τους κοσμο και μεσα στην μοναξια τους, απο τους λογικους.
καποτε ειχα να μου θυμιζω πως υπηρξα και εγω ερωτευμενος με τα αυστηρα κριτηρια του τι εστι ερωτευμενος δηλαδη ερωτας για τον συνανθρωπο, για το υπολοιπο ημιση βασικα, και την ολοκληρωση που φερει ο ερωτας στην προσωπικοτητα μας.
ισως τωρα να μην υποκειμε στα αυστηρα κριτηρια του καθαρου ερωτα, εκανα ενα βημα προς την πραγματικοτητα, αυτο που ειναι ομολογουμενως και κοινως αποδεκτο δηλαδη, οτι ο ερωτας ειναι ο καθρεπτης των πιο επιθυμητων κομματιων του εαυτου. στην ουσια ο αληθινα ερωτευμενος δεν το βλεπει αυτο γιατι θεωρει τον ερωτα του ατοφιο, πως τον εισπρατει ο ανθρωπος του και οχι ο εαυτος του.
χρονια πολλα λοιπον στους ερωτευμενους, παραδοσιακους και συγχρονους.
καλημερα
- 14-02-2010, 14:25 #2
Ο ερωτας αναστατωνει το σωμα, ανοιγει την καρδια μας μεταμορφωνει,παριστανεται με τη γνωστη εικονα του χερουβειμ, που σπαζει τις αμυνες μας με το βελος του,που το στελνει στην καρδια μας.Αυτη η εικονα μας δειχνει πως ο ερωτας ερχεται απο εξω.Ο ερωτας μας χτυπαει με τοσο ισχυρη επιρροη, που διαταρασσει τις πιο ακαμπτες αμυνες μας,φερνει κινηση ζωη και ελπιδα.Η απωτατη εκδηλωση του ερωτα ειναι η συνδεση με τη δημιουργια. Ο ερωτας μας μεταμορφωνει απο αδυναμους σε δυνατους ,απο σκληρους σε μαλακους,απο ακαμπτους σε ευλυγιστους.Μερικοι ανθρωποι ομως,φοβουμενοι πως θα αποδυναμωθουν απο τον ερωτα τον κλεινουν απεξω.Αλλοι βυθιζονται μεσα του με καθε ευκαιρια, πηδωντας απο τον ενα συντροφο στον αλλον ,μεσα στη λαχταρα τους για ερωτικη εμπειρια.Ο ερωτας διαλυει την υποψια ,το φοβο ,την αμυντικοτητα.
Ο Ερωτας ειναι μια μοναδικη εμπειρια,αλλα δεν ειναι η ιδια η αγαπη.Γεφυρωνει το χασμα μεταξυ της σεξουαλικοτητας και της αγαπης και καλυπτει το διαστημα αναμεσα σε δυο ανθρωπους.Η αγαπη ειναι ομορφη εμπειρια που τη νοιωθουμε στον πυρηνα μας.Ειναι μια δυναμη,ενα βαθυ συναισθημα, που εκδηλωνεται μεσα απο την προθεση μας.Η επιλογη να αγαπαμε ειναι μια δημιουργικη πραξη,που εκφραζεται οχι μονο με βουληση,αλλα και ευφυια και συναισθημα.Οταν αγαπαμε, βλεπουμε με φρεσκα ματια,αισθανομαστε με ανοιχτη καρδια.Ηαγαπη δεν ειναι κατι δοσμενο,ειναι μια κατασταση προς την οποια εργαζομαστε και την οποια βιωνουμε βαθμιαια.Η αγαπη και ο ερωτας συχνα μπερδευονται.Αντιθετα απο αυτα που πιστευουμε οι περισσοτεροι ,δεν ειναι το ιδιο πραγμα.Οταν λεμε \"ερωτευτηκα\",συνηθως εννοουμε οτι ειχαμε μια ερωτικη εμπειρια.Τα ενενηντα στα εκατο δημοφιλη τραγουδια αναφερονται στον ερωτα,οχι στην αγαπη Ο ερωτας χτυπαει απο εξω, η αγαπη ερχεται απο μεσα.Ο ερωτας ειναι στιγμιαιος, η αγαπη εχει διαρκεια
14-02-2010, 15:04 #3
ωραιο το αρθρο σου. ελπιζω να εισαι ερωτευμενος και να τα γραφεις αυτα!
14-02-2010, 16:01 #4
\'... Είναι παιχνίδι αιχμηρό που σκαλίζει
γράμματα στα δέντρα και τα πληγώνει.
Είναι βωμός στων ονείρων τη θυσία ο Έρωτας.
Kαι επαίτης περήφανος...\'
Alobar
:)
14-02-2010, 16:19 #5
[quote]Originally posted by Oneiroplasmenos
ωραιο το αρθρο σου. ελπιζω να εισαι ερωτευμενος και να τα γραφεις αυτα! [/quoteερωτευμενη με τον ερωτα!!
14-02-2010, 16:19 #6
Κανείς ποιητής δεν αξιώθηκε να γράψει
αν η πένα του πρώτα δεν είχε βουτήξει στο
μελάνι των καημών.
Και τότε, οι στίχοι του πρωτόλονα αυτιά
εξημερώνουν
και στους τυράννους ακόμα ταπεινότητα
φυτεύουν.
Σαίξπηρ
14-02-2010, 17:09 #7
Επέστρεφε συχνά και παίρνε με,
αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με --
όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη,
κ\' επιθυμία παληά ξαναπερνά στο αίμα·
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται,
κ\' αισθάνονται τα χέρια σαν ν\' αγγίζουν πάλι.
Επέστρεφε συχνά και παίρνε με την νύχτα,
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται...
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
14-02-2010, 20:08 #8
Την αγάπη την στέλνω στον αντρούλη μου..
Που ακούει τις αμπελοφιλοσοφίες μου και με κοιτά με τα μάτια του να χαμογελούν..
Οταν τον σκέφτομαι γελώ και μια γαλήνη με πλημμυρίζει.Έψαχνα χρόνια να τον βρώ.
Ειμαι πολύ τυχερή που τον έχω.
15-02-2010, 01:17 #9
Originally posted by Αφωτεινή
Την αγάπη την στέλνω στον αντρούλη μου..
Που ακούει τις αμπελοφιλοσοφίες μου και με κοιτά με τα μάτια του να χαμογελούν..
Οταν τον σκέφτομαι γελώ και μια γαλήνη με πλημμυρίζει.Έψαχνα χρόνια να τον βρώ.
Ειμαι πολύ τυχερή που τον έχω.
Τι όμορφα λόγια.Πραγματικά είσαι τυχερή.Ποτέ να μην σταματήσεις να τον σκεφτεσαι έτσι
15-02-2010, 01:20 #10
Σε ευχαριστώ γιωτούλα μου,πάντα με τον καλο τον λόγο εισαι...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια