Results 31 to 35 of 35
-
15-02-2010, 19:42 #31
Originally posted by anwnimi
το ιδιο ειναι να περιγραφεις και το ιδιο ειναι να φιλοσοφεις; δεν νομιζω.
Όχι δεν ειναι το ΄διο. Η διαφορά έγκειται στο αν φιλοσοφώ επειδη έχω μάθει παπαγαλία κάποιες σοφιστίες και στο αν ότι έχω μάθει το έχω μάθει βιώνοντάς το.
μπορει εγω μικρος να με ειχαν βρισει, να αντερδασα και εξαιτιας της αντιδρασης μου αντι να δικμαιωθω να εφαγα και σφαλιαρες αλλα αυτο ειναι κατι που δεν θα το νιωσει κανενας που εχει μαθει απλα να παιρνει αυτο που θελει διχως να σεβαστει τον συνανθρωπο του και να επικοινωνισει πρωτα μαζι του.
αν θα ελεγα κατι ειναι πως μερικες φορες αν κοιταξουμε στα μ,ατια μερικων ανθρωπων, βαθυα ομως , θα ανακαλυψουμε ενα ειδος πονου που ουτε στους χειροτερους φιαλτγες μας δεν θα ειχαμε φανταστει.
επομενως η ζωη δεν ειναι παντα πολυγαμικη. αν βρει την ευκαιρια θα κατσει. ετσι απλα.
Εδώ δε θα συμφωνήσω... Η ζωή δεν είναι κάτι σταθερό. Που αν κάτσει θα κάθεται για πάντα. Ή αν δεν κάτσει δε θα καθήσει ποτε. Κι επιπλέον, το τι κάνει η ζωή δεν το αποφασίζει εντελώς πάντα μόνη της. Χρειάζεται να επιδιώκουμε να την συναντούμε, να κάνουμε διάλογο μαζί της. Και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τη συνάντησή μας. Και να της θυμώσουμε, και την συχτυρίσουμε, και να την αποδεχτούμε σε πολλά θέματα, και να μη συμβιβαστούμε σε ακόμη περισσότερα θέματα.
- 15-02-2010, 19:52 #32
Μπορεί 2 άνθρωποι που συναντιώνται να έχουν βιώσει διαφορετικού είδους πόνο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης στον πόνο. Φυσικά, όταν πονάμε, πιστεύουμε ότι σαν εμάς δεν έχει πονέσει κανένας άλλος. Και είναι ανθρώπινο. Μέσα στον πόνο, στην αποκορύφωσή του, δεν μπορούμε να νιώσουμε κάτι διαφορετικό. Το να νιώσουμε ότι ο πόνος είναι πολύ συχνό συναίσθημα γύρω μας, άλλοτε σε μικρότερη και άλλοτε σε μεγαλύτερη συχνότητα, δε σημαίνει ότι αρνούμαστε το δικό μας πόνο.
O πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος.
Όχι όμως για όλους. Μόνο για όσους είναι διατειθεμένοι να μεταμορφώσουν τον πόνο από μίσος σε αποδοχή, δημιουργία και δρόμο.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
15-02-2010, 20:08 #33
Originally posted by lucifer
Η Ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον.
Απάντηση: Η Ζωή είναι πολυγαμική, οπότε θα προσπαθήσω να τα φτιάξει και μαζί μου:)
από την αγαμία καλύτερη η πολυγαμία!
μήπως τελικά είναι πολύ ιδεαλιστική η μονογαμία?
Πάντως για το θέμα της ζωής που λέγαμε, είναι στάνταρ πολυγαμική η άτιμη. Γι\'αυτό είναι και απρόβλεπτα σκληρή μα και χαριτωμένη.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
15-02-2010, 20:52 #34
Η Ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον.
Απάντηση: Η Ζωή είναι πολυγαμική, οπότε θα προσπαθήσω να τα φτιάξει και μαζί μου:)
από την αγαμία καλύτερη η πολυγαμία!
μήπως τελικά είναι πολύ ιδεαλιστική η μονογαμία?
Πάντως για το θέμα της ζωής που λέγαμε, είναι στάνταρ πολυγαμική η άτιμη. Γι\'αυτό είναι και απρόβλεπτα σκληρή μα και χαριτωμένη.
16-02-2010, 14:46 #35
να χουμε και κανα επιχειρημα υπερ της πολυγαμιας, γιατι αντε τωρα να σαι σε κανα χωριο και να ψηφιζεις πολυγαμικος!!! μετα παθαινεις κοινωνικο αγχος η δεν παθαινεις?
xaaaaa:)
Βέβαια lucifer μου, δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αν περιμένουμε την αλλαγή των κοινωνικών θεσμών για να ξεπεράσουμε το κοινωνικό άγχος μάλλον μας βλέπω με ζάναξ:)
Ας κάνει ότι νομίζει ο καθένας καλύτερο στη δική του ζωή:)-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....