Πως να διώξετε κακές αναμνήσεις που σας τυρρανούν..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Senior Member

Πως να διώξετε κακές αναμνήσεις που σας τυρρανούν..

Λοιπόν, η ανάμνηση ενός δυσάστου γεγονότος (ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ!) είναι όσο άσχημη και φοβερή όσο εμείς οι ίδιοι την κάνουμε να είναι ή μάλλον πιο σωστά την φανταζόμαστε πως είναι έτσι.

Τείνουμε να θυμόμαστε κάτι πολύ έντονα και ζωντανά , αν η ίδια εικόνα έχει πολλά χρώματα και είναι μεγάλη, αν θυμόμαστε τους παραμικρούς ήχους ,αν θυμόμαστε αγγίγματα και λοιπά τέτοια.

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/ρια μου, θα ήθελα αυτή την στιγμή τώρα να δοκιμάσεις κάτι που ίσως σου αλλάξει την ζωή και σε κάνει να νοιώσεις πολύ καλύτερα στο μέλλον από εδώ και πέρα.Κάτι πολύ ισχυρό μιας και χτυπάει κατευθείαν στο υποσυνήδητο σου το οποίο σίγουρα δεν θα σου σβήσει 100% όλη αυτή την δυσάρεστη ανάμνηση, αλλά θα μειώσει την ένταση της κατά ένα σημαντικό ποσοστό.

Είσαι έτοιμος για αυτό?

Έτοιμος έτοιμος?

Πολύ ωραία..

.

.

Θέλω να σκεφτείς την σκηνή σε α πρόσωπο όπως την έβλεπες τότε.Τι ήχους άκουγες (ψιθύρους?μουσική?τον αέρα που βούιζε?) και τι έβλεπες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Οκ ως εδώ?Μην ανησυχείς αν ψιλοταραχθείς, είναι μια απλή και εντελώς ακίνδυνη ανάμνηση, εσύ είσαι απόλυτα ασφαλής τώρα.

.
    Συνεχίζουμε τώρα όλο και πιο βαθιά..
    .

.

.

.

Θα ήθελα τώρα αν μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να αιωρήται στον αέρα σε εκείνη την στιγμή, αλλά σαν πως να στο πω.. σαν μια πνευματική ύλη(φαντασμα?) , έτσι ώστε να μπορείς να βλέπεις όλη την σκηνή αλλά και τον εαυτό σώμα σου.Δηλαδή στο σκηνικό τώρα θα υπάρχουν 2 από τους εαυτούς σου , ο ένας που θα είναι στον αέρα(από αυτόν βλέπεις τώρα), και ο άλλος που θα είναι κάτω και θα το ζει κανονικά το σκηνικό.Αυτό το έκανες εύκολα,οκ?

.

.

.

.

Μήπως παρατηρείς κάτι το.. περίεργο?Η ένταση και ο βαθμός που το ζεις αυτό είναι κατά πολύ μειωμένος(σχεδόν μηδαμινός!) τώρα!
    Με αυτό τον τρόπο στην ουσία παγώνεις τα συναισθήματα σου, βασικά τα εξουδετερώνεις.
    Κάτι το ζούμε όταν το θυμόμαστε σαν α πρόσωπο.Όταν γίνεται γ πρόσωπο η κάμερα τότε δεν είναι η ίδια ένταση, έχει μειωθεί δραματικά.
    Επομένως τώρα είσαι ασφαλής και δεν επηρεάζεσαι τόσο από τα συναισθήματα σου, δεν νοιώθεις και πολλά, ο χρόνος είναι σαν να έχει σταματήσει.

.

.

.

.

Τώρα έρχεται το ωραίο κομμάτι..

Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ένας ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με διάφορες ρυθμίσεις αυξομείωσης και καρτέλες δίπλα που επεξηγούν το τι κάνουν αυτά τα κουμπάκια μείωσης/αύξησης έντασης αυτού του \"κάτι\" που θα δούμε στην συνέχεια.Είναι όπως σε ένα τηλεκοντρολ στην τηλεόραση με τα + και τα - πχ στον ήχο, αλλά κάπως πιο μεγάλο.Εσύ και μόνο εσύ είσαι τώρα το απόλυτο αφεντικό στην υπόθεση, είσαι στο κέντρο ελέγχου ΣΟΥ τώρα, σε ένα κέντρο ελέγχου που μόνο εσύ έχεις πρόσβαση και την ικανότητα για αυτό.Ενοείται πως παράλληλα βλέπεις και την όλη εικόνα το τι γίνεται από κάτω, μόνο που όπως σου είπα έχεις αυτό το πάνελ μπροστά σου τώρα..

.

.

.

.

Θα ήθελα τώρα, να ψάξεις για την καρτέλα \"χρώμα\" σε αυτό το κοντρολ πάνελ.Μόλις βρεις σε ποιον μηχανισμό αντιστοιχεί τότε άρχισε σταδιακά να πατάς το κουμπί της μείωσης.Όσο το πατάς τόσο βαθμιαία αρχίζει και πέφτει η εικόνα και όλο αυτό που βλέπεις στην σκηνή αυτή.Το βλέπεις,τα χρώματα αρχίζουν να ξεθωριάζουν και να γίνονται όλο και περίσοτερο γκρίζα, μέχρι που στο τέλος τέλος το μόνο που βλέπεις είναι μια ασπρόμαυρη εικόνα.

Πολύ ωραία..

.

Τώρα, πήγαινε στην καρτέλα που λέει \"φωτισμός\" , και άρχισε να πειράζεις την ένταση του φωτός, να την μειώνεις.Μείωνε την συνέχεια και άλλο και άλλο μέχρι που να σκοτεινιάσει αρκετά η σκηνή (όχι τελείως μαυρίλα) , τόσο πολύ όσο μια πολύ κακής ποιότητα και σκοτεινής ταινίας που είδες σε μια παλιά βιντεοκασέτα.

.

Ψάξε τώρα για την καρτέλα που αναγράφει \"σήμα/συχνότητα\".Αυτό επηρεάζει το σήμα που θα έχει η εικόνα.Εδώ είτε το μειώσεις είτε το αυξήσεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο:κύματα!Αυτό γίνεται γιατί μια εικόνα εκπέμπει πάντα σε συγκεκριμένη συχνότητα οπότε αν της αλλάξεις την τιμή τότε θα απομακρύνεται από αυτή και θα χαλάει.
    Όπως παρατηρείς και εδώ λοιπόν όσο πιο πολύ πειράζεις αυτό τον μηχανισμό στην δικιά μας εικόνα, τόσα πιο πολλά κύματα-χιονακια βγαίνουν εκεί.Είναι σαν να προσπαθείς να δεις ένα κανάλι στην τηλεόραση και να μην έχει σήμα.Ξέρεις, παντού χιονάκια,γραμμές,παραμόρφω ση ,χάνεται-εμφανίζεται-ξαναχάνεται η εικόνα κτλ.

Εκεί κοντά αν παρατηρήσεις είναι και η καρτέλα που γράφει \"Μέγεθος\".Τι να κάνει αυτό, τι να κάνει αυτό, δεν το πειράζεις και αυτό?Στην ουσία είναι μηχανισμός zoom in/zoom out, μόνο που το zoom in είναι στα όρια του, οπότε αν θες να το πειράξεις, θε πρέπει να κάνεις μόνο zoom out.

Όσο λοπόν ξεζουμάρεις, βλέπεις την εικόνα όλο και πιο πολύ να συρικνώνεται και να απομακρύνεται, έτσι , σαν να φευγει μακρυά.Μόλις πάει κάμποσο πίσω (δεν μπορεί να φύγει και τελείως!), άστο.Έχουμε και άλλα παιχνιδάκια να παίξουμε :)

.

.

.

Πάμε πολύ καλά ως εδω.

,

.

Τώρα θα ήθελα να πας εκεί που λέει \"ήχος\".

Χαμήλωσε την ένταση αρκετά έτσι που ίσα να μπορούν να ακούγονται οι ήχοι εκεί.Να είναι σαν να ακούγονται από πολύ πολύ μακρυά, με ψιλή φωνή και ίσα που να καταλαβαίνεις τι φωνές ακούγονται.Συχνά οι ήχοι να μπερδεύονται μεταξύ τους και να μην διακρίνεις και μεγάλες διαφορές.

.

Αφού το έκανες αυτό ανάτρεξε και στην τελευταία καρτέλα για σήμερα και πήγαινε εκεί που λέει \"σήμα ήχου\".Εκεί θα παίξουμε με το σήμα και την συχνότητα του ήχου.Πάλι μείωσε/αυξησε το (ότι νομίζεις), το αποτέλεσμα όπως διαπιστώνεις είναι το ίδιο:Ακούς μόνο το ίδιο σπαστικό \"ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ\" που κάνει και η τηλεόραση όταν πιάνει κανάλι, αλλά μόνο σε κάποια διαστήματα.Έχεις λίγο από τον απαίσιο ήχο που χάλασες πριν, μετά πάλι ακούς \"ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ\".

.

Αφού τώρα έπαιξες και χάλασες (χεχε) τις ρυθμίσεις από το συγκεκριμένο πάνελ της συγκεκριμένης σκηνής, πήγαινε εκεί που λέει \"Οριστική Αποθήκευση Ρυθμίσεων και Έξοδος\" και πάτα το κουμπάκι.
    Συνήθως εμφανίζεται ένα μύνημα εκεί που θα λέει \"Είστε σίγουροι για αυτό?Οι αρχικές ρυθμίσεις θα χαθούν οριστικά!\" , πάτα \"Ναι\" ή \"Ok\" ή ότι άλλο παρόμοιο.
    Ουφ, μόλις τελείωσες επιτέλους με το πάνελ σου.

.

Κλείσε τα ματάκια σου τώρα, και σκέψου χμμμ.... τι έφαγες χθες. (απάντα γρήγορα!!!)

.

.

(αν δεν απάντησες δεν πειράζει :)
    .

Γυρνάμε πάλι πίσω τώρα στην δυσσάρεστη σκηνή.

Μπες μέσα σου και βλέπε από τα μάτια σου.

.

Χεχε,μήπως πλέον είναι διαφορετικά κάπως τα πράγματα εεε? :)

Αν επιθυμείς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα σου πρότεινα να ξανακάνεις το ίδιο με το κοντρολ πάνελ (με τον ίδιο τρόπο) και να πειράξεις και άλλες ρυθμίσεις που δεν χαλασ.. εε.. πειραξες πριν.

.

Να έχεις υπόψη σου πως εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να θυμόμαστε(και να ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ) με λεπτομέρεια την μεγάλες ζωντανές περιγραφικές και έγχρωμες εικόνες, αλλά τις ακριβώς αντίθετες..εεε.. εκεί νεκρώνει το σύστημα και δεν επηρεαζόμαστε συναισθηματικά.Δεν έχουμε αρκετα δεδομένα για να νοιώσουμε και πολλά πράγματα.

Αν σου έδινα να ακούσεις από ένα mp3 player με χαλασμένα τα ακουστικά που κάνουν όλο το σπαστικό \"σβζζζ ΖΖΒΒΣΣ!\" και η προέλευση του είναι made in China με Πακιστανό παραγωγό, όπου με τα χιλια ζόρια θα ακουγες το αμοιρο το τραγουδακι, άραγε θα το ευχαριστισιόνουν το ίδιο με τον ήχο που βγαζουν καποια πολύ καλά ηχεία?

.

:)

Member
    Πολύ καλοοοοοοοοοο!!

:)

Senior Member
    xaxaxaxa είχε πλάκα ! Αλλά όντως λειτουργεί !

Senior Member
    Χεχε έλεγα να το κάνω πιο σοβαρό but couldn\'t resist :p

Member
    Πραγματικά ένα άριστο εργαλείο για γρήγορα αποτελέσματα...που καλύπτεται απ την τεχνική του νευρογλωσσικού προγραμματισμού...Προσωπικ� � θα συνιστούσα τα βιβλία του Άντονυ Ρόμπινς αν και όλα δεν έχουν μεταφρασθεί στα ελληνικά....

Senior Member
    καλούτσικο, η απόδοσή του, προσωρινή θα έλεγα!
    είναι ένας τρόπος κ αυτός όμως να παραποιήσεις εικόνες - βιντεάκια που σε στιγμάτισαν.
    να σε ρωτήσω κάτι Boltseed; έχεις δεί αυτα που στέλνονται μέσο mail, που ρίχνεις σφαλιάρες, μπουνιές μέχρι να βγάλεις νοκ αουτ το πρόσωπο στην οθόνη; πως μπορούμε να το προσθέσουμε εικονικά κ να επέμβουμε στο σκηνικό, να βγάλουμε κ τα αποθημένα μας ρε γμτ!

Senior Member
    Το κείμενο του Boltseed είναι απλό, αλλά δεν είναι απλοικό. Δικαίως ο θεματοθέτης υποστηρίζει ότι μπορεί να αλλάξει την ζωή σας. Για τους πιο μυημένους, αν η όλη διαδικασία γίνεται κατά την διάρκεια που ο εγκέφαλος εκπέμπει κύματα Α -αυτό συμβαίνει πάντα όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης είτε το προκαλέσαμε συνειδητά είτε όχι- οι εγγραφές στους νευρώνες του εγγεφάλου (διαγραφές στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι πιο έντονες.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την εξής τεχνική: Μπαίνω σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και βλέπω το γεγονός. (χρώματα, ήχους που αναφέρει και ο Boltseed, νιώθω ακόμα και τα συναισθήματα που βίωσα). Στην νοερή οθόνη του μυαλού μου, φέρνω ένα τεράστιο κόκκινο χ (διαγραφή).
    Αναπαράγω το γεγονός με την εξέλιξη που θα ήθελα να έχει. Αναπαράγω ακόμα και τα συναισθήματα αυτής της θετικής εξέλιξης. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να είναι θετική για όλους. Φροντίζω πάντα να υπάρχει κλίμα ομόνοιας αποδοχής και αγάπης. \"Κλειδώνω\" αυτά τα συναισθήματα και φροντίζω να τα αναπαράγω κάθε φορά που έρχεται το γεγονός στην μνήμη. Είναι εκπληκτικό το πόσο καλύτερα νιώθω. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, το ξαναδοκιμάζω.

Senior Member
    Originally posted by mmaria
    να σε ρωτήσω κάτι Boltseed; έχεις δεί αυτα που στέλνονται μέσο mail, που ρίχνεις σφαλιάρες, μπουνιές μέχρι να βγάλεις νοκ αουτ το πρόσωπο στην οθόνη; πως μπορούμε να το προσθέσουμε εικονικά κ να επέμβουμε στο σκηνικό, να βγάλουμε κ τα αποθημένα μας ρε γμτ!
    Νομίζω, ότι είναι ο χειρότερος τρόπος να βγάλεις τα απωθημενα σου. Στην πραγματικότητα αναπαράγεις το μίσος, και αν ακόμα νιώσεις προσωρινά καλύτερα, τα απωθημένα σου θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Άποψή μου βέβαια...

Senior Member
    Νομίζω, ότι είναι ο χειρότερος τρόπος να βγάλεις τα απωθημενα σου. Στην πραγματικότητα αναπαράγεις το μίσος, και αν ακόμα νιώσεις προσωρινά καλύτερα, τα απωθημένα σου θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Άποψή μου βέβαια... [/quote]

λες να αναπαράγω μίσος;;;;
    έλα όμως που δεν μισό κανέναν ότι κ να μου έχουν κάνει, μισό τον εαυτό που τα δέχεται
    απλά έλεγα μήπως μπορούσα να αντιδράσω με κάποιον τρόπο

Senior Member
    Ευχαριστώ για το feedback.

Παίδες,

να θυμάστε,

η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.

Όσο περισσότερες φορές το δοκιμάσετε στην ίδια σκηνή, τότε όλο και περισσότερο θα αρχίσει να αλλάζει το γεγονός μέχρι που στο τέλος θα μπερδευτήτε με την εικόνα αυτή της ανάμνησης και δεν θα δίνετε σημασία (ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ: hooray! ο στόχος μας!)

Και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε λίγα ποστς πιο πάνω, όσες φορές το εξασκείτε γενικά, τόσο πιο ισχυρό εργαλείο θα γίνεται μέχρι που στο τέλος θα πάψουν να σας βασανίζουν κακές αναμνήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα (ούτε φάρμακα ούτε γιατρούς!) και θα έχετε περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε.. πως θα πάτε μπρος :)

.

@PSYCHOANS

Ναι, είναι τεχνική Νευρογλωσικού προγραμματισμού.

Ασχολούμαι εντατικά με NLP(τσεκαρε την ιστοσελίδα μου) τον τελευταίο καιρό και οι πηγές μου κυρίως το Internet και κάποια κομμάτια της μεθόδου Σίλβα (κάποια κομμάτια μόνο γιατί μετά αυτή γίνεται άστα να πάνε..).
    Παρόλα αυτά έχεις να προτείνεις κάποιο καλό βιβλίο για λίγο πιο advanced τεχνικές και χρήσεις του NLP πέρα από τις βασικές ,οπως λχ το μετα-μοντέλο?Από ελληνικά βιβλία έχω διαβάσει μόνο αυτό του SEYMOUR μαζί με κάποιον άλλο.
    Αν δεν υπάρχει ελληνικό δεν πειράζει και ξένο καλό είναι.

.

Member
    Originally posted by mmaria
    Νομίζω, ότι είναι ο χειρότερος τρόπος να βγάλεις τα απωθημενα σου. Στην πραγματικότητα αναπαράγεις το μίσος, και αν ακόμα νιώσεις προσωρινά καλύτερα, τα απωθημένα σου θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Άποψή μου βέβαια...
    λες να αναπαράγω μίσος;;;;
    έλα όμως που δεν μισό κανέναν ότι κ να μου έχουν κάνει, μισό τον εαυτό που τα δέχεται
    απλά έλεγα μήπως μπορούσα να αντιδράσω με κάποιον τρόπο [/quote]

Μπορείς να κανεις το εξής:

Σε κατασταση χαλάρωσης νιωθεις σε όλο σου το σώμα να σε διαπερνά το συναίσθημα της αγάπης, προσπαθεις μεχρι να το βιώσεις χωρις να σκεφτεσαι καποιον ή κάτι. Τοτε φαντάσου απεναντι σου πως εχεις τον εαυτό σου, τον βλέπεις και τοτε του δίνεις ολη αυτή την αγάπη, νιωθεις να την διοχετεύεις σε αυτόν.
    Μετα του δηλώνεις πως του ζητάς συγνώμη για οτι εχει κάνει ή δεν μπορεσε να κάνει και του λές πως τον αγαπάς και τον δεχεσαι οπως ειναι. Μετα απο τις δηλώσεις νιωθεις πως αφομιώνεσαι μαζί του και γινεσαι ενα.
    Η μεθοδος αυτή θελει να την κάνεις πολλές φορες ωσπου να βιώσεις αληθινά την αγαπη.

Επισης μετα θα μπορεις να την κάνεις με αλλα ατομα, με τον ιδιο τρόπο. Να δινεις αγάπη, να ζητάς συγνώμη αλλα κυριως να βλέπεις οτι αυτά σε ζητουν συγνώμη και σου λενε πως σε αγαπάνε.
    Στο τέλος οποια ατομα θέλεις να βγουν απο την ζωή σου να φαντάζεσαι πως φευγουν μακριά και πως κοβεις ενα νήμα που σας συνδέει.
    ή αλλιως καποια ατομα θα φανταζεσαι πως τα αφομιωνεις και γινεσαι ενα.

Member
    @PSYCHOANS

Ναι, είναι τεχνική Νευρογλωσικού προγραμματισμού.

Ασχολούμαι εντατικά με NLP(τσεκαρε την ιστοσελίδα μου) τον τελευταίο καιρό και οι πηγές μου κυρίως το Internet και κάποια κομμάτια της μεθόδου Σίλβα (κάποια κομμάτια μόνο γιατί μετά αυτή γίνεται άστα να πάνε..).
    Παρόλα αυτά έχεις να προτείνεις κάποιο καλό βιβλίο για λίγο πιο advanced τεχνικές και χρήσεις του NLP πέρα από τις βασικές ,οπως λχ το μετα-μοντέλο?Από ελληνικά βιβλία έχω διαβάσει μόνο αυτό του SEYMOUR μαζί με κάποιον άλλο.
    Αν δεν υπάρχει ελληνικό δεν πειράζει και ξένο καλό είναι.

.

Φίλε μου κι εγώ ασχολήθηκα με NLP και μάλιστα παρακολούθησα και κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια.Στην Αθήνα υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής ΝLP (Παυλίδης) που μπορεί να σε εκπαιδεύσει τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο του NLP MASTER PRACTITIONER .Η μεγαλύτερη βαθμίδα είναι βέβαια το NLP TRAINER που απ όσο ξέρω μόνο στο εξωτερικό μπορείς να την πάρεις .....αρκεί να επιλέξεις τους κατάλληλους δασκάλους.Απο ελληνική βιβλιογραφία έχω διαβάσει σχεδόν ότι κυκλοφορεί σε NLP.....ενώ άν ποτέ πήγαινα να εκπαιδευθώ επίσημα για NLP TRAINER σίγουρα θα προτιμούσα είτε τους ιδρυτές του NLP (JOHN BANDLER & RICHARD GRINDER) είτε τον ANTHONY ROBBINS που έχει μάλλον χάρισμα σε αυτό.

Σαν ΝLP PRACTITIONER θα μπορούσες να μελετήσεις τα THE STRUCTURE OF MAGIC I,II των Bandler & Grinder καθώς και το PATTERNS OG HYPNOTIC TECHNIQUES OF MILTON ERICKSON ,M.D. I,II επίσης των Bandler & Grinder και το An Insider\'s Guide to Sub-Modalities των Richard Bandler and Will MacDonald.Αυτά τα βιβλία σε εισάγουν στην δομή της τεχνικής του NLP είναι ας πούμε κάπως πιο τεχνικά......

Για εφαρμοσμένο NLP εμπλουτισμένο με το ταλέντο του Ρόμπινς (που γίνεται εκτενέστερη πρακτικά αναφορά στα μεταμοντέλα) είναι το UNLIMITED POWER του ANTHONY ROBBINS ενώ κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το κάπως πιο πρόσφατο βιβλίο του ,ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ πάλι του Άντονυ Ρόμπινς.

Άν θέλεις την προσωπική εκτίμηση.....είναι μια τεχνική που ναι μεν μπορεί να σε κάνει να δείς και θαύματα αλλά όχι πάντα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ναι,μεν ισχύουν εν μέρει τουλάχιστον οι θεωρίες περι νευροσυσχετισμών και αγκύρων αλλά τελικά η μέθοδος είναι χρήσιμη περισσότερο επικοινωνιακά παρά θεραπευτικά σε βάθος χρόνου τουλάχιστον.Βέβαια η δημιουργία μιας καλής επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης είναι πολύ σημαντικό σε μια θεραπευτική προσέγγιση.

Senior Member
    Δεν με βοηθά ολο αυτο....δεν το βρήκα χρήσιμο ή έστω να δουλεύει σε μενα.....

Κατά δεύτερον θεωρώ τώρα που βλέπω κ το θέμα...πώς απο οσα μου έδειξε μέχρι τώρα το μυαλο μου, ο εαυτος μου τελος πάντων, ειναι πώς για να με τυραννα μια αναμνηση κάτι \"παίζει\"....οποτε μια τεχνικη ΙΣΩΣ βοηθά (καποιους)...αλλά για πόσο κ μέχρι που? Δεν ειναι καλύτερο να δω πώς με τυραννα, πότε κ γιατί κ να βοηθηθώ έτσι περισσοτερο κ αποτελεσματικοτερα?

Senior Member
    Εμένα μου θυμίζει ένα πολύ όμορφο και μελωδικό τραγούδι:
    \"όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά κι εσύ...την πήρες σοβαρά ... κι εσύ...την πήρες σοβαρά...\"
    Πάντα με συγκινεί αυτό το τραγούδι

Πολλές φορές βοηθά να δεις αποστασιοποιημένα μια κατάσταση ψυχοφθόρα ώστε να σκεφτείς καθαρότερα και με περισσότερη ψυχραιμία. Όσο για το NLP που λέτε δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω. Ενδιαφέρον ίσως. Αλλά πάλι δε συμφωνώ με τη λογική \"κουκουλώματος\" αν σε αυτό αποσκοπεί...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Ειναι Χατζής αυτό το τραγούδι?
    Αν ναι , σε ευχαριστώ γιατί μου ήρθαν ευχάριστες αναμνήσεις τώρα (και όρεξη να βρω την δισκογραφία του!!)

.

Πάντως όσον αφορά το κουκούλωμα που λες, είναι μόνο για να κρύψει την κακή ανάμνηση.Κακές αναμνήσεις δεν θέλουμε γιατί μας επηρεάζουν αρνητικά.Αρνητική σκέψη αν συσσωρευτεί πολύ κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην αυτοπεποίθηση μας.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν το ξεχνάς το γεγονός.Απλά.. του μειώνεις την ένταση ώστε να μένεις συγκεντρωμένη σε άλλα θέματα της ζωής σου.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό.

Page 1 of 2 12 LastLast