ποικιλια διαταραχων - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    Senior Member
    δεν με πειραζει πραγματικα αυτο που επαθα. ξερω δεν ειναι φυσιολογικο αλλα δν με πειραζει! δεν ξερω πως να το εξηγησω!πολλες φορες νιωθα σαν να ηταν απλα ενα ονειρο!!!!αν με καταλαβαινετε πως το εννοω............με διακατεχει πληρη απαθεια προς αυτο το γεγονος

Senior Member
    Originally posted by melene
    Originally posted by lucifer
    τι σημασία έχει? τι έκανες παλιά? η ζωή είναι το παρόν. παρελθόν και μέλλον δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί να αφήνεις τις παλιές ξεθωριασμένες αναμνήσεις να σου χαλάνε το παρόν.
    :o:o:o
    πλακα κανεις?τι σημασια εχει?λιγο ειναι αυτο που περασε?
    αν ηταν ετσι lucy τοτε θα μασταν ολοι ευτυχησμενοι
    πες τα ρε μελενακι!!!και γω οταν διαβασα το σχολιο της λουσιφερ κουφαθηκα!!!

Senior Member
    Δε νομίζω πως το σχόλιο της lucifer ήταν σε πλαίσιο υποτίμησης του γεγονότος από τη συναισθηματική του πλευρά.Ας μη φέρνουμε συνέχεια το κορίτσι σε θέση ενός νοητού εχθρού μας,γιατί δεν είναι η ενσάρκωση του lucifer ξέρετε.:P

Αν το δούμε διαφορετικά,λεκτικά έδωσε τον στόχο μίας ψυχοθεραπείας,να ξεπεράσεις τον \"τοίχο\"που στήνει ένα τραυματικό γεγονός στη ζωή σου,κοιτώντας το τώρα σου,μη μένοντας στατικά στο παρελθόν.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν καταλαβαίνει κανείς πως ένας βιασμός αποτελεί ένα εξαιρετικά φορτισμένο συναισθηματικά κομμάτι,σημαίνει πως κάποια στιγμή πρέπει να πάψεις να το σέρνεις,για να μη σε τραβάει πίσω μια ζωή.
    Η μεγιστοποίηση ενός γεγονότος στο παρόν μας,δε βοηθάει παρά στην παραμονή του σε κορυφαία θέση στην ατζέντα μας,άρα και αυξάνει το θυμό,όσο εμείς το πλαισιώνουμε με δυνάμεις νοητικές/συναισθηματικές,οπότε στο μυαλό μας παραμένουμε θύματά του.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο να κάνεις στον βιαστή σου,από το να του \"δωρίσεις\"το παρόν σου,εφόσον αυτό περιστρέφεται γύρω από το τραύμα που σου προξένησε.Η δύναμή του πάνω σου εξακολουθεί,όπως και η βία που χρησιμοποίησε,μέσω και του συναισθηματικού μηρυκασμού του γεγονότος.Δεν αισθάνομαι θύμα σου,σημαίνει μπορώ να σε ξεπεράσω και-με βοήθεια ειδικού θα ήταν το ιδανικό-σε βγάζω έξω από τη δυνατή σου θέση-του καθορισμού του παρόντος μου.Οι επιλογές μου δεν φτιάχνονται πλέον υπό την επίδραση του φόβου σου.
    Όταν όμως παραμένω θυμωμένη,αυτό σημαίνει πως δεν έχω επεξεργαστεί το συναισθηματικό υλικό που φέρει μαζί του το τραύμα.Σε διαφορετική περίπτωση,δεν θα γινόταν το κεντρικό σημείο του πώς βλέπω τον εαυτό μου στην παρούσα μου φάση ζωής.Με βλέπω δυνατότερη από το θύτη,άσχετα αν τότε ένιωθα θύμα του;Mπορεί να κρατάει ακόμη τα συναισθηματικά χαλινάρια πάνω μου,όσο ο σβέρκος μου δεν τα αποτινάσσει,κι αυτό είναι το τελικό φορτίο που πρέπει να δω ως τέτοιο για να αποδεσμευτώ και να κυνηγήσω την ελευθερία μου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Είναι διαφορετικό το \"ξεπερνάω τη θλίψη, το θυμό μου, για ένα τραυματικό γεγονός, νιώθω απάθεια\" επειδη το απωθω για να μη με πονά στο παρόν αλλά στην πραγματικότητα δεν προχωρώ αφού πόνάω, θυμώνω, βασανίζομαι από \"παράξενες σκέψεις\"
    και διαφορετικό το πραγματικά το έχω επεξεργαστεί, το έχω δει σε όλη την πραγματική του διάσταση και προχωρώ.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    @melene k amelie:

το \"τι σημασία έχει\" πήγαινε στο να μην αφήνουμε ένα κακό παρελθόν να καταστρέψει και το παρόν μας. το εξήγησε παρά πολύ εύστοχα η rain, ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το εξηγήσω καλύτερα.

από εκεί και πέρα αν κάποιον τον βοηθάει να αισθάνεται σήμερα καλύτερα, το να μηρυκάζει και να διυλίζει όλα τα στραβά που έχει ζήσει στο παρελθόν του, για εμένα είναι σεβαστό.

Senior Member
    το θεμα ειναι οτι οντως κ εγω πιστευω πως πρεπει να το αφησουμε πισω, νομιζω πως το χω ξεπερασει, αλλα μαλλον αυτο δν με αφηνει με ολα αυτα που εχουν προκυψει. περιοδοι ψυχαναγκασμου, περιοδοι νυμφομανιας, περιοδοι ανορεξιας, μονιμη διπολικη, σχιζοφρενικομορφη, καταθλιψη, επιληψια κλπ κλπ.

δν ξερω αν το γεγονος του βιαστη μου ηταν απλα το κερασακι στην τουρτα για την αναπτυξη ενος \'\'χαλασμενου\'\' μυαλου, γτ απο μικρο παιδι εχω τετοιου ειδους προβληματα, αλλα τον θυμαμαι πολυ καλα, κ αν ακομα δν τον εχουν πιασει, θα το πετυχω....εχω φαντασιωθει την μερα........

Page 3 of 3 FirstFirst 123