Ξέχασα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39

Thread: Ξέχασα

Senior Member
    εγω εχω προβλημα με τα κλειδια και τα τσιγαρα μου μια ζωη τα ψαχνω.

Senior Member
    .......μεγαλυτερο προβλημα εχουν αυτοι που προσπαθουν να ξεχασουν πραγματα η προσωπα η καταστασεις που τους πληγωσαν ,,,,,,,,,και επανερχονται ξανα και ξανα στη ζωη τους . ,,,,,,,,,,και στην προκειμενη περιπτωση δεν μπορεις δυστυχως να γραψεις σ ενα σημειωμα ,,,να θυμηθω ..να ξεχασω ...........
    Προσεχε τι ευχεσαι,θα ηταν φρικτο αν ξεχναγαμε καταστασεις που μας πληγωσαν,αγκαλιαζεις τον πονο δεν τον αποριπτεις...αν ξεχναγαμε τετοια πραγματα τι σκατα θα εμενε απο την προσωπικοτητα μας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking

Προσεχε τι ευχεσαι,θα ηταν φρικτο αν ξεχναγαμε καταστασεις που μας πληγωσαν,αγκαλιαζεις τον πονο δεν τον αποριπτεις...αν ξεχναγαμε τετοια πραγματα τι σκατα θα εμενε απο την προσωπικοτητα μας.
    Πρεπει να εχεις δει την ταινια, ΄Eternal Sunshine of the Spotless Mind \'

:)
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    έξοχη!

Everybody\'s gotta learn sometime...
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Πρεπει να εχεις δει την ταινια, ΄Eternal Sunshine of the Spotless Mind \'

:)
    yep την εχω δει:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Εγώ πάλι έχω επιλεκτική μνημη....θυμάμαι μόνο τα καλά και αποφεύγω τα κακά ή τα αδιάφορα. Σα να έχω ένα αυτόματο ντιλίτ.....

Senior Member
    Μιας και πιασαμε τις ταινιες, εμενα μου αρεσει και μια αλλη, ΄Το φαινομενο της Πεταλουδας\'.

Αλλαζεις ενα γεγονος απο την ζωη σου και αυτοματα αλλαζει ολοκληρη η ζωη σου, προς το καλυτερο ή τις περισσοτερες φορες προς το χειροτερο.
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Εγώ πάλι έχω επιλεκτική μνημη....θυμάμαι μόνο τα καλά και αποφεύγω τα κακά ή τα αδιάφορα. Σα να έχω ένα αυτόματο ντιλίτ.....
    καταπληκτικη ιδιοτητα. πολυ θα ηθελα να μαθω κι εγω πως γινεται. (εγω παλι τα κακα τα θυμαμαι τελεια :( )

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία

Εγώ ψάχνω να βρώ κανένα ευχάριστο μπας και θυμηθώ.

Senior Member
    Δεν με ενοχλει που ξεχνώ, αλλά που θυμάμαι πως κάποτε δεν ξεχνούσα τπτ.
    Ξεχνώ το κινητό καθημερινά, τα κλειδιά, τα φώτα αναμένα , τις πόρτες ανοιχτές, τους ανθρώπους που γνωρίζω αλλά έχω μια άτιμη μνήμη για γεγονότα άσχετα, ασύνδετα. Πολλοί φίλοι θα με πάρουν να με ρωτήσουν για συζητήσεις παλιές και τί είχε ειπωθεί, η κολλητή μου ό,τι δεν θέλει να ξεχάσει μου το αναφέρει και ανατρέχει στη δική μου μνήμη όταν το χρειαστεί.
    Τι μνήμη είναι αυτή; Η μνήμη των άλλων; Δανεική μνήμη;
    κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
    ΣΕΦΕΡΗΣ

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    .......μεγαλυτερο προβλημα εχουν αυτοι που προσπαθουν να ξεχασουν πραγματα η προσωπα η καταστασεις που τους πληγωσαν ,,,,,,,,,και επανερχονται ξανα και ξανα στη ζωη τους . ,,,,,,,,,,και στην προκειμενη περιπτωση δεν μπορεις δυστυχως να γραψεις σ ενα σημειωμα ,,,να θυμηθω ..να ξεχασω ...........
    Συμφωνω Keep, ομορφα τα λες:)

Αυτο που θα θελα να πω, ειναι πώς οσο φρικτο ειναι να ξεχναμε τις καταστασεις που μας πληγωσαν και οσο αναγκαιο ειναι να αγκαλιαζουμε τον πονο, αλλο τοσο φρικτο ειναι να ξεχναμε και τις καταστασεις εκεινες που μας δινουν δυναμη και χαρα. Που υπαρχουν, αλλα δεν τις βλεπουμε καν. Ειναι εξισου σκληρο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ίσως η επιλεκτική μνήμη να μην είναι παρά μία άμυνα,ένας προστατευτικός μηχανισμός εξουδετέρωσης ή καλύτερα\"παραμέρισης\" των πιο\"άχρηστων\"πληροφοριών,� �στε να κρατηθεί μία ισορροπία όταν ο ίδιος ο εγκέφαλος λαμβάνει καθημερινά υπερπληθώρα πληροφοριών.Διάβασα κάποια στιγμή ένα γεγονός που μου έκανε εντύπωση,αλλά ταυτόχρονα βρήκα να έχει μία πολύ απλή και αληθινή βάση.Ο Άλμπερτ Άινστάιν δε θυμόταν το τηλέφωνό του,όταν κάποια στιγμή του ζητήθηκε,ο πολυμαθής αυτός άνθρωπος,το τέρας της μνήμης των αριθμών,έψαξε στον τηλεφωνικό κατάλογο να το βρει για να το θυμηθεί.Ρωτήθηκε γιατί και απάντησε πως έχει σοβαρότερα πράγματα να θυμάται για να θυμάται και τα απλούστερα.Είναι ένα καλό παράδειγμα επιλεκτικής μνήμης.

Προσωπικά έχω επιλεκτική μνήμη η ίδια,έχω διαπιστώσει πως ενώ μπορώ να θυμηθώ συζητήσεις,σχόλια,κείμενα λογοτεχνικά ή στίχους ποιημάτων,για τα απλά και καθημερινά διατηρώ μία αυτοσχέδια αμνησία,λολ.Δηλαδή δε θυμάμαι ποτέ δρόμους,λεπτομέρειες τοπογραφικές,τηλέφωνα,γενέ θλια,γιορτές,επετείους,που δε με ενδιαφέρουν.Αντίθετα,ό,τι πραγματικά με ενδιαφέρει το κρατάω στη μνήμη μου σχεδόν ευλαβικά,λολ.
    Νομίζω mstroumf πως ίσως αυτή η συστηματική\"διαγραφή\"άκυρ ων πληροφοριών να έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.
    Αν ο PETRAN το βρει ενδιαφέρον,μπορεί να μας παραθέσει κάποιες επιστημονικές εξηγήσεις των \"κενών\"στη μνήμη(έμμεσο γλύψιμο για να το κάνει,δίχως να φανώ πως το θέλω και πολύ,λολ):P:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    εγω δεν θυμαμαι τιποτα, ουτε καν επιλεκτικα.
    Ισως βαζω τον εγκεφαλο μου (αυτο το ελαχιστο που εχει μεινει) να δουλευει μονο οταν χρειαζεται.

Senior Member
    Μου φαινεται για καθαρα συναισθηματικους λογους μπορει κανεις να ξεχασει οτιδηποτε, η και να ξεχναει συστηματικα. Ας πουμε εγω δεν θυμαμαι τα τελευταια χρονια ονοματα, αν και τελευταια εχει αρχισει να αλλαζει αυτο (προς το καλυτερο.) Ξερω οτι εχει να κανει με την αποσταση που κραταω απο τον κοσμο. Επισης η καταθλιψη εχει κανει τη μνημη μου σουρωτηρι - σχετικα μιλωντας, αφου παλιοτερα θυμομουν σχεδον τα παντα. Δυσκολευομαι να απομνημονευσω μεγαλους αριθμους, σχηματα απο παραγραφους κειμενου η αλλες πληροφοριες με μεγαλα κομματια. Στις αναμνησεις μου απο περιοδους που εχω \"πεσει\" αρκετα υπαρχουν συνηθως παρα πολλα κενα, που ευτυχουν μοναχα αργοτερα να συμπληρωθουν και συνηθως με αφορμη πραγματα ασχετα τελειως. Μεγαλες οι επιπτωσεις στην προσοχη και τη συγκεντρωση επισης, αλλα και στα μνημονικα \"κολπα\" που εκανα αυτοματα και σε πραγματικο χρονο (πχ οι τεχνητες \"ταμπελες\" και \"διαδρομες\" που εφτιαχνα για να μπορω ευκολοτερα να ανακαλεσω αργοτερα αυτο που συμβαινει η βλεπω, καθως και το rewind σε αλυσιδες των παλιοτερων σκεψεων.) Σχετικα με τα τελευταια, τα γνωσιακα και επιγνωσιακα δηλαδη, θα εχει φανταζομαι περισσοτερα, ισως παρα μα παρα πολυ περισσοτερα, να μας πει ο PETRAN :P

Υ.Γ. επισης ξεχναω τελευταια διευθυνσεις.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Επιλεκτικη μνημη εχουν ολοι οι ανθρωποι...μια ματια περιεχει χιλιαδες πληροφοριες και συγκρατεις...δινεις σημασια μονο σε μερικες απο αυτες.
    Σας εχει τυχει να αγνοειτε ενα γεγονος,μια γνωση και με το που μπει στη σφαιρα των γνωσεων σας να το συναντατε μετα μπροστα σας και να λετε κοιτα τι συμπτωση, πως το αγνουσα τοσα χρονια?

Το σοβαροτερο προβλημα μνημης που αντιμετωπιζω εχει να κανει με προσωπα. Δεν ξερω αν φταιει μονο η \"κακη\" μνημη και το οτι ημουν παντα αρκετα ανικοινωνικος ή φτανει στα ορια της \"αποπροσωπογνωσιας\".
    Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες δυσκολιες εχω με αυτο.
    Τωρα επισης δεν θυμαμε δρομους,διαδρομες,ονοματα,� �υτοκινητα (λολ ειναι γελοιο ολοι ξερουν ποιο αυτοκινητο ανηκει σε ποιον...εγω δεν μπορω να ξεχωρισω...αυτοκινητα).
    Περιμενω το Πετραν για ενα εκτενη αρθρο πανω στη μνημη,συγκεντρωση κλπ:) αν και εδω χρειαζεται ολοκληρος τομος για να αναλυθει μονο και μονο επιφανειακα το θεμα χωρις πολλες πληροφοριες περι ιποκαμπων κλπ.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast