Ξέχασα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39

Thread: Ξέχασα

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Επιλεκτικη μνημη εχουν ολοι οι ανθρωποι...μια ματια περιεχει χιλιαδες πληροφοριες και συγκρατεις...δινεις σημασια μονο σε μερικες απο αυτες.
    Σας εχει τυχει να αγνοειτε ενα γεγονος,μια γνωση και με το που μπει στη σφαιρα των γνωσεων σας να το συναντατε μετα μπροστα σας και να λετε κοιτα τι συμπτωση, πως το αγνουσα τοσα χρονια?

Το σοβαροτερο προβλημα μνημης που αντιμετωπιζω εχει να κανει με προσωπα. Δεν ξερω αν φταιει μονο η \"κακη\" μνημη και το οτι ημουν παντα αρκετα ανικοινωνικος ή φτανει στα ορια της \"αποπροσωπογνωσιας\".
    Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες δυσκολιες εχω με αυτο.
    Τωρα επισης δεν θυμαμε δρομους,διαδρομες,ονοματα,� �υτοκινητα (λολ ειναι γελοιο ολοι ξερουν ποιο αυτοκινητο ανηκει σε ποιον...εγω δεν μπορω να ξεχωρισω...αυτοκινητα).
    Περιμενω το Πετραν για ενα εκτενη αρθρο πανω στη μνημη,συγκεντρωση κλπ:) αν και εδω χρειαζεται ολοκληρος τομος για να αναλυθει μονο και μονο επιφανειακα το θεμα χωρις πολλες πληροφοριες περι ιποκαμπων κλπ.

Ολοκληρος τομος η δυο-τρια ποστ του πετραν :P

Το πρωτο που λες μου θυμισε μια ιδιαιτεροτητα που εχουν καποιοι, πολυ σπανια... Που το μυαλο τους δεν μπορει να φιλτραρει τον καθημερινο βομβαρδισμο των αισθησεων και η συνειδητοτητα τους εκτιθεται σε ολες τις πληροφοριες ανεξαιρετως. Χαμηλο οριο λανθανουσας αναστολης νομιζω λεγεται... Καποιοι το αντεχουν και αλλοι οχι, νομιζω παιζει ρολο το IQ και αν μπορει το μυαλο τους να βαλει συνειδητα μια ταξη στο χαμο. Κατσε να βρω το θρεντ, ειχε ποσταρει καποτε ενας απο τους \"τυχερους\" :D
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Εννοεις κατι σαν αυτο που εχει ο πρωταγωνιστης του prison break αν θυμαμε καλα?

Ναι ξερω σε πιο ποστ αναφερεσαι το...θυμαμε:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Εγω οχι! Δε διαβαζα τοτε, μετα το βρηκα. :P
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Εχω την εντύπωση πως η μνήμη φθίνει με το πέρασμα των χρόνων.Εγω πάντως αυτη την εξήγηση πήρα απο γιατρό ,οταν αρχισα να ξεχνάω.Παρεπιπτόντως αυτο το διαπίστωσα οταν ειχα την καταθλιψούλα μου..Αργότερα θυμάμαι,διάβασα πως διαταραχές της μνήμης και δυσκολίες συγκέντρωσης συνδέονται άμεσα με την κατάθλιψη..
    Εχω παρατηρήσει οτι οταν πιέζομαι συναισθηματικά ξεχνάω.Πχ αυτες τις μέρες που ηταν αρρωστα τα μικρά,για να θυμηθώ ποια φαρμακα εχω δώσει ,αναγκάστηκα να φτιάξω πίνακα.Τον εβαλα στο ψυγείο και καθε φορά συμπλήρωνα τι εχω δώσει !!

Senior Member
    Είμαι τυχερή που δεν έγινε ολοκαύτωμα στο σπίτι.Ξέχασα το λάδι στη φωτιά, μου μύριζε κιόλας και εγώ στον κόσμο μου.Νόμιζα ότι ερχόταν απο άλλο σπίτι η μυρωδιά και με ενοχλούσε κιόλας.Στην κουζίνα ορατότης μηδέν απο την κάπνα, πάλι καλά που δεν λαμπάδιασα.Ξεχνάω πολύυυυυ

Member
    το ιδιο επαθα χτες για ενδυνάμωση σημειωνω τα ψώνια που προκειται να κάνω και μετά δεν την κοιτάζω καθόλου

Member
    παραλειψη τη λιστα εννοω

Senior Member
    Μερικοι μπερδευουν την...αφηρημαδα με τη μνημη.
    Το να ξεχασεις το κινητο σου , τα τσιγαρα σου ή το φαϊ στο ματι δεν σημαινει οτι εχεις κακη μνημη.
    Κακη μνημη σημαινει ξεχασα που αφησα το κινητο,ξεχασα που εβαλα τα τσιγαρα κλπ...και ουτε τοσο αυτο μιας και προκειται για μηχανικες κινησεις πολλες φορες.
    Κακη μνημη ειναι να δεις μια ταινια και μετα απο ενα διαστημα να μη θυμασαι τιποτα, να διαβαζεις ενα βιβλιο και να μη θυμασε τιποτα.
    Και οταν μιλαμε για τη βραχεια μνημη να πρεπει να σημειωσεις ενα τηλεφωνο για να στειλεις πχ ενα φαξ εκεινη τη στγμη που το στελνεις. κλπ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    το αυτοκίνητο π.χ που παρκάρησες, να σπάς το κεφάλι σου την άλλη μέρα και να γυρνάς γύρω- γύρω τα στενά.Επαναλαμβάνω μέσα μου εκεί παρκάρησα για να μην το ξεχάσω αλλά πάλι δεν βλέπω να πιάνει.Το πρόβλημα είναι ότι για να βρείς να παρκάρεις πρέπει να ψάχνεις κανένα τέταρτο στην γειτονιά μου.

Page 3 of 3 FirstFirst 123