η ιστοριούλα μου...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
    Junior Member

η ιστοριούλα μου...

Γειά σας,είμαι καινούρια στην παρέα σας αλλά πιο παλιά στο πρόβλημα.
    Είμαι βουλιμική εδώ και 5 χρόνια περίπου...(θεέ μου,το βλέπω και δεν το πιστεύω..!) τελοσπάντων..

Ήμουν πάντα λίγο παχουλό γιατί σαν οικόγενεια δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος για μαγείρεμα και βασιζόμασταν πολύ στο "έξω" και στο γρήγορο φαγητο.
    Στα 15 μου πήγα σε διαιτολόγο και με άσκηση και διατροφή πήγα από τα 72 στα 56...με ύψος 1,65!
    Η απώλεια βάρους ήταν σταθερή,με παρακολούθηση και εξετάσεις.
    Η δίαιτα ήταν πολύ ιδιαίτερη (πχ επέτρεπε τηγανητές πατάτες αλλά όχι λάχανο..) όμως ήμουν πολύ πειθαρχημένη και δεν μου έλλειψε τίποτα.

Δυστυχώς μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή μου,ξεκίνησα το δυσάρεστο χόμπυ της βουλιμίας..
    Τα κιλά παρέμεναν πάνω κάτω τα ίδια αλλά η κακή ψυχολογία και η κούραση ήταν μια πραγματικότητα.

Όταν ξεκίνησα να μένω μόνη μου,χαλάρωσα κάπως..
    Τα επείσόδια ήταν σποραδικά και μπορεί να είχα και 6 μήνες να κάνω ή μπορεί να έκανα 5 μέρες συνεχόμενα..
    Κάποιες μέρες απλά ζούσα για να κάνω εμετό και να ξανατρώω,έτρωγα συνέχεια και συνέχεια.

Το είπα στο φίλο μου και ένιωσα καλύτερα...ʼρχισα να κρατάω ημερολόγιο φαγητού και υπολόγισα τις θερμίδες που καίει ο μεταβολισμός μου (ύψος,βάρος,ηλικία,ποσοστό λίπους και μυικής μάζας,άσκηση).
    Καίω μόλις 1300 θερμίδες χωρίς γυμναστική και ο διαιτολόγος μου είπε οτι το ιδανικό μου βάρος είναι 52 κιλά..ουφφφφφ..είχα φτάσει τα 52 κιλά και ήταν πραγματικά το σωστό βάρος! ένιωθα το σώμα μου υγιές!

Δυστυχώς είμαι πάλι στα 56 ΑΛΛΑ δεν έχω καταφύγει στον εμετό.

Μέχρι τώρα είμαι καλά...θέλω να χάσω τα 4 κιλά αλλά σωστά..το βιβλιαράκι μου με βοηθάει! και οι σαλάτες! και το νερό! 8-)

Απλά ήθελα να πώ την ιστορία μου!
    Είμαι εδώ και το προσπαθώ!
    Είμαι αισιόδοξη!

Κουράγιο σε όλους μας..

Senior Member
    Μπράβο sunshine για τη προσπαθεια σου!Συνέχισε τη σωστή διατροφή ΧΩΡΙΣ ΕΜΜΕΤΟΥΣ και μην εγκλωβίζεσαι σε 4 κιλά,λίγη αξια έχουν μπροστά στην υγεία σου.Καλή συνέχεια...

Senior Member
    Καλώς ήλθες!

Το καλύτερο απ'όλα είναι που αποφεύγεις τους εμετούς.Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου,ούσα βουλιμική!Τέσσερα κιλά δεν είναι πολλά και με τον τρόπο που εφαρμόζεις θα τα χάσεις σταδιακά και σωστά.Καλή δύναμη και υπομονή,όχι αλχημείες.Ξέρεις καλύτερα μόνη σου τη μέθοδο.:)

Καλή επιτυχία!

Senior Member
    ετσι μπραβο! μονη σου τα εχεις καταφφερει τοσο καλα, κανεις αλλος, μπορεις να το κανεις το ξερεις...μονο που τωρα θαχεις κ παρεουλα! οχι βουλιμικα ομως καλη μου...αυτα σαμποταρουν την προσπαθεια σου

Junior Member
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη!
    Ήθελα από καιρό να γραφτώ στο φόρουμ και το οτι το είπα σε κάποιον ήταν μεγάλο βήμα για εμένα...
    4 κίλα δεν είναι τίποτα,τώρα το ξέρω..

Ο φίλος μου,πρότεινε να έχω μία μέρα μία φορά τη βδομάδα ή τις 2 βδομάδες στην οποία θα τρώω ο,τι λαχταράω (μέχρι 2,000 θερμίδες τη μέρα) και πραγματικά με έχει βοηθήσει απίστευτα...
    Δεν έχω ξεσπάσματα γιατί μπορώ να φάω ο,τι θέλω και δεν στερούμαι,αλλά δεν έχω και τύψεις γιατί ήμουν φρόνιμη όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Στην αρχή αυτή η μέρα ήταν Ο ΤΡΟΜΟΣ ο ίδιος αλλά όταν είδα οτι δεν επηρεάζει το βάρος μου και οτι δεν με ξαναρίχνει στη βουλιμία γιατί κρατιόμουν και δεν πήγαινα να τα βγάλω,ένιωσα πολυ καλύτερα..

Μακάρι να συνεχιστεί,το θέλω πολύ..

Το μόνο πρόβλημα είναι οτι πρέπει να προσέχεις συνεχώς τη διατροφή σου,να μαγειρεύεις και να τρως στο σπίτι σου και να μην επηρεάζεσαι από τους άλλους και από τον "κακό" εαυτό σου..είναι κουραστικό αλλά όταν νοιώθεις το σώμα σου υγιές και όχι κουρέλι τότε αξίζει...

Σας ευχαριστώ και πάλι...είναι καθησυχαστικό να ξέρεις οτι μπορείς να στραφείς κάπου για στήριξη αλλά και να την προσφέρεις και εσύ ο ίδιος..

Senior Member
    ναι ναι να τρως ο,τι θελεις μια στο τοσο χωρις καθολου τυψεις! σωστος ο φιλος σου!

Senior Member
    Καλώς μας ήρθες,ηλιαχτίδα!Ήδη διακρίνω πολύ φως στις γρίλιες σου!
    Μίλησες ανοιχτά στον άνθρωπο σου,βάζεις προτεραιότητα την υγεία σου
    και την αποφυγή των εμετών,δεν υπερτιμάς τα τέσσερα κιλά,που σε χωρίζουν
    από το επιθυμητό σου,έχεις βρει μια μέθοδο διατροφής,που σου δίνει τον έλεγχο...
    Θέλω να ελπίζω πως θα ξημερώσει η μέρα εκείνη,που θα απελευθερωθείς
    από την αγχωτική καταμέτρηση και τους όποιους περιορισμούς υφίστασαι
    και δε θα ξαναδύσει!Όσο πιο πολύ καιρό τα καταφέρνεις τόσο πιο πολλή δύναμη
    θ'αντλείς να χαλαρώσεις τα ινία,έχοντας την επιβεβαίωση πως έχεις μάθει να ισορροπείς!
    Να την κάνουν οι τύψεις σιγά σιγά!Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου!Φιλάκια πολλά!

Junior Member
    Ααααχ....τον τελευταίο καιρό τρώω χαζομάρες,junk food (σε λογικά πλαίσια) και με δυσκολία κρατιέμαι να μην τα βγάλω....

πφφφφ....έχω πάρει κ 1 κιλάκι....

Το παλεύω..

Senior Member
    μην κανεις εμετο...και να θυμασαι οτι το ενα κιλο μπορει να χαθει η υγεια σου ομως ισως να μην επανελθει

δε σου ευχομαι κουραγια σου ευχομαι θαρρος!!!!!!

Senior Member
    [quote]Originally posted by sunshine

Η δίαιτα ήταν πολύ ιδιαίτερη (πχ επέτρεπε τηγανητές πατάτες αλλά όχι λάχανο..) όμως ήμουν πολύ πειθαρχημένη και δεν μου έλλειψε τίποτα.

Καίω μόλις 1300 θερμίδες χωρίς γυμναστική και ο διαιτολόγος μου είπε οτι το ιδανικό μου βάρος είναι 52 κιλά..ουφφφφφ..είχα φτάσει τα 52 κιλά και ήταν πραγματικά το σωστό βάρος! ένιωθα το σώμα μου υγιές!

[quote]

εμένα κάτι δεν μου πάει καλά στο διαιτολόγο σου.
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ τα ιδανικά σου κιλά να ειναι τα 52 και όχι π.χ. τα 54 ή τα 55.
    Μπορει να σου αρεσεις στα 52 αλλα ενα σωστος διαιτολόγος δεν νομιζω να έλεγε κατι τετοιο.

Junior Member
    συμφωνώ με τη device!

και χωρίς να είμαι διαιτολόγος, πιστεύω ότι τα 52 κιλά είναι σχετικά λίγα για το 1.65!

καλημέρα σε όλους!

Junior Member
    'Ισως επειδή δεν είσαι διαιτολόγος σου φαίνονται λίγα τα κιλά...είναι ανόητο να πιστεύουμε οτι ισχύει το 10 κάτω από το ύψος...είναι ένας πολύ γενικός κανόνας που δεν περιλαμβάνει όλους τους σωματότυπους των ανθρώπων...

Ο διαιτολόγος μου ήταν σωστότατος και επαγγελματίας..έκανα αναλυτικότατες μετρήσεις (μυικής μάζας,οστεικής δομής,λιπομετρήσεις και ανάλυση σωματότυπου) και ιατρικές εξετάσεις...

Και στα 52 κιλά όντως το σώμα μου λειτουργούσε απολύτως φυσιολογικά..είχα όρεξη και ευεξία...έτρωγα σωστά και κανείς δεν μου είπε οτι αδυνάτισα πολυ,όλοι το έβλεπαν νορμάλ και επίσης...κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι οτι με τη μείωση του λίπους στην κοιλιά και λίγο στο στήθος εξαφανίστηκαν τα προβλήματα της πλάτης μου και βελτιώθηκε η στάση του σωματός μου..

Δεν είναι για όλους τα ιδανικά κιλά τα 55 η τα 54...μπορεί να είναι για εσένα φίλη μου αλλά μην ξεχνάς οτι δεν έχουμε το ίδιο σώμα..

Ο σκελετός μου είναι πολύ λεπτός και ακόμα και λίγα επιπλέον κιλά τον επιβαρύνουν..δεν λέω οτι στα 56 είμαι χοντρή αλλά για αυτά τα 4 κιλά,που είναι ελάχιστα φυσικά..εμένα καταπονούνται μέρη του κορμιού μου (πλάτη,πόδια) γιατί τα παίρνω μόνο στον κορμό και στην μπροστινή μεριά του σώματος.

Senior Member
    εγω λεω οτι αποκλειεται ενα σωστος διαιτολογος να εδωσε σαν τιμη μονο ενα αριθμο και τελος.

ενας σωστος διαιτολογος δινει ΕΥΡΟς ΤΙΜΩΝ

ενας σωστος διαιτολογος μιλάει για ποσοστο λιπους
    το ιδιο ειναι 52 κιλα με 25% λιπος
    το ιδιο 55 κιλα 16%λιπος???

κατι δεν μ αρεσει στο διαιτολογο σου

Junior Member
    Μα φυσικά και δεν έδωσε μόνο μία τιμή...πρότεινε να φτάσω τα 52 με δίαιτα και στην περίοδο της διατήρησης βάρους να πάρω +1 με +2 κιλά....
    Το ποσοστό λίπους το μετράγαμε κάθε εβδομάδα και από τα 55 μέχρι τα 52 κιλά κυμαινόταν στα φυσιολογικά επίπεδα..
    Κρατούσαμε και φάκελο με τα διαγράμματα αλλά δεν θυμάμαι τις ακριβείς τιμές..όπως και να έχει δεν έχανα ούτε μυικό ιστό ούτε υγρά..

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικισμό αφού η προσπάθεια έγινε σε συννενόηση με διαιτολόγο καθώς και με δικό μου γιατρό...???

Senior Member
    οταν εχεις διατροφικη διαταραχη, ειναι τουλάχιστον αντιεπαγγελματιας να δινει τετοιες τιμες βαρους.

Page 1 of 2 12 LastLast