ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 61
    Senior Member
    Originally posted by Paolo_1
    Originally posted by claire
    το ερώτημα είναι, αν δεν μπορείς να νιώσεις έστω και λίγη χαρά με μερικά απλά καθημερινά πράγματα, δεν είσαι μονίμως μέσα στη μιζέρια? οκ, προφανώς το να πας πχ ένα ταξίδι ή να βγάλεις τα χοντρά φράγκα είναι πολύ πιο thrilling από το να βγεις για shopping therapy με τις φιλενάδες ή από το να πας για yoga αλλά δεν πρέπει και αυτά να μας γεμίζουν? να μας βγάζουν από τη ρουτίνα και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρά?
    μήπως αυτή η ικανότητα να χαζοχαίρεσαι και να νιώθεις πληρότητα και με πιο απλά πράγματα ( μπύρες στο παγκάκι με τον κολητό πχ) χάνεται με την πάροδο των χρόνων?

Είναι ανάλογα στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι είναι μονίμως ανικανοποίητοι και αυτοί που συμβιβάζονται και με τα λίγα.Αν κάποιος στερείται αυτά που εγώ θεωρώ βασικά για να είναι χαρούμενος(σχέση και καλούς φίλους) τότε η δουλειά,το τρέξιμο,τα ψώνια κι όλα αυτά μπορεί να του προσφέρουν μια κάποια χαρά αλλά μόνο στιγμιαία και όχι μόνιμη.Απλώς προσπαθεί να ξεχνιέται κάπως από την θλίψη που νιώθει,αλλά κι αυτό είναι δύσκολο γιατί οι αρνητικές σκέψεις πάντα ξαναγυρνάνε.
    a ok! βασικά έτσι όπως ήταν το μνμ σου νόμιζα πως ζήτας τρελά πράγματα για να είσαι χαρούμενος. το να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου που να σε αγαπούν είναι δεδομένο νομίζω μωρέ.
    εξάλλου για τρέξιμο δεν πας μόνος σου ;)

Senior Member
    το να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου που να σε αγαπούν είναι δεδομένο νομίζω μωρέ.
    ε....δεν θα το λεγα!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    ε....δεν θα το λεγα!

Για άλλους δεδομένο, για άλλους όνειρο απατηλό.

Senior Member
    ε....δεν θα το λεγα!
    δεδομένο ότι σου χρειάζεται για να είσαι χαρούμενος.

Senior Member
    ε....δεν θα το λεγα!

++++++

Senior Member

οχι προυποθεση για χαρα, αλλα για ευτυχια:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member

Και τα δυο++++

Senior Member
    Το να εχεις ανθρωπους γυρω σου να σε αγαπουν και να στο δειχνουν ειναι πια ευλογια..
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Αυτό ξαναπέστο.

Senior Member
    Originally posted by Alterego
    Το να εχεις ανθρωπους γυρω σου να σε αγαπουν και να στο δειχνουν ειναι πια ευλογια..
    Αυτο μοιαζει ή διαβαζεται καπως σαν κατι \"θεοσταλτο\" ή τυχη. Δεν πιστευω σ αυτα πολυ. Κι οτι επαναλαμβανεται, τυχαιο δεν ειναι.Αν υπάρχουν συνεχως γυρω μας ανθρωποι που συμπεριφορα τους μας απογοητευει, ειμαστε εμεις που συντηρουμε ενα τετοιο περιβαλλον ή τουλαχιστον ζουμε μεσα σ αυτο. Ειναι λοιπον και θεμα επιλογων και δυναμης κ ρισκου κ προσπαθειας. Ειδικα οταν προκειται για ζητηματα καρδιας.

Senior Member
    Νομιζω μπορει να γινει και για το δευτερο προυποθεση, αλλα σε πιο ιδιαιτερες συνθηκες. Οσο μας μεγαλωνουν, για παραδειγμα. Εκει το να μην υπαρχει καποιος να μας αγαπαει συνεπαγεται προβληματα και με τη χαρα, τουλαχιστον οπως το εχω βιωσει εγω. Και στο αλλο ακρο, που θελει να κανει ενα βημα παραπανω στη ζωη του ο ενηλικας και η ευτυχια γινεται σιωπηλα πλεον αναγκη και οχι πολυτελεια, η δε χαρα μονη της αποσπασματικη και διχως προσανατολισμο.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Δεν διαφωνω οτι ειναι θεμα επιλογων.Συμφωνω σε οτι ειπες φιλη Σοφια.Ομως οταν τους βρεις αυτους τους ανθρωπους μοιαζει σαν ευλογια,οχι ακριβως τυχη αλλα κατι πολυ σπανιο και ομορφο..
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Originally posted by Alterego
    Ομως οταν τους βρεις αυτους τους ανθρωπους μοιαζει σαν ευλογια,οχι ακριβως τυχη αλλα κατι πολυ σπανιο και ομορφο..
    Εχεις δικιο:):)

Senior Member

Αν εννοείς την αγάπη των γονιών και των συγγενών σου συγγνώμη αλλά μόνο αυτή δεν φτάνει.Εγώ προσωπικά θεωρώ δεδομένη αυτήν την αγάπη και δεν μπορώ να πω ότι με ανακουφίζει.Όταν είσαι μικρός εντάξει αλλά όσο μεγαλώνεις έχεις ανάγκη από αλλου είδους αγάπη.

Για κάποιους τυχερούς συμφωνώ ότι μπορεί να είναι δεδομένο και να μην το σκέφτονται καν.

Ναι, είναι ωραίο να σε αγαπούν, αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε πως η αγάπη κερδίζεται και δεν χαρίζεται......

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast