Results 46 to 60 of 61
Thread: ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
-
22-02-2010, 17:37 #46Senior Member
a ok! βασικά έτσι όπως ήταν το μνμ σου νόμιζα πως ζήτας τρελά πράγματα για να είσαι χαρούμενος. το να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου που να σε αγαπούν είναι δεδομένο νομίζω μωρέ.Originally posted by Paolo_1
Είναι ανάλογα στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι είναι μονίμως ανικανοποίητοι και αυτοί που συμβιβάζονται και με τα λίγα.Αν κάποιος στερείται αυτά που εγώ θεωρώ βασικά για να είναι χαρούμενος(σχέση και καλούς φίλους) τότε η δουλειά,το τρέξιμο,τα ψώνια κι όλα αυτά μπορεί να του προσφέρουν μια κάποια χαρά αλλά μόνο στιγμιαία και όχι μόνιμη.Απλώς προσπαθεί να ξεχνιέται κάπως από την θλίψη που νιώθει,αλλά κι αυτό είναι δύσκολο γιατί οι αρνητικές σκέψεις πάντα ξαναγυρνάνε.Originally posted by claire
το ερώτημα είναι, αν δεν μπορείς να νιώσεις έστω και λίγη χαρά με μερικά απλά καθημερινά πράγματα, δεν είσαι μονίμως μέσα στη μιζέρια? οκ, προφανώς το να πας πχ ένα ταξίδι ή να βγάλεις τα χοντρά φράγκα είναι πολύ πιο thrilling από το να βγεις για shopping therapy με τις φιλενάδες ή από το να πας για yoga αλλά δεν πρέπει και αυτά να μας γεμίζουν? να μας βγάζουν από τη ρουτίνα και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρά?
μήπως αυτή η ικανότητα να χαζοχαίρεσαι και να νιώθεις πληρότητα και με πιο απλά πράγματα ( μπύρες στο παγκάκι με τον κολητό πχ) χάνεται με την πάροδο των χρόνων?
εξάλλου για τρέξιμο δεν πας μόνος σου ;)
- 22-02-2010, 18:00 #47Senior Member
ε....δεν θα το λεγα!Originally posted by claire
το να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου που να σε αγαπούν είναι δεδομένο νομίζω μωρέ.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
22-02-2010, 18:11 #48Senior Member
Originally posted by Sofia
το να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου που να σε αγαπούν είναι δεδομένο νομίζω μωρέ.
Για άλλους δεδομένο, για άλλους όνειρο απατηλό.
22-02-2010, 18:18 #49Senior Member
δεδομένο ότι σου χρειάζεται για να είσαι χαρούμενος.Originally posted by Sofia
22-02-2010, 18:27 #50Senior Member
Originally posted by claire
δεδομένο ότι σου χρειάζεται για να είσαι χαρούμενος.Originally posted by Sofia
++++++
22-02-2010, 18:31 #51Senior Member
οχι προυποθεση για χαρα, αλλα για ευτυχια:)Originally posted by claire
δεδομένο ότι σου χρειάζεται για να είσαι χαρούμενος.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
22-02-2010, 18:50 #52Senior Member
Originally posted by Sofia
οχι προυποθεση για χαρα, αλλα για ευτυχια:)Originally posted by claire
δεδομένο ότι σου χρειάζεται για να είσαι χαρούμενος.
Και τα δυο++++
22-02-2010, 19:20 #53Senior Member
Το να εχεις ανθρωπους γυρω σου να σε αγαπουν και να στο δειχνουν ειναι πια ευλογια..
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
22-02-2010, 19:31 #54Senior Member
Αυτό ξαναπέστο.
22-02-2010, 19:42 #55Senior Member
Αυτο μοιαζει ή διαβαζεται καπως σαν κατι \"θεοσταλτο\" ή τυχη. Δεν πιστευω σ αυτα πολυ. Κι οτι επαναλαμβανεται, τυχαιο δεν ειναι.Αν υπάρχουν συνεχως γυρω μας ανθρωποι που συμπεριφορα τους μας απογοητευει, ειμαστε εμεις που συντηρουμε ενα τετοιο περιβαλλον ή τουλαχιστον ζουμε μεσα σ αυτο. Ειναι λοιπον και θεμα επιλογων και δυναμης κ ρισκου κ προσπαθειας. Ειδικα οταν προκειται για ζητηματα καρδιας.Originally posted by Alterego
Το να εχεις ανθρωπους γυρω σου να σε αγαπουν και να στο δειχνουν ειναι πια ευλογια..πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
22-02-2010, 19:43 #56Senior Member
Νομιζω μπορει να γινει και για το δευτερο προυποθεση, αλλα σε πιο ιδιαιτερες συνθηκες. Οσο μας μεγαλωνουν, για παραδειγμα. Εκει το να μην υπαρχει καποιος να μας αγαπαει συνεπαγεται προβληματα και με τη χαρα, τουλαχιστον οπως το εχω βιωσει εγω. Και στο αλλο ακρο, που θελει να κανει ενα βημα παραπανω στη ζωη του ο ενηλικας και η ευτυχια γινεται σιωπηλα πλεον αναγκη και οχι πολυτελεια, η δε χαρα μονη της αποσπασματικη και διχως προσανατολισμο.Originally posted by Sofia
οχι προυποθεση για χαρα, αλλα για ευτυχια:)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
22-02-2010, 19:56 #57Senior Member
Δεν διαφωνω οτι ειναι θεμα επιλογων.Συμφωνω σε οτι ειπες φιλη Σοφια.Ομως οταν τους βρεις αυτους τους ανθρωπους μοιαζει σαν ευλογια,οχι ακριβως τυχη αλλα κατι πολυ σπανιο και ομορφο..
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
22-02-2010, 20:01 #58Senior Member
Εχεις δικιο:):)Originally posted by Alterego
Ομως οταν τους βρεις αυτους τους ανθρωπους μοιαζει σαν ευλογια,οχι ακριβως τυχη αλλα κατι πολυ σπανιο και ομορφο..πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-02-2010, 16:48 #59Senior Member
Αν εννοείς την αγάπη των γονιών και των συγγενών σου συγγνώμη αλλά μόνο αυτή δεν φτάνει.Εγώ προσωπικά θεωρώ δεδομένη αυτήν την αγάπη και δεν μπορώ να πω ότι με ανακουφίζει.Όταν είσαι μικρός εντάξει αλλά όσο μεγαλώνεις έχεις ανάγκη από αλλου είδους αγάπη.Originally posted by claire
Για κάποιους τυχερούς συμφωνώ ότι μπορεί να είναι δεδομένο και να μην το σκέφτονται καν.
23-02-2010, 16:51 #60Senior Member
Ναι, είναι ωραίο να σε αγαπούν, αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε πως η αγάπη κερδίζεται και δεν χαρίζεται......

Reply With Quote

Aπώλεια συντρόφου
29-10-2025, 15:30 in Απώλεια, Πένθος