Γιατί κάνουμε παιδιά; - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 14 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 201
    Senior Member
    Originally posted by lucifer
    εγώ νομίζω ότι υπάρχει μητρότητα στη φύση, αλλά τελειώνει πολύ γρήγορα. τελειώνει μόλις γίνει ανεξάρτητο το μικρό θηλαστικό. είναι μητρότητα ενστίκτου και μέχρι εκεί. φροντίζει το μεγάλο θηλαστικό τα πολύ μωρά για να επιβιώσουν κάπως, αλλιώς θα πεθαίνανε σαν τις καρετες καρετες (που τα 999/1000 καρετακια πεθαίνουνε). η σκύλα είναι μάνα σκύλα για 1-2 μήνες περίπου. Μετά bye bye.
    όσο για πατρότητα ούτε για δείγμα.
    όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινες εφευρέσεις. έτσι όπως ανακαλύψαμε τον αστρολάβο ανακαλύψαμε και τη μητρότητα. (μη χέσω).

όσο για τα post του κρίνου, για μένα όλα τα λεφτά. εκτονώνω την εμπάθεια που έχω, το ομολογώ.
    ... μ\' άρεσε το συγκεκριμένο ποστ πιο πολύ για τη χρήση του ζωϊκού βασιλείου... ;) ... βασικά πολύ τσιμτσίρισμα για τα εμφανή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Κατ\' τ\' άλλα και αρκετά \'τσιτάτα\', και υπερεπεξεργασία, και της Παναγιάς τα μάτια. Αυτή η μητρότης έλεος πια. Και δε γουστάρω αυτή την \'αναγκαστική προσγείωση\' τύπου \'να τη δούμε ως αυτό στα πλαίσια εκείνου\'. Η μητρότητα έχει το ρόλο της μητρότητας, pure and simple every time, μυρίζει μανούλα, και τα συναφή. Για μένα η αποτυχία του είδους μου είναι σχεδόν εξασφαλισμένη πια, αν κάποιος βλέπει καλυτέρευση στη ζωή πάνω στον πλανήτη ας με ενημερώσει. Κανείς γονιός δεν επιθυμεί να αλλάξει ο κόσμος απ\' το δικό του βλαστάρι - τζιζ κακό - είναι κάτι σαν κοινό μυστικό, και βεβαίως όλοι αντιδρούν και δε θέλουν να το παραδεχτούν. Ειλικρινά μου είναι κωμικοτραγικό όλο αυτό που συμβαίνει με τη \'συνέχειά\' μας πλέον. Ίσως να θίγατε λίγο και το να έχει κάνει κάποιος/α παιδί, μάλλον γυναίκα περισσότερο, αλλά ουδέποτε να τράβαγε κανά νταλκά με τη μητρότητα, η οποία δεν εκδηλώθηκε ούτε και εκ των υστέρων στην τελική... μιλάω εκ πείρας φυσικά. Όσο για την ερώτηση σχετικά με το αν είχε γεννηθεί κανείς και η φοράδα στο γενί - τζαμί που λέγαμε;... ε ναι. Αυτή είναι η απάντηση, λολ. Αφού φαίνεται περίεργο να λέει κάποιος ότι δεν θα ήθελε να έχει γεννηθεί, σα να δείχνει τί δηλαδή;... και καλά αρνητής του δώρου της ζωής;... ε ας πάμε να θέσουμε το ίδιο ερώτημα στα παιδιά που δε προλαβαίνουν να μεγαλώσουν, σε αυτά που γεννιούνται πεινασμένα για να πεθάνουν πεινασμένα, σε αυτά ίσως που γεννιούνται με έτοιμες αρρώστιες, σε γυναίκες που έχουν χάσει δυο και τρία μαζί, σε, σε, σε... πολύ μαλακία δε θα ήταν αν περίμενα να μου πει ένας άνθρωπος που βιώνει αυτά που εμείς βλέπουμε στις ειδήσεις και τρέμουμε σα σπουργίτια, ότι \'ναι, ήθελα να γεννηθώ\';... εξακολουθώ να θεωρώ ότι αστειευόμαστε ώρες - ώρες... η μοναδική ιδιότητα που δέχομαι στον άνθρωπο προκειμένου να λειτουργήσει σε αρμονία με το υπόλοιπο σύνολο είναι αυτή της φροντίδας. Αν δε κάναμε παιδιά από εγωϊσμό, και πραγματικά τα κίνητρα ήταν αγνά και καθάρια και σαφή και τέλος πάντων, πιστεύω ότι δε θα θέλαμε να έχουμε τα δικά μας παιδιά, αλλά τα παιδιά που υποφέρουν ανά την υφήλιο. Κι αν το θέλετε κι αλλιώς, μόνο έτσι βλέπω να συνέρχεται όλο αυτό το πράγμα που υφίσταται γύρω μου και μου είναι απλά θλιβερό... Λούσιφερ, αν θες, πιάσε μου ένα μπορντώ με ρίγες για να το έχω σετ με το πορτοκαλί με βούλες εν τω μεταξύ...

;)

Senior Member
    η αλήθεια είναι ότι εκεί που γράφω \"από πατρότητα ούτε για δείγμα\" μάλλον αδίκησα τους μπαμπάδες πιγκουίνους! μετά θυμήθηκα ένα ντοκιμαντέρ που είχα δει, το ταξίδι του αυτοκράτορα, ίσως το έχετε ακούσει, όπου έδειχνε ότι και ο μπαμπάς πιγκουίνος παίρνει μέρος στο κλώσημα του αβγού. εκεί είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες για να εκκολαφθεί το αβγό που συνεργάζονται και τα 2 πιγκουινάκια. το ένα κρατάει το αβγό ανάμεσα στο πόδια του και το άλλο πάει να φέρει φαΐ για όλους. όμως αν δεν ήταν τόσο αφιλόξενο το περιβάλλον θα ασχολιόταν ο μπαμπάς πιγκουίνος?

Banned
    μαλλον θα πηγαινε καφενειο για ταβλι.

:P

Senior Member
    ... μάλλον όχι. Θα είχε πάει για τσιγάρα στο περίπτερο και εν τω μεταξύ θα είχαν λιώσει οι πάγοι... :P. Επανέρχομαι στο \'μητρικό ένστικτο\'. Πού στο καλό είναι αυτό το ένστικτο, καθώς θυμάμαι το περιστατικό με την τύπισσα που έδενε το πιτσιρίκι της στο κρεββάτι για να το βιάζει ο... παπάς; Κι αυτή ψυχολογικά προβλήματα;... πού στα κομμάτια είναι όταν - κυρίως στις επαρχίες - βιάζονται οι κόρες απ\' τους ίδιους τους πατεράδες και η καλή μανούλα κρατάει το στόμα της κλειστό παριστάνοντας τον Κινέζο εν ώρα διαλογισμού;... δε θα έπρεπε να υπερισχύει αυτό και να μπαίνει πρώτο σε σχέση με το μη το μάθουν οι γείτονες και μην αρχίσει να με τσουβαλιάζει στο ξύλο και μένα την καλή μητερούλα;... ναι, να με κάνει μαύρη στο ξύλο και να το μάθουν και οι γύρω - που οι περισσότεροι τα ξέρουν αλλά επίσης παριστάνουν τους Κινέζους - προκειμένου να γλυτώσω το σπλάχνο μου. Παλιά φρόντιζα μια γάτα, την Kανέλα, για 18 χρόνια. Θα την είχα πάει και 3 φορές στον κτηνίατρο μετά από καυγά με σκύλους που χώνανε τη μοσούδα τους στην κούτα της με τα μωρά. Η Κανέλα ήταν γατομάνα προφανώς και εμφανώς, και ουχί Κινέζος, πλάκα κάνουμε τώρα;... εδώ η ηλίθια αυτή γυναίκα που παριστάνει τη δική μου μάνα, από ντροπή δε χώριζε τον πατέρα μου. Πού ήταν το δικό της ένστικτο;... μάλλον πήγε κι αυτό μέχρι το περίπτερο και αναζητείται \'dead or alive\'...

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    ... μάλλον όχι. Θα είχε πάει για τσιγάρα στο περίπτερο και εν τω μεταξύ θα είχαν λιώσει οι πάγοι... :P. Επανέρχομαι στο \'μητρικό ένστικτο\'. Πού στο καλό είναι αυτό το ένστικτο, καθώς θυμάμαι το περιστατικό με την τύπισσα που έδενε το πιτσιρίκι της στο κρεββάτι για να το βιάζει ο... παπάς; Κι αυτή ψυχολογικά προβλήματα;... πού στα κομμάτια είναι όταν - κυρίως στις επαρχίες - βιάζονται οι κόρες απ\' τους ίδιους τους πατεράδες και η καλή μανούλα κρατάει το στόμα της κλειστό παριστάνοντας τον Κινέζο εν ώρα διαλογισμού;... δε θα έπρεπε να υπερισχύει αυτό και να μπαίνει πρώτο σε σχέση με το μη το μάθουν οι γείτονες και μην αρχίσει να με τσουβαλιάζει στο ξύλο και μένα την καλή μητερούλα;... ναι, να με κάνει μαύρη στο ξύλο και να το μάθουν και οι γύρω - που οι περισσότεροι τα ξέρουν αλλά επίσης παριστάνουν τους Κινέζους - προκειμένου να γλυτώσω το σπλάχνο μου. Παλιά φρόντιζα μια γάτα, την Kανέλα, για 18 χρόνια. Θα την είχα πάει και 3 φορές στον κτηνίατρο μετά από καυγά με σκύλους που χώνανε τη μοσούδα τους στην κούτα της με τα μωρά. Η Κανέλα ήταν γατομάνα προφανώς και εμφανώς, και ουχί Κινέζος, πλάκα κάνουμε τώρα;... εδώ η ηλίθια αυτή γυναίκα που παριστάνει τη δική μου μάνα, από ντροπή δε χώριζε τον πατέρα μου. Πού ήταν το δικό της ένστικτο;... μάλλον πήγε κι αυτό μέχρι το περίπτερο και αναζητείται \'dead or alive\'...
    Δεν σου κάνω πλάκα..
    Αν ο άντρας μου \"πείραζε\" το παιδί μου θα τον ΣΚΟΤΩΝΑ..Θα τον έτρωγα ζωντανό.Οχι δικαιοσύνη και θεία δίκη,οχι.Μονο που το φαντάζομαι μου θολώνει το μάτι.
    Η μάνα που παραβλέπει κατι τέτοιο δεν ειναι μάνα,αν ηξερα καποια που κάνει τα στραβά ματια (καμια δικαιολογία δεν ειναι αποδεκτη - απο το βρωμόξυλο μεχρι την ντροπη και την αφοσίωση στον βιαστή -για εμενα) θα της βουταγα το παιδι,δεν ξερω, θα επαιρνα τηλεφωνο στην Προνοια,μιλάμε μου πάτησες τον κάλο..δεν ξέρω που θα εφτανα.

Senior Member
    Και δυστυχώς υπάρχουν τέτοιες μανάδες.Ακριβώς θολώνει το μάτι σου μόνο με την σκέψη, ποια δικαιοσύνη και πράσινα άλογα.

Senior Member
    ... επομένως, πού καταλήγουμε;... ότι οι μισές γεννιούνται με το ένστικτο, ενώ οι άλλες μισές όχι;... κάτι με χαλάει σε ένα... επιλεκτικό ένστικτο, δεν είναι οξύμωρο;... μια πολύ άσχημη εμπειρία μου στους ΑΑ, περιλαμβάνει περιγραφή από γυναίκα - μέλος, κατά την οποία περιγράφει σκηνές όπου το παιδί μπουσουλάει ανάμεσα σε σπασμένα μπουκάλια κι έτσι, ενώ αυτή ήταν ντίρλα και εξακολουθούσε να μπεκροπίνει σωριασμένη στον καναπέ... στο τέλος, την αγκαλιάσανε που βρήκε το κουράγιο να το μοιραστεί - λολ - και αυτή επειδή ένιωσε αμήχανα, με χτύπησε ελαφρά στον ώμο - εγώ είχα βγάλει καντήλες εν τω μεταξύ και απορώ πως κρατήθηκα και δε διέκοψα την περιγραφή της - λέγοντας με ένα χαμόγελο - ξέρετε εκείνο της επικάλυψης για τη μαλακία που καταλαβαίνουμε κατά βάθος ότι μας δέρνει, \'έλα μωρέ εντάξει... όλοι οι αλκοολικοί τα ίδια κάνουμε, έτσι είμαστε\'... ουστ ρε μαλάκω από \'δω πέρα... τελικά δεν υπάρχει ο λόγος που κάνουμε παιδιά. Ο καθένας έχει βρει έναν δικό του - ακόμη και ασυνείδητα - για νά \'χουμε να καμωνόμαστε... :) ...

Senior Member
    Μμμμμ...
    ενα λεπτο ..εδω είμαστε στην κατηγορία \"δεν πρέπει να κάνεις παιδια,δεν εισαι ικανός και άξιος να γίνεις γονιός\"!!!!!

Banned
    εχεις ακουσει για καποιο σχετικο τεστ ντραιβ?
    το οποιο το κανεις για να ξερεις τι παιζεται?

Senior Member
    ... και τελικά Φωτεινή μου - έχεις το ίδιο όνομα με τη... μανούλα μου, καραλολ! - μάνι - μάνι, τί να πρωτοσυμπεράνουμε;... άμα μαζέψουμε μανάδες σα τη δική μου (κρυφή μαλακία), σαν αυτές που περιγράψαμε (φανερή μαλακία), σαν αυτές που δε θα μάθουμε ποτέ, πόσες \'φυσιολογικές\' μας μένουν;... θέλω να βρεθεί μια τοποθέτηση για το επιλεκτικό ένστικτο που ανέφερα, γιατί δε μπορεί να είναι επιλεκτικό και να λέγεται ένστικτο, δε μπορεί να έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο εκεί που \'φυσιολογικά\' θα έπρεπε να πρωτοστατεί, κι ούτε μπορεί να λειτουργεί με το να παίρνει κάποιος συνειδητά την απόφαση για το αν θα γίνει γονιός ή όχι. Δε βρίσκω βάση ανάμεσα στο \'συνειδητό\' και στο ένστικτο, για αυτό και βρίσκω πετυχημένες τις αναφορές στα ζωάκια που λειτουργούν ελλείψει συνειδήσεως. Και ποιός κρίνει βρε Φωτεινή το αν είμαστε άξιοι και ικανοί;... ο καθένας θεωρεί \'φυσιολογικό\' να φέρνουμε παιδιά και αυτομάτως αυτό αποτελεί κριτήριο. Κάνω λάθος;... στην ουσία δηλαδή το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο, και πολύ λίγο ασχολούμαστε με το να κάνουμε στον εαυτό μας ερωτήματα τόσο σημαντικά. Έλα όμως που κρινόμαστε εκ των αποτελεσμάτων, άρα κάτι δε κάναμε καλά στην αρχή. Όπως είπε και ο Λούσιφερ, είναι όλα ανθρώπινες ευρεσιτεχνίες και ταυτίζομαι. Έστω και ασυνείδητα κατασκευασμένες. Επίσης χέστηκα για το αν εξαφανιστεί ο άνθρωπος, μιας και αποδείχτηκε ότι δεν είναι άξιος για να κατέχει την πρωτιά στην πυραμίδα. Για μένα αυτός είναι προορισμός, κι αν δεν είμαστε άξιοι για δαύτο, είμαστε για γονείς;... σόρυ αλλά όχι για μένα. Ένστικτο είναι ο εγωϊσμός - ορατών τε πάντων και αοράτων - που υπερισχύει στο πλείστο των μανάδων και στο μέγιστο όλων των ανθρώπων. Δε θέλω παιδιά σε έναν κόσμο για τον οποίο δε φρόντισα, αλλά αυτομάτως γουστάρω να συνεχίσουν σε αυτόν τα παιδιά μου. Δε θέλω παιδιά σε έναν κόσμο που φοβάμαι να αφήσω τα παιδιά μου να τον καλυτερέψουν, αλλά ταυτόχρονα επιθυμώ να ζήσουν κλύτερα από μένα. Πολύ οξύμωρα όλα αυτά ή όχι;... και πού ακριβώς είναι τα παιδιά που γεννιούνται από αγάπη, όταν η μεγαλύτερη αρρώστια αυτή τη στιγμή σε ολάκερη τη γη είναι η παντελής απουσία της σχεδόν;... το χόντρυνα πολύ τώρα. Άντε να βγάλω τη σκύλα μου βόλτα για να δω κανά πετυχημένο γονιό στο δρόμο να λέει στο βλαστάρι του \'μη το σκυλάκι, κακό, έχει ψείρες\'...

;)

Senior Member
    δεν ημουνα σαφής οπως φαίνεται.
    Ποιητική αδεία νομίζω λεγεται (η προσπάθεια μου να ειρωνευτώ)
    Η μάνα που δεν νοσεί,και αφήνει να βιάζεται το παιδί της ,δεν ήτανεκ του αποτελέσματος έτοιμη να φέρει τον τίτλο του γονιού...
    Καλύτερα?

Member
    Originally posted by pelariry
    αν η επιθυμία να κάνεις παιδιά δεν εγωστική τότε οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί δεν υιοθετούν;
    Αγαπητη η αγαπητε το γιατι δεν υιοθετουν το ελεγα και γω πριν με πολυ ευκολία αλλα οταν δεν το αντιμετωπιζεις δεν γνωρίζεις οτι το θεμα υιοθεσία ειναι γολγοθάς

Senior Member
    Εγώ θέλω να υιοθετήσω την alobar.
    Γίνεται;

Member
    sofia μαλλον εχεις παρεξηγησει δεν λεω οτι οι γυναικες η και οι ανδρες που δεν εκαναν παιδια ειναι ανθρωποι ανισόρροποι λιγο ανεμελοι ναι, εγω μιλαω οτι ειναι η ιδια η γένηση μια πράξη μεταμόρφωσης ειτε γενησεις παιδί ειτε δημιουργήσεις έργο. Σε ότι αναφέρεται δε για την ηλικία ειναι απόψεις που διαφέρουν εχω γνωρίσει γονεις 30 ετων με αναχρονιστικές θεωρίες και συμφωνω με rain, και άτομα μεγαλύτερα που μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα εγώ προσωπικά ακούω την ίδια μουσική με τον ανιψιό μου που ειναι 17.Oυτε λέω οτι το παιδι θα καλύψει κενα μοναξιάς μπορω να χαιρομαι την παρέα με τον εαυτό μου και γνωρίζω καλα οτι ουτε συντροφος ουτε φίλος μπορεί να αναπληρωσει τα όποια κενά σου.Η ευκαιρία που σου δίνεται στο μεγάλωμα του παιδιου ειναι οτι ζεις και συ τη δική σου αναγεννηση παράλληλα και τη στιγμή που δεν μπορω να φανταστω τη χαρά της γέννησης αφου δεν το εχω ζήσει,κάτι μου λέει αυτό

Member
    Τωρα μόλις διάβασα ολεσ τις απαντήσεισ τις βρίσκω συγκλονιστικές δεχομαι τις απόψεις όλων
    Αφωτεινη Alobar rain krino giwta ομολογω ότι κάποιες με συγκίνησαν το θέμα ειναι ανεξαντλητο!!

Page 11 of 14 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast