Results 106 to 120 of 201
Thread: Γιατί κάνουμε παιδιά;
-
23-02-2010, 15:44 #106
επίσης απαντώντας στην αρχική ερώτηση
A: για να βάλουμε 2 extra γραμμές στο cv μας.
- 23-02-2010, 15:50 #107
Ωραία τα λες lucifer(και λολ,άκου ωραία τα λες διάολε):D
Αλλά στην πραγματικότητα,θέλει δουλειά για να ξεφύγεις από τα προδιαγεγραμμένα του κάθε πολιτισμού αυτοθυσίας,που το Εγώ συντρίβεται εις όφελος ενός μέγιστου καλού που υποτάσσει με ενοχικά συμπλέγματα.Έχει και φιλοσοφικές προεκτάσεις η συζήτηση,θα μπορούσε να πάει και πέρα από τους όρους μητρότητα πατρότητα,για μένα μέσα στις ιδιότητες αυτές εμπλέκονται και θέματα όπως η μητρότητα ως εμφυτευμένος παράγοντας με στόχο τη διατήρηση της εξαρτημένης προσωπικότητας σε ένα πλαίσιο διαστρωμάτευσης κοινωνικών πλεγμάτων,ή ακόμη η μητρότητα ως matrix ηθικών καθηκόντων.:P:P
Αχάριστα,ε αχάριστα πλάσματα.:D"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-02-2010, 15:51 #108
προς rain
\"Από την άλλη πλευρά ξέρω καλά πως αυτή μου η άποψη στηρίχτηκε στο ότι έμαθα με ποιους τρόπους,βλακώδεις αλλά κατανοητούς πλέον,φορτίζουμε τα τέκνα μας ώστε να τα έχουμε δεμένα μία ζωή.\"
μ\' ενδιαφέρει παρα πολύ (οποτε εχεις χρονο και ορεξη) να αναλυσεις τους τροπους που αναφερεις παραπανω με τους οποιους φορτιζουμε τα παιδια μας...
σ\' ευχαριστω εκ των προτερων
23-02-2010, 16:03 #109
Originally posted by krino
Εκεινο που λεω,
ειναι οτι προσπαθεις να ολοκληρωθεις μεσω ενος τριτου προσωπου και οχι με το δικο σου προσωπο.
Μεταφερεις δηλαδη κομματια του εαυτου σου σε τριτα προσωπα,
αναθετωντας τους κιολας τις δικες σου ευθυνες οπως εσυ τις εννοεις, σαν δικες τους.
Σ\' αυτό συμφωνώ με όλη μου τη ψυχή.
Οπως και σ\' αυτά που λέει η ρέιν.
Το έχω δει τόσες φορές να συμβαίνει. Είναι ο κανόνας. Παιδιά που από τα γενοφάσκια τους σμιλεύονται σύμφωνα με τα απωθημένα των γονιών.
Τα αγόρια να στραφούν στο ποδόσφαιρο, γιατί ο μπαμπάς έχει απωθημένο που δεν έγινε ο Μπέκαμ, κορίτσια ντυμένα όπως νοιώθει η μαμά για να τη βγεί στην άλλη μαμά σαν πιο μοδάτη κ πλούσια (άσχετα αν τα ρουχαλάκια είναι αγορασμένα με ....καταναλωτικό δάνειο).
Γονείς που σπρώχνουν τα παιδιά τους διαρκώς στην εκπλήρωση του ονείρου των γονιών. Γονείς που άμεσα ή έμμεσα επιλέγουν οι ίδιοι το αντικείμενο των σπουδών. Γονείς που επιλέγουν το γαμπρό ή τη νύφη, ακόμα και τα έπιπλα του σπιτιού του νέου ζευγαριού.......
Γονείς που δεν ντρέπονται να πουν ότι αποτελούν οι ίδιοι τροχοπέδη για την ανεξαρτητοποίηση των παιδιών τους, μόνο και μόνο για να μην νοιώσουν μόνοι.
Γονείς που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό για να μην τους \"φύγουν\". Ετσι τα παιδιά χάνουν την ευκαιρία να σπουδάσουν σε ένα οργανωμένο Πανεπιστήμιο και καταλήγουν σε μια από τις πολλές μπάχαλο Ελληνικές σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ όπου το εξάμηνο μεταφράζεται σαν δίμηνο (!!)... Οπου θα πάρεις το βιβλίο μια βδομάδα πριν από τις εξετάσεις....
Οπου θα μάθεις πολύ καλά πώς γίνεται το τέλειο σκονάκι...
Γονείς που \"καλύπτουν\" την ακοινωνισιά τους πίσω από το πρόσχημα ότι δεν έχουμε που να αφήσουμε τα παιδιά (υπάρχουν και οι φίλοι για να τα αφήσουν εναλλάξ).
Γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μείνουν σε φιλικά σπίτια γιατί θα πάθουν στερητικό σύνδρομο ένα βράδυ χωρίς αυτά.
Ομως.......
Κρίνο.......
Και οι σοφοί αρχαίοι ήξεραν πολλά.
Παν μέτρον άριστον έλεγαν.
Και συμφωνώ.
Μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο και εξαφανίσουμε τη ζωή.....
Αν θέλεις μου απαντάς στο εξής:
Πώς θα σου φαινόταν η σκέψη να μην είχες γεννηθεί??
Αν μπορούσες με ένα μαγικό κουμπί να το διαλέξεις τώρα ποια θα ήταν η ενέργειά σου?
23-02-2010, 16:04 #110
Αν σε ενδιαφέρει,τα φορτίζουμε με τη συγχώνευσή μας με αυτά.Αυτό ακριβώς που ανέφερε ο Κρίνος και που και γω παλεύω να διακρίνω ακόμη.Πότε κακοποιώ;Mόνο όταν δέρνω και βρίζω;Όχι.Μπορώ να κακοποιήσω και με το να πω στο παιδί μου \"μόνο εγώ σε αγαπώ,γιατί εγώ σε ξεσκάτισα βρε,μόνο η μάνα σου θα σ΄αγαπήσει τόσο.Ποια άλλη θα σου φέρνει το γάλα στο κρεβάτι γιόκα μου,ποια άλλη(την ******* που θα σε πάρει από μένα)θα είναι εδώ πάντα για σένα.\"Και όταν το παιδί βρει έναν σύντροφο,η μάνα/ο πατέρας ξινίζει μούρη,γιατί δεν είναι καλή/καλός,δεν σου φτιάχνει το κοκκινιστό όπως το είχες συνηθίσει,δε βγάζει τόσα λεφτά όπως ο μπαμπάς που σε είχε σαν πριγκίπισσα.Με άπειρους τρόπους Καλλιοπίτσα,απλά πρέπει να μάθουμε οι γονείς να μην το κάνουμε,φτάνει τόσο.:P
Οι εξαρτήσεις δημιουργούν παιδιά άβουλα,φοβισμένα,που ο κόσμος τα τρομάζει,γιατί εμείς τα μαθαίνουμε να τα τρομάζει,αφού εμείς φοβόμαστε το φευγιό τους μακριά μας,κι έτσι παρατείνουμε την αποσύνδεση με ενοχές,τύψεις και διάφορα τεχνάσματα.Έτσι είναι,άσχετα πόσο αυτό μπορεί να μας κάνει τους γονείς να απομυθοποιούμαστε στα ίδια μας τα μάτια.Είναι μία απομυθοποίηση που μας ρίχνει από τα βάθη των ψευδαισθήσεων,αλλά σημαντική για να μας ρίξουμε μία μούτζα και τα παιδιά μας άλλη μία,λοολ.:D"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-02-2010, 16:15 #111
ποσο δικιο εχεις!!!
και ποσο σε ζηλευω για την ξεκαθαρη σκέψη σου!!!
23-02-2010, 16:20 #112
Πόσες αλήθειες...και πόσα ψέματα για να κρύψουν τις αλήθειες...
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
23-02-2010, 16:32 #113
Πωπω χολή.... :)
Και κάποια σωστά :)
23-02-2010, 16:41 #114
Μπροστά σ\' αυτό το hollier than thy attitude, παρά λίγο να ασπαστώ τον ολικό αφανισμό του krino :P :)
(όχι του ίδιου του krino, καταλαβαίνετε, :D)
23-02-2010, 16:44 #115
Originally posted by RainAndWind
Αν σε ενδιαφέρει,τα φορτίζουμε με τη συγχώνευσή μας με αυτά.Αυτό ακριβώς που ανέφερε ο Κρίνος και που και γω παλεύω να διακρίνω ακόμη.Πότε κακοποιώ;Mόνο όταν δέρνω και βρίζω;Όχι.Μπορώ να κακοποιήσω και με το να πω στο παιδί μου \"μόνο εγώ σε αγαπώ,γιατί εγώ σε ξεσκάτισα βρε,μόνο η μάνα σου θα σ΄αγαπήσει τόσο.Ποια άλλη θα σου φέρνει το γάλα στο κρεβάτι γιόκα μου,ποια άλλη(την ******* που θα σε πάρει από μένα)θα είναι εδώ πάντα για σένα.\"Και όταν το παιδί βρει έναν σύντροφο,η μάνα/ο πατέρας ξινίζει μούρη,γιατί δεν είναι καλή/καλός,δεν σου φτιάχνει το κοκκινιστό όπως το είχες συνηθίσει,δε βγάζει τόσα λεφτά όπως ο μπαμπάς που σε είχε σαν πριγκίπισσα.Με άπειρους τρόπους Καλλιοπίτσα,απλά πρέπει να μάθουμε οι γονείς να μην το κάνουμε,φτάνει τόσο.:P
Οι εξαρτήσεις δημιουργούν παιδιά άβουλα,φοβισμένα,που ο κόσμος τα τρομάζει,γιατί εμείς τα μαθαίνουμε να τα τρομάζει,αφού εμείς φοβόμαστε το φευγιό τους μακριά μας,κι έτσι παρατείνουμε την αποσύνδεση με ενοχές,τύψεις και διάφορα τεχνάσματα.Έτσι είναι,άσχετα πόσο αυτό μπορεί να μας κάνει τους γονείς να απομυθοποιούμαστε στα ίδια μας τα μάτια.Είναι μία απομυθοποίηση που μας ρίχνει από τα βάθη των ψευδαισθήσεων,αλλά σημαντική για να μας ρίξουμε μία μούτζα και τα παιδιά μας άλλη μία,λοολ.:D
m αρέσεις rain!!
συν ότι μου θυμίζεις διάφορες γνώριμες καταστάσεις (όχι ακριβώς από τη δική μου τη ζωή), πχ πως έκανε η αδερφή του πρώην μου όταν πέθανε ο μπαμπάς της, σαν το χορό αρχαίας τραγωδίας!! εξαρτισαρα καραμπινάτη!!
23-02-2010, 16:48 #116
Originally posted by RainAndWind
Οι εξαρτήσεις δημιουργούν παιδιά άβουλα,φοβισμένα,που ο κόσμος τα τρομάζει,γιατί εμείς τα μαθαίνουμε να τα τρομάζει,αφού εμείς φοβόμαστε το φευγιό τους μακριά μας,κι έτσι παρατείνουμε την αποσύνδεση με ενοχές,τύψεις και διάφορα τεχνάσματα.Έτσι είναι,άσχετα πόσο αυτό μπορεί να μας κάνει τους γονείς να απομυθοποιούμαστε στα ίδια μας τα μάτια.Είναι μία απομυθοποίηση που μας ρίχνει από τα βάθη των ψευδαισθήσεων,αλλά σημαντική για να μας ρίξουμε μία μούτζα και τα παιδιά μας άλλη μία,λοολ.:D
axaxaxa! epic οι ατάκες! αλλά διαφωνώ σε αυτό, τα κορίΤΣΑ βιάζονται να τα ξεφορτωθούν μην και τους μείνουν στο ράφι ;)
23-02-2010, 16:51 #117
βασικά στο σχόλιο για το περιβάλλον, μάλλον το συμφέρει το περιβάλλον να αφανιστούμε ολίγον, γιατί νομίζω σαν να το έχουμε στριμώξει τώρα τελευταία, e? φαντάζεστε να βρεθεί καμια παρανοειδής προσωπικότητα (από αυτές που συνήθως κυβερνούν) με καμια διάγνωση καλπάζοντος καρκίνου και τα κλειδιά μιας αποθήκης πυρηνικών όπλων στο χέρι?
23-02-2010, 16:52 #118
Μου θυμίζει matrix λολ
You are the virus and we are the cure!
23-02-2010, 16:53 #119
Originally posted by lucifer
επίσης απαντώντας στην αρχική ερώτηση
A: για να βάλουμε 2 extra γραμμές στο cv μας.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-02-2010, 16:54 #120
Με εξαίρεση το Δημόσιο :) (νομίζω παίρνεις επίδομα)
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια