Το να πεις σ΄αγαπώ είναι τόσο δύσκολο; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 156
    Senior Member
    Πιστευω αναμεσα σε γονεις και αδελφια η λεξη αυτη δεν ακουγεται τοσο ευκολα.Εξαρταται παντοτε και το πως εχεις μεγαλωσει.Ομως γιατι ενω νιωθουμε τοσα γιαυτους δεν την λεμε;και το αντιθετο..Ισως γιατι οι δεσμοι μας ειναι δεδομενοι;Και αφου εχουμε και το ιδιο αιμα απλα η λεξη οσο κι αν εκφραστει δεν εχει τοσο νοημα αφου νιωθουμε την αγαπη τους;..Παραδειγμα στον πατερα μου ποτε δεν το ειπα.Στην μητερα μου το λεω πολυ σπανια,ομως της το εχω γραψει
    Οπως και της εχω γραψει γραμματα για το πως αισθανομαι γιαυτην..Νιωθω και καπως αβολα να τα εκφρασω ενω της μιλαω
    Δεν ξερω γιατι.Με την αδελφη μου δε ενω ποτε δεν ειχαμε καποιο ιδιαιτερο δεσιμο νιωθω την αγαπη της με ενα δικο της τροπο και εγω της την δειχνω με ενα δικο μου τροπο.Ειναι περιεργο..Ενω μεγαλωσαμε σε ενα πολυ αγαπημενο και σεβαστο περιβαλλον δεν την λεμε αυτη την λεξη.
    Οσο αφορα στις αλλες σχεσεις και την λεω και την ακουω.Δεν μπορω να σκεφτω οτι νιωθεις για καποιον κατι εντονο και δεν την λες την λεξη.Στην ουσια ειναι μια απλη λεξη..το τι δειχνεις εχει σημασια..Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οταν ο αλλος σου λεει σε αγαπω αλλα δυσκολευεται να στο δειξει.Γιατι υπαρχει κατι τετοιο;
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Γιατί σε αγαπάει στα λόγια.Στην πράξη κολλήσαμε και εμείς.

Senior Member
    Οταν αγαπας και νιωθεις και δεν το δειχνεις δεν ειναι σαν να μην νιωθεις τιποτα;
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Originally posted by Alterego
    Οταν αγαπας και νιωθεις και δεν το δειχνεις δεν ειναι σαν να μην νιωθεις τιποτα;
    Δεν νομιζω να σου απαντουσε ο καθενας το ιδιο. Εσυ πώς νιωθεις οταν δεν εξωτερικευεις το οποιο συναισθημα σου?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Οπο οτι θυμαμαι παντοτε τον εαυτο μου σπανια δεν εξωτερικευω το τι νιωθω..Απο την αλλη πνιγομαι να μην εξωτερικευομαι.Μου εχει τυχει ομως ενω να ακουω λογια να μην μου το δειχνουν.Και επειδη εγω δεν το κανω δεν μπορω να το καταλαβω ευκολα και πεφτω στην παγιδα να σκεφτω πως απλα δεν νιωθουν.Γιατι πως μπορεις να νιωθεις εντονα καποια πραγματα και να μην τα δειχνεις;Δεν ειναι πνιγμος αυτος;Και εξαλλου γιατι να μην τα δειξεις..;Μονος με αυτο τι να το κανεις;

Senior Member
    Kαταλαβαινω νομιζω τι λες. Απο την αλλη ομως, δεν μπορεις να βαλεις με το ζορι εναν ανθρωπο να εκφραστει με τον τροπο που θες. Επισης, πολλοι αλλα λεμε κι αλλα κανουμε. Τα λογια μας πολλες φορες δεν συμπιπτουν με την συμπεριφορα μας. Κι αυτο ειναι λογικο, αφου δεν εχουμε επαφη οι ιδιοι με το δικο μας συναισθημα, με τις δικες μας επιθυμιες. Δεν αναγνωριζουμε εμεις οι ιδιοι τί μας γινεται...Οποτε ειναι ακομα πιο δυσκολο το να ερθουμε και σε επαφη με τον αλλο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Δεν θελω να εκφραζεται ο αλλος με το ζορι.Αλλα οπως ευκολα λες τα οσα νιωθεις τοσο απλο δεν ειναι και να τα δινεις; αυτο δεν ειναι αγαπη και ερωτας;Δουναι και λαβειν;Δεν ειναι κατι που ερχεται απο μονο του; Και οταν δεν εχεις εποφαη με το συναισθημα σου τι θελεις τα λογια;...

Senior Member
    Αλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ,δεν λέει το άσμα;κοινώς δεν σ΄αγαπώ το καταλαβαίνω.

Senior Member
    Πιστευω πώς πολλες φορες νομιζουμε οτι αγαπαμε και δεν αγαπαμε πραγματικα. Κ στη θεση της αγαπης βαλε οποιο αλλο συναισθημα θελεις. Επισης εννοιες τοσο σημαντικες οσο η αγαπη και ο ερωτας μπορει να οριζονται διαφορετικα για τον καθενα απο μας.

Οταν το οποιο συναισθημα μενει ανεκφραστο, ναι νομιζω οτι υπαρχει καποιο θεμα. Καποιο μπλοκαρισμα. Οπως και οταν δεν εκδηλωνεται ή καταπνιγεται ή κρυβεται. Οπως θεμα υπαρχει και οταν εγω σαν \"δεκτης\" της αγαπης ή του ερωτα, δεν το νιωθω αλλα μενω στα λογια του αλλου και μονο σ αυτα.

Α! και κατι ακομα: δεν νομιζω οτι η αγαπη και ο ερωτας μπορουν να εκφραζονται το ιδιο ευκολα. Ο ερωτας εχει περισσοτερες σκοτεινες πλευρες.

Senior Member
    Θα συμφωνησω μαζι σου Σοφια.Ο ερωτας οντως εχει πιο σκοτεινες πλευρες.Η αγαπη ειναι πιο γνησια,πια αληθινη.Ειναι και αυτο που μενει στην ουσια.

Ναι οταν δεν το εκφραζεις εχει καποιο μπλοκαρισμα.Τωρα γιατι και πως δεν το ξερεις,ισως το ιδιο το ατομο να μην το ξερει.Αλλα γενικοτερα πιστευω πως οταν νιωθεις κατι εντονα ειναι πολυ δυσκολο να μην το εκφρασεις,οταν συγκεκριμενα εχεις και τις καταλληλες συνθηκες

Senior Member
    Γίνεται δυσκολο το σ\' αγαπώ ,οταν φοβάσαι.
    Εγω το έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη οταν το ένιωθα χωρίς να με νοιάζει τι θα πει ο άλλος ή αν θα μου το γυρίσει πίσω..
    Δεν σας κρύβω ομως ,εχει αρχισει τελευταία να με πονά,εχω αρχίσει να δυσκολεύομαι.Η επιφυλακτικότητα παίρνει τη θέση της στη δική μου ζωή!!!!!

Senior Member
    Πολύ σωστά Σοφία συμφωνώ.Οταν αγαπάς βγαίνει μόνη της η λέξη απο το στόμα.

Senior Member
    Να σου πω για μενα Αλτερ. Δυσκολα εχω εκφρασει τα συναισθηματα μου. Οποια κι αν ηταν αυτα, οσο κι αν με βοηθουσαν οι συνθηκες κ οι ανθρωποι. Πιστευω πώς πολλοι παραγοντες βοηθουσαν σ αυτο: οι δικες μου αδυναμιες, ανασφαλειες. Που ειχαν ριζες βαθιες. Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπηρχαν τα συναισθηματα αυτα. Κ πιστεψε με, ηταν πολυ βασανιστικο και για μενα το να μην εκδηλωνω αυτο που αισθανομαι.

Πιστευω πώς οσο ομως χτιζουμε τον εαυτο μας, τον υποστηριζουμε κ πιστευουμε σ αυτον, ανοιγουμε κ το δρομο για συναισθηματα που αφηνουμε να δουν το φως:)

Σε οτι αφορα αυτο που λες: πώς εμεις μπορει να ξερουμε καλυτερα απο καποιον αλλο, για το τι νιωθει, ειμαι πολυ επιφυλακτικη.

Ε,τωρα για τα σκοταδια του ερωτα...εχουν αλλη χαρη:)

Senior Member
    Ειμαι και εγω ανασφαλεις ανθρωπος,με φοβιες και μειονεξια με πολυ βαθιες ριζες.Εχω την εντυπωση πως ισως γιαυτο και να εχω τοσο παθος με πραγματα και ανθρωπους.Ισως αυτα με οδηγησαν να θελω να εκραζομαι τοσο εντονα και να δειχνω τα οσα νιωθω.Μερικες φορες περιμενω πραγματα απο τους ανθρωπους,πραγματα που ξερω οτι μπορουν να μου δωσουν γιατι μου τα ειχαν δωσει καποτε..Οταν δεν τα πιανω με πιανει τρελλα.Νιωθω και νομιζω ειναι λογικο οτι αλλαξαν τα συναισθηματα τους...γιατι πως γινονται καποτε να στα εδιναν και τωρα οχι;Παιζει ρολο φυσικα και πως ειναι ο καθενας την συγκεκριμενη φαση της ζωης του.Ισως να μην αλλαξαν τα συναισθηματα αλλα να μην μπορει να εκφρασει γιατι προβληματιζεται απο πολλα αλλα πραγματα.Δεν ξερω..

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Γίνεται δυσκολο το σ\' αγαπώ ,οταν φοβάσαι.
    Εγω το έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη οταν το ένιωθα χωρίς να με νοιάζει τι θα πει ο άλλος ή αν θα μου το γυρίσει πίσω..
    Δεν σας κρύβω ομως ,εχει αρχισει τελευταία να με πονά,εχω αρχίσει να δυσκολεύομαι.Η επιφυλακτικότητα παίρνει τη θέση της στη δική μου ζωή!!!!!
    Παρομοίως και μ\' ανησυχεί... :)

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast