Results 16 to 30 of 44
-
24-02-2010, 13:52 #16
Originally posted by claire
αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής... αυτοί που δημιουργούν αυτές τις θεραπείες, οι ίδιοι τα πιστεύουν όλα αυτά ή τα θεωρούν βλακείες και απλά έχουν σκοπό το κέρδος. πάντα την είχα αυτή την απορία...
- 24-02-2010, 13:54 #17
Για τη διατήρηση της ελπίδας λοιπόν είναι θεμιτός ακόμη και ο σκοταδισμός.Boltseed,αν ο ασθενής πίστευε πως θα τον βοηθήσει ο εξορκισμός,τότε φαντάζομαι πως μια χαρά θα ήταν κι αυτός,ε;Ή αν πίστευε πως η ασθένειά του θα γιατρευτεί με ένα ξεμάτιασμα,αφού και η πίστη στη βασκανεία καλά κρατά στην θρησκεία,τότε κι ένα ξεμάτιασμα για τον καρκινοπαθή;Τι λες λοιπόν pelariry,που έβαλες αυτό το link,για την περίπτωση της μητέρας μου,που παρόλο βαθιά θρησκευόμενη,όχι μόνο δεν γιατρεύτηκε ποτέ η ψυχική της νόσος,αφού αφέθηκε στον χριστούλη και την παναγίτσα,αλλά ακριβώς επειδή αφέθηκε σε αυτά κινδύνεψαν τα παιδιά της άπειρες φορές και κακοποιήθηκαν;Τι λέει το εγχειρίδιο για τέτοιες περιπτώσεις,όπου η θρησκεία γίνεται το εφαλτήριο για κακοποίηση,αφού ο καλός θεούλης και η πίστη σ\'αυτόν γιατρεύουν τα πάντα;Nα σου επισημάνω επίσης πως στο link που έβαλες,έχει δίπλα και για τη φιλοσοφική λίθο και την αλχημεία,καθώς και το ελιξήριο της ζωής.Αυτό δείχνει πολλά.:D
Σόζ,αλλά είμαστε στο έτος 2010,για μετράω λάθος;
Γιατί κάπου νομίζω πως κάναμε ένα άλμα χρονικό κάτι αιώνες πίσω.Να,τώρα,βλέπω από τη γωνία του δρόμου να ξεπροβάλλει μία άμαξα,που την οδηγούν τέσσερα άσπρα και τέσσερα μαύρα άλογα.Πάνω από την άμαξα κάθεται ένας άγγελος.Η κοψιά του μου φέρνει προς Ελωχίμ.
Και επίσης άλλη μαλακία που γράφει το link,να ρωτούνται οι μεταφυσικές ανησυχίες των ασθενών.Γιατί;Παίζει ρόλο στο φάρμακο,θα δράσει διαφορετικά ας πούμε μία ασπιρίνη αν πιστεύω στην ορθοδοξία ή στις νεράιδες;
Με κάτι τέτοια μας έχουν ακόμη στα σχολεία πρώτη μούρη το σταυρό,μη χάσουμε τον προσηλυτισμό και την απαραίτητη προπαγάνδα."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
24-02-2010, 13:57 #18
Ούτε εγώ βλέπω κάτι το μεμπτό. Οι μεταφυσικές ανησυχίες χαρακτηρίζουν αρκετά τα... ανήσυχα πνεύματα. Αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι κάθε βράδυ κουτσομπολεύει με τον Μιχαλάκη ή τον Γαβρίλλο για να ανακουφίζει τη μελαγχολία του ή την κατάθλιψή του, εγώ τί ζόρι τραβάω;... πολλά φαινόμενα άλλωστα δεν εξηγούνται στην επιστήμη της ψυχολογίας. Κι εγώ κάνω μαντεψά που με έχει αφήσει... σπιτσλες με την τράπουλα, και τό \'χω αφήσει στη σφαίρα του μυστηρίου να αιωρείται. Να το ρίξω πάλι στη σεροτονίνη και στη ντοπαμίνη μου; Ε δεν εξηγείται, τί να κάνουμε τώρα... ;)
24-02-2010, 14:09 #19
Εγώ βλέπω μεμπτό το θέμα της εκμετάλευσης,της καθυστέρησης ή της ανυπαρξίας μιας θεραπείας.Δε μπορούν να βγαίνουν οργανώσεις που να ανοίγουν πύλες αγγέλων,να κάνουν πλύση εγκεφάλου και εν τέλει να κάνουν κακό στους ανθρώπους αποβλακώνοντάς τους.
Έξω απ\'την πραγματικότητα υπάρχουν πολλές όμορφες φυγές αλλά ψεύτικες.
Επίσης άλλο μεταφυσικές ανησυχίες κι άλλο η ζωή σε έναν φανταστικό κόσμο.
Από κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός πως θα πορευτεί και πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημά του...
24-02-2010, 14:15 #20
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1108384&lngDtrID=252
άσχετο με το θέμα, αλλά σχετικό με το πως επηρεάζει η καλή ψυχολογία.
24-02-2010, 14:32 #21
Πιστεύω πως υπάρχουν μέσα μας μηχανισμοί αυτοίασης που αν με κάποιο τρόπο κινητοποιηθούν μπορεί κ να θεραπευτούμε..τι γίνεται όμως αν εξαιτίας αυτής της κινητοποίησης των μηχανισμών κάποιων οδηγούνται αρκετοί άνθρωποι σε ψευδή συμπεράσματα για διάφορες ψευτοθεραπείες?
Εντομεταξύ η δήθεν δύναμη απ\'το υπερπέραν έχει όντος κατακαιρούς μπορέσει να αναδύσει εσωτερικές δυνάμεις ανθρώπων...όμως υπάρχει κι ένα μεγάλο ποσοστό για τους οποίους δε μπόρεσε με αποτέλεσμα να καθυστερούν ή να αφήνονται χωρίς επαρκή θεραπεία.
24-02-2010, 14:35 #22
Ναι Άρση, κι εγώ για την ανησυχία μιλάω. Κι έχω αρκετές περιόδους στη ζωή μου με δόσεις \'ανεξήγητου\' μέσα. Το ότι ανοίγει οργάνωση ο κάθε πικραμένος (πονηρούλης, φιλοχρήματος), έχει να κάνει και με τη δική μας δεκτικότητα όμως. Κι εγώ θα μπορούσα να έχω χεστεί στο τάλιρο με τη βοήθεια της ντάμας και του βαλέ, αλλά δε το έκανα ποτέ. Όσο για καρκινοπαθείς, τους συναναστράφηκα. Έχω παίξει τάβλι μαζί τους, καθηλωμένη σ\' ένα καρότσι μέσα στο νευροχειρουργικό παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οκ, ο ένας είχε λυσσάξει να πάει στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης. Κατοικοεδρεύει ο Μιχαλάρας εκεί... :P ... μετά από μήνες έμαθα ότι έγιανε. Γουάτ του σέϊ μάϊ φρεντ;... :P ...
24-02-2010, 14:47 #23
Originally posted by RainAndWind
όπου η θρησκεία γίνεται το εφαλτήριο για κακοποίηση,αφού ο καλός θεούλης και η πίστη σ\'αυτόν γιατρεύουν τα πάντα;
Ωστοσο αν μετανιωσεις και γυρισεις κοντα Του,
θα σε δεχτει στο παραδεισο και εκει θα εισαι μια χαρα,
αρκει να βρωμισει το πτωμα σου πρωτα.
Ειναι προυποθεση.
24-02-2010, 17:06 #24
well... μου έχει τυχει κ μένα κάτι παρόμοιο, μου είχε φέρει μια καθωσπρέπει κυρία ένα βιβλίο εν ονόματι \"Θεραπεία με τη βοήθεια των αγγέλων\", το διαβασα απο περιέργεια κ αναρωτιόμουν αν εκείνη τα πίστευε όλα αυτά. σαφώς, δικαίωμά της να τα πίστευε κ όποιος τα πιστεύει. απο την άλλη το πιο γελοίο της υπόθεσης ήταν που προσπαθούσε να καταλάβει αν ήμουν παιδί ίντιγκο. προσοχή λοιπόν στο παραμύθιασμα..
http://www.alopsis.gr/alopsis/angelthe.htm
24-02-2010, 17:28 #25
Originally posted by RainAndWind
Ναι,nature μου,μιλάμε για μεγάλες πατάτες.Ρε συ,εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει το γεγονός του τόσου μεσαιωνισμού και μεταφυσικολαγνείας στην εποχή μας.Και μου φαίνεται πως υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα προπαγάνδας και ιδεολογικής στήριξης τέτοιων θεοσοφιών,για επιστροφή σε σκοταδισμούς που μας πάνε αιώνες πίσω.Έλεος!
Mεγάλη μεταφυσικολαγνεία.
Από σύγχρονους ανθρώπους.
Και μεγάλη ετοιμότητα και προθυμία να πέσουν στην κοροϊδία.
Ασε που όσο πιο πολύ πληρώσουν τη κάθε μούφα, θεωρούν ότι τόσο πιο καλό είναι το προϊόν που θα πάρουν. Εχω προσέξει δυστυχώς και σε φίλες μου (τώρα θα μου πεις τι φίλες είναι αυτές, χεχε) που σε κάποια προβλήματά τους που τυγχάνει να ξέρω τη λύση (αν είναι της ειδικότητάς μου), έγκυρη και up to date από το Πανεπιστήμιο, τους την δίνω δωρεάν με αγάπη και έγνοια, και αυτές προτιμάνε να πάνε σε απατεώνες, με ιδιότητες μαϊμού (από αυτές που αναγράφονται μόνο στις carte de visite), και να πληρώσουν 500 και χίλια ευρώ για να πάρουν μια μπουρδολογία απάντηση με περιτύλιγμα ειδικού όμως. Αν πληρώσουν πολύ νοιώθουν ακόμα καλύτερα
Μου λέει μία, που είχε ένα όχι σοβαρό πρόβλημα, θα πάω στον τάδε γιατρό που είναι καθηγητής. Είναι ακριβός αλλά είναι καθηγητής. Ψάχνω τη λίστα με τους καθηγητές της έδρας που ο κύριος ισχυρίζεται ότι είναι καθηγητής και φυσικά ....δεν είναι ούτε λέκτορας. Το λέω στη φίλη μου, αλλά αδύνατο να με πιστέψει. Ε και εγώ, δεν θα της χαλάσω το όνειρο. Αφού θέλει έτσι να πιστεύει, δεν θα φάω και τη ζωή μου.
Μια άλλη πήγε σε άλλον «ειδικό» για να της πει ποιες τροφές λέει την πειράζουν. Μάταια προσπάθησα να την μεταπείσω. Αυτός, αφού έκανε διάφορα ακαταλαβίστικα graphics για την ίδια (οικονομολόγος η κοπέλα), πλην όμως εντυπωσιακά, αλλά χωρίς καμιά επιστημονική βάση και τεκμηρίωση, απεφάνθη μετά από 2 μέρες, ότι …την πειράζουν οι φακές!!
Έλεος!!!
Αυτό το ήξερε και από πριν η κοπέλα, αφού διαμαρτυρόταν το στομαχάκι της….
Α! και πλήρωσε 600 ευρώ. Και μη νομίζεις πως ακόμα και αυτή την απάντηση την έδωσε καμία εργαστηριακή ανάλυση. Το είχε ξεράσει η ίδια χωρίς να το πολυκαταλάβει, στο ιστορικό που της πήρε έντεχνα ο «ειδικός» πριν από την αιμοληψία.
Κάτι όπως κάνουν και οι καφετζούδες δηλαδή, χαχαχα
Θέλουν να πιστέψουν τις παραμύθες, θέλουν και να ξοδέψουν, οπότε ….καλοφάγωτα από τους ξύπνιους τα φράγκα των κορόϊδων.
Προσωπικά, αυτές οι περιπτώσεις με ενοχλούν πολύ περισσότερο από αυτές όπου ένας βαριά άρρωστος ίσως και από κάτι ανίατο, πιάνεται από μια ελπίδα έστω και αν αυτή δεν στέκει λογικά ή επιστημονικά..
Δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμια ελπίδα στα μυαλά μας.
Και χωρίς καν δικαιολογία.
24-02-2010, 18:36 #26
Originally posted by nature
Ο καθε ανθρωπος μπροστα στους φοβους του, την απογνωση του, τα αδιεξοδα του μπορει να βουτηξει σε \"τρελες\" καταστασεις.
Κ τοτε ειναι που χρειαζεται πιο πολυ η αληθινη βοηθεια απο αγαπημενα προσωπα που ειναι διπλα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
24-02-2010, 18:38 #27
τελευταίως εχουν εκλειψει απο το site οι θεουσες....
κριμα, δεν εχει fun πια.
24-02-2010, 18:43 #28
Originally posted by Sofia
Originally posted by nature
Ο καθε ανθρωπος μπροστα στους φοβους του, την απογνωση του, τα αδιεξοδα του μπορει να βουτηξει σε \"τρελες\" καταστασεις.
Κ τοτε ειναι που χρειαζεται πιο πολυ η αληθινη βοηθεια απο αγαπημενα προσωπα που ειναι διπλα.
Το ότι κάποιοι είναι σε απόγνωση, δεν δικαιολογεί αυτούς που σε στιγμές ηρεμίας, υγείας κλπ πιστεύουν σε μπούρδες.
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
24-02-2010, 18:45 #29
Originally posted by krino
τελευταίως εχουν εκλειψει απο το site οι θεουσες....
κριμα, δεν εχει fun πια.
Γύρευε εσύ και θα σου\' ρθουν μαζεμένες.
24-02-2010, 22:03 #30
Originally posted by Alobar
Οκ, ο ένας είχε λυσσάξει να πάει στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης. Κατοικοεδρεύει ο Μιχαλάρας εκεί... :P ... μετά από μήνες έμαθα ότι έγιανε. Γουάτ του σέϊ μάϊ φρεντ;... :P ...
πάντως έχω κι εγώ θεία που θεραπεύτηκε(από καρκίνο) μετά τη Μυτιλήνη.Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα και είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί και τελικά να κρίνουμε αλλά όταν είδα για το πανελλήνιο φεστιβάλ αγγέλων μου πέσαν τα μισά μαλιά μου:P:P
*Τώρα είδα και την σπέσιαλ αφιέρωσή σου στον Μιχαλάρα...:P,είσαι φοβερή:D
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή