Μανα - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 24 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 166 to 180 of 359

Thread: Μανα

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Άνετα researcher,όχι μόνο από δικές μας κακοποιήσεις,
    Βλέπω την τεράστια ανάγκη να βγάλεις το θυμό (αν μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν τα γεγονότα σωστά). Αλλά με τόση ένταση έχει χαθεί κάθε νόημα. Το thread αυτό έφτασε τις 11 σελίδες και κανείς δεν πρόκειται να το διαβάσει όλο... (και με τη δική μου παρέμβαση... έφτασε τις 12 σελίδες ;) )

Senior Member
    Originally posted by melene
    δεν μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ με επηρεαζει απο το πιο απλο αμα αγορασω ενα ρουχο που μου αρεσει πολυ τη ρωτησω τη γνωμη της(οπως παντα) και ειναι αντιθετη απο τη δικη μου τοτε η το ρουχο θα παει για επιστροφη η θα καταληξει στα αφορετα της ντουλαπας μου.
    Χε, παρατηρώ ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό γυναίκες απαντάνε σε αυτό το θέμα...
    Πάμε στην ουσία. Η κοινωνία έχει βία. Δεν το είχεις δει καλά ως τώρα, δεν πειράζει το βλέπεις από εδώ και μετά. Θέλει πάρα πολύ κόπο για να δει κάποιος την πραγματικότητα. Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων σ\' αυτή τη βία είμαστε ανακατεμένοι. Εσύ βλέπεις τη βία μέσα σου; Ξεκινάς από αυτό.
    Λες ότι σε επηρεάζει τόσο πολύ. Αν συμβαίνει αυτό, τότε δεν είσαι αυτόνομος άνθρπωπος (προσοχή δεν λέω αυτάρκης). Αυτόνομος, δηλαδή να σκέφτεται κανείς αυτόνομα, με τη δική του σκέψη χωρίς να παρεμβάλλονται σκέψεις των άλλων. Από μόνο του αυτό είναι, πάλι, εξαιρετικά δύσκολο. Αν δεν είσαι αυτόνομος άνθρωπος τότε σίγουρα θα έχεις ασκήσει βία σε άλλους. Αφού ακολουθώντας τη γνώμη των άλλων, και όχι τη δική σου, θα έχεις κάνεις ανοησίες. Και μάλιστα αυτή η βία θα είναι ισοδύναμη με της μάνας σου. Όσο δεν βλέπεις πόση βία ασκεί η μάνα σου (όχι μόνο σε εσένα αλλά στους άλλους) τόσο γίνεσαι \"συνεργός\" και στην ουσία θα είσαι ακριβώς το ίδιο. Τώρα που το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, δεν το αντέχεις και επαναστατείς. Όμως ως τώρα δεν επαναστάτησες για τη βία προς τους άλλους. Σωστά; Αν ήσουνα ευαίσθητη θα έβλεπες πιο πριν τη βία στους άλλους. Και τότε θα ήσουνα πιο τυχερή γιατί θα ήσουνα πιο προετοιμασμένη. Είναι περίεργο, αλλά όσο σώζουμε τους άλλους στην ουσία σώζουμε τον εαυτό μας. Και δες τα λοιπόν όλα αυτά τώρα. Χωρίς να τα δει κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει. Μην προσπαθήσεις να το σταματήσεις, ίσως δεν γίνεται μ\' αυτό τον τρόπο. Προσπάθησε μόνο να τα δεις.
    Όσο προσπαθείς μόνο για τον εαυτό σου τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο εγωϊσμός. Ιδιοτέλεια το λέει κάποιος. Και από την ιδιοτέλεια ξεκινά η μεγαλύτερη βία.
    Και κάπου ανέφερες ότι θα ήθελες να φύγεις. Η γνώμη μου είναι οτι δεν μπορείς τώρα. Δεν πειράζει αν μείνεις ένα διάστημα στον εκβιασμό. Θα ήθελες τα πράγματα να είναι αλλιώς, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για τους άλλους. Δες τα λοιπόν σαν πακέτο. Και καλή αρχή.

Senior Member
    Απαντάνε περισσότερο γυναίκες,όχι γιατί οι μητερόπληκτοι άντρες είναι λιγότεροι,να είσαι βέβαιος γι αυτό.Αλλά γιατί οι γυναίκες ευκολότερα παραδεχόμαστε και βγαίνουμε από την εικόνα της παντοδυναμίας,που κάποιοι άντρες θεωρούν απαραίτητο να συντηρούν.Και για να είμαστε εδώ,σε τούτο το forum,όλοι από κάτι βασανιζόμαστε,δεν βρισκόμαστε για λόγους αναψυχής,όσο κι αν το αρνούμαστε/νται μερικοί.Το πρώτο βήμα για ίαση/απαλλαγή/απελευθέρωση,όπως θέλει το ονομάζει κανείς,είναι η παραδοχή,άρα κι εγώ με την παραδοχή του θυμού μου,η melene με την παραδοχή της επιρροής της μητέρας της στη ζωή της,η researcher με την παραδοχή των ενοχών,βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.(πάρτε σειρά ένας ένας,λολ):P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    μπα, εγώ απαντώ με μονο κριτήριο ότι νομίζω ότι έχω απάντηση για το θέμα. το ότι είμαι γυναικα και όχι άντρας δεν μου κάνει καμια διαφορα. πριν 2-3 χρονια, πιθανότατα θα απαντούσα μπούρδες η δεν θα απαντούσα γιατί δεν ήξερα.

Senior Member
    Για εξήγησέ μου πού ακριβώς φταίει το παιδί που ξέρει ότι θα φάει ξύλο γιατί έτσι,γιατί ο γονιός σηκώθηκε από τη λάθος πλευρά του κρεβατιού και θα σου εξηγήσω μετά τους αφορισμούς.
    το παιδί φταίει γιατί δεν μαθαίνει από αυτήν την εμπειρία αυτό που πρέπει να μάθει. Αγνοείς τη δυναμική εξέλιξη των ανθρώπων μέσα στο χρόνο. Το παιδί φταίει κι αυτό, γιατί από τη δική του τη μεριά δεν μαθαίνει να αμύνεται σωστά. Ναι, όταν είναι πολύ μικρό θα κακοποιείται σαφώς. Αυτή την επαναλαμβανόμενη εμπειρία κακοποίησης τι την κάνει όμως? Πώς επιλέγει να αμύνεται το ίδιο καθώς μεγαλώνει και κάθε μέρα γίνεται όλο και λιγότερο παιδί?
    εδώ είναι ο ρόλος του παιδιού.

γενικά όσο αυτό το thread αναλύει το τι κάνει και το τι δεν κάνει η μάνα, κατά τη γνώμη μου το το thread κινείται σε λάθος δρόμο.
    το θέμα είναι να δείτε τι κάνετε και τι δεν κάνετε εσείς από πλευρά σας.

Senior Member
    \"Αγνοώ τη δυναμική εξέλιξη μέσα στο χρόνο\".\"Το παιδί φταίει\".Κάτι τέτοια διαβάζω και ξέρω πως γνωρίζω πολύ περισσότερα από όσους θέλουν να μου τα\"διδάξουν\"και καλά,γιατί επιβίωσα.Για να έχω επιβιώσει και μόνο τη δυναμική εξέλιξη και όλα όσα θες να μου επισημάνεις,τα έχω κάνει και δίχως να ήξερα τίποτε για τη δυναμική εξέλιξη btw.:P
    Κάνετε κενοφανείς αναλύσεις,που δε μιλάνε καθόλου στο συναισθηματικό μου κόσμο.Γιατί άραγε;Σας δίνουν κάτι αυτές οι αναλύσεις,ή πιστεύετε πως αυτός είναι ο τρόπος να προσεγγίσετε,ως άλλοι δικαστές,τα βιώματα άλλων.Για ψαχτείτε κι εσείς λιγάκι.Οι αψεγάδιαστοι κριτές δε μου λένε κάτι,για λερωθείτε λιγάκι.:D
    Ναι,και για τη γυναίκα που βιάζεται πολλοί λένε πως κατά βάθος εκείνη το προκάλεσε.Μου φαίνεται γελοίος ο τρόπος που χρησιμοποιείτε,δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης.Λογική ναι,που δεν περνάει όμως στην άλλη όχθη,άρα στον αποδέκτη.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    \"Αγνοώ τη δυναμική εξέλιξη μέσα στο χρόνο\".\"Το παιδί φταίει\".Κάτι τέτοια διαβάζω και ξέρω πως γνωρίζω πολύ περισσότερα από όσους θέλουν να μου τα\"διδάξουν\"και καλά,γιατί επιβίωσα.

επιβιωσες γιατι εισαι ανθεκτικη, κα παλι καλα να λες....
    ξερεις ποσοι ανθρωποι στην δικη σου θεση, δεν εχουν αντεξει?
    Μα εδω αν καταλαβα καλα, δεν μιλαμε για επιβιωση, αλλα για.... αντιβιωση... :P
    Να ζεις ελευθερα σαν ανθρωπος.
    Να μην εχεις σκοπελους μπροστα σου και να ζησεις ηρεμα την ζωη σου, οπως ολοι οι ανθρωποι.
    Αυτο δεν θες η εχω πεσει εξω?

Για να έχω επιβιώσει και μόνο τη δυναμική εξέλιξη και όλα όσα θες να μου επισημάνεις,τα έχω κάνει και δίχως να ήξερα τίποτε για τη δυναμική εξέλιξη btw.:P
    Κάνετε κενοφανείς αναλύσεις,που δε μιλάνε καθόλου στο συναισθηματικό μου κόσμο.Γιατί άραγε;

κενοφανης αναλυση σου κανει, η αποψη που λεει,
    ξεφορτωσου τα βαριδια που τραβας???
    Η μηπως δεν το προσπαθεις και εσυ, ασχετως αν εμμεσως το αρνεισαι?

Το γιατι δεν σου μιλανε στον συναισθηματικο σου κοσμο,
    ισως αυτο να συμβαινει, γιατι η αληθεια ειναι παντοτε πικρη.
    Αλλα και δυσκολα εφαρμοσιμη.
    Εγω ειμαι υπερ των ριζικων λυσεων και μαλιστα κατα περιπτωση ακραιων μεθοδων.

Σας δίνουν κάτι αυτές οι αναλύσεις,ή πιστεύετε πως αυτός είναι ο τρόπος να προσεγγίσετε,ως άλλοι δικαστές,τα βιώματα άλλων.

προσωπικα δεν ψαχνω να προσεγγισω τιποτα και κανενα.
    Ουτε το δικαστικο ειναι το καλυτερο μου.
    Αλλα αναλυσεις που θες να ακουσεις δεν ειναι του στυλ μου.
    Υπαρχουν αλλοι εδω μεσα που τις κανουν με την σεσουλα, ΟΧΙ ΕΓΩ.
    Αμα ομως δεν σε ενδιαφερουν οι αληθειες μου, πες μου να μην στις ξαναπω.

Για ψαχτείτε κι εσείς λιγάκι.Οι αψεγάδιαστοι κριτές δε μου λένε κάτι,για λερωθείτε λιγάκι.:D

να λερωθω?
    μα εμενα οπου με ακουμπησεις λερωνω.....
    Δεν υπαρχει πιο τυχοδιωκτης απο εμενα.
    Παντα ημουν βουτηγμενος μεσα στην λασπη, και εκανα παρεα με τον μπουκοφσκι....
    Εκει εβρισκα αποψεις της ζωης που ειχαν αληθειες.

Ναι,και για τη γυναίκα που βιάζεται πολλοί λένε πως κατά βάθος εκείνη το προκάλεσε.

εξισωνεις καταστασεις για να καταφερεις τι αραγε?
    προσπαθεις να προστατεψεις τελικα τον εαυτο σου η τον βαζεις στον παγο?

Μου φαίνεται γελοίος ο τρόπος που χρησιμοποιείτε,δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης.Λογική ναι,που δεν περνάει όμως στην άλλη όχθη,άρα στον αποδέκτη.

μα τι ακριβως περιμενεις να σου πει καποιος με ενσυναισθηση?
    κανε κουραγιο? αυριο θα ειναι μια καλυτερη μερα?
    Για μενα απο οποια πλευρα και αν το δω,
    στο βαθμο που πριν λιγο καιρο δεχθηκες σωματικη επιθεση και δεν εχεις απεμπλακει εντελως απο αυτο το στορυ, εχεις τις ευθυνες σου, μικρες η μεγαλες δεν θα το πω εγω.

Τωρα μπορεις να ψαξεις για ενσυναισθησεις,
    μεχρι να δεχτεις την επομενη κακοποιηση.
    Δικη σου ειναι η ζωη αλλωστε.....

ΥΓ..... θα το ξαναπω, οτι σε ιστοριες που μας φτανουν σε μη διαχειρίσιμες καταστασεις πρεπει να μενουμε μακρια.
    Δεν ειναι θεμα ικανοτητων αλλα μετρα αυτοαμυνας.

Senior Member
    Ναι Κρίνο,έχω στρώσει κόκκινο χαλί κιόλας για την επόμενη κακοποίηση.Τι μας λες μωρέ τώρα.Τις αυτοάμυνες θα τις βρω μέσω της δουλειάς με ψυχολόγο,λες να περιμένω να μου τις φέρει δώρο το κάθε μέλος ενός forum;Δεν κινδυνεύω,μην ανησυχείς.Θα πάω να πάρω και ένα κράνος για τυχόν βάζα,χαχαχα.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Ναι Κρίνο,έχω στρώσει κόκκινο χαλί κιόλας για την επόμενη κακοποίηση.

δεν αμφιβαλλω....
    :P

Τι μας λες μωρέ τώρα.

σου λεω αλλα δεν ακους.....

Τις αυτοάμυνες θα τις βρω μέσω της δουλειάς με ψυχολόγο,

θα σου λυσει τα προβληματα ο ψυχολογος, αμα δεν θες εσυ?
    στειλε τον καλυτερα στημητερα σου για διαπραγματευσεις.....

λες να περιμένω να μου τις φέρει δώρο το κάθε μέλος ενός forum;

αυτο ελειπε, ειναι οτι χειροτερο.

Δεν κινδυνεύω,μην ανησυχείς.

γιατι ποιος σου ειπε οτι ανησυχω?
    Εισαι μια περιπτωση εντελως συνηθισμενη.

Θα πάω να πάρω και ένα κράνος για τυχόν βάζα,χαχαχα.

οχι και κακη ιδεα,
    θα ειχες γλυτωσει τα νοσοκομεια.

^__^

Senior Member
    Originally posted by krino
    Ναι Κρίνο,έχω στρώσει κόκκινο χαλί κιόλας για την επόμενη κακοποίηση.

δεν αμφιβαλλω....
    :P

Τι μας λες μωρέ τώρα.

σου λεω αλλα δεν ακους.....

Τις αυτοάμυνες θα τις βρω μέσω της δουλειάς με ψυχολόγο,

θα σου λυσει τα προβληματα ο ψυχολογος, αμα δεν θες εσυ?
    στειλε τον καλυτερα στημητερα σου για διαπραγματευσεις.....

μα αυτό λέει! ότι θέλει και θα το κάνει με την βοήθεια του ψυχολόγου της!

Banned
    [i]Originally posted by claire[/i
    μα αυτό λέει! ότι θέλει και θα το κάνει με την βοήθεια του ψυχολόγου της!
    επετρεψε μου να αμφιβαλλω για αυτο.

Senior Member
    εμένα μου φαίνεται ότι όποιος ξεκινά ψυχοθεραπεία, ψάχνει να βρει λύσεις και απαντήσεις. διαφορετικά δύσκολα το περνάς το κατώφλι του ψυχολόγου κι ακόμα πιο δύσκολα επιμένεις και ξαναπάς...

Banned
    το ψαχνω μεχρι το βρισκω, απεχει ελαχιστα πλην ομως κανει την διαφορα.

Senior Member
    ναι και για να βρεις πρέπει να ψάξεις . ελα μωρέ τώρα, μην αρχίσουμε τις παπαρολογίες!

Banned
    ναι σωστα,
    νομιζω οτι το θεμα ανακυκλωνεται ασκοπα.

Page 12 of 24 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast