Μανα - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 24 FirstFirst ... 122021222324 LastLast
Results 316 to 330 of 359

Thread: Μανα

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    Δες τι έγραψα πριν bobby. Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες και εξαρτάται από πολούς παράγοντες. Αν προφανώς μιλάμε για μικρές ηλικίες που το θύμα δεν έχει κανένα έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει ακόμα ψυχολογικές δομές τότε φυσικά μιλάμε για τραύμα ανεξαρτήτως κουλτούρας. Όταν έχουμε έντονη σωματική βία τότε πιθανότατα να μιλάμε για τραύμα ανεξαρτήτως κουλτούρας. Αν έχουμε όμως μια ηλικία που το άτομο έχει σχηματίσει ψυχοκοινωνικές δομές και η κοινωνία λέει ότι είναι εντάξει να συμβαίνει αυτό αν φυσικά δεν υπάρχει σωματική βία και απώλεια ελέγχου (όπως στην αρχαία ελλάδα) τότε μπορεί-αλλά μπορεί και όχι- να αναπτυχθεί τραύμα.
    Δηλαδη σε κοινωνιες οπου ο βιασμος θεωρειται ΟΚ (υπαρχουν ακομη πολλες στον πλανητη), οι γυναικες βιωνουν το τραυμα σε μικροτερο βαθμο? Και το ιδιο ισχυει για οποιαδηποτε μορφη κακοποιησης εχει \"θεσμοθετηθει\" σε επιπεδο κοινωνιας?

Ε ρε τι διαβαζουμε...
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    \'... Μήπως γιατι ενω το επεξεργαστήκαμε διαπιστώσαμε οτι ειναι αποτρόπαιο?...\'

Δλδ αν βιαστώ στα 5, δε θα πονέσω, τρομάξω, κλάψω;... θα διαπιστώσω ότι πόνεσα στα 12 που κάθισα και το επεξεργάστηκα ως λίγο μεγαλύτερη;...

Ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι σαν παιδί θα πονέσω.
    Ετσι οπως το βλέπω εγω, ειναι δεδομένο οτι θα πονέσω ΚΑΙ σαν ενήλικας.
    Η Θεωρία του κατασκευασμένου τραύματος δεν νομίζω οτι εχει εφαρμογή στο βιασμό,εφόσον το ατομο δεν εχει το δικαίωμα της επιλογής.

Senior Member
    \'... Μήπως γιατι ενω το επεξεργαστήκαμε διαπιστώσαμε οτι ειναι αποτρόπαιο?...\'

Δλδ αν βιαστώ στα 5, δε θα πονέσω, τρομάξω, κλάψω;... θα διαπιστώσω ότι πόνεσα στα 12 που κάθισα και το επεξεργάστηκα ως λίγο μεγαλύτερη;...

\'... Έστω ότι υπονόησα ότι τα άτομα που έχουν βιαστεί ήθελαν να τις βιάσουν. Έχεις χαθεί στην μετάφραση. Και εγώ στις τελείες...\'

Αν ένα άτομο θέλει να βιαστεί, δεν υπάρχει βιασμός. Μπορείς να χαθείς όπου θέλεις και να συνεχίσεις να εκσφενδονίζεις διαγνώσεις καθώς και βρισίδια όπως ήδη έχεις κάνει και ξανά δε σχολίασες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη ως πρώην αλκοόλα για το \'μπρέϊν ντεντ\' που διαθέτω. Πραγματικά δε θέλω άλλη συμμετοχή στο θρεντ, δεν αξίζει ο κόπος. Όσο για την παιδεραστία, θεωρώ πως είναι διαταραγμένος όποιος προβαίνει σε αυτή την πράξη και χέστηκα για τους αμερικάνους. Είτε αυτός που την κάνει έχει ήδη κάποια ψυχική νόσο, είτε όχι. Και μόνο που προβαίνει σε αυτήν, για μένα είναι άρρωστος.
    Στους χαρακτηρισμούς και τη συμπεριφορά σου πάντως δε θα πέσω. Έχω τις τελείες για αντίβαρο.

Ναι, την πρόταση μεταξύ των πρώτων τελειων δεν την είπα εγώ. Ίσως αν έκανες quote? Αμάν αυτή η \"τελιομανία\" (ναι μου φαίνεται ότι εκσφενδόνισα μια καινούργια διάγνωση!) :P

Για την δεύτερη παράγραφο πραγματικά δεν έβγαλα κανένα νόημα όπως και για το για το τι ήσουν η του τι ήμουν. Αυτά είναι άσχετα με την συζήτηση και θα πρέπει πάντα να παραμένουν απέξω. Πάντως πολύ οργίζεσαι ρε αδερφάκι μου.

Senior Member
    Originally posted by oboro
    Δες τι έγραψα πριν bobby. Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες και εξαρτάται από πολούς παράγοντες. Αν προφανώς μιλάμε για μικρές ηλικίες που το θύμα δεν έχει κανένα έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει ακόμα ψυχολογικές δομές τότε φυσικά μιλάμε για τραύμα ανεξαρτήτως κουλτούρας. Όταν έχουμε έντονη σωματική βία τότε πιθανότατα να μιλάμε για τραύμα ανεξαρτήτως κουλτούρας. Αν έχουμε όμως μια ηλικία που το άτομο έχει σχηματίσει ψυχοκοινωνικές δομές και η κοινωνία λέει ότι είναι εντάξει να συμβαίνει αυτό αν φυσικά δεν υπάρχει σωματική βία και απώλεια ελέγχου (όπως στην αρχαία ελλάδα) τότε μπορεί-αλλά μπορεί και όχι- να αναπτυχθεί τραύμα.
    Δηλαδη σε κοινωνιες οπου ο βιασμος θεωρειται ΟΚ (υπαρχουν ακομη πολλες στον πλανητη), οι γυναικες βιωνουν το τραυμα σε μικροτερο βαθμο? Και το ιδιο ισχυει για οποιαδηποτε μορφη κακοποιησης εχει \"θεσμοθετηθει\" σε επιπεδο κοινωνιας?

Ε ρε τι διαβαζουμε...

Δεν είπα ότι το βιώνουν σε μικρότερο βαθμό. Είπα ότι ίσως ναι ίσως όχι. Δεν είναι στανταρ γιατί σκέφτομαι με τα δυτικά πρότυπα που μεγάλωσα. Είναι αδιευκρίνιστο και δεν το γνωρίζω προσωπικά. Εσύ το ξέρεις στανταρ?

Senior Member
    Πάντως πολύ οργίζεσαι ρε αδερφάκι μου.
    ...ειπε ο σταυροφορος του γνωσιακου πλαισιου.

Α καλα.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.

Senior Member
    Τα δικά σου είναι τα σχετικά;... που επιμένεις να μεταλλάσεις τη λέξη \'βιασμός\';... την πρώτη πρόταση την έγραψε η Φωτεινή και έχει ήδη σχολιάσει. Κι εγώ δε βγάζω νόημα μαζί σου. Λες πως οι χαρακτηρισμοί που πετάς ο ίδιος είναι άσχετοι με τη συζήτηση αλλά εν τούτοις συνεχίζεις να τους πετάς;... γουέλ νταν.

Senior Member
    Originally posted by oboro
    Πάντως πολύ οργίζεσαι ρε αδερφάκι μου.
    ...ειπε ο σταυροφορος του γνωσιακου πλαισιου.

Α καλα.

Τι σταυροφόρος του γνωσιακού πλαισίου τι λες λολ. Τώρα ακούγεσαι σαν τον stavroschar που είναι αυτός ο μύθος.

Senior Member
    Δεν είπα ότι το βιώνουν σε μικρότερο βαθμό. Είπα ότι ίσως ναι ίσως όχι. Δεν είναι στανταρ γιατί σκέφτομαι με τα δυτικά πρότυπα που μεγάλωσα. Είναι αδιευκρίνιστο και δεν το γνωρίζω προσωπικά. Εσύ το ξέρεις στανταρ?
    Iσως ναι, ισως ΟΧΙ λοιπον...Ε, σου μιλησαν καποια μελη στις προηγουμενες σελιδες. Προσπαθησαν να σου πουν κατι για το τραυμα που αναφερεις. Το ισως ναι, το ισως οχι. Αν αυτο σου λέει κατι...

Εγω πραγματικα λυπαμαι πολυ μ αυτα που διαβαζω να γραφεις.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Δεν είπα ότι το βιώνουν σε μικρότερο βαθμό. Είπα ότι ίσως ναι ίσως όχι.
    Σαν να λεμε, δεν ειπες γκριζο - ειπες μαυρο-ασπρο.

Οκ.

Δεν είναι στανταρ γιατί σκέφτομαι με τα δυτικά πρότυπα που μεγάλωσα. Είναι αδιευκρίνιστο και δεν το γνωρίζω προσωπικά. Εσύ το ξέρεις στανταρ?
    Οχι, και αυτο θα με κανει φυσικα να παρω στα σοβαρα μια διανοητικοποιημενη ερμηνεια του τραυματος οπου η φρικη ειναι νοητικη κατασκευη και προβλημα στη ροη ενος προγραμματος.

Μισο να ψαξω για τις ερευνες που καταδεικνυουν περα απο καθε αμφιβολια οτι οι γυναικες σε καποιο αφρικανικο κρατος βιωνουν με μεγαλυτερη \"στωικοτητα\" το τραυμα του βιασμου.

: /

Senior Member
    Τα δικά σου είναι τα σχετικά;... που επιμένεις να μεταλλάσεις τη λέξη \'βιασμός\';... την πρώτη πρόταση την έγραψε η Φωτεινή και έχει ήδη σχολιάσει. Κι εγώ δε βγάζω νόημα μαζί σου. Λες πως οι χαρακτηρισμοί που πετάς ο ίδιος είναι άσχετοι με τη συζήτηση αλλά εν τούτοις συνεχίζεις να τους πετάς;... γουέλ νταν.

Άλλό ένας απαλός χαρακτηρισμός (!) τύπου brain-dead (που είναι και άθλια cult ταινία) και άλλο πληροφορίες του τύπου ήμουν \"αλκοολικός\" και τέτοια, αυτά δεν χρειάζονται και δεν πρέπει να λέγονται σε αυτή την συγκεκριμένη συζήτηση τώρα που δεν έχει υποστηρικτική φύση.

Senior Member
    Άλλό ένας απαλός χαρακτηρισμός (!) τύπου brain-dead (που είναι και άθλια cult ταινία) και άλλο πληροφορίες του τύπου ήμουν \"αλκοολικός\" και τέτοια, αυτά δεν χρειάζονται και δεν πρέπει να λέγονται σε αυτή την συγκεκριμένη συζήτηση τώρα που δεν έχει υποστηρικτική φύση.
    Αλλά brain dead ΜΠΟΡΩ να σε αποκαλω. Τωρα που η συζητηση δεν εχει υποστηρικτικη φυση. Σε αλλο τοπικ που θα εχει υποστηρικτικη φυση, δεν θα σε αποκαλεσω ετσι. Οποτε Αλομπαρ, μην ανησυχεις! Υπαρχει σεβασμος!Περισσευει θα ελεγα...

ΕΛΕΟΣ!!!!!!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Αλλά brain dead ΜΠΟΡΩ να σε αποκαλω. Τωρα που η συζητηση δεν εχει υποστηρικτικη φυση. Σε αλλο τοπικ που θα εχει υποστηρικτικη φυση, δεν θα σε αποκαλεσω ετσι. Οποτε Αλομπαρ, μην ανησυχεις! Υπαρχει σεβασμος!Περισσευει θα ελεγα...

ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Πρώτον δεν θα μιλούσα στην αλομπαρ σε κανένα υποστηρικτικό πλαίσιο οπότε no probs. Δεύτερον, γιατί δεν ισχύει αυτό? Κάθε περίπτωση και κοινωνική κατάσταση δεν προάγει διαφορετικές συμπεριφορές? Το ίδιο θα συμπεριφερθείς στο e-psychology για ένα θέμα άγχους και το ίδιο στο zoo.gr για την σούλα και την κούλα?

Senior Member
    Πρώτον δεν θα μιλούσα στην αλομπαρ σε κανένα υποστηρικτικό πλαίσιο οπότε no probs. Δεύτερον, γιατί δεν ισχύει αυτό? Κάθε περίπτωση και κοινωνική κατάσταση δεν προάγει διαφορετικές συμπεριφορές? Το ίδιο θα συμπεριφερθείς στο e-psychology για ένα θέμα άγχους και το ίδιο στο zoo.gr για την σούλα και την κούλα?
    Εσυ δηλαδη τι εισαι, ρε πετραν? Μια συλλογη απο διαφορετικες συμπεριφορες σε διαφορετικα κοινωνικα πλαισια? Κοινη δεσμη ηθικης δεν εχεις? Γυριζοντας εναν διακοπτη προσβαλλεις \"απαλα\" (οχι φραμπαλα) οποιον θελεις και μετα γραφεις ολοκληρα κατεβατα σε \"υποστηρικτικο\" πλαισιο πλεον?

Υ.Γ. Αληθεια, ποιο υποστηρικτικο πλαισιο? Ερευνητικος ψυχολογος δεν εισαι? Αυτο δε λες καθε τοσο?

Senior Member

Τι να πω?????Εναν κωδικα εχω: ηθικης ή μη. Ευαισθησιας ή αναισθησιας. Αδιαφοριας ή ενδιαφεροντος. Δεν περιμενω την σημανση για να εκδηλωθω αναλογως.

Senior Member
    Όχι σωστά το λέει. Με το \'ντεντ\' που χαρακτηρίζει το δικό μου τσερβέλο, σαφώς και δεν έχει τα φόντα για να το \'υποστηρίξει\'. Όλα καλά.

Page 22 of 24 FirstFirst ... 122021222324 LastLast