Μανα - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 24 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 359

Thread: Μανα

Banned
    Originally posted by RainAndWind
    Claire,το έχω ξαναγράψει.Είναι πολύ σπάνιες οι φορές που συναντιόμαστε,αλλά να μην τους ξαναδώ ποτέ δε γίνεται,εκ των συνθηκών,λόγοι άλλων μελών της οικογένειας χωροταξικοί,ρεαλιστικά πάντα.

παλι δικαιολογιες σωστα?
    ραιν,
    οποιος δεν θελει να ζυμωσει, 100 χρονια κοσκινιζει.....

γουελ,
    καλο κοσκινισμα.

Senior Member
    Το να κλείσω τα μάτια και να αρνηθώ πως ακόμη κακοποιούν με τρόπους άλλους,είναι σαν να κλείνω τα μάτια μου απέναντι στην αλήθεια............

Το θέμα είναι πόσο αυτό το κομμάτι το για πάντα της κακοποίησης με διαφορετικά προσωπεία που ζω,δε νομίζω πως φτιάχνει με ευχολόγια.Άρα,μένει αρκετή δουλειά,που συνεχίζω.
    Rain, ως παιδι καταλαβαινω οτι δεν μπορει να ειχες τις ιδιες αντιστασεις. Και σιγουρα οχι, τις ιδιες ευθυνες που εχεις τωρα. Στο σημερα, εσυ εχεις την ευθυνη του εαυτου σου, σωστα? Την ευθυνη του πού θα πας, που θα μιλησεις και με ποιους. Δεν μπορει πλεον να υπομενεις μια κακοποιηση χωρις να εισαι εκει...γνωριζοντας οτι αυτο ειναι ενα σεναριο που το χεις ξαναζησει...?

Το θεμα της κακοποιησης, δεν ειναι να αλλαξουν αυτοι που κακοποιουν. Ειναι να δει αυτος που κακοποιειται, το οτι κακοποιειται ειναι δικο του θεμα και κανενος αλλου (οταν προκειται για ενηλικα). Δλδ αν δεν το δει ποτε η μαμα σου, οτι σε κακοποιει εσυ θα παραμενεις στις υπηρεσιες της, μεχρι να πεθανει?Το ιδιο θα εκανες, αν ο αντρας σου ηταν αυτος που σε κακοποιουσε?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Lucifer...:)Ε,ναι,αυτό παλεύω,αφού δεν αλλάζουν συμπεριφορές άλλων,θα το παλεύω με εναλλακτικές μεθόδους.Το να μη με θυμώνουν είναι ακόμη μακριά.Με θυμώνουν.Αν καταφέρω να με βρίζουν και να μη θυμώνω,φαντάζομαι μετά πάω για το νόμπελ ειρήνης,χαχαχααα.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    @ rain,claire:

μα έτσι κι αλλιώς εκεί είναι το θέμα?
    στο πόσο τους συναντάς?
    το θέμα δεν είναι εκεί.
    το θέμα είναι στο πόσο ψυχολογικό χρόνο αφιερώνεις με αυτήν την ιστορία πως ήσουνα από κακοποιητικό σπίτι, το πόση φαιά ουσία καταναλώνεις κι όλα τα ερμηνεύεις με αυτό το μοντέλο ήμουνα από κακοποιτικο σπίτι κλπ κλπ

Senior Member
    μα είναι δυνατόν να μην σε θυμώνουν? ντάξει γονείς σου είναι ρε! προφανώς και θα ήθελες να είναι αλλιώς τα πράγματα.
    και μιλάς για ακραία σκηνικά, όχι κάτι του στυλ \"η μανα μου είναι λίγο κουτσομπόλα και μου τη σπάει\" που το ξεπερνάς.

Senior Member
    Originally posted by lucifer
    @ rain,claire:

μα έτσι κι αλλιώς εκεί είναι το θέμα?
    στο πόσο τους συναντάς?
    το θέμα δεν είναι εκεί.
    το θέμα είναι στο πόσο ψυχολογικό χρόνο αφιερώνεις με αυτήν την ιστορία πως ήσουνα από κακοποιητικό σπίτι, το πόση φαιά ουσία καταναλώνεις κι όλα τα ερμηνεύεις με αυτό το μοντέλο ήμουνα από κακοποιτικο σπίτι κλπ κλπ
    αυτό είναι ένα θέμα (τπ θέμα της ερμηνείας, που το παρατήρησα κι εγώ) και θέλει πολλή δουλειά!

αλλά και το να μην βλέπεις τον άλλο λειτουργεί σε ένα βαθμό. σε βοηθάει να αποστασιοποιηθείς κάπως!

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Το να κλείσω τα μάτια και να αρνηθώ πως ακόμη κακοποιούν με τρόπους άλλους,είναι σαν να κλείνω τα μάτια μου απέναντι στην αλήθεια............

Το θέμα είναι πόσο αυτό το κομμάτι το για πάντα της κακοποίησης με διαφορετικά προσωπεία που ζω,δε νομίζω πως φτιάχνει με ευχολόγια.Άρα,μένει αρκετή δουλειά,που συνεχίζω.
    Rain, ως παιδι καταλαβαινω οτι δεν μπορει να ειχες τις ιδιες αντιστασεις. Και σιγουρα οχι, τις ιδιες ευθυνες που εχεις τωρα. Στο σημερα, εσυ εχεις την ευθυνη του εαυτου σου, σωστα? Την ευθυνη του πού θα πας, που θα μιλησεις και με ποιους. Δεν μπορει πλεον να υπομενεις μια κακοποιηση χωρις να εισαι εκει...γνωριζοντας οτι αυτο ειναι ενα σεναριο που το χεις ξαναζησει...?

Το θεμα της κακοποιησης, δεν ειναι να αλλαξουν αυτοι που κακοποιουν. Ειναι να δει αυτος που κακοποιειται, το οτι κακοποιειται ειναι δικο του θεμα και κανενος αλλου (οταν προκειται για ενηλικα). Δλδ αν δεν το δει ποτε η μαμα σου, οτι σε κακοποιει εσυ θα παραμενεις στις υπηρεσιες της, μεχρι να πεθανει?Το ιδιο θα εκανες, αν ο αντρας σου ηταν αυτος που σε κακοποιουσε?
    Μα δε θεωρώ πως είμαι στις υπηρεσίες της Sofia μου.Οι ευκαιρίες για κακοποίηση δεν είναι ότι τους έχω στη ζωή μου,υπάρχουν οι ευκαιρίες γιατί υπάρχουν στη ζωή μου τ\'αδέρφια μου,που δεν τους κάνω τη χάρη να μην βλέπω και αυτά επειδή έτσι.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    lucifer,ενδέχεται η φαιά ουσία που καταναλώνω να είναι απόρροια ότι πρόσφατα ξανάρχισα δουλειά με ψυχολόγο.Ε,βγαίνουν στην επιφάνεια παλιοί καημοί.:P
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Μήπως ρέιν, είσαι ακόμα τόσο θυμωμένη γιατί εκτός από το κακό που σου κάνανε όταν ήσουν μικρή, σου κάνουν ακόμα το εξής κακό: σε έκαναν να μην έχεις ούτε τα/τον (δεν θυμάμαι πόσα έχεις πει) αδέλφια σου. Νομίζω έχεις πει ότι τα αδέλφια σου έχουν \"τσιμπήσει \"στην παραμύθα των γονιών, ως εκ τούτου είναι σαν εκτός από γονείς να μην έχεις ούτε αδέλφια. Και αυτό το τελευταίο θα σε κυνηγάει και όταν πια δεν θα ζουν οι γονείς σου. Μου φαίνεται βαρύ εκτός από \"ψυχική ορφάνια\" από γονείς να μείνεις ψυχικά ορφανός και από τα αδέλφια που υποτίθεται ότι μ\' αυτά συμπορεύεσαι (ηλικιακά).

Senior Member
    τώρα είδα πως έγραψες ότι είσαι καλά με τ\' αδέλφια σου, οπότε, άκυρη η είκασία μου.

Senior Member
    Ναι nature μου,είναι σίγουρα και αυτό.Πως με τον τρόπο που χειρίζονται τα αδέρφια μου,οι ευκαιρίες για κακοποίηση περνάνε μέσα από τα άτομα που δε θέλω να αποκόψω από τη ζωή μου.Το εκμεταλλεύονται αυτό,αλλά πώς να αφήσω και άλλες σχέσεις της ζωής μου όμηρους σε αυτό που είναι οι γονείς μου;

Αχ ρε Μelene μου,συγγνώμη μανάρι μου που γράφω τόσες και τόσες φορές για μένα σε ένα δικό σου thread!
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by nature
    τώρα είδα πως έγραψες ότι είσαι καλά με τ\' αδέλφια σου, οπότε, άκυρη η είκασία μου.
    Kαθόλου άκυρη δεν είναι nature.Mπορεί να είμαι καλά,λέμε τώρα,ε,με τ\'αδέρφια μου,να κρατάμε δηλαδή ότι πολεμούν να μην έχουμε,μέσω διχόνοιας που σπέρνεται πχ,αλλά την καταλαβαίνουμε γιατί ξέρουμε πως λειτουργούν οι γονείς μας,αλλά σέρνουμε πολλά παπόρια πόνων κι εκεί.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Είναι πολύ φρίκη και εξοργιστικό να χάνεις τα αδέλφια σου, ενώ ζουν και χαίρουν άκρας υγείας, από πλύση εγκεφάλου.... Ο θυμός είναι διπλός.

Senior Member
    Rain

δεν διεκδικω το αλαθητο σε καμια περιπτωση, αλλα πιστευω πώς μπορεις να βαλεις κ εσυ τα ολοδικα σου ορια προστασιας κ να παρεις τα ηνια στα χερια σου. Αυτο για μενα σημαινει πχ. πώς απαιτω σε συζητησεις με ατομα που επιλεγω, να συζηταμε για θεματα που εχουμε συμφωνησει κ να αφησουμε εξω θεματα στα οποια δεν μπορουμε να τα βρουμε. Ετσι, αν επιλεγεις να κρατησεις την σχεση σου με τα αδερφια σου, δεν χρειαζεται καθολου να κρατησεις και τις συζητησεις για τους γονεις. Μπορεις να θεσεις σαν ορο, πως δεν θελεις να συζητησεις οτι τους αφορα. Και ετσι παυει να γινεται χειριστικο το ολο θεμα κ να βαζεις/ουν κ ενδιαμεσους. Μια σχεση αγαπης, ειναι και σχεση σεβασμου. Αν σε αγαπω λοιπον, θα σεβαστω την αναγκη σου να μην θιξω οτι σε ποναει ή οτι χρειαζεσαι για να προστατευτεις.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    ναι, βαλε και λιγο ξανθοπουλο για να δεσει το ζουμι.....

:cool:

Page 5 of 24 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast