Results 271 to 285 of 359
Thread: Μανα
-
07-03-2010, 00:11 #271
Originally posted by PETRAN
Originally posted by arktos
Όπως είχε πει και ο μαθηματικός Γκεντελ \"Όταν είσαι μέρος ενώς συστήματος είναι αδύνατον να το κατανοήσεις γιατί βλέπεις μέσα από αυτό. Μόνο ένας εξωτερικός παρατηρητής μπορεί να το δει αντικειμενικά γιατί δεν είναι μέρος του\".
αν ο γκέντελ είχε βιαστεί ή έπασχε από διπολική, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, θα υποστήριζε τα ίδια?
αναρωτιέμαι αν θα περίμενε την άποψη του εξωτερικού παρατηρητή
Το αστείο είναι ότι όντως ο γκεντελ έπασχε από ψύχωση και εμμονές και πέθανε επειδή δεν έτρωγε φαγητό από την γυναίκα του αφού νόμιζε ότι όλοι του βάζαν δηλητήριο. Αλλά αυτό είναι άσχετο!!!
εγώ σου μιλάω για συναίσθημα κι εσύ για το τί παρατηρεί ο ειδικός
μην ταράζεσαι
βλέπεις να σου μιλάω για βιασμό ή καμιά λούσι εδώ?
δεν νομίζω
- 07-03-2010, 00:17 #272
Originally posted by Alobar
Petran wrote:
\'... Δεν εννοούσα αυτό άστο. Μου τη σπάει να προσπαθώ να εξηγήσω σε άτομα που δεν ξέρουν και επειδή έχουν διαβάσει 2 βιβλία νομίζουν ότι γνωρίζουν τα άπαντα.Στο ελλαδιστάν είναι όλοι ειδήμονες πλέον! Ε γι αυτό πήγαμε μπροστά είμαστε όλοι παν-επιστήμονες. Εντάξει οκ έχεις δίκιο...\'
Αρχικά έλεγα να μη πω τίποτα. Ήδη άρχισα να απέχω απ\' το φόρουμ, μιας και για μένα το σημαντικό είναι να τελειώσει η πολύ δύσκολη περίοδος που διανύω. Όντως φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Πέραν αυτού όμως, όπως πολύ όμορφα έγραψε κάπου και ο Βινς, εδώ μέσα - όπως και έξω στο \'ρίαλ λάϊφ\' - κάποιες \'αλήθειες\' είναι πολύ δύσκολο να γίνουν έστω και υποφερτές. Οπότε Πετράν, νομίζω τελικά πως θα συμφωνήσω μαζί σου. Ότι όλοι όσοι σπουδάζουν δλδ, το παίζουν και ειδήμονες. Είτε λέγονται μηχανικοί, είτε καθηγητές, είτε ψυχολόγοι. Όλα επαγγέλματα είναι άλλωστε. Κι όλα θέλουν το ταλέντο τους. Και μιας και δε συνηθίζω τους πληθυντικούς που αιωρούνται στον αέρα από \' δω κι από \'κει, πιο πάνω σε βλέπω να απαξιώνεις το \'ξέρω\' των άλλων, λες και τους ξέρεις κι από χτες. Μιλάς για αυτούς που επειδή διάβασαν δυο βιβλία το παίζουν και καλά, αλλά για να γίνω πιο συγκεκριμένη, το λες απευθυνόμενος στη Σοφία. Σαφώς και δε σ\' ενδιαφέρει φαντάζομαι η γνώμη μου, αλλά το σχόλιο αυτό εμένα προσωπικά με παραπέμπει πολύ περισσότερο στο μέλος που υπερασπίζεσαι. Ξερή γνώση ξεπατικούρα από βιβλία και τίποτα άλλο. Αυτό τουλάχιστον εισέπραξα εγώ. Καθώς για μένα το να λειτουργώ δια μέσου του γραπτού λόγου, πέραν του ότι είναι το φυσικό μου περιβάλλον είναι και κάτι άλλο. Είμαι όπως γράφω και δεν εισέπραξα συναισθηματικά καμιά γνώση από απόψεις του μέλους. Απ\' τη μια σαρκάζεις τους \'ειδήμονες\' αλλά απ\' την άλλη δε ξέρω πως έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να δώσεις στους άλλους - εμάς τους άσχετους όλους; - να καταλάβουμε, όταν και εσύ ο ίδιος δε βγάζεις τίποτα άλλο από ξύλινο λόγο και απαντάς συνήθως σα να γράφεις εξεταστική. Ακριβώς λοιπόν. Τί σχέση έχει όλο αυτό με τη γνώση; Bιβλία ψυχολογίας άλλωστε μπορεί να διαβάζει ο καθένας, όπως επίσης ο καθένας μπορεί να πηγαίνει και να την σπουδάσει. Ε και; Αν το πάμε στους έλληνες, είναι πολύ παρτάκηδες ξέρεις για να \'πάνε μπροστά\'. Και όχι, δε βάζω το τομάρι μου μέσα σε αυτούς. Προσωπικά νιώθω να προσβάλλομαι μιας και θεωρείται γνώση η θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων και όχι η εμπειρική. Και οι \'ψυχολογικές γνώσεις\'΄για μένα, έρχονται όταν συναντώ στη ζωή μου όλα όσα γράφονται στα βιβλία της. Αν θυμάσαι μάλιστα, έχεις επιδείξει και αλλού ύφος, όταν αναρωτήθηκες γιατί κάποιος θέλει να γράφει αποφθέγματα και δε θυμάμαι τί άλλο είχες πει. Σαν ειδικός δεν αναγνώρισες έναν άνθρωπο που για τον ίδιο ο λόγος είναι τροφή και σκέφτηκες μόνο ότι το κάνει για επίδειξη; Εγώ τουλάχιστον σε χαρακτήρισα ευθέως είρωνα. Ίσως και να πάσχω από \'διαταραχή\'. Τη χρόνια... αποφθεγματική όπως μου είπε εύστοχα κι ένας φίλος.
\'... Βρε μαινάδες, μια άποψη είπα η κοπέλα σύμφωνα με αυτά που είχε διαβάσει, οκ δεν συμφωνείτε με την άποψή της πείτε της αλλά μην την κομματιάσετε κιόλλας λολ...\'
Δεν έπεσε κανείς να την κομματιάσει. Σε μένα ήταν εμφανής η έλλειψη συναισθηματικής προσέγγισης όμως, και άϊντε ο α και ο β να κωλοτρώγονται. Ειπώθηκαν ανυπόστατα πράγματα που δε συμβαίνουν στην πραγματικότητα, πώς να το κάνουμε. Και δε μου άρεσε και το άλλο. Τί πάει να πει, \'δε ξέρω αν έχεις ψυχολογικές γνώσεις, εγώ έχω και απαντώ\'; Αστειότητες θα έλεγα.
\'... Εντάξει, κάτι είχε διαβάσει και το είπε. Τουλάχιστον σε μια φάση είπε αν θυμάμαι καλά ότι \"έτσι νομίζει\", εδώ άλλοι την πλασάρουν την άποψη τους σαν να είναι αυθεντίες...\'
Είσαι κι εσύ μέσα σε αυτούς που πλασάρονται σαν αυθεντία όμως. Και μάλιστα θεωρώ πως μιας κι έχεις σπουδάσει, δε χειρίζεσαι καλά τη θέση σου εδώ μέσα. Μεροληπτείς υπερβολικά πολλές φορές και χλευάζεις, πέρα από την καταγραφή θεωριών. Αυτά είναι για εμάς τους \'κοινούς θνητούς\' ή κάνω λάθος;
\'... Να πάρει, έχεις πολύ καλή διαπροσωπική νοημοσύνη!...\'
Αυτό το απηύθυνες στην Ανώνυμη. Τρομερό για πείραγμα ε; Μπορούσες να πεις κάτι άλλο αν ήθελες να την πειράξεις όμως. Και αν θυμάμαι καλά, και τον Πάνο ειρωνευόσουν αρκετά. Εμένα δε με νοιάζει αν ο Πάνος ήταν κακοπροαίρετος πολλές φορές. Δεν έπαυε να είναι ένας άνθρωπος σε παραλήρημα εκείνο το διάστημα. Αν ήταν στο γραφείο σου, θα έκανες το ίδιο; Μπα, δε θα είχε αμοιβή μάλλον μετά.
Μια χαρά λοιπόν με το φόρουμ \'ψυχολογίας και υποστήριξης\'. Και κακώς γράφονται \'αλήθειες\' τελικά. Αυτές πέφτουμε να τις φάμε, ενώ κάτι χυδαιότητες με προσωπικές επιθέσεις, τις έχουμε να τις χάσκουμε και να τις καμαρώνουμε για να μη ξεχνάμε και τους \'σοφούς\' που τις έχουν πει...
Πρώτον δεν γράφω σαν ψυχολόγος το έχω πει χιλιάδες φορές αλλά σαν ένας απλός φορουμήτης και όπως έχω πει είμαι και πάσχον μιας και έχω περάσει από άγχος και κρίσεις πανικού αλλά αυτό δεν έχει σχέση. Δεν έχει σχέση με την γνώση έχει πως την χρησιμοποιείς. Και ναι είμαι είρωνας δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό καλή μου αλομπερντίνη. Έτσι συμπεριφέρομαι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αν δεν μπορείς να το μασίσεις its your bloody problem . Εγώ έθιξα πως άτομα έχουν ένα ύφος ειδήμονα σε πράγματα που δεν είναι καθόλου στανταρ. Ναι μπορεί και εγώ να έχω το ύφος ειδήμονα αλλά αυτό είναι για πολύ στανταρ πράγματα που μάλλον μπορεί να τα βρει κάποιος και στο ιντερνετ αν ψάξει. Πολλές φορές όμως το ύφος μου είναι ανάλαφρο και \"πλακατζίδικο\".
\"Ανυπόστατα πράγματα που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα\". Η υπόθεση \"Θα αναπτύξεις τραύμα αν πιστεύεις ότι το τραύμα είναι κακό\" δεν μου φαίνεται ότι είναι στανταρ ανυπόστατο και ότι δεν συμβαίνει ποτέ στην πραγματικότητα. Το χεις ψάξει ερευνητικά το θέμα και μιλάς η μιλάς συναισθηματικά φορτισμένη?
Μαρέσει που έκανες και διάγνωση στον πάνο λολ. Και δεν είμαι τέτοιος ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής εξυπνοπούλι για να με νοιάζουν πράγματα σχετικά με γραφεία. Έχω ασχοληθεί με πειραματική ψυχολογία και έρευνα σχετικά με την οπτική αντίληψη και την αντίληψη του χρόνου και τώρα σκέφτομαι να ασχοληθώ με την νευροψυχολογία που είναι άσχετο με ψυχοπαθολογικά πράγματα. Ίσως να προσπαθήσεις να σκεφτείς λίγο ποιο σφαιρικά και αποστασιοποιημένα τα πράγματα και όχι τόσο στερεοτυπικά και συναισθηματικά.
Επίσης οι τελίτσες...OMG βλέπω τελίτσες παντού!
07-03-2010, 00:25 #273
Τι συναίσθημα. Η υπόθεση της λουσι αν δεν κάνω λάθος ήταν ότι \"Αν κάποιος πιστεύει ότι ο βιασμός είναι κακό πράγμα τότε θα αναπτύξει και τραύμα\". Δεν ήταν \"Όταν σε βιάζουν αισθάνεσαι πολύ η λίγο άσχημα\". Τι σχέση έχει η το συναίσθημα με την επιβεβαίωση η την διάψευση της υπόθεσης της λουσι? Θα αποδειχθεί η αλήθεια η όχι αυτής της υπόθεσης αν χτύπα-ξύλο βιαζόταν και η λουσι?
07-03-2010, 00:32 #274
Τι συναίσθημα. Η υπόθεση της λουσι αν δεν κάνω λάθος ήταν ότι \"Αν κάποιος πιστεύει ότι ο βιασμός είναι κακό πράγμα τότε θα αναπτύξει και τραύμα\". Δεν ήταν \"Όταν σε βιάζουν αισθάνεσαι πολύ η λίγο άσχημα\". Τι σχέση έχει η το συναίσθημα με την επιβεβαίωση η την διάψευση της υπόθεσης της λουσι? Θα αποδειχθεί η αλήθεια η όχι αυτής της υπόθεσης αν χτύπα-ξύλο βιαζόταν και η λουσι?
ενώ αν κάποιος πιστεύει πως ο βιασμός δεν είναι κακό πράγμα, τότε δεν θα αναπτύξει και τραύμα?
07-03-2010, 00:36 #275
Originally posted by Sofia
Θα ηθελα να ξερα ποιος προσπαθει εδω μεσα να προσφερει τις εικασιες τους ως την απολυτη αντικειμενικη αληθεια, οταν συστηματικα αναφερεσαι σε αντικειμενικες αληθειες που δεν επιδεχονται αμφισβητησης, αφου παρεχονται τοσο τεχνικα εμπεριστατωμενα κ σιγουρα επιστημονικα οχειρωμενα. Για την ακριβεια Πετραν, δεν νομιζω οτι υπαρχουν αντικειμενικες αληθειες. Ή για να το πω καλυτερα, ακομα κ αν υπαρχουν ο καθενας τις βιωνει ή τις αντιλαμβανεται διαφορετικα. Και γι αυτο ειναι ετσι τα δικα μου ποστ.
Μια είναι η αλήθεια όχι πολλές. Δεν μπορεί η γη να είναι και επίπεδη και σφαιρική επειδή δύο άτομα πιστεύουν αυτές τις δύο διαφορετικές υποθέσεις. Το να πεις ότι \"αυτή είναι η άποψη μου αυτή η δική σου\" δεν λέει τίποτα για το τι ισχύει τελικά, για την τελική πραγματική αλήθεια. Τα πράγματα που λέω σαν επιστημονικά είναι τα πολύ στανταρ που υπάρχουν πολλά στοιχεία υπερ τους αλλά όπως σου είπα όταν τα πράγματα είναι πιο γκρίζα (που πολλές φορές είναι στον τομέα της ψυχικής υγείας) πάντα γράφω πλεον \"μπορεί\" η κάποια εναλακτικήλύση. Τα δικά σου ποστ είναι γραμμένα με μια επίσης ψυχρή και ρομποτική προφεσοράδικη πρόζα και από ότι καταλαβαίνω είναι η δική σου άποψη. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω.
07-03-2010, 00:40 #276
ενώ αν κάποιος πιστεύει πως ο βιασμός δεν είναι κακό πράγμα, τότε δεν θα αναπτύξει και τραύμα?
Δεν είναι το θέμα μας αυτό! Αργκκκ λολ. Το θέμα μας είναι πως θα με βοηθήσει να καταλήξω κάπου γι αυτό αν με έχουν βιάσει. Και αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι ως προς το συγκεκριμένο ερώτημα δεν θα με βοηθήσει να καταλήξω κάπου (το να με έχουν βιάσει).
07-03-2010, 00:40 #277
Όπως ακριβώς ο γιατρός σου η εγώ που έχω διαβάσει τα 10 βιβλία για την διπολική διαταραχή μπορώ να σου πω ότι αυτό που αισθάνεσαι κατα την περίοδο μανίας είναι λόγω μιας πιθανής εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και όχι λόγω των υπεράνθρωπων δυνάμεων που νόμιζες ότι απέκτησες.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-03-2010, 00:46 #278
Όπως ακριβώς ο γιατρός σου η εγώ που έχω διαβάσει τα 10 βιβλία για την διπολική διαταραχή μπορώ να σου πω ότι αυτό που αισθάνεσαι κατα την περίοδο μανίας είναι λόγω μιας πιθανής εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και όχι λόγω των υπεράνθρωπων δυνάμεων που νόμιζες ότι απέκτησες.
Τι σχέση έχει η βοήθεια τώρα? Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το παράδειγμα το έφερα για να πω πως το να βιώνει κάποιος ένα μανιακό επεισόδιο δεν βοηθάει στο να καταλάβει τι στο καλό του συμβαίνει. Γι αυτό και άλλωστε τα παλιά χρόνια νόμιζαν ότι μερικές ψυχικές διαταραχές έχουν σχέση με υπερφυσικές καταστάσεις κλπ. γιατί απλά δέχονταν σαν εξήγηση της κατάστασης αυτά που έλεγε και έκανε το άτομο με την ψυχική διαταραχή.
07-03-2010, 00:47 #279
Μια είναι η αλήθεια όχι πολλές. Δεν μπορεί η γη να είναι και επίπεδη και σφαιρική επειδή δύο άτομα πιστεύουν αυτές τις δύο διαφορετικές υποθέσεις. Το να πεις ότι \"αυτή είναι η άποψη μου αυτή η δική σου\" δεν λέει τίποτα για το τι ισχύει τελικά, για την τελική πραγματική αλήθεια. Τα πράγματα που λέω σαν επιστημονικά είναι τα πολύ στανταρ που υπάρχουν πολλά στοιχεία υπερ τους αλλά όπως σου είπα όταν τα πράγματα είναι πιο γκρίζα (που πολλές φορές είναι στον τομέα της ψυχικής υγείας) πάντα γράφω πλεον \"μπορεί\" η κάποια εναλακτικήλύση. Τα δικά σου ποστ είναι γραμμένα με μια επίσης ψυχρή και ρομποτική προφεσοράδικη πρόζα και από ότι καταλαβαίνω είναι η δική σου άποψη. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω.
Τωρα το τί γραφεις σε γκριζους τομεις κ πώς το εκφραζεις...ε, κοιττα γυρω σου. Εγω τί να σου πω...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-03-2010, 00:49 #280
Τι σχέση έχει η βοήθεια τώρα? Δεν είναι αυτό το θέμα μας.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-03-2010, 00:50 #281
\'... Πρώτον δεν γράφω σαν ψυχολόγος το έχω πει χιλιάδες φορές αλλά σαν ένας απλός φορουμήτης και όπως έχω πει είμαι και πάσχον μιας και έχω περάσει από άγχος και κρίσεις πανικού αλλά αυτό δεν έχει σχέση. Δεν έχει σχέση με την γνώση έχει πως την χρησιμοποιείς. Και ναι είμαι είρωνας δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό καλή μου αλομπερντίνη. Έτσι συμπεριφέρομαι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αν δεν μπορείς να το μασίσεις its your bloody problem . Εγώ έθιξα πως άτομα έχουν ένα ύφος ειδήμονα σε πράγματα που δεν είναι καθόλου στανταρ. Ναι μπορεί και εγώ να έχω το ύφος ειδήμονα αλλά αυτό είναι για πολύ στανταρ πράγματα που μάλλον μπορεί να τα βρει κάποιος και στο ιντερνετ αν ψάξει. Πολλές φορές όμως το ύφος μου είναι ανάλαφρο και \"πλακατζίδικο\".
\"Ανυπόστατα πράγματα που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα\". Η υπόθεση \"Θα αναπτύξεις τραύμα αν πιστεύεις ότι το τραύμα είναι κακό\" δεν μου φαίνεται ότι είναι στανταρ ανυπόστατο και ότι δεν συμβαίνει ποτέ στην πραγματικότητα. Το χεις ψάξει ερευνητικά το θέμα και μιλάς η μιλάς συναισθηματικά φορτισμένη?
Μαρέσει που έκανες και διάγνωση στον πάνο λολ. Και δεν είμαι τέτοιος ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής εξυπνοπούλι για να με νοιάζουν πράγματα σχετικά με γραφεία. Έχω ασχοληθεί με πειραματική ψυχολογία και έρευνα σχετικά με την οπτική αντίληψη και την αντίληψη του χρόνου και τώρα σκέφτομαι να ασχοληθώ με την νευροψυχολογία που είναι άσχετο με ψυχοπαθολογικά πράγματα. Ίσως να προσπαθήσεις να σκεφτείς λίγο ποιο σφαιρικά και αποστασιοποιημένα τα πράγματα και όχι τόσο στερεοτυπικά και συναισθηματικά.
Επίσης οι τελίτσες...OMG βλέπω τελίτσες παντού!...\'
Σαν απλός φορουμίτης κάνεις μαθήματα Πετράν; Φυσικά και δεν έχω θέμα με την ειρωνία όταν γίνεται σωστά. Τη θεωρώ τέχνη εξάλλου. Όπως θεωρώ τον σαρκασμό, τον αυτοσαρκασμό στον οποίο επιδίδομαι με αγάπη κιόλας, καθώς και τον κυνισμό. Καταρχάς δε τραβάω κανά ζόρι και όσο για το τί μπορώ να μασήσω εγώ προσωπικά, έχω υπάρξει και Κουταλιανός ένα φεγγάρι. Άσε τί πόνο τραβάνε οι σιαγώνες όταν δαγκώνω λαμαρίνα. Οι \'λαμαρινάτι\' κατά το \'ιλουμινάτι\' ένα πράμα. Όσο για τα \'άτομα\' που θίγεις εσύ κι ο καθένας εδώ μέσα, ούτε κι αυτό μου λεει κάτι. Βλέπεις κατονομάζω συνήθως, δε θίγω τους μισούς στην Άνω Παναγιά και τους άλλους μισούς στη Δώθε...
Ναι, μίλησα για ανυπόστατα πράματα. Δε βλέπω να κάνεις \'κόπι - πέϊστ\' κάποια απ\' αυτά. Με αυτό που με ρωτάς, τί με ρωτάς δηλαδή; Μήπως για παράδειγμα, ανέπτυξα τζάμπα κατάθλιψη πιστεύοντας πως ο καρκίνος μου ήταν κακοήθης ενώ δεν ήταν και τον έκανα εγώ; Μπα όχι Πετράν. Βασικά ούτε καλημέρα δε μου είπε. Μπήκε σα κλεφτης και δε τον πήρα και χαμπάρι.
Χαίρομαι που με λες \'εξυπνοπούλι\'. Είμαι, εδώ έκανες \'μπίνγκο\'. Και που το ξέρεις, μπορεί και να την κατέχω τη \'διάγνωση\'. Κατ\' τ\' άλλα, δικαίωμά σου να ασχοληθείς με ό,τι θέλεις. Σ\' ευχαριστώ και για τις υποδείξεις, αλλά χειρίζομαι πολύ καλά το συναίσθημα πια, και δε το μπερδεύω με τη λογική. Όσο για τις τελίτσες μου, πάνε πακέτο με τη γραφή μου. Μου συστήσανε και αγωγή για να με εγκαταλείψουν, αλλά είμαι των φυτικών και δε γίνεται τπτ τώρα πια... και κάτι τελευταίο. Πολύ αγγλική ορολογία. Είναι υποχρεωτικό να ξέρουμε ή να θυμόμαστε όλοι τα αγγλικά μας; Άντε καλή σου συνέχεια και σ\' ευχαριστώ που πέρασες στο \'ντουκου\' πολλά απ\' όσα έθιξα στο προηγούμενο ποστ μου...
07-03-2010, 00:52 #282
Τι σχέση έχει η βοήθεια τώρα? Δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Το θέμα μας ήταν το κατα πόσο το να βιώνει κάποιος μια κατάσταση συμβάλει στο να γνωρίσει αντικειμενικά αυτή την κατάσταση. Η διπολική ένα παράδειγμα ήταν δεν έχει σχέση με το πόσο κακή είναι η διπολική και το πόσο βοήθεια πρέπει να δώσουμε στα παιδιά του τρίτου κόσμου.
07-03-2010, 00:57 #283
Πρώτον δεν γράφω σαν ψυχολόγος το έχω πει χιλιάδες φορές αλλά σαν ένας απλός φορουμήτης και όπως έχω πει είμαι και πάσχον μιας και έχω περάσει από άγχος και κρίσεις πανικού αλλά αυτό δεν έχει σχέση. Δεν έχει σχέση με την γνώση έχει πως την χρησιμοποιείς. Και ναι είμαι είρωνας δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό καλή μου αλομπερντίνη. Έτσι συμπεριφέρομαι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αν δεν μπορείς να το μασίσεις its your bloody problem . Εγώ έθιξα πως άτομα έχουν ένα ύφος ειδήμονα σε πράγματα που δεν είναι καθόλου στανταρ. Ναι μπορεί και εγώ να έχω το ύφος ειδήμονα αλλά αυτό είναι για πολύ στανταρ πράγματα που μάλλον μπορεί να τα βρει κάποιος και στο ιντερνετ αν ψάξει. Πολλές φορές όμως το ύφος μου είναι ανάλαφρο και \"πλακατζίδικο\".
Στην α\' φαση, παραθετεις απλως κατακτημενες γνωσεις.
Στην β\' βαση, ειρωνευεσαι και χλευαζεις χρησιμοποιωντας παλι τις ιδιες γνωσεις,
Στη γ\' φαση, αποκαλεις losers ανθρωπους που δεν εχεις γνωρισει, πλεον χωρις το γνωσιακο υποβαθρο μαλλον...
Θεωρεις πως τα κανουν διαφορετικοι ανθρωποι ολα αυτα? Μαλλον διαμεριζεις, που θα ελεγαν και οι... ψυχολογοι. ;)
Δευτερον... Young Petran, συνειδητοποιεις οτι το φορουμ αυτο ειναι για ψυχολογικη υποστηριξη και οχι για την επιστημη της ψυχολογιας? Αν θελεις να κανεις debate για το τελευταιο υπαρχουν φορουμ στον ιντερνετ θελω να ελπιζω. Προσωπικα δεν το εψαξα για κατι τετοιο, χρειαζομουν ενα στηριγμα οταν γραφτηκα εδω το οποιο και βρηκα. Σιγουρα αν σου αρεσει η λογικη αναλυση υπαρχουν πολλα φορουμ οπου θα κανεις ενα λαθος και θα σε κομματιασουν (εγγυημενα)
Αυτο, μιας και τοσο αυταρεσκα ξεκαθαριζεις πως δεν εισαι \"τετοιου τυπου\" ψυχολογος... Οποτε εμμεσως πλην σαφως χλευαζεις και τη θεματικη του φορουμ οπου γραφεις. Τι να πω... Αληθεια, μιας και μιλησες για αγνοια οσων εχουν διαβασει μονο 2 βιβλια, εσυ ο ιδιος ποσα βιβλια εχεις διαβασει των προσεγγισεων που τοσο αντιμαχεσαι? Μιλαω παντα για συγχρονες μελετες. Ρωταω γιατι προηγουμενως παρουσιαζες τον Yalom σαν ψυχοδυναμικο... Ελα ομως που δεν ειναι. Αυτο το λαθος δεν πηγαζει απο αγνοια δικη σου? Κανει αληθεια διαφορα αν η αγνοια αυτη αφορα κατι που εσυ θεωρεις υποδεεστερο? Την καθιστα απλως αγνοια Β\' κατηγοριας, αραγε?
Προσωπικα με ενοχλει λιγοτερο ο δογματισμος σου, για τον οποιο εχουν να γραφουν πολλοι, και περισσοτερο ο τροπος σου. Καμια σχεση δεν εχουν η ειρωνιες ο χλευασμος και οι βρισιες με την ψυχολογια αλλα ουτε και με τον πετραν που προσωπικα συμπαθω."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
07-03-2010, 00:57 #284
Το θέμα μας ήταν το κατα πόσο το να βιώνει κάποιος μια κατάσταση συμβάλει στο να γνωρίσει αντικειμενικά αυτή την κατάσταση. Η διπολική ένα παράδειγμα ήταν δεν έχει σχέση με το πόσο κακή είναι η διπολική και το πόσο βοήθεια πρέπει να δώσουμε στα παιδιά του τρίτου κόσμου.
Οσο για το χιουμορ για τα παιδια του τριτου κοσμου, αναφορικα με την βοηθεια: πολυ κακο στ αληθεια!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-03-2010, 01:00 #285
καλά λέμε πετράν πως αν βρισκόμαστε στη θάλασσα το λιγότερο που θα ήθελα να σου κάνω, θα ήταν να σε βουλιάξω μέχρι να μην θέλεις να καταλήξεις κάπου!
και λέω θάλασσα γιατί στο βουνό δεν σε συμφέρει.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία