Results 301 to 315 of 359
Thread: Μανα
-
07-03-2010, 13:28 #301
Originally posted by RainAndWind
Δίχως πολλά λόγια,γι αυτό κάτι τέτοιες αναλύσεις τις θεωρώ λίγο εξωπραγματικές,αφού δεν πετυχαίνουν κανέναν στόχο,απλά είναι ανάλυση για νά΄χουμε να λέμε,ενώ η καίρια προσέγγιση,προυποθέτει συναισθηματική ανάμειξη.Get in my shoes first,αυτό.Τώρα,οκ,η Μεσοποταμία,ο Περικλής και οι εξωγήινοι,λολ.
Λολ, έλα και εσύ κάνεις αναλύσεις τώρα και βασικά...όλοι κάνουν αναλύσεις εδώ μέσα δεν κάνω κάτι διαφορετικό :P . κοίτα η μεσοποταμία μπορεί να ακούστηκε λίγο λιακό αλλά αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει ότι σε κάποιες γιορτές αυτοί διάλεγαν τις κοπέλες να γίνουν ιέρειες ώστε να κάνουν σεξ με όποιον ήθελε και ότι ήταν μεγάλη τιμή όλο αυτό. Υπο μια έννοια ίσως να μην το διάλεγαν αυτές αλλά μάλλον όταν μιλάμε για \"βιασμό\" μιλάμε για forced-sex στα πλαίσια των δυτικών κοινωνιών που είναι ανεπίτρεπτο οπότε ίσως όντως να αλλάζει όλη η έννοια in the first place.
Ναι, φυσικά κάποιος που έχει περάσει από την θέση σου μπορεί να σε \"νιώσει\" καλύτερα, αυτό είναι για όλα τα πράγματα. Όπως το να μπει κάποιος στην θέση σου δεν θα τον κάνει να καταλάβει κάτι περισσότερο για τα άιτια του τραύματος σε σχέση με το γεγονός. Το να σε \"καταλάβει\" κάποιος θέλει ενσυναίσθηση και υποκειμενική κατανόηση, το να καταλάβεις όμως ποιοι παράγοντες οδηγούν στην ανάπτυξη του τραύματος είναι μια υπόθεση με αντικειμενική απάντηση που ο καθένας μπορεί να διερευνήσει/να συλλογιστεί κλπ. χωρίς να χρειάζεται να περάσει ο ίδιος από την κατάσταση. Μάλιστα το να έχει περάσει κάποιος από την κατάσταση θα τον κάνει να βλέπει τα πράγματα μέσα από αυτή και όχι καθαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέσανε όλοι στην λούσι λες και έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα αφού απλά έκανε μια συλλογιστική που δεν είχε σχέση με το πόσο \"άσχημο\" είναι ο βιασμός.
- 07-03-2010, 14:25 #302
Originally posted by PETRAN
Originally posted by arktos
Originally posted by lucifer
επισης για τη γυναικα που βιαζεται, αν και δεν ειναι το θεμα μας, δεν ειναι οτι εκεινη το προκαλεσε, ειναι οτι εχει κι αυτη μεριδια συμμετοχης. εξαρταται την περιπτωση παντα. καθε βιασμος προφανως δεν ειναι ολοιδιος, δεν μπορουμε να αναλυουμε γενικα.
επισης, μιας και πιασαμε τους βιασμους, θα εχεις πιθανοτατα ακουσει οτι οι βιασμοι γινονται τις πιο πολλες φορες απο γνωστα προσωπα στο θυμα, οχι απο αγνωστους. αυτο δεν σου λεει τιποτα?
επισης, ας δεχτουμε οτι ο βιασμος εγινε, το θυμα δεν μπορουσε να ξεφυγει και εζησε μια πολυ κακη εμπειρια οσο διηρκεσε ο βιασμος. ας δεχτουμε οτι δεν ειχε τον ελεγχο της ζωης του για οσο διηρκεσε ο βιασμος. στο μετα, στο πως διαχειριζεται αυτη την αναμνηση/εμπειρια οταν επανακτησει τον ελεγχο της ζωης του, πιστευεις οτι το θυμα δεν εχει καμια ευθυνη/συμμετοχη?
και τι ειναι τελικα αυτο που καθοριζει τα συναισθηματα μας?
μια αναμνηση αυτη καθεαυτη, οσο ασχημη κι αν ηταν, η ο τροπος που στο παρον μας ανακαλουμε και ερμηνευουμε την αναμνηση?
εγω προσωπικα πιστευω το δευτερο.
με τόσο διάβασμα που έχεις ρίξει θα έπρεπε να γνωρίζεις γιατί οι βιασμοί γίνονται από άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος.
άντρας είσαι?
Η λουσι έχει ένα ποιντ μιας και το τραύμα όπως είπα πριν δεν είναι μόνο ενστικτώδης κατασκευή αλλά και ψυχοκοινωνική. Στην αρχαία ελλάδα π.χ. η παιδοφιλία ήταν αποδεκτή και \"εκπαιδευτική\" με ενδείξεις ότι γνωστοί φιλόσοφοι το καναν αυτό. Βέβαια το καναν από όσο ξέρω χωρίς να υπάρχει εισχώρηση και με εφήβους όχι παιδιά. Άραγε θα ανέπτυσσαν αυτά τα άτομα τραύμα (αργότερα)? Κατα πάσα πιθανότητα ναι αλλά δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Και οι ιστορικοί από όσο ξέρω διχάζονται για το θέμα.
Πιστεύω όπως είπα και πριν ότι έχει να κάνει με το πόσο αβοήθητο ήταν το άτομο και το πόσο βίαιο ήταν το περιστατικό. Αν μιλάμε για πράξη με μικρό παιδί τότε σίγουρα μιλάμε για κάτι \"άρρωστο\" με επίσης τραυματικό αποτέλεσμα για το παιδάκι αφού η όλη εμπειρία είναι πολύ άσχημη, χωρίς το θύμα να έχει τον οποιοδήποτε έλεγχο η βούληση. Είναι φυσικό η όλη εμπειρία να καταγραφεί σαν εφιαλτική και να παραμείνει έτσι ανεξάρτητα από μεταγενέστερες εκτιμήσεις. Όσο μεγαλώνει κάποιος όμως τόσο και η επιρροή της κοινωνίας είναι και δυνατώτερη και τόσο οι εκτιμήσεις του ατόμου για τις καταστάσεις είναι διαφορετικές. Οπότε ίσως σε μια κοινωνία όπου το να πιάσει ένας άνδρας να κάνει σεξ με μια γυναίκα στον δρόμο κατα την διάρκεια κάποιων θρησκευτικών παγανιστικών γιορτών να μην θεωρηθεί τραυματικό αφού και η ίδια γυναίκα σε αυτά τα πλαίσια να μην το θεωρήσει σαν κάτι άσχημο. Άλλωστε αυτό γινοταν σε αρχαίες κοινωνίες π.χ. στην μεσοποταμία, βαβυλώνα κλπ.
η λουσι έχει ένα πόιντ ( τα υπόλοιπα που είναι ) ?
Αν μιλάμε για πράξη με μικρό παιδί τότε σίγουρα μιλάμε για κάτι \"άρρωστο\" με επίσης τραυματικό αποτέλεσμα για το παιδάκι αφού η όλη εμπειρία είναι πολύ άσχημη, χωρίς το θύμα να έχει τον οποιοδήποτε έλεγχο η βούληση. Είναι φυσικό η όλη εμπειρία να καταγραφεί σαν εφιαλτική και να παραμείνει έτσι ανεξάρτητα από μεταγενέστερες εκτιμήσεις
your words
αν ήταν μεγαλύτεροι κανένα πρόβλημα.
αν εσύ ζουσες στην αρχαία ελλάδα?
κανένα προβλημα?
ξέρεις υπάρχει διαφορά από το να κάνεις σεξ με το σύντροφο σου σε ανοιχτό χώρο επειδή γουστάρεις και άλλο να βιαστεις.
θυμίζω και πάλι πως το φόρουμ που βρισκόμαστε λέγεται \'\' η πύλη της ψυχολογίας \'\' και όχι της φιλοσοφίας!
κάποιοι πονάνε ακόμη...όχι στο σώμα, αγαπητή λουσι, αλλά στη ψυχή
07-03-2010, 15:01 #303
Αν μιλάμε για πράξη με μικρό παιδί τότε σίγουρα μιλάμε για κάτι \"άρρωστο\" με επίσης τραυματικό αποτέλεσμα για το παιδάκι αφού η όλη εμπειρία είναι πολύ άσχημη, χωρίς το θύμα να έχει τον οποιοδήποτε έλεγχο η βούληση. Είναι φυσικό η όλη εμπειρία να καταγραφεί σαν εφιαλτική και να παραμείνει έτσι ανεξάρτητα από μεταγενέστερες εκτιμήσεις
your words
κανένα προβλημα?
ξέρεις υπάρχει διαφορά από το να κάνεις σεξ με το σύντροφο σου σε ανοιχτό χώρο επειδή γουστάρεις και άλλο να βιαστεις.
θυμίζω και πάλι πως το φόρουμ που βρισκόμαστε λέγεται \'\' η πύλη της ψυχολογίας \'\' και όχι της φιλοσοφίας!
Το λάθος που έκανε η λούσι ίσως ήταν ότι διατύπωσε μια υπόθεση σε ένα \"ευαίσθητο\" θρεντ. Αυτά που είπε ίσως να ακούστηκαν ακραία στα αυτιά κάποιου που έχει ταλαιπωρηθεί. Αυτό ήταν λάθος. Έχω διαβάσει και συμμετάσχει σε θρεντ που διατυπώθηκαν παρόμοιες απόψεις και συζήτηση σε ξένο φορουμ σε μια περίοδο όπου υπήρχε έντονη διαφωνία στην Αμερική (και ακόμα υπάρχει) για το αν η παιδοφιλία θα έπρεπε να θεωρείται ψυχική διαταραχή η όχι. Και παρόλη την ευαισθησία του θέματος τα ποστ και η όλη συζήτηση ήταν πολύ ποιο ήρεμη/ήρεμα. Πράγμα που επιβεβαιώνει τον παλιό καλό κανόνα της ψυχολογίας ότι συγκεκριμένα πλαίσια προστάζουν και συγκεκριμένες συμπεριφορές (scripts).
Όμως αν και το διατύπωσε άγαρμπα, η βασική υπόθεση και συλλογισμοί που έκανε γύρω από αυτό δεν ήταν κακοί/κακό-ίσα ίσα ήταν πολύ εύστοχη/-οι- και προσωπικά το θεώρησα πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση. Ένα θέμα που ήδη έχει ερευνηθεί άλλωστε και επιστημονικά.Απλά έγινε σε λάθος πλαίσια.
07-03-2010, 15:28 #304
your words
κανένα προβλημα?
Το λάθος που έκανε η λούσι ίσως ήταν ότι διατύπωσε μια υπόθεση σε ένα \"ευαίσθητο\" θρεντ. Αυτά που είπε ίσως να ακούστηκαν ακραία στα αυτιά κάποιου που έχει ταλαιπωρηθεί. Αυτό ήταν λάθος. Έχω διαβάσει και συμμετάσχει σε θρεντ που διατυπώθηκαν παρόμοιες απόψεις και συζήτηση σε ξένο φορουμ σε μια περίοδο όπου υπήρχε έντονη διαφωνία στην Αμερική (και ακόμα υπάρχει) για το αν η παιδοφιλία θα έπρεπε να θεωρείται ψυχική διαταραχή η όχι. Και παρόλη την ευαισθησία του θέματος τα ποστ και η όλη συζήτηση ήταν πολύ ποιο ήρεμη/ήρεμα. Πράγμα που επιβεβαιώνει τον παλιό καλό κανόνα της ψυχολογίας ότι συγκεκριμένα πλαίσια προστάζουν και συγκεκριμένες συμπεριφορές (scripts).
Όμως αν και το διατύπωσε άγαρμπα, η βασική υπόθεση και συλλογισμοί που έκανε γύρω από αυτό δεν ήταν κακοί/κακό-ίσα ίσα ήταν πολύ εύστοχη/-οι- και προσωπικά το θεώρησα πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση. Ένα θέμα που ήδη έχει ερευνηθεί άλλωστε και επιστημονικά.Απλά έγινε σε λάθος πλαίσια.
ναι, ξέρεις κι εγώ πιστεύω πως οι οι παιδόφιλοι είναι ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι, όπως πιστεύω πως είναι και οι βιαστές, αλλά εδώ μιλάμε για το τί προκαλούν στην ψυχή αυτού που βιάζεται.
για το αν θέλει να βιαστεί, αν είναι εκτός από θύμα και θύτης,
γιατί βιάζεται συνήθως από συγγενικό/φιλικό περιβάλλον, γιατί δεν το έχει καταγγείλει και, και, και
07-03-2010, 16:50 #305
\'... δε διαφωνώ, ότι κάτι μπλοκάρει το άτομο B από το να διεκδικήσει το χώρο του και τα δικαιώματα του. αυτό όμως είναι θέμα του B. και επίσης είναι και μια μορφής cheating του B ως προς τον A, ότι ο B άλλα εννοεί από μέσα του και άλλη εικόνα βγάζει απέξω του...\'
Αυτό με τον β που εννοεί άλλα από μέσα του και άλλα δείχνει, είναι όλα τα λεφτά. Μου θυμίζει το \'άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου\'. Επιμένεις μάλιστα ότι όλοι οι \'κακοί\' την πέσαμε στη Λούσιφερ. Και ότι όλοι όσοι βρήκαμε ακραία κάποια πράματα, έχουμε χάσει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και είμαστε μπερδεμένοι.
Για εμένα πάντως, η τελευταία αυτή πρόταση, μεταφράζεται ως εξής:
\'... Επειδή προσπαθώ να σας εξαπατήσω, κρύβοντας κατά βάθος ότι γουστάρω το βιασμό και τάχα δήθεν σας σμπρώχνω με τα χέρια για να σας απωθήσω, εν τούτοις μιας και έχω συμμετοχή, μήπως να σας ρωτήσω αν σας αρέσει το πορτοκαλί βρακί που φοράω η προτιμάτε να φορέσω το κόκκινο που εχω στην τσάντα μου προτού με βιάσετε;...\'
Κατ\' τ\' άλλα, γράφτηκαν πολύ πιο εύστοχα πράματα από άλλους, που τελικά είναι και κρίμα να γράφονται για να καταλήγει κανείς να τα σχολιάζει με εκφράσεις του τύπου \'δε μας χέζεις\' ή \'... μάϊ ας\'. Ωραιότατος διάλογος. Όσο για τους αμερικάνους που ακόμη προβληματίζονται για το αν η παιδεραστία είναι διαταραχή - τρομερό δίλημμα -, δε μου κάνει έκπληξη. Εδώ θεωρούν ότι είναι \'νορμάλ\' να ψηφίζουνε τον Μπους, στην παιδεραστία θα κολλήσουν;... ωραία πράματα...
07-03-2010, 17:28 #306
Originally posted by Alobar
\'... δε διαφωνώ, ότι κάτι μπλοκάρει το άτομο B από το να διεκδικήσει το χώρο του και τα δικαιώματα του. αυτό όμως είναι θέμα του B. και επίσης είναι και μια μορφής cheating του B ως προς τον A, ότι ο B άλλα εννοεί από μέσα του και άλλη εικόνα βγάζει απέξω του...\'
Αυτό με τον β που εννοεί άλλα από μέσα του και άλλα δείχνει, είναι όλα τα λεφτά. Μου θυμίζει το \'άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου\'. Επιμένεις μάλιστα ότι όλοι οι \'κακοί\' την πέσαμε στη Λούσιφερ. Και ότι όλοι όσοι βρήκαμε ακραία κάποια πράματα, έχουμε χάσει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και είμαστε μπερδεμένοι.
Για εμένα πάντως, η τελευταία αυτή πρόταση, μεταφράζεται ως εξής:
\'... Επειδή προσπαθώ να σας εξαπατήσω, κρύβοντας κατά βάθος ότι γουστάρω το βιασμό και τάχα δήθεν σας σμπρώχνω με τα χέρια για να σας απωθήσω, εν τούτοις μιας και έχω συμμετοχή, μήπως να σας ρωτήσω αν σας αρέσει το πορτοκαλί βρακί που φοράω η προτιμάτε να φορέσω το κόκκινο που εχω στην τσάντα μου προτού με βιάσετε;...\'
Κατ\' τ\' άλλα, γράφτηκαν πολύ πιο εύστοχα πράματα από άλλους, που τελικά είναι και κρίμα να γράφονται για να καταλήγει κανείς να τα σχολιάζει με εκφράσεις του τύπου \'δε μας χέζεις\' ή \'... μάϊ ας\'. Ωραιότατος διάλογος. Όσο για τους αμερικάνους που ακόμη προβληματίζονται για το αν η παιδεραστία είναι διαταραχή - τρομερό δίλημμα -, δε μου κάνει έκπληξη. Εδώ θεωρούν ότι είναι \'νορμάλ\' να ψηφίζουνε τον Μπους, στην παιδεραστία θα κολλήσουν;... ωραία πράματα...
Δηλαδή από την συζήτηση αυτή για την σχέση μεταξύ εμπειρίας και γνώση για την εμπειρία καταλλήγουμε λογικότατα στο συμπέρασμα ότι είμαι βιαστής...
Brain-Dead
ps Ναι η συζήτηση αυτήστο ξένο φορουμ ήταν για το νομικό status της παιδεραστίας. Γιατί προφανώς άλλη μεταχείριση θα έχει ο εγκληματίας και άλλη ο ψυχικά ασθενής. Ήρθες εσύ η πανέξυπνη ελληνίδα να βάλεις την τάξη με την σοφία σου αμέσως...
07-03-2010, 17:40 #307
Αποφάσισες βλέπω για τον εγκέφαλό μου. Αλλά παρακάτω με χαρακτηρίζεις \'πανέξυπνη\'. Επίσης είδες να σε έχω πει και βιαστή. Μπράβο Πετράν. Άντε και εις κατώτερα...
07-03-2010, 17:41 #308
Μανα μου, τι θρεντ ειναι ετουτο?
Με τιμη,
Ισοηλεκτρικη Γραμμη"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
07-03-2010, 17:43 #309
Originally posted by oboro
Μανα μου, τι θρεντ ειναι ετουτο?
Με τιμη,
Ισοηλεκτρικη Γραμμη
Λολ
07-03-2010, 17:46 #310
Να γράψω τις σκέψεις που μου δημιουργούνται..
Το τραύμα του βιασμού ειναι ενστικτώδες κατασκεύασμα ή αποτέλεσμα κοινωνικων αντιλήψεων?
Στην παιδική και εφηβική ηλικία το άτομο δεν εχει ακόμα επεξεργαστεί αυτά που του πλασάρονται σαν δεδομένα,αυτο γίνεται αργότερα οταν αρχίζει να αποκτά εμπειρίες και τότε ειτε υιοθετει ειτε απορρίπτει .
Εχουμε ολοι αποδεχτεί οτι ο βιασμός εναι κατακριτέος?Εχουμε συμβάλει ολοι ,στο να διατηρείται η αντίληψη οτι το τραύμα του βιασμού ειναι αναπόφευκτο?
Γιατι το κάνουμε αυτό?Μήπως γιατι ενω το επεξεργαστήκαμε διαπιστώσαμε οτι ειναι αποτρόπαιο?
Δεν θα επρεπε να υπάρχει αυτη η κοινωνική αντίληψη?Δεν ειναι πραγματική?:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
07-03-2010, 17:51 #311
Originally posted by Alobar
Αποφάσισες βλέπω για τον εγκέφαλό μου. Αλλά παρακάτω με χαρακτηρίζεις \'πανέξυπνη\'. Επίσης είδες να σε έχω πει και βιαστή. Μπράβο Πετράν. Άντε και εις κατώτερα...
Έστω ότι υπονόησα ότι τα άτομα που έχουν βιαστεί ήθελαν να τις βιάσουν. Έχεις χαθεί στην μετάφραση. Και εγώ στις τελείες
07-03-2010, 17:53 #312
Δεν πιστευω οτι μπορει να υπαρξει κοινωνικη κατασκευη του ψυχολογικου τραυματος. Οτι μπορει καποιες φαντασιωσεις να τις ενθαρρυνει η δομη της Α η Β συγχρονης η πρωτογονης κοινωνιας ναι, αλλα οταν προκειται για πραγματικη κακοποιηση νομιζω τα πραγματα απλοποιουνται δραστικα. Ειναι κανεις πρωτογονος μεσα απο το τραυμα του πλεον και υποφερει, ασχετα απο τις κομπιουτεριστικες θεωρησεις καποιων.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
07-03-2010, 17:55 #313
Έστω ότι υπονόησα ότι τα άτομα που έχουν βιαστεί ήθελαν να τις βιάσουν. Έχεις χαθεί στην μετάφραση. Και εγώ στις τελείες
:o"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
07-03-2010, 18:03 #314
Originally posted by oboro
Δεν πιστευω οτι μπορει να υπαρξει κοινωνικη κατασκευη του ψυχολογικου τραυματος. Οτι μπορει καποιες φαντασιωσεις να τις ενθαρρυνει η δομη της Α η Β συγχρονης η πρωτογονης κοινωνιας ναι, αλλα οταν προκειται για πραγματικη κακοποιηση νομιζω τα πραγματα απλοποιουνται δραστικα. Ειναι κανεις πρωτογονος μεσα απο το τραυμα του πλεον και υποφερει, ασχετα απο τις κομπιουτεριστικες θεωρησεις καποιων.
Δες τι έγραψα πριν bobby. Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες και εξαρτάται από πολούς παράγοντες. Αν προφανώς μιλάμε για μικρές ηλικίες που το θύμα δεν έχει κανένα έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει ακόμα ψυχολογικές δομές τότε φυσικά μιλάμε για τραύμα ανεξαρτήτως κουλτούρας. Όταν έχουμε έντονη σωματική βία τότε πιθανότατα να μιλάμε για τραύμα ανεξαρτήτως κουλτούρας. Αν έχουμε όμως μια ηλικία που το άτομο έχει σχηματίσει ψυχοκοινωνικές δομές και η κοινωνία λέει ότι είναι εντάξει να συμβαίνει αυτό αν φυσικά δεν υπάρχει σωματική βία και απώλεια ελέγχου (όπως στην αρχαία ελλάδα) τότε μπορεί-αλλά μπορεί και όχι- να αναπτυχθεί τραύμα.
07-03-2010, 18:06 #315
\'... Μήπως γιατι ενω το επεξεργαστήκαμε διαπιστώσαμε οτι ειναι αποτρόπαιο?...\'
Δλδ αν βιαστώ στα 5, δε θα πονέσω, τρομάξω, κλάψω;... θα διαπιστώσω ότι πόνεσα στα 12 που κάθισα και το επεξεργάστηκα ως λίγο μεγαλύτερη;...
\'... Έστω ότι υπονόησα ότι τα άτομα που έχουν βιαστεί ήθελαν να τις βιάσουν. Έχεις χαθεί στην μετάφραση. Και εγώ στις τελείες...\'
Αν ένα άτομο θέλει να βιαστεί, δεν υπάρχει βιασμός. Μπορείς να χαθείς όπου θέλεις και να συνεχίσεις να εκσφενδονίζεις διαγνώσεις καθώς και βρισίδια όπως ήδη έχεις κάνει και ξανά δε σχολίασες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη ως πρώην αλκοόλα για το \'μπρέϊν ντεντ\' που διαθέτω. Πραγματικά δε θέλω άλλη συμμετοχή στο θρεντ, δεν αξίζει ο κόπος. Όσο για την παιδεραστία, θεωρώ πως είναι διαταραγμένος όποιος προβαίνει σε αυτή την πράξη και χέστηκα για τους αμερικάνους. Είτε αυτός που την κάνει έχει ήδη κάποια ψυχική νόσο, είτε όχι. Και μόνο που προβαίνει σε αυτήν, για μένα είναι άρρωστος.
Στους χαρακτηρισμούς και τη συμπεριφορά σου πάντως δε θα πέσω. Έχω τις τελείες για αντίβαρο.
Πρωιμη ανοια και καταθλιψη
18-08-2025, 16:49 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία