Results 1 to 5 of 5
Thread: Ψυχική υγεία και ιντερνετ
-
25-02-2010, 17:00 #1
Ψυχική υγεία και ιντερνετ
ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ
Περισσότερη φιλανθρωπία. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη φιλοζωία και εν έτη 2010 ο περισσότερος κόσμος να κοιτάει πως να βγάλει το μάτι του διπλανού του.
Αν έχετε παιδιά και αυτά έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε να μην παίζουν με τα παιχνίδια που τους δώσατε μην τα πετάξετε. Αλλα παιδά μπορεί να τα θέλουν. Αν δεν έχετε παιδιά κάνετε ένα δώρο στο παιδί του γείτονα σας (η ακόμα και σοτν ίδιο τον γείτονα)! Ναι στον γείτονα! Η κίνηση αυτή (εφόσον διαθέτετε την δυνατότητα) θα ήταν πρωτοποριακή στην Ελλάδα και θα έκανε την διαφορά. Ούτε λόγος για ανθεληνισμός μετά!
Προσοχή! Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Εάν ανήκετε στην κατηγορία \"ευαίσθητος\" προσπαθήστε να μην ανοιγόσαστε/ εκτίθετε προσωπικά δεδομένα στο ιντερνετ (όπως έκαναν άλλοι πριν απο εσάς) και να μην θεωρείτε πως όλοι έχουν την ίδια καλή διάθεση να βοηθήσουν. Φιλοι υπάρχουν και μπορούν να υπάρξουν γιατί σε μερικά πράγματα μπορεί να μοιάζουμε όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας αλλά δεν ταιριάζουμε με όλους, ούτε έχουμε όλοι μας τους ίδιους σκοπούς/ ίδια διάθεση/ επιλογές στην ζωή μας.
Μπορούμε. Αν όχι όλοι μερικοί απο μας να αποδείξουμε πως ο Έλληνας σε πολλά πράγματα είναι καλύτερος άνθρωπος. Πόσο μάλλον το να δεχτεί πως υπάρχουν και άλλου είδους άνθρωποι που είναι εξίσου έξυπνοι, με το δικό τους τρόπο έκαστος.
- 26-02-2010, 09:58 #2
Κι η φιλανθρωπία από άλλη ανάγνωση μπορεί να είναι ένας εύκολος και ανώδυνος τρόπος για ξεφόρτωμα ενοχών.Δίνω τα ρούχα που βαρέθηκα,ή τα παιχνίδια που τα παιδιά μου δε θέλουν πια και έγινα ξαφνικά καλύτερος άνθρωπος ας πούμε;Kαι τι σημαίνει για τον καθένα καλύτερος άνθρωπος,πάλι παίρνει πολύ νερό στο κρασί μας.Αντί για φιλάνθρωποι,που κι ο Χίτλερ ακόμη,για το καλό της ανθρωπότητας διεκήρυττε πως έπραττε ό,τι έκανε,καλύτερα να στραφούμε στο να ισορροπήσουμε,να δώσουμε σε μας,γιατί περισσότερα ισορροπημένα άτομα,κάνουν αλλαγές αυτόματα σε κοινωνίες,παρά αυτοθυσιαστικά/ανθρωπιστικά ιδεώδη.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
26-02-2010, 23:31 #3
Originally posted by libpa
Γειά σου φιλότεχνε. Καταρχάς το να κάνουμε ένα δώρο στο γείτονα δεν είναι απόδειξη ανθρωπιάς. Κι εμείς ανταλλάσσουμε δώρα με το γείτονά μας, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Κατά τ\'άλλα μπορεί να κοιτάει από το παράθυρο να δει τι κάνουμε, να κουτσομπολεύει για μας και να μας κρύβει πράγματα που δεν τον συμφέρουν. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεφύγει. Και αυτό το λέω γιατί πάω γράφω σε sites και μου επιτίθονται άνευ λόγου και αιτίας. Δεν έχει σημασία να είμαστε σαν Έλληνες καλύτεροι, αλλά όλοι οι άνθρωποι να είναι καλοί. Αυτό δεν ξέρω αν γίνεται όμως εγώ πάντως με αυτά που έγιναν που προανέφερα έχασα κάθε εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους και ότι καλό πίστευα. Δυστυχώς ζούμε σε χάλια κοινωνία και αυτό δεν με κάνει να αγαπώ τους Έλληνες. Όλοι τα ίδια είμαστε
Θα μας τα τρώγανε όλα μέχρι την τελευταία δεκάρα,
ή θα καταλήγαμε σε κάποιο χαντάκι, ληστευμένοι (ούτε καν με το φυλλαράκι στα απόκρυφα)!
Επομένως δεν το δέχομε πως είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλοι μετά μανίας και πείσματος ψάχνουν να κερδίσουν το τζοκερ, άλλοι παίζουν αρκετά συχνά, άλλοι δεν παίζουν και πολύ, άλλοι αδιαφορούν και άλλοι συμμετέχουν στην κλήρωση!
26-02-2010, 23:41 #4
Originally posted by RainAndWind
Κι η φιλανθρωπία από άλλη ανάγνωση μπορεί να είναι ένας εύκολος και ανώδυνος τρόπος για ξεφόρτωμα ενοχών.Δίνω τα ρούχα που βαρέθηκα,ή τα παιχνίδια που τα παιδιά μου δε θέλουν πια και έγινα ξαφνικά καλύτερος άνθρωπος ας πούμε;Kαι τι σημαίνει για τον καθένα καλύτερος άνθρωπος,πάλι παίρνει πολύ νερό στο κρασί μας.Αντί για φιλάνθρωποι,που κι ο Χίτλερ ακόμη,για το καλό της ανθρωπότητας διεκήρυττε πως έπραττε ό,τι έκανε,καλύτερα να στραφούμε στο να ισορροπήσουμε,να δώσουμε σε μας,γιατί περισσότερα ισορροπημένα άτομα,κάνουν αλλαγές αυτόματα σε κοινωνίες,παρά αυτοθυσιαστικά/ανθρωπιστικά ιδεώδη.
27-02-2010, 13:20 #5
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το περιεχόμενο με τον τίτλο του θρεντ.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....