Results 16 to 29 of 29
Thread: Υποκειμεική γνώση
-
07-03-2010, 16:31 #16
Originally posted by pelariry
πες μου ένα αντικειμενικό πράγμα, ένα.
Το γεγονός ότι δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο από αυτά που λέμε είναι αντικειμενικό
- 07-03-2010, 16:36 #17
άρα η αντικειμενικότητα είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα άρα υποκειμενικό;
έδιτ:ονειροπλασμένος, συγγνώμη για το θέμα σου. θα ζητήσω από τη διαχείριση αν θέλεις να διαχωρίσει τα θέματα.:)
07-03-2010, 16:56 #18
άρα η αντικειμενικότητα είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα άρα υποκειμενικό;
Λολ? Πως προκύπτει αυτό?
Λες στην αρχή. \"Αντικειμενικά είναι όλα υποκειμενικά\"
Οπότε λες καθαρά ότι είναι αντικειμενικό να είναι όλα υποκειμενικά. Γιατί όλα τα υποκειμενικά πράγματα εμπίπτουν στην κατηγορία του \"αντικειμενικού\".
Το γεγονός ότι δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο από αυτά που λέμε είναι αντικειμενικό, γιατί προφανώς ισχύει το ένα από αυτά, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα. Τα να ίσχυαν και τα δύο ταυτόχρονα θα ήταν υποκειμενικό, κάτι που φυσικά οδηγεί σε παράδοξο.
Αυτό που κάνεις τώρα λέγεται \"κυκλική λογική\" και είναι λάθος. Όλα τα υποκειμενικά είναι αντικειμενικά. Γιατί είναι αντικειμενικά? Γιατί είναι υποκειμενικά.
λολ τι σκάλωμα και αυτό
07-03-2010, 17:49 #19
Μπορει η γενικευση, οταν αφορα αλλες γενικευσεις, να ακολουθει αλλους κανονες ως προς την ορθοτητα η μη της.
Yours,
Μυτης.
Υ.Γ. PETRAN, απο κατηγορικη ευχερεια πως τα παμε? Τα μπερδευουμε τα επιπεδα αφαιρεσης που και που? Εγω προσωπικα μπερδευω το μπρος και πισω στις μπλουζες αλλα δεν εχω κανει σχετικο γνωσιακο test."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
07-03-2010, 17:55 #20
Originally posted by oboro
Μπορει η γενικευση, οταν αφορα αλλες γενικευσεις, να ακολουθει αλλους κανονες ως προς την ορθοτητα η μη της.
Yours,
Μυτης.
Υ.Γ. PETRAN, απο κατηγορικη ευχερεια πως τα παμε? Τα μπερδευουμε τα επιπεδα αφαιρεσης που και που? Εγω προσωπικα μπερδευω το μπρος και πισω στις μπλουζες αλλα δεν εχω κανει σχετικο γνωσιακο test.
Τι γενίκευση? Εδώ δεν υπήρχε γενίκευση από επιμέρους παραδείγματα αλλά επαγωγή επιμέρους κανόνων από γενικές κατηγορίες
What do you mean bobo?
07-03-2010, 18:01 #21
Χαιρομαι που μπορεις ζητας διευκρινισεις χωρις παραλληλα να χλευαζεις.
Εχεις ακουσει το επιχειρημα, \"δεν ισχυει ο ισχυρισμος οτι ολες οι γενικευσεις ειναι λαθος, γιατι αποτελει ο ιδιος γενικευση?\"
Ειναι λαθος λογικη.
Τελος οτι δεν ξεχωριζεις πανω απο 1-2 επιπεδα αφαιρεσης νομιζω φαινεται απο το πως εχεις τοποθετησει τη γνωσιακη θεωρια στο κεντρο των παντων. Το ολικο σημειο αναφορας. Μονομανια κοινως. Κολλημα, πως το λενε. Επαψα να ειμαι ετσι στα 20 μου, εσυ ομως δεν μπορεις να μη γυρισεις την κουβεντα στη γνωσιακη ακομα και σε ασχετου θεματολογιας συζητησεις.
Τι εχει να πει για την μονομανια η γνωσιακη, αληθεια?"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
07-03-2010, 18:14 #22
Χαιρομαι που μπορεις ζητας διευκρινισεις χωρις παραλληλα να χλευαζεις.
Εχεις ακουσει το επιχειρημα, \"δεν ισχυει ο ισχυρισμος οτι ολες οι γενικευσεις ειναι λαθος, γιατι αποτελει ο ιδιος γενικευση?\"
Okkk και πως κολλάει αυτό με το παράδειγμα του/της pelariry \"αντικειμενικά όλα είναι υποκειμενικά\" και με αυτό που είπα μετά?
Τελος οτι δεν ξεχωριζεις πανω απο 1-2 επιπεδα αφαιρεσης νομιζω φαινεται απο το πως εχεις τοποθετησει τη γνωσιακη θεωρια στο κεντρο των παντων. Το ολικο σημειο αναφορας. Μονομανια κοινως. Κολλημα, πως το λενε. Επαψα να ειμαι ετσι στα 20 μου, εσυ ομως δεν μπορεις να μη γυρισεις την κουβεντα στη γνωσιακη ακομα και σε ασχετου θεματολογιας συζητησεις.
Τι εχει να πει για την μονομανια η γνωσιακη, αληθεια?
Τα χεις μπερδέψει. Τι σχέση έχει η γνωσιακή με όλα αυτά? Αυτά που λέμε είναι επαγωγικός αριστοτελικός λογισμός. Καμία σχέση με γνωσιακή. Άλλο η λογική, άλλο η γνωσιακή ψυχολογία (που δεν έχει καμία σχέση με αυτά) και άλλο η γνωσιακή θεραπεία (που επίσης καμία σχέση με αυτά). Ίσα ίσα η γνωσιακή θεραπεία πάει προς μια soft θεώρηση που είπε ο/η pelariry ότι μερικά πράγματα είναι υποκειμενικά.
07-03-2010, 18:23 #23
Originally posted by PETRAN
Okkk και πως κολλάει αυτό με το παράδειγμα του/της pelariry \"αντικειμενικά όλα είναι υποκειμενικά\" και με αυτό που είπα μετά?
Τα χεις μπερδέψει. Τι σχέση έχει η γνωσιακή με όλα αυτά? Αυτά που λέμε είναι επαγωγικός αριστοτελικός λογισμός. Καμία σχέση με γνωσιακή. Άλλο η λογική, άλλο η γνωσιακή ψυχολογία (που δεν έχει καμία σχέση με αυτά) και άλλο η γνωσιακή θεραπεία (που επίσης καμία σχέση με αυτά). Ίσα ίσα η γνωσιακή θεραπεία πάει προς μια soft θεώρηση που είπε ο/η pelariry ότι μερικά πράγματα είναι υποκειμενικά.
Καλα εννοειται δεν πειραζει να ειναι μονομανης καποιος, ετσι? Με την μονομανια αυτη καθ\' εαυτη δεν εχω προβλημα. Το να ξεφευγει ομως σε συμπεριφορες οπως η δικη σου τους τελευταιους μηνες, ε, ειναι προβλημα πλεον... αντικειμενικα. Εκτος κι αν το βρισκεις θετικο να το παιζεις guru στο Α θρεντ και να βριζεις κοσμο δεξια και αριστερα στο Β, συχνα την ιδια μερα. Αυτο ειναι που βρισκω απαραδεκτο, man petran. Απο διανοητικοποιημενους μονομανεις αλλο τιποτε, σιγα και τι εγινε. Μια χαρα ερευνητες μπορουν να γινουν. Το θεμα ειναι, εμεις τι φταιμε οταν ξεφευγουν. Ο χαρακτηρας ειναι παντα το θεμα σ\' αυτο το φορουμ, τελικα..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
07-03-2010, 18:34 #24
Οπότε λες καθαρά ότι είναι αντικειμενικό να είναι όλα υποκειμενικά. Γιατί όλα τα υποκειμενικά πράγματα εμπίπτουν στην κατηγορία του \"αντικειμενικού\".
07-03-2010, 18:41 #25
Οτι ισως, λεω ισως, αλλο να γενικευει κανεις απο επιμερους κατηγοριες, επαγωγικα (στην οριζοντιο, ας πουμε), κι αλλο να γενικευει απο επιμερους γενικευσεις, στην κατακορυφο. Εκει παιζει το θεμα του σε ποιο επιπεδο αφαιρεσης βρισκεται η καθε μια απο τις γενικευσεις αυτες. Δεν ειδα να το επισημαινει κανεις. Πολυ γραμμικη θεωρηση της λογικης.
Δεν κατάλαβα τι λες. Στην επαγωγική βγαίνουν επιμέρους συμπεράσματα από γενικές κατηγορίες-από πάνω προς τα κάτω-και στην παραγωγική βγαίνουν γενικές κατηγορίες από επιμέρους συμπεράσματα-από κάτω προς τα πάνω. Το συγκεκριμένο παράδειγμα του/της pelariry ήταν επαγωγικό γιατί έλεγε \"αντειμενικά όλα είναι υποκειμενικά\". Αυτό επίσης δεν έχει σχέση με γνωσιακή. Εξήγησε μου αυτό ποθ λες σε σχέση με το συγκεκριμένο παράδειγμα.
Μα δεν ειναι προβλημα της γνωσιακης θεωριας. Ειναι η ειρωνια οσων τη χρησιμοποιουν για να πεσουν μετα στα παραπτωματα που η ιδια κατακεραυνωνει τοσο αποτελεσματικα: να μην βλεπουν αλλα επιπεδα αφαιρεσης περα απο τα δικα τους και των απο κατω.
Καλα εννοειται δεν πειραζει να ειναι μονομανης καποιος, ετσι? Με την μονομανια αυτη καθ\' εαυτη δεν εχω προβλημα. Το να ξεφευγει ομως σε συμπεριφορες οπως η δικη σου τους τελευταιους μηνες, ε, ειναι προβλημα πλεον... αντικειμενικα. Εκτος κι αν το βρισκεις θετικο να το παιζεις guru στο Α θρεντ και να βριζεις κοσμο δεξια και αριστερα στο Β, συχνα την ιδια μερα. Αυτο ειναι που βρισκω απαραδεκτο, man petran. Απο διανοητικοποιημενους μονομανεις αλλο τιποτε, σιγα και τι εγινε. Μια χαρα ερευνητες μπορουν να γινουν. Το θεμα ειναι, εμεις τι φταιμε οταν ξεφευγουν. Ο χαρακτηρας ειναι παντα το θεμα σ\' αυτο το φορουμ, τελικα...
Τι εννοείς με το \"μονομανείς\"? Δεν είμαι φαν της γνωσιακής θεραπείας αλλά σαν ερευνητής έχω εργαστεί με τις πειραματικές μεθόδους της γνωστικής ψυχολογίας και νευροεπιστήμης. Αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με τα υπόλοιπα που αναφέρεις.
07-03-2010, 18:43 #26
Ναι αυτό είναι κυκλική λογική. Υποκειμενικά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικότητα? Γιατί είναι υποκειμενικά. Σαν να λες ότι τα υποκειμενικά είναι υποκειμενικά.
08-03-2010, 15:42 #27
Αντικειμενικό στην ψυχολογία θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός πως ότι μας συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο δεν αλλάζει. Ότι δηλαδή το μυαλό, με τα εγκεφαλικά του κύτταρα, λειτουργεί προσθετικά (προσθέτει εμπειρίες) στην ουσία δεν τις αφαιρεί ποτέ από μέσα του, τις διαφυλάσσει όταν δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου (σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβασα).
Είναι όμως υποκειμενικό και αυτό γιατί οι αναμνήσεις δεν είναι σαν τους μυς που φουσκώνουν, δεν έχουν υλική υπόσταση, πολλές φορές δεν είναι καν αναμνήσεις αλλά διαστρεβλώσεις από δυσάρεστες καταστάσεις.
Αντικειμενική....υποκειμενι κή γνώση.. όλοι έχουν από μια γνώμη για τα πάντα, το κακό είναι πως τα πάντα (τα αρκουδάκια) είναι ασπρόμαυρα ενώ τα πάντα (στην πραγματικότητα) δεν είναι πάντα όπως νομίζουμε! Αυτό είναι και ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό παράδειγμα..
08-03-2010, 15:53 #28
Περαν της αυτοαναιρεσης του ρητου...υπαρχουν τα αξιωματα που ειναι ντε φακτο και δεν χρηζουν αποδειξη, απλως ισχυουν και τα διαφορα θεωρηματα που πρεπει να αποδειχτουν.
Στην ψυχολογια εχουμε κυριως θεωρηματα και ισως μονο θεωρηματα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-03-2010, 21:44 #29
Δεν γνωρίζω αν όλα στην ψυχολογία είναι θεωρήματα to be honest, δεν έχω σπουδάσει ψυχολογία. Αυτό που παρατηρώ όμως είναι πως όσοι από εμάς πάσχουμε από διαταραχές τις πραγματικότητας συμβαίνει επειδή είτε στο παρελθόν, είτε στο παρόν, κλείσαμε τα μάτια σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Εσύ φίλε μου όταν θυμάσαι δυσάρεστες καταστάσεις πως αντιδράς;
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή