Θεραπεία για όσους πάσχουν απο ψυχώσεις/ νευρώσεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Banned

Θεραπεία για όσους πάσχουν απο ψυχώσεις/ νευρώσεις

?

Banned
    Απο ψυχολογία δεν γνωρίζω πολλά αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον! Μου αρέσει ιδιαίτερα ο Φρόυδ, τον θεωρώ άξιο του ονόματος που έχει αφήσει. Αλήθεια μετά τον Φόυντ και τις υστερικές κυράδες που δοκίμασε να θεραπεύσει ακολούθησε μια απίστευτη αμφισβήτηση στο έργο του!

Banned
    Κάνει γύρους, έρχεται και φεύγει.. ολαλα

Senior Member
    Θεραπεία για ψυχώσεις είναι η γνωσιακή-συμπεριφορική όπου το άτομα μαθαίνει να μην δίνει σημασία στις παραισθήσεις, στις ψευδαισθήσεις και στις περίεργες ιδέες-στα θετικά συμπτώματα δηλαδή. Για τα πιο αρνητικά όπως στις περιπτώσεις που δυστυχώς υπάρχει αποδιοργάνωση της σκέψης και του λόγου δεν γίνονται πολλά. Τότε πιο πολύ καλό είναι να ενημερωθεί το συγγενικό περιβάλλον και να υπάρχει μια πιο \"συστημικού\" τύπου θεραπεία με όλη την οικογένεια ώστε να υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια.

Senior Member
    Originally posted by Oneiroplasmenos
    Κάνει γύρους, έρχεται και φεύγει.. ολαλα

Vince my man μην tripaρεις εντελώς λολ. Πες στον γιατρό για το αν είναι κατάλληλη η φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις. Σε βλέπω ότι είσαι καιρό έτσι φίλε. Κάνε και κάτι πιο δημιουργικό, καλύτερα να βγεις καμια βόλτα η να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει με κάτι παρά να μπεις στο σαιτ.

Banned
    Έχεις δίκιο PETRAN, το λέω με όλη μου την ειλικρίνια. Πρέπει να κάνω κάτι για την κατάσταση μου. Ίσως να αλλάξω φάρμακο, ίσως απλά να ακολουθήσω την αντίστοιχη ψυχοθεραπεία και να ελπίζω σε αποτελέσματα. Εδώ και αρκετό καιρό δεν είμαι και όπως θα ήθελα. Μερικές φορές ξεφεύγει η σκέψη.. Κάτι φταίει ρε γμτο πάντως και δεν θα το αφήσω έτσι να πάει στο ντούκου.

Τα φάρμακα χμ ξέρεις δεν είναι εύκολο να ζω έτσι σαν τον άρρωστο, την στιγμή που και έχω καταφέρει πράγματα στη ζωή μου. Κάποτε ήμουν πολύ πιο δυνατός, ίσως να μην το πιστεύεις αλλά ναι έχω περάσει αρκετά και ελπίζω πως η ζωή θα μπεί σε τάξη (απλά πράγματα όχι κάτι το τρομερό), θα το ήθελα... προσπάθειες και αποτελέσματα... όχι κάτι το τέλειο βεβαίως αλλά όπως είπα δεν βγήκα απο το πουθενά σαν ένας ασυνείδητος που επέλεγε να παίρνει ουσίες για ψύλλου πήδημα η να παριστάνει τον προχωρημένο απο μικρός. Το φοβερό ακόμα είναι πως πολλές φορές δεν ξέρω τι να πιστέψω. Κάποιο κακό υπάρχει πάντως.. στις καρδιές η στα μυαλά.. ίδου η απορία?
    αυτάα για τώρα

Senior Member
    vince καλη δυναμη!

πολυ δυναμη χρειαζεται αυτο που περνας

ισως σε θλιβουν αρκετα πραγματα αυτη την περιοδο

καλη δυναμη
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Banned
    νασαι καλα!

Ναι καλύτερα να μην σκέφτομαι τι με θλίβει και τι με νταουνιάζει αλλά υπάρχουν και πράγματα ευχάριστα. Ωραίο σαββατόβραδο πάντως.

Senior Member
    ισως πρεπει να αυξησεις απλως τη δοση σου.
    καντο το τωρα πριν ειναι αργα.

Senior Member
    Καλή δύναμη vince!Kαλημέρα σου.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Ευχαριστώ για την καλή σου κουβέντα. Παραλίγο να ξεχάσω τους καλούς μου τρόπους μέσα σε όλη αυτή τη θύελα σκέψεων-αντιδράσεων.

Banned
    Originally posted by maus
    ισως πρεπει να αυξησεις απλως τη δοση σου.
    καντο το τωρα πριν ειναι αργα.
    Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, αν θα πρέπει να ακούω απο δεξιά και αριστερά την κάθε προτροπή. Αυτό θα μου το πεί ο γιατρός μου όταν τον επισκεπτώ ξανά.

Banned
    Είναι φοβερό το τι μπορεί να γράψω πάνω στη σύγχυση μου. Λοιπόν κακώς τα είχα κόψει απότομα τα φάρμακα, δεν το συνιστώ. Είμαι καλύτερα τώρα, δεν πίνω αλκοόλ σχεδόν καθόλου εδώ και δυο τρεις βδομάδες, παίρνω και το φάρμακο αλλά για όνομα τόσο χάλι μαύρο που ένιωσα δεν θα ήθελα να το ξανανιώσω. Ένιωθα σαν νεκρός.. σαν κουφάρι, ότι μου είχαν δώσει ναρκωτικές ουσίες, ότι με παρακολουθούσαν, ότι θα έβγαινα έξω στον δρόμο και θα γνώριζαν όλοι τα πάντα για μένα, ότι σε κάθε γωνία κάθε δωματίου είχε από μία μικροκάμερα και παρακολουθούσε τις κινήσεις μου μήπως κάνω κάτι περίεργο... και ούτε καν τα έλεγα αυτά στους τριγύρω μου.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό οφείλεται και στα φάρμακα, ότι ειμαι πιο ευάλωτος χωρίς αυτά καθότι τα έχω συνηθίσει αλλά δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη.

Εύχομαι να μην νιώσει κανένας σας έτσι είναι πολύ άσχημη η όλη κατάσταση.

Senior Member
    Για αυτο ας κανουμε υπομονη και ας παιρνουμε τα φαρμακακια μας μεχρι να βρουνε τη θεραπεια ή και φαρμακα με
    λιγοτερες παρενεργειες.

Ηδη διαβασα οτι για την καταθλιψη θα βγαλουν φαρμακο με τσιροτο που εχει πολυ λιγοτερες παρενεργειες.

Senior Member
    αυτο ειναι το θεμα ,φαρμακα με λιγοτερες παρενεργειες αλλα ποτε?
    Τα κοψα κ εγω τα φαρμα κα πολυ αργα και μεθοδικα αλλα δυστηχως παλι μετα απο 3 μηνες χωρις καθολου φαρμακα (ημουν πολυ καλα) τωρα ειμαι χαλια ,και ψυχολογικα (εμμονες,φοβος,πανικοι) και συμπεριφοριστικα (δεν κανω τιποτε,μονο σκεφτομαι,και κατι χαζες τελετουργικες κινησεις(κουνημα κεφαλιου,τρωω τα νυχια μου) κ γενικα ειμαι σαν χαζη,παρολο που εδω και ενα μηνα παιρνω αλλα φαρμακα τωρα(ladose k 5mg zyprexa).
    Γενικα εχω χασει καθε ελπιδα για πληρη λειτουργηκοτητα(εργασια,επ ικοινωνια,σεξ) ,θα μεινω αρρωστη μια ζωη ,χωρις να καταφερουν τα φαρμακα να με κανουν να χαρω την ζωη μου.
    Με λυπαμαι πολυ!που μου αρεσει να ειμαι το θυμα της αρρωστιας μου!Δεν μπορω να την πολεμησω γιατι δεν εχω καμμια αγωνιστικη διαθεση!Πιστευω οτι ειμαι χειροτερα απο ολους σας!

Page 1 of 2 12 LastLast