Results 46 to 60 of 398
Thread: τύψεις κλπ...ΒΟΗΘΕΙΑ...!!!!!!!!!
-
02-03-2010, 14:08 #46
πολλοι γονεις ακολουθουν λαθος τροπο, οι γονεις ομως που δεν αγαπουν τα παιδια τους ειναι απειροελαχιστοι...
- 02-03-2010, 14:16 #47
Το πρόβλημά της είναι η συγχώνευση με τη μητέρα της,τα λάθη τα γονεικά τα τύπωσε και το φαγητό έγινε ο μόνος τομέας που μπορεί να ελέγχει,σε μία ζωή που δεν έλεγχε τίποτε.Δεν της λέω ψέματα απλά,δεν της το φτιάχνω καθόλου,γιατί ήδη τη μάνα της δε θέλει να πονέσει και καλά,μία μάνα που την πονάει όμως.Η επιλογή μου ποια είναι,να διαλέξω να δικαιολογήσω και να ωραιοποιήσω ή να πω αυτό ακριβώς που συμβαίνει;Πως δεν μπορεί να αγγίξει το θυμό της,από φόβο μην πέσει στα μάτια της μητέρας,μίας μητέρας που την πιέζει ασφυκτικά,βάζοντάς την σε κίνδυνο.Βλέποντας καθαρά,τι από αγάπη κι από ξεαγάπη.Ξέρεις πόσοι για το καλό σου σε κάνουν να πεθαίνεις;Εκεί είναι το ζουμί.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-03-2010, 14:24 #48
καλο θα ηταν να μην τα βαζουμε ολα μεσα στον ιδιο σακο, πολλοι ειναι οι παραγοντες και διαφορετικες οι συνθηκες που ισχυουν σε καθε σπιτι...
02-03-2010, 14:45 #49
Lill,
για το θέμα του βάρους θα ηθελα να σου πω.Αν θέλεις να χάσεις βάρος κλείσε ραντεβού με εναν επαγγελματία Διατροφολόγο.Θα σε βοηθήσει να τρέφεσαι υγιεινά και να ερθεις στο βάρος που επιθυμείς χωρίς να \"κάνεις του κεφαλιού σου\" ,γιατι και αυτο που επιθυμείς δεν πετυχαίνεις και συγχρόνως θέτεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου.Θα αρχίσεις αργότερα να πονάς ,να ζαλίζεσαι και θα επηρεαστεί και η ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ σου.ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ.
Μια επίσκεψη αρκεί για να πειστείς.Με 600 ευρώ εχεις ολο το πακέτο(επισκέψεις ζύγισμα κ.τ.λ)
Επίσης να σου πω οτι ειχα ανορεξία, για πολλα χρόνια ετρωγα ελάχιστα ,δεν εκανα ομως εμετους και ουτε ειχα λανθασμένη εικόνα για το σώμα μου.Απλά δεν μπορούσα να φάω,ακομα και σήμερα που ειμαι σε καλύτερη φάση,αν στεναχωρηθώ μπορει να μεινω νηστική ολη μερα.Και λέω καλυτερη φάση ,γιατι έχω περασει 1 βδομάδα με νερο ή κανα δυο μπισκότα..Ξερω..ειναι τουλαχιστον λυπηρο..
Διάβασα καποια στιγμή καπου ,οτι οι διαταραχες προσληψης τροφής ξεκινούν στην εφηβεία και εχουν ΑΜΕΣΗ σχεση με τη σχέση του κοριτσιού με την μητέρα.Δεν εχω περισσοτερες πληροφορίες,αλλα νομίζω πως πρέπει να το ξεκαθαρίσεις με τη μητέρα σου και τουλάχιστον να ξέρεις που βρίσκεται η σχέση σας.
02-03-2010, 15:45 #50
Αδυσώπητη στις απαιτήσεις μου.Απαράδεκτη.Όταν υπάρχουν αδυσώπητες αγάπες,θα υπάρχουν αδυσώπητες διαφυγές.Παιδιά που γυρνάνε την αδυσώπητη αγάπη-έλεγχο σε αδυσώπητες λύσεις,λύσεις κάθαρσης,θα πηγαίνουν στην τουαλέτα,θα ξερνάνε το φαγητό τους,θα ζυγίζονται,θα ζυγίζονται,θα ζυγίζονται,τα δόντια τους θα τρώγονται από τα οξέα,τα μαλλιά τους θα πέφτουν,αλλά εμείς οι γονείς θα δικαιολογούμε πάντα τους άλλους γονείς.Λάθος αγάπη.Έτσι λέγεται τώρα.Είναι το new age όνομα του ελέγχου.Πάλι δεν καλύπτω με τρόπο διακριτικό,ε;
Γιατί να μην το πεις το είμαι βουλιμική κοπέλα μου;Γιατί-ΠΑΛΙ-να σώσεις το γόητρο της μητέρας σου,να μην της προκαλέσεις οργή,γιατί να φοβηθείς,γιατί να μην είσαι αυτό που είσαι,η κόρη της,αυτή που είσαι και μόνο.Σε δίδαξαν να μη μιλάς,να κλαις μέσα σου,να αυτοτιμωρείσαι,ΟΛΑ Τ\'ΑΛΛΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΞΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.Μην υποτάσσεσαι σε ό,τι σε δίδαξαν.Μην υιοθετείς λύσεις που σε διαλύουν.Δεν είσαι η προέκτασή τους,δεν είσαι παρά ένα άτομο που δεν έμαθε να αγαπά τον εαυτό του,γιατί σε\"αγάπαγαν λάθος\"σικ,έτσι το λέμε τώρα.
Χρήση καθαρτικών,σκευασμάτων για αδυνάτισμα,υπερφαγίες που τις ακολουθούν νηστείες ή και ασιτίες,κατακρατήσεις,καρδ ιακές αρρυθμίες,ξανά το δάχτυλο στο στόμα,ένα κουτάλι,μία σπάτουλα,το δέρμα των δαχτύλων καίγεται από τα γαστρικά υγρά,γυμναστική με ρυθμούς και συχνότητες τιμωρίας του σώματος,δεν θα πάω στον οδοντίατρο γιατί θα καταλάβει τι κάνω,θα καταλάβει πως έγιναν έτσι τα δόντια μου,δεν έχω περίοδο,τι να κάνω για να μην παχύνω στην εγκυμοσύνη,πόσο να τρέχω κάθε μέρα,πετσέτα με πάγο στο στομάχι,για να μην πονάει από την πείνα,κορίτσια που πεθαίνουν για την ομορφιά,για τον έλεγχο,I want a perfect body,I want a perfect soul.Σου θυμίζουν κάτι όλ\'αυτά;
Εμένα ναι.Σε διάφορους θυμίζουν.
Είσαι νέα,είναι νωρίς.Να παλέψεις για σένα,γιατί σου αξίζεις υγιής,γιατί η ζωή είναι μπροστά σου και γιατί η αποτυχία,που τόσο φοβάσαι,είναι αυτή που φοβούνται οι γονείς σου,για τους ίδιους.Δεν είσαι αποτυχία,ούτε αν αποτύχεις στις πανελλαδικές,ούτε αν πέσεις σε κανενός άλλου τα μάτια.Πέφτεις στα δικά σου κάθε φορά που σκύβεις πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας,κάθε φορά οι τύψεις,κάθε φορά ο φαύλος κύκλος του πόνου και του θυμού.Και σε βρίζεις.Και σε πονάς.Ξανά και ξανά.
Να ξεφύγεις!Αυτό να κάνεις.Να σε αγαπήσεις τόσο που να σε αγκαλιάζεις και χωρίς τελειότητα.Μίλα τους,πέστους πως θέλεις να σε αγαπάνε,ποιος είναι ο τρόπος που εσένα ικανοποιεί,όχι εκείνους.Άνοιξε το στόμα σου,όχι για εμετό.Άνοιξέ το για να διεκδικήσεις ξανά το δικαίωμά σου να σε αγαπάς.Να αγαπάς το κορμάκι σου με κάθε του ατέλεια.Να μάθεις να το αποδέχεσαι πάλι,δίχως να σε κυνηγά κανείς και δίχως κανείς να σε πιέζει να το φτιάξεις κάπως.
Στο link που σου βάζω,βρίσκονται πολλά άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές,θα βρεις άρθρα για επιμόρφωση,threads με προσωπικές ιστορίες,θα δεις και άτομα που κέρδισαν τη μάχη,που μίλησαν,έκαναν αυτό το outing που κι εσύ-στο εύχομαι-μπορείς να κάνεις,σχετικά με το τι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα της διατροφικής διαταραχής.Και σου εύχομαι κάθε καλό μανάρι μου,μπες εκεί,μάθε,διεκδίκησε για σένα ό,τι αξίζεις!:)
www.eatingdisorders.gr"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-03-2010, 16:32 #51
λοιπόν,αρχικά συμφωνώ με τη καλλιοπίτσα
δεν γεννιούνται όλοι για να γίνουν γονείς,ευτυχώς ή δυστυχώς,αλλιώς θα υπήρχαν μόνο καλοί γονείς και κανένα παιδί δεν θα είχε πρόβλημα....
nature και αν θές αυτό κράτα το,όπως εσύ και κάθε μητέρα,έτσι και εγώ και κάθε παιδί προσπαθούμε....
οι γονείς να μας μεγαλώσετε και εμείς να σας το ανταποδώσουμε με το να είμαστε υπεύθηνα,καλά κλπ παιδιά ώστε να μην σας γινόμαστε βάρος και να νιώθετε όμορφα και πεήφανοι....
μην κάνεις ποτέ το λάθος να χτυπήσεις στο παιδί σου όσα κάνεις για αυτό,πίστεψέ με και τα βλέπουμε και τα εκτιμάμε...
η μητέρα μου ας πούμε σε κάθε τσακωμό μου χτυπάει τα φροντιστήρια που πληρώνει,το σπίτι που μου προσφέρει κλπ...δεν σας έχει πεί ποτέ κανείς σε εσάς τους γονείς οτι είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε...?όταν φέρνεις μια ζωή στο κόσμο είσαι υποχρεωμένος να την προσέχεις...αλλιώς μην την κάνεις!μή μας φορτώνετε με τύψεις για όσα κάνετε λές και σας καθόμαστε στο σβέρκο ή λες και έχετε μετανιώσει που μας κάνατε,δεν υπάρχει χειρότερο...
ξέρεις γιατί για εμένα αυτή τη στιγμή δεν σημαίνω τίποτα και δεν με νοιάζει αν πάθω κάτι...?
γιατί το έχω ακούσει απο το στόμα της μάνας μου σε τσακωμό μας..!οτι είμαι και θα γίνω ένα τίποτα και οτι είμαι αχάριστη γιατί μου είχε πεί να πλύνω τα πιάτα και δεν το έκανα,δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος αυτής της φράσης...
αν θές λοιπόν κράτησέ το αυτό,δεν μας μένει πολύς χρόνος για να αναλωνόμαστε σε τσακωμούς,πάρτε ως δεδομένο οτι τουλάχιστον τα παιδιά αγαπάνε τους γονείς ό,τι και αν γίνει και μη ζητάτε διαρκώς μια επιβεβαίωση...γιατί εσείς έχετε εμπειρίες να καταλάβαιτε εμείς όμως όχι.....όλα μένουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού ακόμα και αν υπωθούν πάνω σε νεύρα..>!!!!
02-03-2010, 16:37 #52
lill, έχεις δίκιο κορίτσι μου....
Απλά αυτό το δίκιο, στρέψε το υπέρ σου, όχι εναντίον σου.
Εχεις πολύ δίκιο και σ\' ευχαριστώ και εγώ για το μάθημα που μου δίνεις.
02-03-2010, 16:37 #53
krino
δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι με βλέπω...και δεν νομίζω οτι αυτό μπορεί να αλλάξει σε όποιο γιατρό και να πάω,κανείς δεν μπορεί να μας αλλάξει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας...
για μένα στο λέω και μπορώ να στο ορκιστώ οτι είμαι ΧΟΝΤΡΗ ειλικρινά το βλέπω και το πιστεύω...δεν ξέρω τί λένε οι δείκτες αλλά εγω με αυτή την εμφάνιση είμαι δυστυχισμένη κ αυτό το βγάζω και προς τα έξω πίστεψέ με....ξέρεις πόσα αγόρια έχω αποθήσει γιατί εγώ δεν ένιωθα άνετα με τον εαυτό μου και αυτά νόμιζαν οτι δεν μου αρέσουν....??
για αυτό σου λέω...!!!!!!
02-03-2010, 16:41 #54
nature
χαίρομαι αν σε βοήθησα και εγώ με τη σειρά μου και ό,τι θες εδώ είμαι...αν ξέρω κάτι πάρα πολύ καλά είναι η ψυχολογία των παιδιών,όχι μόνο μέσα απο εμένα αλλά και γενικά,μου αρέσει να παρατηρώ και να ακούω....
εξάλλου παιδοψυχολόγος είναι το όνειρο μου να γίνω για να βοηθήσω όλους αυτούς να μη βρεθούν στη δική μου θέση...
αν πρώτα διορθώσω τα προβλήματά μου,μή κάνω και κακό στα παιδάκια έτσι όπως είμαι....
οπότε ό,τι θες πες μου,μην εστιάζουμε μόνο σε εμένα...!!!!!!!
02-03-2010, 16:53 #55
Να είσαι καλά, κορίτσι μου.
Εδώ είναι το δικό σου θέμα και μακάρι να βοηθηθείς και να δεις τα πράγματα καθαρά και στη πραγματική τους διάσταση.
Σε παρακαλώ μη ξεχάσεις να μου πεις το ΒΜΙ των 5 γνωστών σου γυναικών που σου ζήτησα..... Είπαμε που να σου φαίνονται νορμάλ, ούτε φάλαινες, ούτε ρέγγες.
02-03-2010, 16:57 #56
rainandwind...
να σου πώ οτι ταυτίζομαι με τις καταστάσεις που περιγράφεις?να σου πώ οτι φτάνει να τα διαβάσω για να τα νιώσω...?θα είναι λίγο εκτός απο ελάχιστες καταστάσεις που περιγράφεις όπως τριχόπτωση για παράδειγμα,με χαρακτηρίζουν.....έχεις δίκιο πρέπει να ξεφύγω αλλά πώς.....??
πώς να αγαπήσω τον εαυτό μου?δεν ξέρω το τρόπο...!!!!
καλλιοπίτσα έχεις δίκιο,δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σίγουρα ούτε και οι περιστάσεις...
στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση η rainandwind έχει δίκιο...
πράγματι οι γονείς μου με έχουν καταστρέψει,φορτώνοντάς μου τύψεις και για δικά τους θέματα και για λάθος χειρισμούς μου....
να σου πώ οτι όταν τσακώνονται μου λένε οτι φταίω εγώ που δεν είναι ευτυχισμένοι,να σου πώ οτι διαρκώς μου λένε οτι δεν προσφέρω τίποτα μέσα στο σπίτι...
τότε ρε φίλε συγγνώμη αλλά αν είμαι τόσο χάλια και αναίσθητη να πάρω ένα ξυραφάκι να κόψω τις φλέβες μου να τελειώνουμε....!τί το παλεύω αν δεν με αγαπάνε ούτε καν αυ΄τη που με έφεραν στο κόσμο....τότε ποιός θα το κάνει..??
και πώς μετά να με αγαπήσω εγώ όταν δεν με αποδέχονται,τί να αγαπήσω τις λάθος συμπεριφορές μου...>???
02-03-2010, 17:03 #57
και απο την άλλη,γιατί κάθε τιμωρία στην οποία με βάζουν πρέπει να με πονάει...??
γιατί η μάνα μου αντί να μου κόψει το χατζηλίκη για παράδειγμα όταν έμαθε οτι καπνίζω,έπαψε να μου μιλάει....??
ποίος της είπε οτι δεν την έχω ανάγκη...??
και ξέρεις τί μου είπε όταν τότε πήγα να την πάρω μια αγκαλιά?\"ναι,ασε το γλύψημο για να με πείσεις,δεν αλλάζω γνώμη,έκανες βλακεία φάτα..\"
ενώ μπορούσε απλά να με πάρει μια αγκαλιά..
και όταν αυτή την αγκαλιά την αναζήτησα σε φίλους ξέρεις τί μου είπε..?\"ναι βλέπεις οι φίλοι σου σε αγαπάνε πιο πολύ απο εμένα και κάνουν περισσότερα απο όσα εγώ,για αυτό είσαι τόσο καλή μαζί τους...\"
δηλαδή τί να έκανα για πές μου...??
ζήτησα μια αγκαλιά,τίποτα άλλο και δεν με ένοιαζε που ήμουν τιμωρία,να ηρεμήσω ήθελα,αλλά βλέπεις όταν φερόμαστε άσχημα είμαστε κωλόπαιδα(σόρρυ και όλας)ενώ όταν είμαστε οκ,υποκρινόμαστε και θέλουμε χάρη...
αφού δεν βρίσκω την αγκαλιά που αποζητώ,τί να κάνω?προσπαθώ να βρώ άλλα πράγματα να με γεμίσουν και άλλο τρόπο να ξεσπάσω αντί να τσακωθώ πάλι και να μπώ τιμωρία..!!!!
02-03-2010, 17:12 #58
και για να απαντήσω σε όλα...
nature,
ο πατέρας μου είναι αεροναυπηγός και η μητέρα μου έχει μαγαζί στο κέντρο...
καταλαβαίνεις λοιπόν πάνω κάτω τη μόρφωση του καθένα...
όσο για το τί πιστεύουν για τις διαταραχές,γενικά αποκαλούν αυτά τα κοριτσάκια μαλ.......
ανώριμα και χωρίς ενδιαφέροντα που όλοι μέρα είναι μπροστά στο καθρέφτη...
πιστεύω οτι τις θεωρούν σημαντικές αξιολογικά αλλά δεν της πολυαποδέχονται...
ίσως δεν γνωρίζουν και πολλά και έχουν μια γενική γνώμη
και αν κατάλαβα πού θές να το πάς,ναι και αυτός είναι ένας λόγος που δεν τους το λέω οτι το θεωρούν ανόητο κλπ
άρα οταν κάποιος δεν αποδέχεται και πολύ κάτι ως συμπεριφορά δεν μπορεί να το δεχτεί και στην οικογένειά του...!!!!!
σε 5 λεπτά θα σου τα πώ τα bmi
παίρνω την τελευταία να τη ρωτήσω,μία φίλη μου...!!!!
02-03-2010, 17:21 #59
η μητέρα μου έχει 27
η κολλητή μου 24
μια άλλη φίλη μου 19
η θεία μου 23
και μια άλλη όπως την κόβω,όχι 100 τοις εκατό 25
02-03-2010, 17:52 #60
Ok,
δεν σε ρώτησα τόσο για να δω αν αποδέχονται, όσο για να δω αν είναι σε θέση να ξέρουν τη σοβαρότητα μιας τέτοιας κατάστασης αν αφεθεί στο έλεος της μοίρας.
Οσο για τα 5 ΒΜΙ που μου είπες, ευχαριστώ. Πες μου τώρα, πώς τις βλέπεις αυτές τις γυναίκες?
Είναι χοντρές? Ποιές είναι, χοντρές στα μάτια σου?
Η κολλητή σου, η άλλη φίλη σου, η θεία σου, είναι χοντρές?
Η κατάσταση είναι απελπιστική
18-06-2025, 11:49 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή