Results 91 to 105 of 398
Thread: τύψεις κλπ...ΒΟΗΘΕΙΑ...!!!!!!!!!
-
03-03-2010, 00:10 #91
Originally posted by lill
σόρρυ χθες με πέταξε έξω και μου έλεγε κάτι για υπερφώρτωση κλπ....
είχα φτάσει με βουλιμία και πολλές φορές πλήρη αφαγία πέρα απο 1-2 καφέδες την ημέρα....θετικό βέβαια ήταν και το οτι ήταν σε περίοδο καλοκαιριού και δούλευα οπότε ήταν πιο εύκολα τα πράγματα....ναι μαρία μου,έτρωγα και προκαλούσα εμετό,πολλές φορές την ημέρα(να φανταστείς κάποιοες,μέχρι να δώ γαστρικά υγρά για να είμαι σίγουρη οτι άδειασε τελείως το στομάχι μου)
τα διατήρησα για κάποιο διάστημα,αλλά μετά απο κάτι τόσο εξαντλητικό για τα δικά μου δεδομένα,δεν άντεξα πολύ....πήρα κάποια κιλά,έφτασα μέχρι 58(μέχρι πριν ένα μήνα,δεν τολμάω να ζυγιστώ)και το ξαναάρχησα μιας και έτσι δεν νιώθω καλά με το σώμα μου και δεν είναι αυτό που θέλω.....
έτσι συνεχίζω να το βλέπω nature μου....ό,τι και να μου λένε δεν μου αλλάζουν την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου,γιατί είναι μέσα απο τα ίδια μου τα μάτια....!!!!να μην εμπιστευτώ τον εαυτό μου?τότε ποίον....???όσο για τ bmi που είναι 20...έχω τα περιθώρια να το πάω 18.....αφού τα όρια είναι 18-24!!!!εγώ δεν δέχομαι να κατατάσομαι στο 20....!!!!
... ναι μεν θες να ελέγχεις κάποια πράματα μόνη σου, αλλά συγγνώμη, μόνο αυτό δε κάνεις τελικά. Το σώμα δεν είναι ένας ακούραστος Χαϊλάντερ που μας κουβαλά χωρίς να το φροντίζουμε. Έχεις δει κορίτσια που ναι μεν έγιναν 40 κιλά με το ύψος σου, αλλά έχασαν μαλλιά και δόντια από αβιταμίνωση;... νομίζω ότι πρέπει να τα σκεφτείς όλα αυτά. Είπες μόνη σου ότι οι γονείς σου αγνοούν όλο αυτό που συμβαίνει. Άρα είσαι η μόνη υπεύθυνη για την υγεία σου αυτή τη στιγμή. Επομένως, πέρα απ\' το αν φτιάξει η σχέση ή όχι και στο εύχομαι, για ποιό λόγο να φέρεσαι στο σώμα σου τόσο κακοποιητικά, χειρότερα δηλαδή απ\' ό,τι θεωρείς ότι σου φέρονται οι ίδιοι; Όχι μόνο δε θα κερδίσεις τη σχέση μαζί τους, αλλά μπορεί και να την επιδεινώσεις δημιουργώντας θέματα υγείας που θα σας βάλουν όλους σε παραπέρα δυσκολίες.
- 03-03-2010, 00:13 #92
δεν λέω να καταλάβουν αυτό ακριβώς,λέω έστω να καταλάβουν οτι κάτι δεν πάει καλά γιατί αν με ρώταγαν τί παίζει θα ήταν πολύ πιο εύκολο και για μένα να μιλήσω ανοιχτά...
πάντως δεν νομίζω πως είναι εφικτή η λύση αυτή το να μιλήσω δλδ τώρα και δεν υπάρχει και το κατάλληλο έδαφος για κάτι τέτοιο,ήδη είμαστε σε ένταση και μου έχουν \"μαζεμένα\" για κάποια πράγματα στα οποία δεν έχουν χάσει την ευκαιρία να τονίσον τα αρνητικά μου....!!!!!
τί να πώ...?πάντως όπως και να έχει σε ευχαριστώ για το οτι μου είπες την άποψή σου και κυρίως που με άκουσες γιατί ακόμα και το οτι θα μπώ και θα μιλήσω έστω και για λίγο μάζι σας εμένα με χαλαρώνει γιατί τα λέω τουλάχιστον...
03-03-2010, 00:23 #93
καλα, νομιζω θα πρεπει να παρεις το θαρρος και να τους μιλησεις.
οσο ασχημα και να αισθανθεις εκεινη τη στιγμη, ποσο θα παρει πια? νομιζω η αρχη ειδικα ειναι δυσκολη. εδιτ: ποτε δεν υπαρχουν οι τελειες συνθηκες. καποιος ελεγε: οι τελεις συνθηκε ειναι το τωρα. επισης τι ειναι το χειροτερο που μπορεις να παθεις αν μιλησεις? ισως ενας καυγας. λες να σε πυροβολησουν κιολας?
επισης, εστω οτι ειχαμε ενα μαγικο ραβδι και γινοσουνα χωρις ολο αυτο τον κοπο 49 κιλα.
πως πιστευεις οτι θα αλλαζε η ζωη σου? δηλαδη τι προβληματα πιστευεις οτι θα ελυνες?
προσπαθω να καταλαβω για ποιο λογο δινεις τοσο μεγαλη εμφαση στα τοσο λιγα κιλα. ενταξει, θα χαιροσουνα που θα ειχες τα κιλα που θελεις. αυτο το καταλαβαινω.
απο εκει και περα? ας πουμε, σου ζητανε οι γονεις σου να εισαι τοσο αδυνατη? σε λεγανε χοντρη? πιστευεις οτι ολα τα αγορια θελουν τις τοσο λεπτες? πιστευεις οτι δε σε θελουν σε φιλικο επιπεδο οι συμμαθητες σου λογω κιλων? (μαντεψιες κανω, δε σημαινει οτι πεφτω και μεσα)
03-03-2010, 00:36 #94
Χαίρομαι που παίρνεις πράματα και χαλαρώνεις. Θα σου υποδείξω - κατά τη γνώμη μου - μια ακόμη παγίδα στην οποία νομίζω ότι πέφτεις.
\'... λέω έστω να καταλάβουν οτι κάτι δεν πάει καλά γιατί αν με ρώταγαν τί παίζει θα ήταν πολύ πιο εύκολο και για μένα να μιλήσω ανοιχτά...\'
Γιατί να περιμένεις να καταλάβουν;... μα γιατί το θεωρείς το πιο φυσιολογικό πράμα στον κόσμο, ένας γονιός να καταλαβαίνει πάντα τί συμβαίνει μέσα στην ψυχή του παιδιού του. Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει όμως. Γιατί να μη κάνεις εσύ μια προσπάθεια να τους πλησιάσεις; Σκέψου ότι μπορεί να έχουν οι ίδιοι αδυναμία στην έκφραση και στην προσέγγιση, και μη το βλέπεις ντε και καλά με άλλες διαστάσεις. Πήγαινε και πες τους πχ \'θέλω να σας μιλήσω αλλά δε με κάνετε να νιώθω άνετα για να σας μιλήσω\'. Πού ξέρεις; Μπορεί και οι ίδιοι να νιώθουν όπως κι εσύ και τα πράματα να μην είναι τόσο δύσκολα.
Και να θυμάσαι αυτό που σου είπα, μη το προσπερνάς. Για να έχεις ένα όμορφο \'έξω\' χρειάζεται να φροντίζεις ένα γερό \'μέσα\'.
03-03-2010, 00:51 #95
αρχικά,για και σε εσένα....
είμαι 17 και 12μήνες παρα κάτι και σε λίγες μέρες γίνομαι 18(2)...οπότε απο αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις τις ελάχιστες κινήσεις που μπορώ να κάνω....αλλά ας μη σταθούμε σε αυτό....
λοιπόν...φυσικά αυτή τη στιγμή είμαι η μόνη υπεύθηνη του εαυτούμου μιας και οι γονείς μου δεν το γνωρίζουν και πρέπει να κάνω κάτι,για αυτό και έγινα μέλος του κλάμπ,για να κάνω κάτι....ξέρεις πόσο καιρό το παρακολουθούσα και δίσταζα να κάνω το βήμα,και μιάς και είμαι μόλις τρείς μέρες μέλος καταλαβαίνεις οτι ήδη έκανα ένα μεγάλο βήμα και πολύ πρόσφατα,πώς λοιπόνα να κάνω ένα ακόμα που είναι και πολύ πιο σημαντικό τόσο σύντομα...
όσον αφορά στη διαδικασία που περιέγραφα...,καταρχήν ήμουν όσο λιγότερο περιγραφική μπορούσα,δεν ήθελα να σας αναγκάσω όμως να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία...και μιάς και το κάνω,δεν έχω λόγο να κρύβομαι πίσω απο τις λέξεις....οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί απόρησες με αυτό...για μένα είναι μια συνήθεια...όπως εσύ το πρώτο που κάνεις μόλις σηκωθείς είναι να πλύνεις τα δόντια σου,έτσι και εγώ το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις φάω είναι να πηγαίνω στη τουαλέτα και να το αποβάλω προκαλώντας εμετό....!!!ναι για μένα πιά οκ δεν είναι κάτι το υγιές αλλά είναι σίγουρα κάτι το φυσικό,δεν μου κάνει αίσθηση....!!!!
μου λές για το εσωτερικό του σώματος κτλ,οτι επηρεάζει τελικά και το έξω κ.ο.κ και έχεις απόλυτο δίκιο...έχω δεί όμως βουλιμικές κοπέλες που αν δεν σου πούν οτι είναι δεν παίρνεις ΧΜΠΑΡΙ και δεν σου μιλάω για 1-2 μήνες σου μιλάω για κοπέλες που το κάνουν χρόνια...
γιατί λοιπόν να είμαι εγώ αυτή που δεν μπορεί να το πετύχει,αφού το έκαναν και το κάνουν τόσες...
και απο την άλλη πάντα υπάρχυν και κακές συνέπειες απο καλά πράγματα...
όμως παρ\'όλα αυτά αυτό που προσπαθώ να δώσω σε όλους σας να καταλάβουν είναι οτι είναι και ένας τρόπος ξεσπάσματος,γιατί δεν μ αρέσει να ξεσπάω σε άλλους....!!!!μή το ρίχνουμε μόνο στα κιλά...είναι ο συνδυασμός και των δύο..!!!!
03-03-2010, 00:54 #96
είναι το \"εισητήριό\" μου αν θές πρός το τέλειο σώμα αλλά και προς την \"ευτυχία\",αφου ξεσπάω εκεί όσα μαζεύω μέσα μου...!!!!
03-03-2010, 01:04 #97
lucifer,καταρχήν ναι,με έχουν κορο\'ι\'δέψει για τα κιλά μου ειδικά στο γυμνάσιο...
ξέρεις πόσο σκληρά είναι τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες και΄ΠΩΣ λένε αυτό που θέλουν
για μένα λοιπόν αυτό ήταν κάτι σαν να χάνω τη γή κάτω απο τα πόδια μου...
πίστευα οτι ήμουν μια χαρά και ξαφνικά,ακούω το ακριβώς αντίθετο....
απο την άλλη πάντα οι γονείς μου μου έλεγαν απο όταν σταμάτησα να γυμνάζομαι οτι πρέπει να ξαναρχήσω και έχω πάρει λίγο και έχω χαλαρώσει κ τέτοια...κ γενικά όποιος θέλει να με πειράξει με χτυπάει εκεί....
μπορείς λοιπόν να καταλάβεις οτι δεν είναι δύσκολο απο τη μεριά μου να το πιστεύω....μήπως για να μου το λένε όλοι έχουν δίκιο...??και εκεί αρχίζει η κατηφόρα....
τί θα μου πρόσφερε το να φτάσω αυτά τα κιλά....???
1 να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου,και ταυτόχρονα να με πλησιάζουν και περισσότερα αγόρια τα οποία τώρα λογικά αποθαρύνω με τη στάση μου....
2 να την ΠΩ σε όσους πιστεύουν οτι είμαι χοντρή και δεν μπορώ να το αλλάξω
3 να βγαίνω έξω και να μή χρειάζεται να φοράω πάντα δέκα ρούχα για να μη φαίνεται το σώμα μου,να νιώθω οκ,φορώντας ό,τι θέλω χωρίς να περιορίζομαι....κ αν συνεχίσω μπορώ να σου γράψω άλλες δέκα σελίδες...!!!!
ας φτάσω λοιπόν εκεί και θα αλλάξουν πολλά...!!!
03-03-2010, 01:07 #98
alobar,
ελπίζω να σε κάλυψα πρίν...για εσένα πήγαινε αλλά ξέχασα να γράψω όνομα,σόρρυ!!!
03-03-2010, 01:47 #99
καταλαβαίνω κάπως, νομίζω τουλάχιστον.
όμως από την άλλη μεριά δεν είναι λίγο άσχημο να βάζεις στόχο τα 49 κιλά για να λύσεις αυτά τα προβλήματα που αναφέρεις? καταλαβαίνω ότι για σένα για το σώμα που διαθέτεις τα 49 κιλά είναι λίγο, δεν είσαι από τη φύση σου 49 κιλά, έτσι? πόσο πιστεύεις ότι είναι το φυσικό σου περίπου? (δηλαδή πόσο θα ήσουνα άμα έτρωγες πάνω κάτω όσο ήθελες, η έστω με λίγη στέρηση, όσο πεινάς, ας πούμε?)
με έναν ειδικό μπορείς να δουλέψεις όλα αυτά τα θέματα και να μην έχεις ανάγκη να πας 49 κιλά για να τα λύσεις. υπάρχουν και ενελλακτικές οδοί.
1)πχ: για τα αγόρια, το αν θα σε πλησιάζουν περισσότερα η λιγότερα και στα πόσα κιλά δεν μπορώ να το ξέρω. πάντως έχω την αίσθηση ότι δεν είναι καθόλου γραμμικό το ζήτημα, ότι όλα τα αγόρια προτιμούν τις \"όσο πιο αδύνατες\". κάποια προτιμούν τις αδύνατες, κάποια θέλουν και τα πιασιματάκια. αν ήσουνα φοβερά χοντρή, θα σου έλεγα ότι διώχνεις αγόρια λόγω κιλών, αλλά στο έυρος που κυμαίνεσαι τζάμπα παιδεύεσαι. αν βάλεις και όλες τις άλλες παραμέτρους που παίζουν ρόλο για μια σχέση, πχ εμφάνιση γενικότερα, όχι μόνο κιλά, πρόσωπο, ντύσιμο, το πως περιποιείσαι την εικόνα σου γενικότερα, κοινά ενδιαφέροντα, προσωπικότητα, νομίζω ότι ελάχιστα παίζουν ρολο τα κιλά στην τελική ανάλυση. επίσης και οι κοινωνικές δεξιότητες παίζουν ρόλο για να κερδίσουμε μια σχέση. αν εσύ ποτέ δε μιλάς στα άλλα παιδιά και όλο στέλνεις \"σήμα\" ότι θέλεις να σε αφήσουν στην ησυχία σου αυτό και μόνο μπορεί να γίνει ένας καθοριστικός παράγοντας να διώχνεις άτομα. κοινώς πολλοί παράμετροι παίζουν ρόλο στο κεφάλαιο αν θα αρέσεις. μην το βλέπεις όλο το ζήτημα να περνάει από μια ζυγαριά. τώρα, γνώμη μου βέβαια, δε διεκδικώ κάποιο αλάθητο.
2)δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε τέτοιες παγίδες. καλοθελητές να σε αμφισβητήσουν θα υπάρξουν στη ζωή σου, όπως και άνθρωποι στους οποίους θα αρέσεις. Γιατί να πρέπει να δίνεις λογαριασμό στον καθένα για τις ικανότητες σου και την αξία σου? (είτε είναι η εμφάνιση σου, οι επιδόσεις σου στο σχολείο, και, οτιδήποτε άλλο). Άστους να σου τη μπαίνουν, κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα σταματήσουν.
3)αυτό που λες για να μη φαίνεται το σώμα σου, έχω την αίσθηση ότι εσύ το νιώθεις τόσο φοβερό. Καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να το δεχτείς σαν ιδέα, αλλα και με το τωρινό σώμα που έχεις αν το αποδεχόσουνα όπως είναι και έψαχνες να βρεις τα κατάλληλα ρούχα για το σώμα που έχεις θα μπορούσες να είσαι μια χαρούλα κι έτσι. Αυτό έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να το δουλέψεις με έναν ειδικό. Καταλαβαίνω ότι εσύ μπορεί να νιώθεις άσχημα για το σώμα σου, πάντως αν υπονοείς ότι οι άλλοι σε βλέπουν ως άσχημη, αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει απαραίτητα. Ο καθένας νομίζω θα σε βλέπει με τον δικό του τρόπο και όχι όπως εσύ νομίζεις η νιώθεις. Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά. Διαφορετικά γούστα, απόψεις κλπ. Μη συνδεεις δηλαδή το πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου με το πως σε βλέπουν οι άλλοι.
03-03-2010, 02:40 #100
Λιλ στο έγραψα και πριν. Νομίζω ότι εσκεμμένα προσπερνάς κάποια πράματα. Δεν είναι επιχείρημα να μου λες ότι επειδή το κάνουν άλλα κορίτσια χρόνια τώρα, ε γιατί να μη το κάνεις κι εσύ. Με συγχωρείς, αλλά εδώ βλέπω να αναγνωρίζεις ότι κάνεις κάτι λάθος και ότι σε ενδιαφέρει το τί κάνουν οι άλλες. Σαφώς και εσένα σου είναι οικείο όλο αυτό που κάνεις, αλλά εφόσον το εντοπίζεις και δε μπορείς να το αλλάξεις, υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεσαι βοήθεια. Επίσης βλέπω να είσαι ισχυρογνώμων και τελικά δε ξέρω κατά πόσο θέλεις να βοηθηθείς. Για μένα δεν έχει νόημα να μου γράψεις άλλα, θα το ξαναπώ και ας μη του δώσεις καμιά σημασία. Υπάρχει περίπτωση να νιώσεις καλά με το σώμα σου αν αρχίσεις να έχεις ζαλάδες και υπόταση ας πούμε; Και βάζεις προτεραιότητα τα αγόρια απ\' την υγεία σου;
Αν κάποιος νιώθει καλά μέσα του, δεν έχει καμιά ανάγκη να την πει σε οποιονδήποτε. Με το να τους την πεις επειδή σε θεωρούν χοντρή, δεν είναι τπτ άλλο από επιβεβαίωση της ανασφάλειάς σου. Δλδ αν σου πουν ότι είσαι μαμόθρεφτη πχ επειδή δε σπας τζαμαρίες όπως κάνουν αυτοί, θα πας να το κάνεις;
Το περιβάλλον σου απ \'ο,τι καταλαβαίνω, θέλει να σου ασκεί έλεγχο και επιρροή. Αυτό που κάνεις, είναι ακριβώς το ίδιο αλλά το κάνεις σε σένα με εντελώς λάθος τρόπο και καθόλου ωφέλιμο. Αλλά μόνο ένας ειδικός θα σε πείσει ίσως.
03-03-2010, 06:22 #101
εγω αυτο που βλεπω, ειναι οτι εχεις βρει ολες τις δικαιολογιες για τον εαυτο σου, για να συνεχισεις να κανεις αυτο που κανεις.
δικαιολογιες για να γινεις τα κιλα που θελεις, δικαιολογιες για να συνεχισεις τους εμετους, δικαιολογιες για να εκτονωνεις την ενταση σου με αυτον τον τροπο και οχι με καποιον αλλον, μεχρι και θαυμασμο εκφραζεςι για τα κοριτσια που ζουν ετσι για χρονια.
ε οκ, εχεις και μια ακαθοριστη σκεψη οτι κατι δεν παει καλα...
δεν την βρισκω αρκετα ισχυρη ομως, μετα απο ολα αυτα για να αλλαξεις κατι..
εφοσον τοσο πεπεισμενη εισαι οτι σου προσφερει τοσα ο τροπος ζωης σου, συνεχισε ετσι.ποιος ολογος να αλλαξεις?
κανεις εδω δεν προκειται να σε πεισει αν εσυ νοιωθεις οτι παιρνεις τοσα απο αυτο που κανεις.
αν καποτε νοιωσεις οτι σου προκαλει περισσοτερα προβληματα απο οσα σου λυνει, για μενα η λυση ειναι να απευθυνθεις σε εναν ειδικο στις διατροφικες διαταραχες , ια να ισορροπησεις την σχεση σου με το φαγητο και να βρεις αλλους τροπους να διαχειριζεσαι τις εντασεις και τις δυσαρεσκειες σου...
και μια ερωτηση για το επιχειρημα οτι θελεις να την πεις σε οσους σκεφτηκαν η θα σκεφτουν οτι εισαι χοντρη.
αν φτασεις τα πολυποθητα 49 κιλα και καποιοι αρχισουν να σε φωναζουν \"κοκκαλιαρα\" και \"πως εισαι ετσι\" κλπ ευγενικα, θα γινεις 150 κιλα για τους αποδειξεις οτι δεν εισαι κοκκαλιαρα?
03-03-2010, 09:43 #102
με ειρωνεύεσαι λίγο εώς πολύ ή μου φαίνεται...?
Πιθανον αυτο να φαινεται και ως ειρωνια.
03-03-2010, 09:46 #103
βασικά τί εννοείς για τα αγόρια οτι γλύτωσαν απο συζητήσεις και δυτερον οτι η συζήτηση αυτή όπως γίνεται είναι αυτό που αποζητώ...???
γίνε λίγο πιό σαφής...!!!!!!
δευτερον, βλεπω οτι προτιμας να βυθιζεσαι στο θεμα σου, παρα να το αντιμετωπισεις.
Για μενα δεν εχει να κανει αν εισαι χοντρη η πετσι και κοκκαλο.
Εχεις ασθενεια και οσο δεν το βλεπεις ετσι, η μονη σου παρηγορια ειναι να το παλευεις συζητωντας ειτε εδω ειτε σε καποια παρεα.
03-03-2010, 09:48 #104
οπότε τελικά,αποδεικνύεται οτι δεν είμαι ανεξάρτητη γενικότερα...αυτό προσπαθώ λοιπόν να πετύχω....
να τα αντιμετωπίζω ΟΛΑ μόνη μου....ό,τι και αν είναι αυτό....!!!!
καταλαβαίνεις..??
ποτε δεν θα το κατορθωσεις αυτο,
οχι εσυ, κανενας.
03-03-2010, 09:51 #105
ναι οκ...έχεις δίκιο...όμως σίγουρα έχουν προσέξει οτι δεν τρώω....!!!!
η κατσαρόλα μένει σχεδόν πάντα άθικτη...ούτε αυτό δεν μπορούν να δούν...???
\"σημερα δεν εφαγα καθολου\"
Γιατι έχει γίνει τόσο δύσχρηστο το φορουμ;
07-07-2025, 23:11 in Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα