τύψεις κλπ...ΒΟΗΘΕΙΑ...!!!!!!!!! - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 27 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 226 to 240 of 398
    Senior Member
    σωπα μωρε,
    αν εσυ δεν θες να ακουσεις τα κουμπια σου,
    πιστευεις οτι θελουν να τα ακουσουν αλλοι?

Οποιος εχει τα γενια εχει και τα χτενια.

Αν δεν θελεις εσυ να τα ακους Κrino,ισως καποιοι αλλοι να θελουν,να ακουν για τα κουμπια τους.
    Απλως το προσπερνας,και δεν απαντας,αν δεν σε ενδιαφερει το συγκεκριμενο προβλημα.

Κουμπι σημαινει κατανοηση ομορφη αντιληψη...και ..ναι ομορφα και ζεστα λογια αν καποιος τα αισθανεται να τα πει.
    Και αν εχει περασει απο και εχει νοιωσει την αναγκη στη ζωη του,να ακουσει μια κουβεντα κατανοησης .Και να την πουμε,αλλα μονο οταν την νοιωθουμε.Επειδη βλεπω το αισθημα αλληλεγγυης και συμπαραστασεις,και εχω εκστασιαστει και ξεφυγει εντελως,lill αμα θελησεις την επομενη να πεις κατι,για αυτο που αντομετωπιζεις ,μην μπεις εδω,μπες καλυτερα
    στο zoo,ισως σε καταλαβουν καλυτερα εκει.Και για να μην καιροφυλακτουν,υπαρχει και υ2 :):)

Senior Member
    Lill, πιστεύω ότι πολλοί από εμάς θέλουν να σου συμπαρασταθούν και να σε βοηθήσουν και αυτό προσπαθούμε, καθένας με τον τρόπο του. Βλέπεις ότι το θέμα σου απασχολεί πολύ κόσμο (16 σελίδες μέχρι τώρα). Κράτα ό, τι σου ταιριάζει περισσότερο από αυτά που σου λέμε. Ισως δεν είναι μία μόνο τοποθέτηση ενός μέλους, αλλά η σύνθεση πολλών τοποθετήσεων που διαβάζεις εδώ, αυτό που τελικά θα σε βοηθήσει.
    Προσωπικά συμφωνώ αρκετά και με την τοποθέτηση της Σοφίας.

Δεν θέλω να εξιδανικεύσω τους γονείς. Δεν είμαι σίγουρη ότι αν όταν τους το πεις, θα σε αγκαλιάσουν με αγάπη και αρχίσουν αμέσως τη βοήθεια.
    Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.
    Οι πιθανότητες είναι 2. Ζύγισέ τις. Τι θα χάσεις και τι θα κερδίσεις με κάθε μία.
    Αν αντιδράσουν με την βερσιόν 1, θα κερδίσεις τη προσοχή τους και ΚΥΡΙΩΣ τη βοήθειά τους στο καίριο θέμα και θα χάσεις την ατσαλάκωτη εικόνα σου.
    Αν αντιδράσουν με τη βερσιόν 2, θα κερδίσεις πάλι τη βοήθειά τους (γιατί την οφείλουν, εφόσον πια θα είναι εις γνώση τους) και θα χάσεις πάλι τα ίδια. Την ατσαλάκωτη εικόνα συν πιθανά τη γκρίνια. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν οι γονείς σου, καταλήγουμε ότι θα βοηθήσουν αν το μάθουν.
    ...ΑΝ ...ξέρουν τι είναι η διαταραχή αυτή.....
    Σε είχα ρωτήσει από την αρχή για τη μόρφωση και τις γνώσεις τους και είχα λόγο.
    Χτες, έκανα ένα μικρό πείραμα για σένα. Ρώτησα τον άντρα μου (που έχει μόρφωση αντίστοιχη με του πατέρα σου), αν γνωρίζει τι είναι η βουλιμία.
    Και προς μεγάλη μου έκπληξη, ....δεν ήξερε!
    Αρα, αν μεθαύριο, αυτό συμβεί στη κόρη μας, και αυτή του το πει, αυτός πιθανά θα της πει, σταμάτα να τρως. Και δεν θα είναι από έλλειψη αγάπης (που γνωρίζω ότι έχει άπειρη), αλλά από άγνοια του προβλήματος.
    Μήπως δεν γνωρίζουν οι γονείς σου, σχετικά με αυτή τη διαταραχή, και ακόμα και αν εσύ τους δίνεις σημάδια, αυτοί αδυνατούν να τα αναγνωρίσουν σαν ανησυχητικά??? Στην περίπτωση αυτή, ένα βιβλιαράκι ή ένα dvd σχετικό, δεν θα έβλαπτε για ...εισαγωγή.

Για να τελειώνω, (εδώ συμφωνώ πολύ με τη Σοφία) επικεντρώσου στο τι συμφέρει εσένα, εδώ και τώρα.
    Το συμφέρον σου με όποιο κόστος.
    Γονείς (ας πουν ό, τι θέλουν, πρόβλημά τους), ΑΝΑΣΑ, οτιδήποτε...
    Οτιδήποτε συμφέρει εσένα και ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο!!!

Senior Member
    Αφήνω σημάδια να το καταλάβουν...Όταν τα μηνύματα που δίνω στους άλλους είναι έμμεσα,αυτοί έχουν την δικαιολογία πως δεν τους είχα μιλήσει ποτέ καθαρά,άρα μάλλον τους φτιάχνεις μία καλή βάση να πουν μα δεν ξέραμε τίποτε,πού να το φανταζόμασταν,άρα τους βολεύεις και πάλι.Και βολεύεσαι κι εσύ μέσα σε αυτό το ακαθόριστο,γιατί κι εσύ έχεις τη δικαιολογία πως αφήνεις σημάδια.Τα σημάδια δεν είναι λόγος όμως,ζείτε στο ίδιο σπίτι και επικοινωνείτε με σήματα μορς.Τι σου λέει αυτό για την επικοινωνία σου lill?Συμφωνώ με τον Κρίνο,αυτό έχει πιθανότητες να επισημαίνει ένα γενικότερο πλάνο συμπεριφορών,που θα πρέπει κάποια στιγμή να το φτιάξεις,για να περάσεις τις ανάγκες σου στους γύρω σου.Το ορόσημο των πανελλήνιων,δεν πιστεύω πως εξυπηρετεί παρά μία αναβλητική τακτική,που πάλι δείχνει χρονική μετάθεση του προβλήματος,το πας παραπέρα.Μπορούμε να εφευρίσκουμε χιλιάδες τέτοια ορόσημα όταν δεν νιώθουμε τη θέλησή μας ισχυρή.Όπως σου ανέφερε και η Σοφία,χρησιμοποίησε την εξυπνάδα σου κορίτσι μου.Μην αφήνεις να χρονίζει ένας εθισμός.Παίρνει δυνάμεις που σου είναι απαραίτητες για να τον πολεμήσεις όσο μένεις σε μετέωρες θέσεις.
    Τι κάνω όταν θέλω κάτι;To ζητώ.Καθαρά και στεγνά.Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Originally posted by soft

Αν δεν θελεις εσυ να τα ακους Κrino,ισως καποιοι αλλοι να θελουν,να ακουν για τα κουμπια τους.
    Απλως το προσπερνας,και δεν απαντας,αν δεν σε ενδιαφερει το συγκεκριμενο προβλημα.

τι μας λες?
    εσυ εισαι δηλαδη που ακους μια χαρα και εγω ο κωφαλαλος?
    αυτο θελεις να πεις?
    γιατι εγω καταλάβα οτι μπορεις να λες αιωνιως και να μην βρισκεις ουτε κουμποτρυπα.
    Και οχι δεν το προσπερνω το θεμα με ενδιαφερει.

Κουμπι σημαινει κατανοηση ομορφη αντιληψη...και ..ναι ομορφα και ζεστα λογια αν καποιος τα αισθανεται να τα πει.

Και κουμποτρυπα σημαινει να ανοιγει για να μπει ενα κουμπι.
    Γιατι αλλιως αμα το κουμπι ειναι καλο αλλα δεν ανοιγει η κουμποτρυπα, τοτε το κουμπι ειναι αχρηστο.

Και αν εχει περασει απο και εχει νοιωσει την αναγκη στη ζωη του,να ακουσει μια κουβεντα κατανοησης .Και να την πουμε,αλλα μονο οταν την νοιωθουμε.

σορρυ αλλα δεν ειμαι παπας.
    Ουτε μοιραζω ασυστολα λογια αλληλεγγύης δωθε - κειθε.

Επειδη βλεπω το αισθημα αλληλεγγυης και συμπαραστασεις,και εχω εκστασιαστει και ξεφυγει εντελως,lill αμα θελησεις την επομενη να πεις κατι,για αυτο που αντομετωπιζεις ,μην μπεις εδω,μπες καλυτερα
    στο zoo,ισως σε καταλαβουν καλυτερα εκει.Και για να μην καιροφυλακτουν,υπαρχει και υ2 :):)

σμσ νομιζεις οτι το προβλημα λυνεται αναλογα με το που μπαινει ο καθενας, και οτι εδω μεσα εχουμε τα παρασημα και τα ευσημα κατανοησης και μονο, τοτε εχεις λαθος.

Και σαφως δεν καιροφυλακτω οπως υποννοεις.
    Ομως πρεπει να κανω και μια κριτικη σε αυτο που βλεπω και σε αυτο που αντιλαμβανομαι ως feedback.
    Αλλιως θα καθομαστε ολη μερα απλα και μονο να λεμε για να κατοχυρωνουμε την καλοσυνη και την αλληλεγγυη μας.
    Αρα το βραδυ μπορουμε να κοιμηθουμε ησυχοι.

Senior Member
    Originally posted by lill
    αφώτεινη τί εννοείς πώς νιώθω...
    στο περιέγραψα ακριβώς πιο πάνω...!!!!!!
    Απο δυνάμεις ,λεω,πως τα πας?
    Ολη μερα εξω,σχολείο,φροντιστηριο κτλ,θα καταναλώνεις πολλη ενεργεια.Σωματικά αντέχεις?

Όντως, όπως λέει και η Φύση,ολοι θέλουμε να βοηθήσουμε,ο καθένας με τον τρόπο του,
    κράτα ο,τι σε βοηθάει.
    Απο την άλλη, αν εσύ χρειάζεσαι κάποιον συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης,τοτε κάποιοι δεν σε βοηθάμε.
    Προσωπικά,δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσθέσω κατι άλλο,σε αυτά που εχω ήδη γράψει..

Senior Member
    παιδιά,δεν έχει νόημα η συζήτηση που κάνετε...ο καθένας με στηρίζει διαφορετικά μόνο και μόνο που θα απαντήσει...!!!!
    απλά μπορεί τη δεδομένη στίγμη να ήθελα μια συμπαράσταση πι ζεστή και όχι κριτική....βεβαίως και δεν βοηθάει αυτό πάντα αλλά κάποιες φορές μας είναι απαραίτητο....!!!!
    όπως και να\'χει,αν δεν είχα να πάρω κάτι απο εδω μέσα δεν θα έγραφα πολύ απλά,ή δεν θα σας απαντούσα όταν θα μου στέλνατε οπότε ο καθένας σας βάζει ένα λυθαράκι στη δική μου προσπάθεια....
    απλά Κρίνο,μάλλον αυτό που θέλει να πεί η σόφτ είναι οτι κάποιες φορές δεν χρειάζεται να είσαι τόσο σκληρός..αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον....
    απο εκεί και πέρα σας είπα οτι η κάθε αντίδραση είναι απαραίτητη για να κάνω κάτι....κ να μου τα \"χώσετε\" και να με \"χα\'ι\'δέψεται...\"ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά γιατί ο καθένας μας είναι διαφορεικός...και όλοι με βοηθάτε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.....!!!!βέβαια και θα κρατήσω ό,τι με εκφράζει και νιώθω οτι με βοηθάει περισσότερο,αλλά όλα τα χρειάζομαι...
    απλά χθές είχα την ανάγκη να ακούσω έναν καλό λόγο,χάρηκα που τον άκουσα και επειδή όποιος με πιάνει με το καλό,κάτι καταφέρνει απλά το επισήμανα...!!!

αφώτεινη....
    απο δυνάμεις...??
    χμμμμ....δεν τα πάω κ πολύ καλά...βασικά είμαι σαν ένα κινούμενο πτώμα...
    κοιμάμαι κυριολεκτικά όρθια....!!!γενικά λόγω άγχους δεν κοιμάμαι κ καλά,το πολύ πέντε ώρες την ημέρα,οπότε καταλαβαίνεις....
    βασικά σέρνομαι είναι η σωστή περιγραφή.....τί δυνάμεις...??/
    να φανταστείς τη προηγούμενη βδομάδα λθποθύμησα...!!!!τόσο καλά!!!!
    δεν την παλεύω κ πολύ να φανταστείς σκεφτόμουν να μη πάω πενθήμερη για να μη καταρεύσω!!!!!τελικά θα πάω κ ό,τι γίνει,φεύγω τη παρασκευή,χανιά...!!!!
    τέλος πάντων,γενικά πάντως δεν είμαι πολύ καλά,νιώθω ατονία,ζαλίζομαι και αισθάνομαι το σώμα μου λες και έχω φάει ξύλο....πονάει εδώ,πονάει εκεί....!!!18 χρονών μες στη ζωντάνια σου λέει μετά....!!!

Senior Member
    nature..
    το ξέρω οτι θέλετε να μου συμπαρασταθείτε,ίσως κάποιοι απλά να μην ξέρουν τον τρόπο όπως μου είχες πεί και εσύ για τους γονείς μου...και βλέπω το πόσο ενδιαφέρεστε,μην ανησυχείς... :)
    δυστυχώς στο σχολείο,δεν μας έμαθαν ούτε πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας,τους άλλους...ούτε πώς να συμπαραστεκόμαστε,ούτε πώς να αντιδράμε...
    οπότε δεν ζητώ κάτι παραπάνω απο αυτό που κάνετε,γιατί θα ήταν στημένο....ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει...
    όσο για τους δικούς μου,ναι ίσως δεν ξέρουν το πώς,ή δεν έχουν τις γνώσεις να το καταλάβουν κ να με βοηθήσουν κ λυπάμαι που τους κατηγόρησα και τους κατηγορώ για αυτό....δεν γεννιούνται όλοι να γίνουν γονείς,ούτε γεννιούνται ειδήμωνες,απλά αυτό που με προβληματίζει είναι οτι θα έπρεπε να με ξέρουν και να καταλαβαίνουν οτι κάτι δεν πάει καλά,με ξέρουν 18 χρόνια..απο τότε που ήμουν 0!!!!!να καταλαβαίνουν έστω και στο περίπου τί,ή απλά ας με ρωτήσουν και δεν νομίζω να τους πώ ψέματα....κάποια βήματα ζητάω να δώ και μία καλή πρόθεση....είναι πιο εύκολο να πείς....τί έχεις..?.....απο το,μαμά έχω πρόβλημα...
    είναι πιο εύκολο για αυτόν που βλέπει οτι ο άλλος δεν είναι καλά να τον ρωτήσει,απο ότι αυτός που το έχει να ανοικτεί απο μόνος του....δώσε του εσύ ένα πάτημα,χώρο,και χρόνο και θα το κάνει....!!!!!

Banned

απλά Κρίνο,μάλλον αυτό που θέλει να πεί η σόφτ είναι οτι κάποιες φορές δεν χρειάζεται να είσαι τόσο σκληρός..αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον....

το ποσο σκληρος (η μαλακος) θα ειμαι,
    θα το κρινω εγω και οχι η/ο/το καθε σοφτ.

Απο κει και περα,
    οσα εχω γραψει κατ\' εμε ειναι για να σε βοηθησουν.
    Και οταν εννοω ολα, εννοω μεχρι και την τελευταια τελεια,
    ακομα και αυτα που σου φαινονται σκληρα.

Senior Member
    μα δεν λέω κάτι διαφορετικό αυτό έγραψα και εγώ παραπάνω αν διάβασες...
    φυσικά και το έγραψες για να με βοηθήσεις απλά η σόφτ νομίζω οτι εννοούσε αυτό που σου είπα απο κει και πέρα τί να σου πώ..>?/
    δεν σε αμφισβήτισα πάντως..!!!!

Banned
    δεν με ενοχλει και να το κανεις,
    αν αυτο στο τελος θα σε βοηθησει.

Senior Member
    οκ....thanks!
    απλά μην είσαι τόσο κάθετος στις απόψεις σου,υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις λάθος ή να κρίνεις κάτι λάθος....!αυτό είναι το μόνο που έχω να σου πώ κατα τα άλλα,δεν σε βρίσκω κάπυ λάθος,ίσα ίσα ξέρεις προφανώς τί κάνεις κ γιατί....!!!!αυτό μου έχεις δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον...!!!

Banned

απλά μην είσαι τόσο κάθετος στις απόψεις σου,υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις λάθος ή να κρίνεις κάτι λάθος....!

οταν θα αντιληφθεις οτι κανω η λεω κατι λαθος,
    εδω θα ειμαστε για να το συζητησουμε.

Ο καθενας οτι λεει,
    εχει την ευθυνη του λογου του και της κριτικης που μπορει να του κανουν οι αλλοι.

Senior Member
    Lill,
    επειδή έχω δει πολλά στη ζωή μου, από εμπειρία σου λέω, ότι αυτό με τα \"σημάδια\" που προσπαθείς, δεν πιάνει. Για να χρειάζονται σημάδια, σημαίνει έτσι κι αλλιώς ότι η επικοινωνία δεν πάει καλά. Και η γνώμη μου είναι, ότι αν περιμένεις από τα σημάδια κάποια ερώτηση από μεριάς τους, θα την περιμένεις για πολλά χρόνια και ίσως δεν έρθει και ποτέ. Αν η σχέση σας έχει εγκατασταθεί τόσα χρόνια να είναι έτσι, δεν θα ξυπνήσουν ξαφνικά να σε πλησιάσουν και να σε ρωτήσουν τι έχεις. Μην κολλάς στην επιθυμητή σου αντίδραση που είναι να σε ρωτήσουν μόνοι τους.
    Σκοπός σου δεν είναι τώρα να σε ρωτήσουν, είναι να πάρεις τη βοήθεια που σου οφείλουν. Πως να σου το πω αλλιώς.... Don\'t wait, go and get.....

Επίσης σου επαναλαμβάνω ότι μου φαίνεσαι πολύ ώριμη και με ξεκάθαρο μυαλό. Υπάρχουν πολλές κοπέλλες σαν και σένα, ακόμα και μεγάλες γυναίκες, που δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν πρόβλημα. Νομίζουν ότι απλά τις ενδιαφέρει να έχουν ωραίο σώμα και να είναι όμορφες. Εσύ τοποθετείς με τη σειρά τα πράγματα και όχι μόνο βλέπεις το πρόβλημα, αλλά ψάχνεις και ζυγίζεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να βγάλεις τον εαυτό σου από αυτό. Πιστεύω πως απέκτησες αυτή την ωριμότητα επειδή νοιώθεις ότι δεν έχεις να πάρεις πολλά, από τους γονείς σου.
    Χεχε, ισορροπία της φύσης. Δίνει ωριμότητα και δύναμη σ\' αυτούς που την έχουν ανάγκη. Τα βουτυρόπαιδα, δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα που λένε, αλλά δεν τους χρειάζεται να ξέρουν. Τα φροντίζει όλα η μαμά και ο μπαμπάς.

Προχώρα, και ξεκαθάρισε γρήγορα πως θα βοηθήσεις τον εαυτό σου. Γρήγορα.

Αν σου είναι δύσκολο να ανοίξεις τη κουβέντα, βάλε μια έμπιστη καθηγήτριά σου να τους το πει. Βάλε τη θεία σου, τη νονά σου, δεν ξέρω σε ποιον έχεις πιο πολύ θάρρος. Βγάλε μια εκτύπωση αυτές τις 16 σελίδες και δώστες τους μέσα σε ένα φάκελλο. Πάρε την ΑΝΑΣΑ.

Τέλος πες μου σε παρακαλώ, περνάει καμια μέρα μέσα στην εβδομάδα που τρως, χωρίς μετά να κάνεις εμετό?

Senior Member
    χαίρομαι που σε κάτι είμαι ώριμη...γιατί η βουλιμία μόνο αυτό δεν αντανακλά!!!!
    δεν έχω κανένα έμπιστο άτομο περίπου στην ηλικία που περιγράφεις...κ όσοι το ξέρουν είναι γύρω στη δική μου ηλικία,μόνο η νονά μου θα μπορούσε να βοηθήσει γιατί της τα έλεγα όλα αλλά πλέον δεν είναι στη ζωή,εδώ κ 2 χρόνια περίπου έχει πεθάνει απο καρκίνο...ήταν η μόνη που ήταν φίλη της μάνας μου κ δική μου κατα κάποιο τρόπο \"φίλη\",οπότε οποιοσδήποτε άλλος είτε δεν είναι έμπιστος για μένα είτε δεν ασκεί καμία επιρροή στη μάνα μ και τ πατέρα μου...
    κ συν οτι δεν θα εκνευριστούν περισσότερο αν τους το πεί κάποιος άλλος και όχι εγώ....??δεν θα συμπεριφέρομαι σα παιδάκι.../???

κοίτα nature μου,υπάρχουν βδομάδες που είτε δεν βάζω μπουκιά στο στόμα μου είτε κάνω εμετό 2 κ 3 κ 4 φορές κ άλλες που ρεώω μια χαρά,ναι μεν έχω τύψεις αλλά δεν κάνω εμετό...
    δεν είναι κάτι σταθερό για να σου πώ...!!!!

Senior Member
    .................
    κ συν οτι δεν θα εκνευριστούν περισσότερο αν τους το πεί κάποιος άλλος και όχι εγώ....??δεν θα συμπεριφέρομαι σα παιδάκι.../???

κοίτα nature μου,υπάρχουν βδομάδες που είτε δεν βάζω μπουκιά στο στόμα μου είτε κάνω εμετό 2 κ 3 κ 4 φορές κ άλλες που ρεώω μια χαρά,ναι μεν έχω τύψεις αλλά δεν κάνω εμετό...
    δεν είναι κάτι σταθερό για να σου πώ...!!!!

Μη σε νοιάζει αν θα εκνευριστούν. Να σε νοιάζει μόνο να το μάθουν και να πάρουν τις ευθύνες τους. Σιγά μη καταλήξουμε ότι είναι καλύτερο να δώσεις και τη ζωή σου, για να μην ταραχτούν.
    Τόοοση θυσία πια για να μην εκνευριστούν?
    Πολύ δεν είναι?

Επίσης, ειδικός δεν είμαι, αλλά βρε κορίτσι μου, μήπως μπορείς να βάζεις, μικρούς και εφικτούς στόχους? Πχ, να περάσει μια μέρα νορμάλ, και το άλλο πρωί να το ανακοινώνεις εδώ, κάτι σαν μικρή επιβράβευση της προσπάθειας? Να λες, καλημέρα σας, χτες, όλα καλά. Ισως έτσι δυναμώνεις λίγο και σωματικά και ψυχικά.

Δεν λέω ότι αυτό, αρκεί, γιατί τώρα όσο είναι \"έγκαιρο\" πρέπει να πάρεις την κατάλληλη βοήθεια, για να φύγει το πρόβλημα ριζικά. Αλλά μήπως αυτό θα ήταν οφέλιμο προς το παρόν και θα σε βοηθήσει να έχεις δύναμη για τους επόμενους χειρισμούς που πρέπει να κάνεις?

Page 16 of 27 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast