Results 241 to 255 of 398
Thread: τύψεις κλπ...ΒΟΗΘΕΙΑ...!!!!!!!!!
-
16-03-2010, 17:47 #241
καταρχήν πάντα φοβόμουν τα ξεσπάσματά τους και το θυμό τους,γιατί έχουν πάντα επιπτώσεις πάνω μου και είτε έχω δίκιο είτε άδικο βγαίνω χαμένη στη προκειμένη φάση λοιπόν που χρεάζομαι ηρεμία για να διαβάσω και να συνεχίσω να προσπαθώ για τη βουλιμία,τα νεύρα,οι τσακωμοί και τα ξεσπάσματα μόνο καλό δεν μπορούν να μου κάνουν!!!!!
τώρα απο κει και πέρα,δεν ξέρω αν θα μου έκανε καλό αυτό που προτίνεις...ναι μεν θα ήταν μια δέσμευση για μένα και θα μου έδινε θάρρος ωστε να τα καταφέρω κ να πάρω αυτή την επιβράβευση,αλλά απο την άλλη δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω και πιστεύω οτι αν δεν γίνει θα απογοητευτώ περισσότερο και αυτό διότι θα ασχολούμαι περισσότερο με το να τα καταφέρω και θα βλέπω την αποτυχία....
ενώ τώρα που δεν δίνω τόση σημασία δεν με παίρνει απο κάτω και οι φορές που βλέπω οτι αποτυγχάνω είναι λίγες,εφόσον δεν ασχολούμαι και έτσι δεν αγχώνομαι τόσο και ξεχνιέμαι για λίγο...!!!!
θα μου πείς μια ζωή θα στρονθοκαμηλίζω...??κ θα έχεις κ δίκιο,αλλά να μην προστατέψω τον εαυτό μου..έστω κ με το να του κρύβω πράγματα...??
- 16-03-2010, 18:04 #242
ειλικρινά,είμαι μπερδεμένη μέχρι εκεί που δεν πάει...!!!
17-03-2010, 16:20 #243
Originally posted by lill
θα μου πείς μια ζωή θα στρονθοκαμηλίζω...??κ θα έχεις κ δίκιο,αλλά να μην προστατέψω τον εαυτό μου..έστω κ με το να του κρύβω πράγματα...??πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
18-03-2010, 01:25 #244
έχεις δίκιο σοφία μου,αλλά δεν ξέρω τί με έχει πιάσει,ειλικρινά,δεν ξέρω,δεν ήμουν έτσι εγώ...!!!!
πάντως σε ευχαριστώ γιζ την ευχή σου...!!!!!
24-03-2010, 14:04 #245
χθες το βράδυ γύρισα απο πενθήμερη.....
μπορώ να πώ οτι ψυχολογικά είμαι λίγο καλύτερα,γιατί άφησα για λίγο στην άκρη τα πάντα και πέρασα καλά με τους \"φίλους\" μου.....
σωματικά όμως είμαι χάλια....ήπιαμε πολύ μιας και πήγαμε στα χανιά...ρακές,ρακόμελα...τα ξέρετε...!!!και για αυτό είχα μεγάλο πρόβλημα με το στομάχι μου,εμετούς κλπ....δεν μπορούσα και να μη πιώ γιατί θα το καταλάβαιναν τα παιδιά,οπότε γύρισα κομμάτια.....!!!!!!ακόμα δεν έχω μιλήσει με ειδικό,περιμένω να περάσουν αυτοί οι δύο μήνες για να δώσω και να τελειώνω με αυτό το θέμα,αλλά ήθελα να σας μιλήσω,τόσες μέρες δεν ήμουν καλά και κατάλαβα,οτι η συμβολή σας είναι πολύ σημαντική για μένα....έχω ανάγκη να σας ακούσω....περιμένω νέα σας!!!
24-03-2010, 21:34 #246
γεια σου λιλακι!!!
Καλως ηρθες..
Τέλεια τα Χανιά ναι?Τα ρακόμελα ακομα πιο τέλεια...
Καλα λογικο ειναι με τετοια ασιτία,να σε εχουν γονατίσει τα ποτα και τα ξενύχτια..
Οπως και να εχει,καλο κουραγιο..
24-03-2010, 22:27 #247
Καλωσήρθες πίσω κοριτσάκι.:)
Εντάξει,αυτές οι καταχρήσεις συνηθίζονται σε παρόμοιες συνθήκες,ποιος δεν έχει μεθύσει σε πενταήμερη;Aκόμη και οι απουσιολόγοι έπεφταν ξεροί,λολ.Επιστροφή στην πραγματικότητα.Πρόσεχε τη διατροφή σου τις επόμενες βδομάδες και όσο μπορείς να είσαι ήρεμη και εστιασμένη.Ελπίζω να έχεις γυρίσει δυνατότερη και μετά τις πανελλήνιες να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου για υγεία και ισορροπία.Αλλιώς μαλώνουμε,να το ξέρεις.:P:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
25-03-2010, 22:50 #248
δυστυχώς μόνο δυνατότερη δεν έχω γυρίσει.....χειρότερα μπορεί....!!!
πρώτον δεν μπορώ να συντονιστώ και πάλι στη πραγματικότητα,έχω μείνει χανιά.....και απο την άλλη έχω πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά.....!!!!!
δεν αισθάνομαι καθόλου καλά,νιώθω μόνη μου και όλα τα βλέπω αρνητικά ακόμα και αν δεν είναι....πιστεύω οτι δεν θα περάσω και γενικά δεν είμαι αισιόδοξη ούτε για τις πανελλήνιες,ούτε για τη βουλιμία......
φοβάμαι ρε γαμώτο,φοβάμαι οτι έχω πέσει πάλι στο ίδιο λούκι...!!!!
νομίζω οτι περνάω μια φάση κατάθλιψης,δεν εξηγείται αλλιώς....
τα συναισθήματά μου αλλάζουν σε δευτερόλεπτα και συνύθως προς το κακό....!!!!τι να κάνω πια....??/
δεν μπορώ άλλο έτσι....!!!!
26-03-2010, 00:31 #249
γεια σου lill,
θυμάμαι ότι είχες κάνει μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις με κάποια ειδικό (?), αλλα είχες σκαλώσει στο email (?), τηλέφωνο (?) και επίσης στο πως θα το πεις στους γονείς σου?
αναρωτιόμουνα μήπως θα μπορούσες να ρωτήσεις αυτήν την ειδικό για το πως να το πεις στους γονείς σου.
αυτό που λες με τις πανελλήνιες και τα συναισθήματα σου, θέλω να σχολιάσω το εξής:
δεν ξέρω τη προετοιμασία έχεις κάνει μέχρι τώρα, ούτε σε ποσο υψηλόβαθμη σχολη στοχεύεις. πάντως ο,τι γνώσεις έχεις μαζέψει μέχρι τώρα, δεν εξαρτώνται από την διάθεση σου σε μια χρονική στιγμή. Με λίγα λόγια, άλλο το πως νιώθω τώρα, και άλλο το πόσο καλή είμαι τώρα στο πχ να μιλάω αγγλικά. Η διάθεση σου μπορεί να είναι παρα πολύ ευμετάβλητη μέσα σε μια μέρα, οι γνώσεις σου όμως για πανελλήνιες δεν είναι. Οπότε αν έχεις λίγο πολύ μια αίσθηση τι βαθμολογία μπορείς να πιάσεις πάνω κάτω, αυτό δεν μπορεί να μεταβάλλεται με τη διάθεση. Σε ένα μήνα μπορεί να είσαι ακόμα καλύτερη από σήμερα, γιατί η γνώση σε πολλά πράγματα πάει αθροιστικά (ειδικά αν έχεις και καλή μνήμη), και ακόμα και από τα λάθη μαθαίνουμε (τι να μην ξανακάνουμε). πάντως, η λογική \"αισθάνομαι άσχημα, άρα δεν θα γράψω καλά\" δεν είναι καθόλου καλή λογική.
Δηλαδή αν εγώ συνδέσω τη διάθεση μου με τις επιδόσεις μου στο box, λες να είναι καλή ιδέα?
πως σου φαίνεται το ακόλουθο: ξύπνησα πολύ ευδιάθετη σήμερα, άρα σήμερα πρέπει να είμαι μια πολύ καλή boxer. ας κατέβω και για έναν αγώνα. μάλλον θα κερδίσω.
26-03-2010, 04:29 #250
Αγαπητή μου ειναι ολοφανερο οτι πασχεις απο καποια διατροφική διαταραχη,ετσι οπως περιγραφεις οτι νιώθεις και ετσι οπως βλεπεις το φαγητο.Περασα νευρογεννη ανορεξιαα, στο γυμνασιο και μαλιστα ασχημου βαθμου.Αφου εκανα 3 χρονια να ξεπερασω την ανορεξια κι ευτυχως δεν υποφερω αλλο απο αυτο,πλεον,εχω μειζον καταθλιψη,που πιθανοτατα,ειναι συνεπεια της ανορεξιας.ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ.Ξερω οτι δε βαζεις σημασια οσο και να σου το λενε,ομως σιγουρα θα το συνειδητοποιήσεις καποια στιγμη.Καλο θα ητανε αρχικα να καταλαβεις οτι εχεις προβλημα.Απευθηνσου σ εναν διατροφολογο ή εναν ψυχολογο και πιστευω οτι θ αλλαξεις γνωμη,επειδη εισαι σε αρχικό σταδιο.Κι εγω ειμαι 18 και πηγαινω τρτη λυκείου.Αν μ ακούσεις,ειλικρινα δε θα χασεις.ΑΠΕΥΘΗΝΣΟΥ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ,ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ.ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ Β Ο Η Θ Ε Ι Α. Φιλικά,Ναταλία
26-03-2010, 11:33 #251
Λιλάκι,βρήκα σε ένα site κάποιες πληροφορίες που ίσως σου φανούν χρήσιμες.
To γνωσιακό μοντέλο της νευρογενούς βουλιμίας(με λίγα λόγια το \"γνωστικό υπόβαθρό της\",ή για να στο πω πιο απλά,ποιες λανθασμένες σκέψεις οδηγούν στα βουλιμικά επεισόδια και στις \"καθαρκτικές\"κατόπιν συμπεριφορές(εμετός ή καθαρτικά ή νηστείες και τα λοιπά).
Χαμηλή αυτοεκτίμηση------>Δυσλειτουργικές και δογματικές πεποιθήσεις για την ευτυχία,την επιτυχία στη ζωή και την εικόνα του φυσικού σώματος.Διπολική σκέψη και υπεργενίκευση με ιδέες όπως:
1)Όταν είναι κανείς λεπτός είναι επιτυχημένος,γοητευτικός κι ευτυχισμένος.ΠΡΕΠΕΙ να είμαι λεπτός/ή.
2)Το πάχος είναι αποτυχία,δυστυχία και κατάσταση που δημιουργεί αποστροφή.ΠΡΕΠΕΙ να μην είμαι χοντρός/ή.
3)Ο αυτοέλεγχος είναι ένδειξη δύναμης και πειθαρχίας,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ενδίδω σε πειρασμούς.
4)Οτιδήποτε λιγότερο από την απόλυτη επιτυχία,είναι απλά αποτυχία.
--------------->Θέτω και ακολουθώ αυστηρούς κανόνες:Tι να μη φάω,πότε και πόσο να φάω.Αρχικά πολύ αυστηρή δίαιτα.
--------------->Απώλεια ελέγχου-Βουλιμία------->
Ενοχή,αυτομομφή και επανορθωτικές συμπεριφορές(εμετός,καθαρτ ικά)---------->Βραχυπρόθεσμα ανακούφιση αλλά μακροπρόθεσμα ενίσχυση της δυσλειτουργικής κατάστασης.
Αυτά θα σε βοηθήσει ένας ψυχολόγος-ειδικός σε διατροφικές διαταραχές να κατανοήσεις και να αλλάξεις.Οι εξάρσεις και οι υφέσεις είναι αποτέλεσμα των απόλυτων σκέψεών σου.Στην αρχή στόχος θα είναι η μείωση των βουλιμικών επεισοδίων και η αποθάρρυνση των καθαρτικών συμπεριφορών που τα ακολουθούν.Το ιδανικό είναι να εξεταστεί όλο το οικογενειακό σύστημα,δηλαδή να μπορούν και οι γονείς να συμμετέχουν σε μία διαδικασία αντιμετώπισης του ζητήματος,γιατί μέσω της παρέμβασης ενός ειδικού θα μπορέσουν και εκείνοι να καταλάβουν ποιες δικές τους συμπεριφορές παρακινούν,ώστε να επιτρέψουν και με δικές τους αλλαγές να κινητοποιήσουν σε θετική κατεύθυνση."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-03-2010, 19:15 #252
τέλεια αφώτεινη ναι....
με γονάτησαν απλά...//??αστο τώρα είμαι με πυρετό και δεν μπορώ να κουνηθώ,πάει το πάσχα....!!!!
thanks anyway...!!!!!!
27-03-2010, 19:19 #253
ναταλία μου,ευχαριστώ...αλλά δεν είναι τόσο εύκολο έψαχνα τόσο καιρό το κουράγιο να γράψω εδώ,πόσο μάλλον για αυτό που μου λές,θα δώ.....ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως...!!!!!
27-03-2010, 19:22 #254
ρέιν....
ευχαριστώ για τις πληροφορίες.....
δυστυχώς όλα αυτά τα εντοπίζω σε εμένα.....
δεν ξέρω τί να κάνω ειλικρινά....
να κοιτάξω τη βουλιμία ή να πέσω με τα μούτρα στο διάβασμα μπας κ περάσω και βλέπουμε....
???
\\δεν ξέρω,πάντως μου έρχονται πολλές ιδέες ώρες ώρες που κ η ίδια φοβάμαι....!!!!!
η κατάσταση έχει ξεφύγει...!!!!!
28-03-2010, 20:07 #255
τί να κάνω πια δεν ξέρω..!!!!!!
Αισθανομαι στεναχωρια αρκετα συχνα
08-07-2025, 20:52 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια