Results 1 to 5 of 5
Thread: Κοινωνική απομόνωση και στίγμα
-
01-03-2010, 18:45 #1
Κοινωνική απομόνωση και στίγμα
Γειά σας και πάλι,
Μετά απο καιρό κάνω τον κόπο να επικοινωνήσω μαζί σας, με τους ανθρώπους του φορουμ, δηλαδή. Κάνω ένα βήμα μπροστά και περνάω απο τον μονόλογο, το κλείσιμο στον ευαυτό μου, στον διάλογο.
Μου έχει κάνει εντύπωση πως, πλέον, οι περισσότεροι ανθρωποι, ακόμα και όσοι πάσχουν απο ψυχικές ασθένεις, έχουν καταφέρει να κοινωνικοποιηθούν (σε σχέση με τα προσφατα έτη αδυκτίωσης), έστω μεταξύ τους.
Το συνηθές φαινόμενο είναι η απομόνωση, δεν μιλάω απαραίτητα για το στίγμα, το οποίο πολλές φορές το βαπτίζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας (και σε δεύετρη μοίρα το πλάθουν οι τριγύρω σύμφωνα με την παρατήρηση και τις πληροφορίες που έχουν για το εκάστοτε άτομο). Απομόνωση που, συχνά πυκνά, επιλέγουμε όταν μας παίρνει η κατηφόρα :(
Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές και στον ευατό μου. Τρώω βέβαια πρώτα τις απορρίψεις και μετά κλείνομαι στον εαυτό μου. Και εφόσον δεν απεγκλωβίζομαι γρήγορα, βυθίζομαι όλο και περισσότερο στον δικό μου κόσμο.
Η πρωταρχική μου σκέψη κάνοντας εγγραφή σε αυτό το φορουμ , ήταν και είναι να βοηθήσω όσο μπορώ, μοιράζοντας κάποιες απο τις εμπειρίες μου, και αναγνωρίζοντας το πόσο θολό είναι το τοπίο για οποιον βρεθεί σε μια τέτοιου είδους κατάσταση.
Αν δεν μπορείτε να συνυπάρχετε, όντας άνθρωποι με κάποιες ιδιαιτερότητες, με κάποιους άλλους ανθρώπους, με την μάζα, ή με το όπου πάει ο άνεμος, μην πτοείστε. Κάποια αξία την έχει ο κάθενας.
Αυτά, τα λέω, πλέον, πρώτα για να τα διαβάζω και εγώ, και να παίρνω θάρρρος και σε συνέχεια αυτού για να μοιραστώ λίγη απο την αισιοδοξία μου, ευελπιστόντας πως ποτέ δεν είναι αργά, που λέει και ο σοφός ταλαιπωρημένος λαός.
- 01-03-2010, 19:03 #2
oloi imaste anthropoi..einai ayto to mistiko..:)
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
02-03-2010, 22:16 #3
Ναι είμαστε κάτι τέτοιο.. μπορεί να είμαστε όλοι άνθρωποι αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιου είδους ανθρώποι. Ειδάλως δεν θα είχαμε ούτε πολέμους, ούτε κράτη, αλλά θα είμασταν όλοι μια μεγάλη φαμίλια.
04-03-2010, 01:27 #4
Έτυχε να είμαι σε ένα μέρος και να πάρουν τα αυτιά μου μια συζήτηση, για μια κοπέλα που πάσχει απο ψυχασθένεια. Έλεγαν οι άνθρωποι τριγύρω:
\"μα πως τους αφήνουν έξω\"
\"τι γυρεύει πάλι αυτή\"
\"μα όλος ο κόσμος έχει ψυχολογικά\" \"αντίλογος\"
\"δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν οι άνθρωποι αυτοί έξω, θα έπρεπε να τους έχουν κλεισμένους\"
Η κοπέλα βέβαια καθόταν μόνη της, λιγάκι αναστατωμένη. Πιθανώς να είχε δώσει αρκετά δικαιώματα για να υπήρξε τόση τροφή για άσχημα σχόλια. Λοιπόν, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ ανθρώπων, αδυνατούσα να το πιστέψω το \"μα πως τους αφήνουν όλους αυτούς να κυκλοφορούν ελεύθερους\"
04-03-2010, 01:37 #5
Την ταινία την district9 έχετε δεί;
Προσγειώνεται (όχι ακριβώς) ένα διαστημόπλοιο στην αφρική και ο κόσμος αρχίζει να φέρεται ρατσιστικά στους εξωγίηνους, με την μόνη τους έννοια να αρπάξουν τα μυστικά τους όπλα και να τα πουλησουν μπλα μπλα..κτλ.. άσχετο αλλά ωραία ταινία και φανερώνει ένα σημαντικό μήνυμα, το πόσο ρατσιστές είναι οι άνθρωποι όταν έρχονται αντιμέτωποι με το διαφορετικό, ότι και αν είναι αυτό!
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)