ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Ο ΕΘΙΣΜΟς και η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑς - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 60
    Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by claire
    αν δεν καπνίζεις και δίπλα σου κάθεται ένας καπνιστής, σε ενοχλεί. εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί καπνίζετε. αλλά αν δεν καπνίζεις ο καπνός, ακόμα και η ελάχιστη υποψία καπνού σε ενοχλεί. δεν είναι κάτι ευχάριστο. και συνήθως δεν καπνίζει ένας, αλλά δέκα, οπότε...

κοιτα και εμενα με ενοχλουν οι αντιπαθητικοι αντικαπνιστες,
    αλλα δεν το κανω θεμα.
    nai alla o antipa8htikos antikapnisths den sou kanei kati. ennow to na mhn kapnizeis den exei kapoies epiptwseis stoys alloys. enw to na kapnizeis enoxlei ton dipla sou otan den kapnizei. einai sa na akouw egw heavy metal, esy na mhn to antexeis alla na eimai dipla sou me to kasetofwnaki mou. kai ayto na symvainei opou pas! na petyxaineis tupous pou akoune heavy metal.

tespa, ayth thn kouventa thn exw ksanakanei,kai den katalhgei kapou. einai elaxistoi oi kapnistes pou antilamvanontai oti h synh8eia ayth mporei na enoxlei tous gyrw tous kai akoma pio ligoi aytoi pou deixnoun na exoun thn eyais8hsia na sevastoun tous gyrw tous.

Banned
    claire,
    γενικα πρεπει και οι δυο \"φυλες\" να κοιταξουν να συνυπαρξουν οσο μπορουν πιο αρμονικα.
    Αλλιωτικα θα μας μεινει μονο η γκρινια.

Θοδωρη ετσι γινεται παντα.

Banned
    tespa, ayth thn kouventa thn exw ksanakanei,kai den katalhgei kapou. einai elaxistoi oi kapnistes pou antilamvanontai oti h synh8eia ayth mporei na enoxlei tous gyrw tous kai akoma pio ligoi aytoi pou deixnoun na exoun thn eyais8hsia na sevastoun tous gyrw tous.

δικαιωματα και σεβασμο ειναι αδυνατον να εχεις εσυ και μονο εσυ.
    Αλλα αν το καταλαβαινες αυτο,
    δεν θα το συζηταγαμε.

ε?

Senior Member

δεν θα το συζηταγαμε.

ε?
    εννοείται πως μόνο εγώ και κανείς άλλος!

Senior Member
    το να σεβεσε τον συνανθρωπο σου δεν εχει να κανει με το αν εισαι καπνιστης , ηρωινομανης, αλκοολικος ,οδηγος λεοφορειου, δημοσιογραφος, κρεοπολης , υπουργος τζογαδορος ,οικοδομος , αντρας η γυναικα, ομοφυλοφυλος η τραβεστη ,η οτιδηποτε αλλο τεσπα..

Τον σεβασμο η τον εχεις προς τον αλλον η δε τον εχεις ..ειτε εισαι καπνιστης ειτε δεν εισαι...
    Ακομα και αν ο αλλος δεν εχει μαθει για χ -ψ λογους να σεβετε τον αλλον με πραγματα που κανει η δεν νοιαζετε η δεν εχει ευαισθσιες .... στην προκειμενη περιπτωση οταν με τον καπνο του ενοχλει....ΤΟΤΕ μπαινουμε εμεις εσυ - εγω - στην διαδικασια να του το ΖΗτησουμε ευγενικα...οτι αυτο που εκεινος κανει ενοχλει και καποιον αλλον ..
    Παντα με ομορφο ορθο και ευγενικο τροπο...

........σε παρα πολλες περιπτωσεις ο Σεβασμος εκτος των αλλων κερδιζετε...

Δεν τον απαιτεις

Η εχεις μαθει να σεβεσε η δεν εχεις...

Η το χεις η δε το χεις...
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

Senior Member
    Originally posted by 8odwris
    το να σεβεσε τον συνανθρωπο σου δεν εχει να κανει με το αν εισαι καπνιστης , ηρωινομανης, αλκοολικος ,οδηγος λεοφορειου, δημοσιογραφος, κρεοπολης , υπουργος τζογαδορος ,οικοδομος , αντρας η γυναικα, ομοφυλοφυλος η τραβεστη ,η οτιδηποτε αλλο τεσπα..

Τον σεβασμο η τον εχεις προς τον αλλον η δε τον εχεις ..ειτε εισαι καπνιστης ειτε δεν εισαι...
    Και σε παρα πολλες περιπτωσεις ο Σεβασμος εκτος των αλλων κερδιζετε...
    Δεν τον απαιτεις
    Η εχεις μαθει να σεβεσε η δεν εχεις...

Η το χεις η δε το χεις...
    συμφωνώ! αλλά τώρα βρίζουμε τους καπνιστές! :D
    θες να το γενικεύσουμε και να βρίσουμε τους έλληνες ? έτσι θα πιάνουμε όλες τις κατηγορίες!

Senior Member
    κατ αρχας δεν εχει νοημα να βριζουμε ..

αν λεω ΑΝ εσυ μπηκες για να βρισεις η αν νομιζεις οτι μονο με αυτον τον τροπο μπορεις να συζητησεις η επειδη καποιος αλλος μπορει να σε βρισει ...θα συνεχησεις και συ να του απαντας ετσι..με το ιδιο υφος....... Χανει οποιοδηποτε νοημα οχι μονο αυτο εδω το θεμα αλλα και οποιοδηποτε αλλο καταληξει ετσι....

Senior Member
    κατ αρχας δεν εχει νομημα να βριζουμε ..

αν λεω ΑΝ εσυ μπηκες για να βρισεις η αν νομιζεις οτι μονο με αυτον τον τροπο μπορεις να συζητησεις η επειδη καποιος αλλος μπορει να σε βρισει ...θα συνεχησεις και συ να του απαντας ετσι..με το ιδιο υφος....... Χανει οποιοδηποτε νοημα οχι μονο αυτο εδω το θεμα αλλα και οποιοδηποτε αλλο καταληξει ετσι....
    σε εισαγωγικά μωρέεε!

αλλά εννοείται πως μπήκα για να βρίσω. τραμπουκισμός κι έτσι! :D

τέσπα, μην σου γαμάμε άλλο το αρχικό θεματάκι- το οποίο έχει potential ασφαλως.

Banned

δεν θα το συζηταγαμε.

ε?
    εννοείται πως μόνο εγώ και κανείς άλλος!
    ετσι.
    Με κατι τετοια φτιαχνομαι.

(και φυσαω το καπνο στα μουτρα του αλλου)

Senior Member
    κατ αρχας δεν εχει νομημα να βριζουμε ..

σε εισαγωγικά μωρέεε!

αλλά εννοείται πως μπήκα για να βρίσω. τραμπουκισμός κι έτσι! :D

τέσπα, μην σου γαμάμε άλλο το αρχικό θεματάκι- το οποίο έχει potential ασφαλως.
    Ωρε κλαιρ το θεματακι οπως λες δεν ειναι δικο μου το ανοιξα απλα εγω ωστε να γινουν συζητησεις πανω σε αυτο....

potential δε ξερω τι σημαινει οπως και εμενα συγκεκριμενα δε μου ΜΑΜΑΣ τιποτα..

;)

Senior Member
    Originally posted by marian_m
    . Είναι δύσκολο να το φανταστεί αυτό κάποιος, όντας ακόμη καπνιστής. Κι όμως αυτό συμβαίνει!
    Πριν το κόψω ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ ότι θα απολαμβάνω το ποτό μου, την παρέα, τον καφέ μου χωρίς το τσιγάρο.
    Απλά κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ΘΕΛΩ να το κόψω και έψαχνα τον τρόπο να το κάνω όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
    Και τελικά νομίζω ότι εκεί είναι το μυστικό, να έρθει η στιγμή -αν έρθει- που ΘΕΛΕΙ κάποιος να το κόψει !

Εγώ μίλησα για ένα βιβλίο το οποίο με έκανε να το κόψω απλά και εύκολα. Και είπα ότι κάποιος που θα ήθελα να το κόψει, δεν θα έχανε τίποτα να το διαβάσει. Φυσικά δεν ξέρω αν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στον καθένα
    Αν ήταν σίγουρος ότι όχι μόνο θα απολάμβανε τα ίδια πράγματα, αλλά θα τα απολάμβανε σε μεγαλύτερη ένταση και με περισσότερες αντοχές;

Mε ενδιαφέρουν εμπειρίες ανθρώπων που ένιωθαν οπως εγω και το έχουν κοψει..
    Δεν εχω καταλάβει ..το βιβλίο ?Ο ανωδυνος τρόπος?
    Εγω εχω συνδυάσει το τσιγάρο με τα ΟΛΑ ,
    οπως λένε και τα παιδιά παραπάνω..
    αφού διαβασα το ποστ της Αρσι και ειδα την εικόνα!!!μύρισα γαλλικό καφε,τοστ και χυμό και στο τέλος 3-4 τσιγαράκια!!
    Αθλια συνήθεια...

Senior Member
    Φωτεινή, το βιβλίο λέγεται \"easy way to stop smoking \" και είναι του Allen Carr. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης νομίζω \"ο εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα\". Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σε πάρα πολλές γλώσσες και είναι μπεστ σέλλερ.

Οπως σε έχω κόψει να τοποθετείσαι στο θέμα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
    Να σου πω και 2 πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση σχετικά με το βιβλίο.
    1. Επιτρέπεται και επιβάλλεται να καπνίζεις όσο το διαβάζεις!!!
    2. Παρομοιάζει την εξάρτηση από τη νικοτίνη με ένα τερατάκι που έχουν οι καπνιστές στο σώμα τους. Λέει ότι αν το αφήσουμε νηστικό (χωρίς την τροφή του, δηλαδή τη νικοτίνη) για 5 μέρες-3 εβδομάδες (ανάλογα τον άνθρωπο), το τερατάκι πεθαίνει!!!!

Senior Member
    Για το βιβλιο αυτο εχω ακουσει και εχω μαθει απο καποια παιδια πως ειναι αληθεια βοηθηθηκαν .
    ......... και μαλιστα νομιζω μπορεις να το κατεβασεις και απο το ιντερνετ αν το ψαξεις............

Προσωπικα δε το χω διαβασει!

Αυτο που μου χε κανει εντυπωση τοτε θυμαμαι που το χα ακουσει ειναι πως καποιος χρειαστηκε ενα βιβλιο μοναχα για να κοψει μια τετοια συνηθεια χρονων.................................

Οσο αφορα το τερατακι που αναφερει οπως λες το βιβλιο ΤΕρας η ΑLIEN εγω ειχα ονομασει την δικη μου εξαρτηση οταν ημουν πριν χρονια....στην εσωκλειστη φαση του προγραμματος.. στην ψυχολογικη Απεξαρτηση.......................

Senior Member
    Σου άρεσε η παρομοίωση με το ...τερατάκι???
    Εμένα πάρα πολύ.

Senior Member
    ........μα φυσικα... \"καλυτερα\"δε θα μπορουσε αλλιως πυστευω εγω να χαρακτιριστει....ειδικα απο καποιον που την εχει βιωσει η την βιωνει ακομα.......στο πετσι και την ψυχη του την καθε εξαρτηση.........μπορει ανετα να συμφωνησει με αυτον τον χαρακτηρισμο.......

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast