Results 16 to 30 of 60
-
03-03-2010, 16:13 #16
Originally posted by RainAndWind
Μία ψυχολόγος ρώτησε κάποτε έναν άντρα που την επισκέφτηκε \"αν το τσιγάρο ήταν άνθρωπος,τι θα ήταν για σένα;\"
Αν λοιπόν το τσιγάρο ήταν άνθρωπος για μένα θα ήταν ο αυτοκόλητός μου που μου δίνει επιφανειακή και περιστασιακή απόλαυση αλλά στο βάθος του χρόνου με αλλοιώνει,με \'καταστρέφει\' σιγά σιγά και υποχθόνοια.Αλλά δε θέλω να τον αποχωριστώ γιατί τις περισσότερες φορές τείνω να ζω στο τώρα και να αψηφώ το μέλλον.
Αυτός ο άνθρωπος μου έγινε συνήθεια και τελικά τρόπος ζωής:P
Το να το κόψω σημαίνει αλλαγή τρόπου ζωής.
Π.χ. δε θα ξυπνάω το πρωί και θα χουζουρεύω στο κρεβάτι κανένα δύωρο καπνίζοντας 7-8 τσιγάρα πριν σηκωθώ...
Όταν νιώσω ένταση ή αμηχανία σε κάποια φάση πρέπει να βρω κάτι άλλο να την εκτονώσω,παρομοίως σε όλα τα έντονα συναισθήματα...
Θα χρειαστεί να μάθω να απολαμβάνω καταστάσεις,μόνη,χωρίς αυτόν,όπως για παράδειγμα την ξεκούραση μετά από μια κουραστική μέρα,μετά το μπάνιο στη θάλασσα ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα,τη διασκέδαση κ.λ.π.
Και τέλος θα χρειαστεί γενικώς να αντιμετωπίσω τα υπέρμετρα νεύρα μου μετά τον αποχωρισμό του:P
Ίσως τελικά κάπου στο βάθος να έγινε τόσο κολητός με μένα που δε μπορώ να τον ξεχωρίσω από μένα γιατί δε μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτόν.
- 03-03-2010, 16:26 #17
Originally posted by Arsi
Π.χ. δε θα ξυπνάω το πρωί και θα χουζουρεύω στο κρεβάτι κανένα δύωρο καπνίζοντας 7-8 τσιγάρα πριν σηκωθώ...
αλλη απολαυση αυτη ε?
φαντασου να βρεθει και ενα τροπος να ερχεται ο καφες μονος του.....
μιαμ μιαμ....
03-03-2010, 16:46 #18
Originally posted by krino
Originally posted by Arsi
αλλη απολαυση αυτη ε?
φαντασου να βρεθει και ενα τροπος να ερχεται ο καφες μονος του.....
μιαμ μιαμ....
δε λες τίποτα....
αχνιστός καφές και το πακέτο δίπλα...μμμμ άντε να σκεφτώ να το κόψω μετά
στην άλλη ζωή:D
03-03-2010, 16:50 #19
Originally posted by marian_m
Δεν ξέρω πόσο συχνή είναι η δική μου περίπτωση, πάντως εμένα δεν μου έχει λείψει καθόλου το τσιγάρο από τότε που το έκοψα, εκτός φυσικά από τις πρώτες ημέρες.
Έχω πράγματι ακούσει για ανθρώπους που ακόμη και μετά από πολλά χρόνια που το έχουν κομμένο τους λείπει κάποιες στιγμές.
Εγώ δεν το νιώθω αυτό, έτσι κι αλλοιώς δεν θα το άντεχα αν συνεχιζόταν αυτά τα πέντε χρόνια που δεν καπνίζω. Απλά νιώθω σα να μην κάπνιζα ποτέ. Είναι δύσκολο να το φανταστεί αυτό κάποιος, όντας ακόμη καπνιστής. Κι όμως αυτό συμβαίνει!
Απλά κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ΘΕΛΩ
Ξύπνησα ένα πρωί και μου ήρθε φλασιά ότι σήμερα τέλος το τσιγάρο, το κόβω μαχαίρι! Και να φανταστείτε ότι την προηγούμενη μέρα είχα αγοράσει έναν όμορφο καινούριο αναπτήρα (έμεινε για μπιμπελό τελικά:=)
Όσα χρόνια κάπνιζα, ένιωθα τύψεις κάθε πρωί όταν ξυπνούσα , δεν ένιωθα καλά και έτσι ήρθε στιγμή που είπα τέρμα! Ας το απολάμβανα την ώρα που κάπνιζα ακόμα και το ένα πίσω απο το άλλο όταν ένιωθα στενοχωρημένη, θλιμμένη, πικραμένη, εκνευρισμένη, μελαγχολική, πιεσμένη......
Και ναι, αυτό που γράφεις marian m, νιώθω σαν να μην κάπνιζα ποτέ!!
Εγώ πάλι διάβασα, ότι το τσιγάρο χαλαρώνει λόγω της εισπνοής και της εκπνοής που κάνει κανείς όταν καπνίζει. Τώρα κατά πόσο αληθεύει δεν μπορώ να το ξέρω, όμως πιστεύω ότι έχει κάποια βάση.
03-03-2010, 16:53 #20
Originally posted by marian_m
ένας καπνιστής ενοχλεί τους γύρω του όταν τους επιβάλλει να εισπνέουν τον καπνό του.
Εκτός αν καπνίζει σε κάποια ερημιά μόνος του.
Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα επικρατεί ο φασισμός του καπνιστή.
Ως προς αυτό, ναι είμαι εκνυρισμένη, ειδικά μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους! Άλλο ανέκδοτο κι αυτό!
Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με τα παραπάνω!!
03-03-2010, 16:57 #21
χαχαααα,ναι,δε συγκρίνεται καφές με τσιγάρο.Αφού αυτή είναι η αλήθεια.Βλέπω ένα ηλιοβασίλεμα και λέω αχ,ένα τσιγάρο και να κάτσω να το δω.Πάω σε βουνό(μου έχει βγει η ψυχή να ανέβω,αφού φυσάω και ξεφυσάω)και λέω ν\'ανάψω τώρα ένα τσιγάρο να κάτσω ρε να δω από ψηλά τον κόσμο.Πάω σε μπαράκι και λέω ένα ποτό,ένα τσιγάρο και τ\'αγόρι μου.:P
Είναι συνοδευτικό κρασοκατανύξεων,συζητήσεω� � εκ βαθέων,με φίλους και μουσική,με σιωπή και με θόρυβο,ε,δεν κόβεται εάν δεν το αποσυνδέσω από την έννοια της συνοδείας των απολαύσεων,αυτή είναι η ουσία.Και,δεν κρύβω πως δεν θέλω,δε λέω δε μπορώ,γιατί κάποτε μπόρεσα για αρκετά χρόνια κιόλας.Τότε το έβλεπα απαραίτητο,γιατί δεν ήθελα να ποτίζω νικοτίνη το παιδί στην κοιλιά μου(αδρεναλίνη όμως το πότιζα,από μαλακίες που ζούσα,άρα τι να λέμε):P
Να πω και κάτι άλλο,ολίγον τραγικό.Σκεφτόμαστε ας πούμε το παιδί μας,ή τον σύντροφό μας,μην τον τοξινώνουμε με τη νικοτίνη μας.Μόνο με την νικοτίνη τοξινώνουμε τους άλλους άραγε,γιατί εγώ βλέπω πως το κάνουμε με χιλιάδες τρόπους,το σώζουμε απ\'τη μία,το σκίζουμε απ\'την άλλη,λολ.:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
03-03-2010, 17:30 #22
δυστυχώς οι καπνιστές πιστεύουν ότι δεν ενοχλούν, αλλά ενοχλούν στις περισσότερες περιπτώσεις.αλλά το θεωρούν τόσο φυσικό το τσιγάρο που δεν τους περνάει καν από το μυαλό....
03-03-2010, 17:55 #23
Originally posted by claire
δυστυχώς οι καπνιστές πιστεύουν ότι δεν ενοχλούν, αλλά ενοχλούν στις περισσότερες περιπτώσεις.αλλά το θεωρούν τόσο φυσικό το τσιγάρο που δεν τους περνάει καν από το μυαλό....
δεν σε καταλαβαινω,
μπορεις να μου πεις πως οι καπνιστες ενοχλουν?
εκτος αν ηρθε καπνιστης και σου φυσαει το καπνο στα μουτρα....
03-03-2010, 17:55 #24
03-03-2010, 18:05 #25
Originally posted by krino
δεν σε καταλαβαινω,
μπορεις να μου πεις πως οι καπνιστες ενοχλουν?
εκτος αν ηρθε καπνιστης και σου φυσαει το καπνο στα μουτρα....
επίσης ενώ τρώω, ο άλλος ανάβει τσιγάρο δίπλα μου, μα δεν με βλέπεις ρε φιλάράκι ότι τρώω??!?!?
επίσης σε κάτι μικροσκοπικά μαγαζάκια χωρίς εξαερισμό που απαγορεύται το κάπνισμα.
τέσπα τι τα θες, εγώ δεν τον αντέχω τον καπνό και πλέον βγαίνω ελάχιστα γι αυτό το λόγο, ή πάω σε ένα δυο καφέ που όντως εφαρμόζεται ο νόμος.
03-03-2010, 18:10 #26
αν δεν καπνίζεις και δίπλα σου κάθεται ένας καπνιστής, σε ενοχλεί. εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί καπνίζετε. αλλά αν δεν καπνίζεις ο καπνός, ακόμα και η ελάχιστη υποψία καπνού σε ενοχλεί. δεν είναι κάτι ευχάριστο. και συνήθως δεν καπνίζει ένας, αλλά δέκα, οπότε...
03-03-2010, 18:53 #27
[quote]Originally posted by claire
διαρκώς.
σαν μανια καταδιωξης μου κανει....
:cool:
όπως επίσης βάζουν το τσιγάρο τους μες τα μούτρα μου ( δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά όταν ο άλλος από δίπλα δεν καπνίζει, και δεν βάζει το τσιγάρο στο τασάκι, αλλά το έχει στο χέρι, αλλά μακριά από το δικό του τραπέζι για να μην πηγαίνει ο καπνός πάνω τους, αλλά στους δίπλα...)
δεν μπορεις να το εξηγησεις αλλα το εξηγεις....
:P
πες μου που σου εχει συμβει κατα πλειοψηφια αυτο να σου απαντησω.
Αν πχ εισαι εξω για καφε και σου ερχεται καπνος,
μπορεις να επιλεξεις μια αλλη θεση που διπλα ειναι καθαρη.
Δεν ξερω βεβαια τι παραδειγμα εχεις.
επίσης ενώ τρώω, ο άλλος ανάβει τσιγάρο δίπλα μου, μα δεν με βλέπεις ρε φιλάράκι ότι τρώω??!?!?
αναλογα που τρως.
Εισαι σπιτι σου? εισαι σε ταβερνα που επιτρεπεται το καπνισμα?
Επειδη εσυ τρως - αν εισαι σε δημοσιο χωρο - τι σημαινει αυτο?
επίσης σε κάτι μικροσκοπικά μαγαζάκια χωρίς εξαερισμό που απαγορεύται το κάπνισμα.
αν απαγορευεται το καπνισμα, τοτε δεν καπνιζει κανεις.
τέσπα τι τα θες, εγώ δεν τον αντέχω τον καπνό και πλέον βγαίνω ελάχιστα γι αυτό το λόγο, ή πάω σε ένα δυο καφέ που όντως εφαρμόζεται ο νόμος
μα και εγω, δεν βγαινω συχνα γιατι δεν μπορω να καπνισω,
η παω σε μαγαζια που δεν τιθεται θεμα καπνισματος.
Πχ πριν μπω σε οποιοδηποτε καταστημα ρωταω αν μπορω να καπνισω,
αν μου πουν οχι, φευγω χωρις αλλη συζητηση.
Εχω βρει καποια μαγαζια που επιτρεπεται, εσυ θα πρεπει να πηγαινεις στα αλλα.
[/quotε]
03-03-2010, 18:54 #28
αν δεν καπνίζεις και δίπλα σου κάθεται ένας καπνιστής, σε ενοχλεί. εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί καπνίζετε. αλλά αν δεν καπνίζεις ο καπνός, ακόμα και η ελάχιστη υποψία καπνού σε ενοχλεί. δεν είναι κάτι ευχάριστο. και συνήθως δεν καπνίζει ένας, αλλά δέκα, οπότε...
κοιτα και εμενα με ενοχλουν οι αντιπαθητικοι αντικαπνιστες,
αλλα δεν το κανω θεμα.
03-03-2010, 19:11 #29
[quote]Originally posted by krino
διαρκώς.
σαν μανια καταδιωξης μου κανει....
:cool:
όπως επίσης βάζουν το τσιγάρο τους μες τα μούτρα μου ( δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά όταν ο άλλος από δίπλα δεν καπνίζει, και δεν βάζει το τσιγάρο στο τασάκι, αλλά το έχει στο χέρι, αλλά μακριά από το δικό του τραπέζι για να μην πηγαίνει ο καπνός πάνω τους, αλλά στους δίπλα...)
δεν μπορεις να το εξηγησεις αλλα το εξηγεις....
nai, den einai kalh ayth h perigrafh.
:P
πες μου που σου εχει συμβει κατα πλειοψηφια αυτο να σου απαντησω.
Αν πχ εισαι εξω για καφε και σου ερχεται καπνος,
μπορεις να επιλεξεις μια αλλη θεση που διπλα ειναι καθαρη.
Δεν ξερω βεβαια τι παραδειγμα εχεις.
den einai panta adeia ta kafe gia na dialegw th 8esh pou mou aresei, syn oti polles fores erxetai kai ka8etai dipla sou kapoios pou enoxlei. ti tha kanw? tha allazw ka8e treis kai ligo trapezi? den ginontai ayta.
αναλογα που τρως.
Εισαι σπιτι σου? εισαι σε ταβερνα που επιτρεπεται το καπνισμα?
Επειδη εσυ τρως - αν εισαι σε δημοσιο χωρο - τι σημαινει αυτο?
shmainei oti genika an vlepeis oti o allos trwei ton sevesai ligo. ma to asteio einai pws vlepeis oti kai o idios o kapnisths otan trwei thn leei se allous pou kapnizoun, an omws teleiwsei to fagaki tou tote den trexei tipota!
αν απαγορευεται το καπνισμα, τοτε δεν καπνιζει κανεις.
e kala, o nomos den exei efarmostei sxedon pou8ena. edw kapnizoun katw apo tis tampeles pou lene oti apagorevetai.
τέσπα τι τα θες, εγώ δεν τον αντέχω τον καπνό και πλέον βγαίνω ελάχιστα γι αυτό το λόγο, ή πάω σε ένα δυο καφέ που όντως εφαρμόζεται ο νόμος
μα και εγω, δεν βγαινω συχνα γιατι δεν μπορω να καπνισω,
η παω σε μαγαζια που δεν τιθεται θεμα καπνισματος.
Πχ πριν μπω σε οποιοδηποτε καταστημα ρωταω αν μπορω να καπνισω,
αν μου πουν οχι, φευγω χωρις αλλη συζητηση.
Εχω βρει καποια μαγαζια που επιτρεπεται, εσυ θα πρεπει να πηγαινεις στα αλλα.
[/quotε]
03-03-2010, 19:11 #30
Νομιζω αν κανει κανεις τον Κοπο!! να κοιταξει το πως ξεκινησα το \"αναθεματισμενο¨ θεμα διοτι αναθεμα παει να γινει απο θεμα εφοσον ξεκινησε με πολυ ομορφες τοποθετησεις στην ΣΕΛΙΔΑ 1 πανω σε αυτο απο κει και μετα ......παει να καταληξει ΕΜΕΙΣ οι καπνιστες και ΕΣΕΙς οι αντικαπνιστες??...?
Γιατι ρε παιδια?
Κριμα να γινει αναθεμα δε νομιζετε?Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία