Results 31 to 45 of 53
-
06-03-2010, 23:34 #31
Originally posted by iberis
Η αλήθεια είναι ότι καταντάει και κουραστικό, τουλάχιστον για μένα, να παραθέτουμε ειδήσεις τέτοιου είδους γιατί δεν βρίσκω να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, εφόσον μάλιστα ήδη υπάρχουν παρόμοια θέματα.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό του keep και γιατί αισθάνεται θιγμένος. Να σχολιάσουμε δηλαδή τί, όταν δεν το σχολιάζει καν η θεματοθέτρια που δεν μας εξηγεί και τον λόγο που το πόσταρε. Αν ήθελε να θίξει κάποιο θέμα με βάση αυτό το γεγονός, οκ. Αλλά δεν το κάνει.
Μου κάνει ακόμη πιο κουτσομπολίστικο και από το θέμα της Μενεγάκη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.
Διαφορετικά, να ποστάρουμε καθημερινά όλα τα εγκλήματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο γιατί όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει (!). Έ, όλο και κάτι θα έχουμε να πούμε:P
Κουβέντα να γίνεται μωρέ, να περνάει η ώρα...
μου εξηγεις το λογο ενα τοσο απεχθες θεμα (και αχρηστο οπως λες) εφτασε τρεις σελιδες (και παει...)???
Συμφωνω με το οτι το να μπει στο σεκτιον της κακοποιησης μαλλον ειναι αταιριαστο μιας και ο τυπος δεν την κακοποιησε απλως αλλα την εκανε κεφτεδακια.
Αλλα και παλι οτι εχω να πω ειναι μεχρι εκει,
γιατι εφοσον παραμενει εδω που ειναι μπορει και να κανω λαθος εφοσον οι μοντς/αντμιν εκριναν οτι καλως ειναι εδω που ειναι.
Συνεχιστε παντως να ποσταρετε,
βαζετε ετσι φωτια σε κατι που θα θελατε να ειναι σβηστο.
- 06-03-2010, 23:37 #32
Δεν εχει σημασια ποσα ποστ...σημασια εχει τι λεγεται στα ποστ....
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-03-2010, 23:38 #33
μα ναι.... φυσικα....
τα ξαναλεμε στην 10η σελιδα.
Βαριεμαι πιο πριν να ξαναποσταρω.
06-03-2010, 23:42 #34
Λοιπον κρινο για σενα οποιο ποστ δεν ειναι πρεπον...πρεπει να αγνοειται?
Μαλλον το αντιθετο ισχυει στην πραξη και τα κακως κειμενα παντα εχουν τις περισσοτερες σελιδες και πρεπει να σχολιαζονται.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-03-2010, 23:45 #35
Originally posted by krino
μα ναι.... φυσικα....
τα ξαναλεμε στην 10η σελιδα.
Βαριεμαι πιο πριν να ξαναποσταρω.
παντως σε θεματα που μπαινεις παντα υπαρχει υλικο και για 50 σελιδες μη σου πω.Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
06-03-2010, 23:54 #36
Originally posted by keep_walking
Λοιπον κρινο για σενα οποιο ποστ δεν ειναι πρεπον...πρεπει να αγνοειται?
Μαλλον το αντιθετο ισχυει στην πραξη και τα κακως κειμενα παντα εχουν τις περισσοτερες σελιδες και πρεπει να σχολιαζονται.
το πρεπον που αναφερεις,
ειναι το πρεπον το δικο σου η ενδεχομενα το δικο μου.
Απο κει και περα, αν νομιζεις οτι ειναι σημαντικο το εκφραζεις και η ζωη συνεχιζεται.
Εκεινο που ειδα να σχολιαζεται απο τον αλτερ,
ειναι οτι ηθελες να φυγει το ποστ, και αυτο παει αλλου.
Σε λιγο οτι δεν εμπιπτει στην ιδιοσυγκρασια μας θα παιρνει δρομο.
06-03-2010, 23:55 #37
Originally posted by olgaki82
παντως σε θεματα που μπαινεις παντα υπαρχει υλικο και για 50 σελιδες μη σου πω.
ε ναι,
κοιταω που υπαρχει κοσμος και κολλαω να πω καμια εξυπναδα....
η λογικη του μιζερου ιφ γιου νοου....
07-03-2010, 06:25 #38
Γιατι οποτε γινεται ενας φρικαλεος φονος...πολλες φορες καποιος εχει την ιδεα να ενημερωσει τα μελη της κοινοτητας του e-psychology?
Μηπως βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας και αυτοστιγματιζομαστε?
Ο νοων νοητω.
Το ότι αυτοστιγματιζόμαστε από που κι ως που;
Πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρθηκε ψυχική ασθένεια.
Πουθενά η θεματοθέτρια δεν αναφέρει ψυχική ασθένεια.
Μήπως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται;
Φιλικά πάντα.
07-03-2010, 07:59 #39
πελαριρι
μαλλον δεν παρακολουθησες ολη την συζητηση.
αν την παρακολουθουσες, θα εβλεπες οτι υπηρξαν απαντησεις που ουτε λιγο ουτε πολυ, ελεγαν οτι εφοσον καποιος σκοτωσε την μανα του \"ολο και κατι θα ειχε\"ψυχικα...
οπως πολυ σωστα παρατηρησε ο κιπ, η αγνοια μερικων εχει ανατρεψει ολη την ποινικη δικονομια, μιας και θεωρει οτι τα απεχθη εγκληματα σαν αυτο που αναφερθηκε,\"δεν ειναι και πολυ νορμαλ\" με την εννοια οτι \"προφανως\" τα διαπραττουν ψυχικα ασθενεις.στο ιδιο πνευμα απαντησε και η αναφτρα θεματοθετρια που εριξε το θεματακι χαζα-χαζα κι εκατσε να χαζευει τις απαντησεις...
ας συμβουλεψουν λοιπον τους δικαστες της χωρας να απαλασσουν τους δολοφονουςαπο τις ευθυνες τους, καθως τα ατομα με ψυχικες ασθενειες μπορουν να κριθουν αμοιρα καταλογισμου ως γνωστον..
ΕΛΕΟΣ με την βλακεια μερικων καποια στιγμη...
07-03-2010, 10:39 #40
Το μήνυμα\"το άτομο αυτό είχε κάποια ψυχική ασθένεια\"δεν αναφέρθηκε,αλλά έβγαινε ωστόσο,το πιάναμε μερικοί και εκεί εστιαζόταν η αντίρρησή μας προς το νήμα.Το κείμενο που παρατέθηκε πουθενά δεν ανέφερε για ψυχική ασθένεια,η ψυχική ασθένεια είναι λάθος να συνδέεται με τα κάθε λογής εγκλήματα πάθους,οικογενεικών ελλείψεων που οδηγούν σε ακρότητες.Δεν είναι αυτόματα συνδεδεμένα και αν συνδέονται,είναι για λόγους στερεοτυπικής απειλής,που μεγαλώνουν το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και στο άτομο που φέρει το στίγμα αυτό και περιθωριοποιείται.Κάτι τέτοιες στερεοτυπικές συνδέσεις,υποσυνείδητες ή συνειδητές,μεγαλώνουν την ψαλίδα,όχι,δεν είχαν άδικο τα μέλη που αντιτάχθηκαν,καθόλου μάλιστα.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
07-03-2010, 11:22 #41
Μιλω για ΣΤΙΓΜΑ που ειναι βαθια ριζωμενο στα κεφαλια ορισμενων ειτε ειναι ψυχικα ασθενεις ειτε οχι απο τα γενοφασκια τους και η συλλογη των \"φονικων αρθρων\" το αποδεικνυει.
και ολο σου το ΣΤΙΓΜΑ βρηκε χωρο να αναπτυχθει,
απο ενα ανωνυμο keep_walking που γραφει σε ενα ανωνυμο φορουμ?
Δηλαδη εκει που ζεις τι γινεται?
περπατας και σου πετανε βελακια?
Μηπως ηρθε η ωρα να μεγαλωσεις?
Εισαι κοντα 40, αλλα 40 χρονια περιθωριο το εχεις.
07-03-2010, 14:32 #42
Originally posted by RainAndWind
Το μήνυμα\"το άτομο αυτό είχε κάποια ψυχική ασθένεια\"δεν αναφέρθηκε,αλλά έβγαινε ωστόσο,το πιάναμε μερικοί και εκεί εστιαζόταν η αντίρρησή μας προς το νήμα.
Originally posted by RainAndWind
Το κείμενο που παρατέθηκε πουθενά δεν ανέφερε για ψυχική ασθένεια,η ψυχική ασθένεια είναι λάθος να συνδέεται με τα κάθε λογής εγκλήματα πάθους,οικογενεικών ελλείψεων που οδηγούν σε ακρότητες.
το στίγμα υπάρχει. κανείς δεν είπε το αντίθετο. δεν υπάρχει όμως μόνο έξω από εμάς αλλά και μέσα μας. ας το προσέξουμε αυτό.
07-03-2010, 14:35 #43
Originally posted by nature
Προσωπικά βρίσκω ότι το θέμα ταιριάζει εδώ και αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν ψυχική πάθηση είναι δυνάμει δολοφόνοι. Αυτή είναι πολύ απλοϊκή ερμηνεία και δεν πιστεύω ότι την δίνουμε εδώ.
Η ερμηνεία που δίνω εγώ ή μάλλον το ρεζουμέ και ο προβληματισμός μου με αφορμή την είδηση αυτή, είναι, όταν μια οικογένεια έχει μια τέτοια περίπτωση, να μην ντρέπεται να οδηγήσει τον συγγενή σε ένα γιατρό και να πάρει μια σωστή αγωγή.
Προσωπικά, γνωρίζω 2 τέτοιες περιπτώσεις (η μία στην επαρχία η άλλη στην Αθήνα) που η κατάσταση βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη δυσάρεστη κατάληξη της είδησης που αναφέρθηκε και οι μεν γείτονες και συγγενείς κωφεύουν, η δε μάνα δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και αποδίδει τη συμπεριφορά του γιου, στο Α ή στο Β άσχετο.
Οταν μιλήσεις για πάθηση που με την κατάλληλη θεραπεία θα διορθώσει τα πράγματα, βγάζουν καντήλες!
Προτιμούν της φυλακής τα σίδερα ή τα ραδίκια ανάποδα από την επίσκεψη σε έναν ειδικό.
Η είδηση λοιπόν από μένα σχολιάζεται σαν μήνυμα να μην θεωρείται στίγμα η παραδοχή ότι κάτι δεν πάει καλά και η επίσκεψη στον ψυχίατρο. Να απενοχοποιηθεί αυτή η ειδικότητα της ιατρικής και να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι άλλες ειδικότητες. Να σταματήσουν οι οικογένειες αυτές να άγονται από τα ταμπού και την υποκρισία.
Τέλος, σχετικά με το άκυρο θέμα, έχω να σχολιάσω πως το θέμα που είχε ανοίξει πριν από 1 μήνα: \"χώρισε η Μενεγάκη, το μάθατε?\" είχε 9 σελίδες, 126 posts και 2567 views.
08-03-2010, 08:49 #44
και ολο σου το ΣΤΙΓΜΑ βρηκε χωρο να αναπτυχθει,
απο ενα ανωνυμο keep_walking που γραφει σε ενα ανωνυμο φορουμ?
Δηλαδη εκει που ζεις τι γινεται?
περπατας και σου πετανε βελακια?
Μηπως ηρθε η ωρα να μεγαλωσεις?
Εισαι κοντα 40, αλλα 40 χρονια περιθωριο το εχεις.
Μα δεν αναφερθηκα στην δικια μου περιπτωση...αν υπαρχει περιπτωση.
Μια χαρα ειμαι γιατι τα εχω γραψει ολα κανονικα αν και κατα περιοδους ειμαι down (εχει καιρο να τυχει).
Κοιταω τι κανω εγω και δεν με ενδιαφερουν οι αλλοι.
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να αντιδρουμε σε ορισμενα πραγματα και να μην τα αφηνουμε ντουκου.
Pelariry ο στυγνος φονος μπηκε για το λογο που αναφεραν remedy και rainandwind και εγω, οσο για το στιγμα οτι υπαρχει και μεσα μας το ξερω απο πρωτο χερι.
Δηλαδη επρεπε να το πει ανοιχτα?
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα συνηθως.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
08-03-2010, 09:55 #45
Originally posted by pelariry
και δεν σχολιάζω καν αυτό το ποστ επειδή έχει προηγηθεί το ποστ του keep_walking.
Pelariry, εγώ πάντως θα σχολιάσω.
Η υπογραφή σου δείχνει ότι η αγωνία του στίγματος, είναι η πρωταρχική σου έγνοια. Δικαίωμά σου, αλλά κατά τη γνώμη μου, αν κάποιος βλέπει τα πράγματα, μόνο από ένα συγκεκριμένο πρίσμα, χάνει πολλές άλλες όψεις και διαστάσεις. Με ενδιαφέρει η άποψή σου και η εμπειρίες σου, αλλά πιο εποικοδομητικό θα ήταν να σε ενδιέφεραν και οι δικές μου.
Θα μπορούσε το κείμενό μου, να σου προκαλέσει την απορία γιατί με νοιάζει τόσο πολύ η γριά. Θα σου απαντούσα και θα γινόταν μια συζήτηση και ίσως άνοιγε μια πόρτα στο να μάθεις και εσύ κάτι που δεν ξέρεις, αλλά και εγώ από σένα κάτι άλλο.
Τώρα, με την λογοκριτική στάση μελών που είτε βλέπουν όλες τις κουβέντες με αυτό το πρίσμα, είτε έχουν υπερβολική ευαισθησία για τον φ,χ,ψ λόγο, δεν βλέπω κανένα κέρδος, εκτός από μια πολωμένη συζήτηση, μια ομάδα εναντίον κάποιου «φανταστικού» εχθρού.
Ποιος σου είπε ότι στο στίγμα λέμε ναι???
Μπορεί να λέμε όχι, αλλά συγχρόνως, να μας νοιάζει και η δόλια η γριά, όπως ξαναείπα.
Είδα ότι η ευαισθησία κάποιων, αρχίζει και τελειώνει στο στίγμα και για την γριά δεν ιδρώσατε. Και ναι, κάποιος που κάθε μήνα, ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ, και παίρνει με το ζόρι τη σύνταξη της μάνας του, δεν είναι νορμάλ. Δεν κατάλαβα ότι το έκανε στα ξαφνικά, πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του.
Είναι πιθανό, αυτός το έκανε για τη «δόση» του ή για τζόγο, αλλά και πάλι αφορά το σάιτ και χρήζει ανάλυσης, μιας και εμπίπτει στο πού μπορεί να φτάσει η εξάρτηση τον άνθρωπο.
Επίσης δεν είναι νορμάλ, η «σιωπή» του περίγυρου, στο δράμα που ζούσε η γριά, ΚΑΘΕ μήνα! Kαι αυτή επίσης χρήζει ανάλυσης.
Στο στίγμα λοιπόν λέμε όχι, αλλά λέμε όχι και στην πόλωση μιας κουβέντας.
Λέμε όχι και στη λογοκρισία και όχι στην εκμετάλλευση των γριών. Λέμε όχι στο κουκούλωμα ενός κακώς κείμενου από τον περίγυρο.
Λέμε ακόμη όχι στους φόνους των γριών.
Λέμε ακόμα όχι στη προσβλητική αντιμετώπιση του συνομιλητή μας, αν διαφωνούμε.
Λέμε όχι στο ΔΝΤ, στη Μέργκελ, στα πυρηνικά, στη χολιστερίνη, στους χούλιγκανς και ότι άλλο εκφράζει τον καθένα.….
Αν κάποιος λέει όχι στο στίγμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει τη σφαιρική του σκέψη.
Η για να το πω αλλιώς ….δεν παίζουμε κανένα τηλεπαιχνίδι όπου έχουμε δικαίωμα να πούμε μόνο ένα όχι, και στο 2ο όχι …καιγόμαστε!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία