απιστια... - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 19 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 276
    Banned
    Originally posted by krino
    Originally posted by marina38

Κι αν θελήσω κάποιον άλλον, δεν είναι επειδή είναι \'καλύτερος\' (πού το ξέρω εξάλλου, είναι δυνατόν να συγκρίνω μια υπάρχουσα σχέση με μια νέα ή επιφανειακή γνωριμία;), αλλά απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

Εδω οχι μονο θα πω οτι συμφωνω,
    αλλα θα αναρωτιομουν φωναχτα,
    ποσοι ανθρωποι εχουν το κουραγιο να αντιμετωπισουν / διαπιστωσουν κατι τετοιο???
    Ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν / διαπιστώσουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει γενικώς, έστω κι αν οι ίδιοι πιστεύουν πως δεν συμβαίνει στον εαυτό τους.

Senior Member
    θα ηθελα να γράψω κάτι με αφορμή το ποστ του Εμπνευστή.
    Δεν ξέρω απο πότε ειναι αυτο το κειμενο του Κρίνο και τι είχε προηγηθεί.
    Εγώ τον συμπαθώ τον Κρίνο,οπως και τους περισσότερους οφείλω να ομολογήσω...Νομίζω οτι ολοι εδω θέλουμε να επικοινωνούμε.Δυστυχώς ομως κάποιοι απο εμας δεν εκφράζονται με τη σαφήνεια που θα ηθελαν ή έχουμε απλα διαφορετικές απόψεις και τις υπερασπιζόμαστε.
    Κακες στιγμές εχουμε ολοι και λέμε και καμιά μαλακία..
    Νομίζω οτι βλέπω καποιες στιγμές ,σαν παρατηρητής,πιο ξεκάθαρες τις καταστάσεις και το μονο που θέλω ειναι να βοηθήσω αν μπορώ.
    Προσωπικά δεν υιοθετώ περισσότερα απο αυτά που εχω ήδη μέσα μου(αλλα με ερωτηματικα).Ξέρω σε ποιους τομείς ειμαι συγχισμένη,οπως ολοι μας.
    Πρέπει κατα τη γνώμη μου να σταματήσει αυτο το βιολί.Απομονώνεις κατι και το αναλύεις ,αλλα αυτο ειναι μέρος του συνόλου δεν ειναι το σύνολο και ειναι πιο χρησιμο να βλέπουμε το σύνολο.Αυτο ειναι το λάθος κατα τη γνώμη μου.Εχω παρατηρήσει οτι γίνεται καθε φορά που παιζει καυγάς.Δεν θα αφεθώ σε εγωισμους γιατι εδω διαβάζω για να βρώ κατανόηση και ερεθίσματα να γινω καλύτερος ανθρωπος,αλλιως υπάρχουν τοσοι εκει εξω να τσακωθώ.
    Με δυσκολεύει να εξηγηθώ για κατι που έγραψα καποτε,γιατι τοτε το εννοούσα και οι συνθήκες ηταν διαφορετικές.
    Με δυσκολεύει να να μην ειμαι ο εαυτός μου.Αρκετά υποκρίθηκα στη ζωή μου.Εδω θέλω να κλαψουρίσω να θυμώσω και δεν ξερω τι αλλο (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ,)και να μη το παρει κανεις της μετρητοίς.
    Δεν υπάρχουν καλοι και κακοί ανθρωποι ,υπάρχουν καλες και κακές πράξεις..(Το λεω στα παιδιά μου και το εχω εμπεδώσει).
    Εχω κι αλλα ,αλλα ειναι στο ιδιο τεμπο πανω κατω ,οποτε τα αφήνω γιατι εχω λιγη δουλίτσα...

Banned
    Originally posted by Sofia
    Η ποιότητα μιας σχέσης κρίνεται από το τι συμβαίνει μέσα στην ίδια τη σχέση και όχι έξω από αυτή.
    Ποσο ασχετο ομως μπορει να ειναι το τί συμβαινει εξω απο τη σχεση, με αυτα που (δεν) συμβαινουν μεσα στη σχεση?
    Άσχετο δεν είναι. Καμία σχέση δεν υπάρχει μέσα σε μια γυάλα χωρίς επαφές και κατά συνέπεια επιρροές-αλληλεπιδράσεις με τον έξω κόσμο. Αλλά δεν υπάρχουν πάντα απλές εξηγήσεις και γενικεύσεις του τύπου \'για να απιστήσει, σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση\', ούτε χρειάζεται η απιστία για να διαπιστώσουμε αν κάτι πάει ή δεν πάει καλά μέσα στη σχέση.

Banned
    Originally posted by Αφωτεινή

Εγώ τον συμπαθώ τον Κρίνο,

εισαι απο τις εξαιρεσις.....
    αλλα ετσι ειναι η ζωη,
    με συν και τα πλην της.

;)

Banned

Ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν / διαπιστώσουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει γενικώς, έστω κι αν οι ίδιοι πιστεύουν πως δεν συμβαίνει στον εαυτό τους.
    θα ηταν αδυνατο να μην συμβαινει.
    Ωστοσο η αποδοχη σαν πραγματικοτητα,
    σαφως και θα εριχνε το στατους του εγωισμου μας,
    και την αξια σαν ανθρωποι.

Αξιες πιστευω εντελως λανθασμενες.

Γιατι οι ανθρωποι (ειτε μας αρεσει ειτε οχι) δεν γεννηθηκαν μονοσημαντοι για να ελκονται απο μια και μονο εικονα.

Εχω τελειως διαφορετικη εικονα,
    απο το μου αρεσει ενας ανθρωπος με το ειμαι με ενα ανθρωπο γιατι θελω να κανω κοινα πραγματα μαζι του.
    Κοινωνικα εχει γινει μια σαλατα που ολοι (μα ολοι τελικα....) επιζητουν ενα μιξ ανθρωπου να συμπληρωνει ολα τα θετικα που εχουμε στο μυαλο μας.
    Περαν εκεινου το απολυτο μηδεν.

Οκ, μονο που δεν βγαινει λογαριασμος ετσι.
    Και οποιος θελει να ζει μεσα στην ψευδαισθηση του,
    δικαιωμα του.

Οι σχεσεις του σημερα αποτυγχανουν κατα κυριο λογο γιατι εκ προιοιμιου γινονται καταναγκαστικες, και στην συνεχεια επονται τα γνωστα, οι ανθρωποι κρυβουν αληθειες, βγαζουν ψευτικο εαυτο, συντηρουν καταστασεις γιατι εχουν \"μπλεξει\" κλπ κλπ.
    Το μονο που προσπαθω σε οσα γραφω ειναι μια προσπαθεια στο να προσεγγισω την αληθεια, οπως την βλεπω εγω με τα δικα μου ματια.
    Απο κει και περα, οποιος νομιζει οτι την προσεγγιζει ετσι και ο ιδιος εχει καλως. Οι υπολοιποι πολυ ευχαριστως να εχετε την δικια σας οπτικη.

Senior Member
    Originally posted by Empneustns

γιωτα μου για να θυμομαστε και τα παλια ..... για το ποσο σοφοι και κατασταλαγμενοι ειναι καποιοι ;)

Ωρα για αυτοκριτικη λοιπον?
    Ας μιλησω οσο μπορω ειλικρινα.....

.........
    Φορτωθηκα πιεση και την ανταπεδωσα στο πολλαπλασιο.

ρε μάγκα, ντάξει πολύ άκυρο αυτό που έκανες τώρα. :o

(κρίνο, πολλά ναρκωτικά ε? :P)

Banned
    claire

δεν εχω μετανιωσει για τιποτα απο οσα εχω πει η κανει μεχρι στιγμης στη ζωη μου.
    Ολα τα κακα μου και τα καλα μου ειμαι εγω,
    και για τα δυο χαιρομαι που υπαρχω.
    Η ζωη προχωραει σωστα οταν αποδεχεσαι αυτο ακριβως.

Οσο για τα ακυρα,
    εχω συνηθίσει απο ακυρους ανθρωπους, δεν με ξενιζει πλεον τιποτα (πια)

(τα ναρκωτικα παρολο που ειναι πολλα, δεν φτανουν για ολους.... υπαρχουν και παρτακηδες :P :P )

Banned
    Εσύ που τα ξέρεις όλα για τις σχέσεις φαντάζομαι θα έχεις την τέλεια σχέση.

Banned
    Άκουγα για μια ιστορία για ένα κοριτσάκι (?) γυμνασίου που έριχνε κέρατο στο αγόρι της (?) (το έκανε με άλλους δηλαδή) και το δούλευε κιόλας, εκείνος αντιδρούσε σε βαθμό παράνοιας. Καλά να το καταλάβω πως μερικές βιάζονται να ικανοποιήσουν το σεξουαλικό του όργανο προτού γεράσουν αλλά έλεος στα παλιά τα χρόνια που δεν απέδιδαν το σεξ σε βιολογική ανάγκη (αλλά το απέδιδαν σε τεκνοποίηση και οικογένεια -ενότητα -και άλλες τέτοιες σπάνια πλέον αξίες).

Δεν θέλει πολύ και να καταλάβεις πως αυτό που λένε στα αμερικάνικα εφαρμόζεται κατα γράμμα στην ελλάδα (τρόπος του λέγειν γιατι στο ιντερνετ όλα λέγονται).

what happens in the family stays in the family.

Senior Member

Κι αν θελήσω κάποιον άλλον, δεν είναι επειδή είναι \'καλύτερος\' (πού το ξέρω εξάλλου, είναι δυνατόν να συγκρίνω μια υπάρχουσα σχέση με μια νέα ή επιφανειακή γνωριμία;), αλλά απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

Εδω οχι μονο θα πω οτι συμφωνω,
    αλλα θα αναρωτιομουν φωναχτα,
    ποσοι ανθρωποι εχουν το κουραγιο να αντιμετωπισουν / διαπιστωσουν κατι τετοιο???
    Αυτο δεν το εννοησα καλώς...
    Η Διαφορετικότητα δεν ισχύει ετσι κι αλλιως ακόμα και μεσα σε μια σχέση?
    Ο συντροφός μας ειναι ιδιος με εμάς?
    Ποση μαγεία κρατάμε μεσα στη σχέση?
    Παλιότερα νόμιζα οτι ο συντροφος μου ειναι και το φιλαράκι μου,μεσα στο γάμο μου ομως προσπαθω ακόμα να κρατώ μια θέση ξεχωριστή για εμένα,αυτο με βοήθησε πολύ..

Ενας τρίτος ειναι διαφορετικός απο αυτο που έχουμε ηδη, και μας ελκυει το άγνωστο σαν διαφορετικό?αυτο?
    Να πω την αληθεια ,εγω τους περισσότερους ανθρωπους τους βλέπω με απλα καθημερινα στοιχεια ,αναγνωρίσιμα.

λιγο χυμα τα εγραψα πάλι..

Banned
    Originally posted by Oneiroplasmenos
    Εσύ που τα ξέρεις όλα για τις σχέσεις φαντάζομαι θα έχεις την τέλεια σχέση.

για τελεια δεν γνωριζω,
    παντως εχω ζησει πολλα.

Banned

αυτο ακριβως εγραφα φωτεινη,
    οτι ο συντροφος μαςειναι η επιλογη μας και μονο αυτος.
    Ενας αλλος ανθρωπος διπλα μας, δεν ειναι καλυτερος η χειροτερος, ειναι μονο διαφορετικος.

Senior Member
    Εμπνευστή,ωραία έμπνευση ρε!Κάθε φορά που θα θέλω άνευ επιχειρημάτων να αποδυναμώσω τα επιχειρήματα(που έχει)η άλλη πλευρά,θα κουοτάρω κάποια του αλλοτινή παραδοχή αδυναμίας.Εύγε,πάρε έναν λουκουμά για την ανωριμότητα και το μεγαλείο της άμυνάς σου.
    Βέβαια,για την ταμπακιέρα δεν παρατηρώ να γράφεις τίποτε,οπότε τζάμπα το κουοτάρισμα,πέραν του να σε κάνει να αισθανθείς ανώτερος του Κρίνου,που ξέρω καλά πως κάτι τέτοια μικροπρεπή αυτοσχέδια πατρόν τα γράφει όπου δεν πιάνει μελάνι.Παρομοίως εδώ.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Η ποιότητα μιας σχέσης κρίνεται από το τι συμβαίνει μέσα στην ίδια τη σχέση και όχι έξω από αυτή.
    Ποσο ασχετο ομως μπορει να ειναι το τί συμβαινει εξω απο τη σχεση, με αυτα που (δεν) συμβαινουν μεσα στη σχεση?
    Άσχετο δεν είναι. Καμία σχέση δεν υπάρχει μέσα σε μια γυάλα χωρίς επαφές και κατά συνέπεια επιρροές-αλληλεπιδράσεις με τον έξω κόσμο. Αλλά δεν υπάρχουν πάντα απλές εξηγήσεις και γενικεύσεις του τύπου \'για να απιστήσει, σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση\', ούτε χρειάζεται η απιστία για να διαπιστώσουμε αν κάτι πάει ή δεν πάει καλά μέσα στη σχέση.
    Aυτο εννοω. Οτι υπαρχει αλληλεπιδραση αυτου που αποζητω κι αυτου πως βλεπω πως υπαρχει ή θελω να υπαρχει. Κ γι αυτο κ ειναι αδυνατον να ειναι ασχετο αυτο που συμβαινει μεσα στη σχεση που επιλεγουμε να εχουμε κ στις παραλληλες σχεσεις μας. Ετσι, η ποιοτητα της σχεσης μας της ερωτικης δεν ειναι ξεκομμενη απο την ποιοτητα αλλων σχεσεων που αναπτυσσουμε.

Νομιζω πώς οι σχεσεις οι εξτρα, δλδ οι επιπροσθετες παραλληλες της \"κυριας\" ερωτικης ερχεται να προσθεσει ή να \"ξεδιψασει\" απο στοιχεια που λειπουν στην αρχικη. Καμια φορα ενας τριτος ερχεται να στηριξει ενα ζευγαρι που πασχιζει να μεινει μαζι.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    Ποση μαγεία κρατάμε μεσα στη σχέση?
    Παλιότερα νόμιζα οτι ο συντροφος μου ειναι και το φιλαράκι μου,μεσα στο γάμο μου ομως προσπαθω ακόμα να κρατώ μια θέση ξεχωριστή για εμένα,αυτο με βοήθησε πολύ..

Ενας τρίτος ειναι διαφορετικός απο αυτο που έχουμε ηδη, και μας ελκυει το άγνωστο σαν διαφορετικό?αυτο?
    Να πω την αληθεια ,εγω τους περισσότερους ανθρωπους τους βλέπω με απλα καθημερινα στοιχεια ,αναγνωρίσιμα.

λιγο χυμα τα εγραψα πάλι..
    Ναι, αυτό. Ένας τρίτος είναι διαφορετικός από αυτό που έχουμε ήδη και δεν το λέω καν συγκριτικά, αλλά με την έννοια της ποικιλίας. Το ότι έχει αναγνωρίσιμα στοιχεία...ναι οκ, σίγουρα θα έχει αλλά ακόμα κι αυτό μπορεί να έχει τη γοητεία του.

Όσο για το σύντροφο, σαφώς και δεν είναι κλώνος μας, ούτε το αυτοκόλλητο φιλαράκι μας, ούτε χρειάζεται να είναι όλα φόρα παρτίδα και να μη μένει ίχνος μαγείας στη σχέση. Αλλά αν μας μοιάζει-ταιριάζουμε σε πολλά, αν επικοινωνούμε κι είμαστε κατά βάση ειλικρινείς μεταξύ μας, είναι ένα καλό ξεκίνημα για να μην υπάρχει το άγχος της \'απιστίας\'.

Page 7 of 19 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast