Results 61 to 75 of 276
Thread: απιστια...
-
07-03-2010, 14:59 #61
Originally posted by Αφωτεινή
Μαρίνα,
εχεις ερωτευτει σίγουρα και ισως για το λογο αυτό μπορεις να καταλάβεις πως είναι να μη θέλεις να πας με άλλον.
Ακόμα και με καλύτερο απο τα γούστα σου...
δεν νομιζω τα οσα εχει γραψει η μαρινα φανερωνουν αυτο που λες.
Και ισως χειροτερο απο τα γουστα της....
Έχω γράψει αρκετές φορές ότι να έχεις μια σχέση που σε καλύπτει, δεν σημαίνει πως δεν θα θέλεις πια κανέναν άλλον ερωτικό παρτενέρ. Είναι άλλο πράγμα η ΣΧΕΣΗ και άλλο η σεξουαλική επιθυμία. Κι αν θελήσω κάποιον άλλον, δεν είναι επειδή είναι \'καλύτερος\' (πού το ξέρω εξάλλου, είναι δυνατόν να συγκρίνω μια υπάρχουσα σχέση με μια νέα ή επιφανειακή γνωριμία;), αλλά απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ. Με αυτή την έννοια, φυσικά και μπορεί να θέλω κάποιον \'χειρότερο από τα γούστα μου\'. Δηλαδή μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να έχει η σχέση μου, αλλά αυτό δεν αποκλείει την ερωτική επιθυμία. Μια σχέση βασίζεται σε πολύ περισσότερα από την επιθυμία της στιγμής.
Όμως μου έχει τύχει να μη θέλω να πάω με άλλον, ακόμα και \'καλύτερο\' από τα γούστα μου, επειδή νιώθω ερωτευμένη και αυτό το συναίσθημα με απορροφά, με γεμίζει και δεν έχω διάθεση ή αν θέλετε \'χώρο\' για κάτι άλλο.
- 07-03-2010, 18:40 #62
Originally posted by krino
δεν εχουμε κανενα θεματακι,
τουλαχιστον απο μεριας μου.
Οταν καταλαβεις οτι δεν κανω προσωπικη απευθυνση σε μια συγκεκριμενη σχεση, αλλα μιλαω πολυ πιο θεωρητικα και καθολο προσωποιημενα, θα συνεννοηθουμε καλυτερα και ισως να μην νιωθεις την αναγκη να περνας στην αμυνα για να μου απαντας κατα αυτον τον τροπο.
Εκτος αν εχεις λογους για αυτο και προσπαθεις να υπερασπισεις καποιο δικο σου οχυρο.
Πιστεψε με ομως οι αναγκες σου για αμυνα, βγαινουν απο εσενα και καταληγουν σε εσενα και οχι απο αυτα που γραφω εγω.
Τελος με ενδιαφερει να ακουσω αποψεις που διαφωνουν με εμενα με την εννοια οτι θελω να μαθω κατι καινουριο και οχι αντιπαραθεσεις για αυτες και μονο.
Επισης αν νομιζεις οτι συζηταω για να πεισω καποιον (μαλιστα με το στανιο) κανεις λαθος.
Μπορεις να παραμεινεις στις αποψεις σου (και αυτο ειναι το φυσιολογικο) αλλα η δικη μας συζητηση διαβαζεται απο δεκαδες ατομα.
Θελω να πω οτι δεν μενω σε οτι μιλαμε και εληξε.
Διαβαζουν δεκαδες ατομα, και αν δεν συμφωνεις εσυ, θα διαβασουν καποιοι τριτοι που μπορουν να προβληματιστουν με την συζητηση μας, ειτε γιατι συμφωνουν με οτι γραφω ειτε γιατι διαφωνουν πληρως.
Με ενδιαφερουν εξισου λοιπον και αυτοι οι τριτοι,
και αν σε ενδιαφερουν και εσενα κρινω σκοπιμο να προσφερεις κατι παραπανω στη συζητηση, αν μπορεις φυσικα.
Αν απο την αλλη στερεψες μεινε στο quote που εχω αφησει παραπανω.
Νατο το καλό μου το Κρινάκι..
Το πήρα προσωπικά ,γιατι άρχισες τους χαρακτηρισμούς.
Εισαι αυτό, εκεινο,το αλλο..
Να εκανα το ιδιο?
Προτίμησα να αμυνθώ.
Δεν εχει νόημα να προσέχω τι θα γράψω,
γιατι καιροφυλακτεί ο Κρίνο να αναλύσει κάθε μου φράση.
Ειναι κουραστικό.
Επειτα ειναι αχρηστο και για εμενα και για εσενα και για τους αλλους ,να διαβάζουν τα ιδια και τα ιδια..άσχημο πράγμα η πόρωση..
Σίγουρα και εμένα με ενδιαφέρει το παραπέρα..
Θα διαβάσω και τα παρακάτω πιο προσεκτικά και θα επανέλθω..
07-03-2010, 20:17 #63
Όμως μου έχει τύχει να μη θέλω να πάω με άλλον, ακόμα και \'καλύτερο\' από τα γούστα μου, επειδή νιώθω ερωτευμένη και αυτό το συναίσθημα με απορροφά, με γεμίζει και δεν έχω διάθεση ή αν θέλετε \'χώρο\' για κάτι άλλο
Αυτό Μαρίνα δεν σημαίνει ότι αγαπάς;Οταν υπάρξει ο χώρος νομίζω πως κάτι τρέχει με τον σύντροφο είτε είναι σύζυγος ειτε σχέση.Οταν πραγματικά αγαπάς κάποιον και τον επιθυμείς ερωτικά, νομίζω δεν έχεις την ανάγκη να σε πλησιάσει άλλος.Αν συμβεί, η σχέση αρχίζει να βαλτώνει για μένα και ψάχνεις κάτι να σε γεμίσει.Τώρα επειδή οι γυναίκες έχουμε και την επιθυμία να αρέσουμε ίσως περισσότερο απο τους άνδρες, ναι μας κολακεύει ίσως κάποιο αθώο φλερτ αλλά μέχρι εκεί.Βέβαια εξαρτάται πως τα βλέπει ο καθένας.Προσωπικά θα ήθελα να αρέσω΄σ΄αυτόν που αγαπώ και δεν θα με ενδιέφερε ένας άλλος τι στιγμή που θα ήμουν συναισθηματικά καλυμμένη.
07-03-2010, 21:18 #64
τελικα ποτε μια γυναικα ειναι συναισθηματικα καλυμενη;και για ποσο καιρο;
07-03-2010, 22:06 #65
Originally posted by γιώτα2
Όμως μου έχει τύχει να μη θέλω να πάω με άλλον, ακόμα και \'καλύτερο\' από τα γούστα μου, επειδή νιώθω ερωτευμένη και αυτό το συναίσθημα με απορροφά, με γεμίζει και δεν έχω διάθεση ή αν θέλετε \'χώρο\' για κάτι άλλο
Αυτό Μαρίνα δεν σημαίνει ότι αγαπάς;Οταν υπάρξει ο χώρος νομίζω πως κάτι τρέχει με τον σύντροφο είτε είναι σύζυγος ειτε σχέση.Οταν πραγματικά αγαπάς κάποιον και τον επιθυμείς ερωτικά, νομίζω δεν έχεις την ανάγκη να σε πλησιάσει άλλος.Αν συμβεί, η σχέση αρχίζει να βαλτώνει για μένα και ψάχνεις κάτι να σε γεμίσει.Τώρα επειδή οι γυναίκες έχουμε και την επιθυμία να αρέσουμε ίσως περισσότερο απο τους άνδρες, ναι μας κολακεύει ίσως κάποιο αθώο φλερτ αλλά μέχρι εκεί.Βέβαια εξαρτάται πως τα βλέπει ο καθένας.Προσωπικά θα ήθελα να αρέσω΄σ΄αυτόν που αγαπώ και δεν θα με ενδιέφερε ένας άλλος τι στιγμή που θα ήμουν συναισθηματικά καλυμμένη.
Αν μιλάμε για \'απιστία\', δηλαδή να κάνεις κάτι κρυφά από το σύντροφο σου και απόλυτα εν αγνοία του, το μόνο που εγώ βλέπω να συμβαίνει είναι ότι υπάρχει μια δική σου ανάγκη που δεν επιθυμείς να μοιραστείς μαζί του. Το πόσο σημαντικό όμως είναι αυτό και το τι ακριβώς σημαίνει είναι άλλο θέμα.
Οι άνθρωποι απιστούν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όχι πάντα επειδή η σχέση τους μπάζει. Η ποιότητα μιας σχέσης κρίνεται από το τι συμβαίνει μέσα στην ίδια τη σχέση και όχι έξω από αυτή.
08-03-2010, 00:11 #66
Στα 17 ειχα την πρώτη μου σεξ.εμπειρία.
Δεν μου τα λεγε και πολύ αλλα το σεξ ηταν απιστευτο.Λίγο αργότερα εγινα τάρανδος και το χειρότερο ηταν οτι το ηξεραν ολοι εκτος απο μένα.Το σενάριο ειχε πολλες επαναλήψεις με εμενα \"επισημη αγαπημενη\" και τον καλό μου να πηδαει ασυστόλως.Αυτό κράτησε ενα χρόνο περίπου με παρακάλια και υποσχέσεις απο τη μεριά του. Για κακη μου τυχη τα μαθαινα ολα.
Τοτε διαπίστωσα οτι αυτή η κατάσταση με βασανίζει,ελιωνα απο τη ζήλια..τον αγαπούσα ηταν ο πρώτος μου ηταν τελειος απεναντι μου,αλλα δεν τα αντεχα..ημουν 17 χρονών.
Στα 18 αποφάσισα να κάνω κάτι να βγώ απο τη φάση αυτή.Δεν χωρισα και οταν αυτος πήγε φανταρος και μου ζητησε να αρραβωνιαστούμε,του ειπα οχι.
Η λύση για μένα ηταν μια.Να τον απομυθοποιήσω.Δοκίμασα λοιπον να αρχισω να κοιτάζω γύρω μου.Επιθυμία ειχα ,την διαθεση να παω με αλλον οχι.
Γνωρισα κοσμο ,ημουν και χαριτωμενο κοριτσακι,και εκανα το μεγάλο βήμα.Απολυτα νηφάλια εκανα σεξ με εναν τυπο που μου αρεσε πολυ.Είχε προηγηθεί η νοητική διεργασια και ειχα σκοπο να περάσω και στην πράξη.Ημουν σιγουρη οτι αυτο θα με ξεμπλοκάριζε.
Αυτο ηταν..Σαν να ξυπνησα απο ληθαργο,εβρισκα αλλον καθε φορά που εβγαινα εξω και οσο εγω φερόμουν σα σκύλα ,τοσο οι αλλοι κολλαγαν σα βδέλλες.
Βαρέθηκα μετα απο λίγο καιρο και κρατούσα περισσοτερο καποιον ,αλλα οχι για πολλα πολλα.
Ο καλός μου?
Ηταν απιστος ημουν απιστη.Δεν ειχα να νιωθω τυψεις για τιποτα.Αυτος ομως ηταν φαντάρος και το πηρε βαρέως
αλλα δεν με ενοιαζε,ειχα καταφέρει να τον ξεπεράσω.Μου φαινόταν γελοιο που καποτε εκλαιγα για παρτη του.
Αυτη η σχεση με οδηγησε στην απιστία γιατι μου ελειπε ο σεβασμός η ειλικρίνεια και η ηρεμία.
Οτι ενιωσα γι αυτόν εγινε αδιαφορία και μαλιστα εν μια νυκτί.
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορουν να επιθυμήσουν αλλα να μη προχωρήσουν στο σεξ.Αρκεί να νιώθουν ευτυχισμένοι και πλήρεις.
Η απιστία υπάρχει σαν ορος .Οταν άλλα κανω εγω άλλα ξέρεις εσύ.Αλλιως αν σου το ξεκαθαρίσω και θελεις να μείνεις ,το ζορι (αν εχεις)ειναι δικό σου.Αν ομως σε κρατάω,γιατι τα θέλω ολα δικά μου, ειναι έλλειψη τιμιότητας.
Εγω σε ολα σχεδόν τα ποστ γράφω οτι δεν προχωρω σε σεξ ,οχι οτι δεν εχω ορμές ή επιθυμία..Δεν δέχομαι οτι καταπνίγω το ενστικτό μου , λεω οτι το χειρίζομαι .
08-03-2010, 00:29 #67
Originally posted by Empneustns
τελικα ποτε μια γυναικα ειναι συναισθηματικα καλυμενη;και για ποσο καιρο;
Νομιζω οτι αυτοι που θελουν και κατι αλλο ειναι οι πιο ανασφαλεις, αυτοι που ψαχνονται και εκτος σχεσης.Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
08-03-2010, 00:43 #68
Σίγουρα αναθεωρώ πολλά απο όσα πίστευα, σίγουρα τα έβλεπα πολύ ρομαντικά, ισως και η έλλειψη εμπειριών να μην με αφήνει να καταλάβω άλλες συμπεριφορές.Αλλά όταν αγαπώ με την έννοια είμαι και ερωτευμένη, μόνο τον συγκεκριμένο δεν θέλω;Αλλο θέμα να σε απατά, θα πάρεις το καπελάκι σου και θα φύγεις χωρίς να φτάνεις στο σημείο να λες ψέματα.Βέβαια υπάρχει και το αλλά.....μια λέξη είναι φεύγω όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν.Δεν νομίζω να υπήρχε άνθρωπος που να μην χώριζε απο ενα γάμο που δεν προσφέρει καν τα στοιχειώδη σε συναισθηματικό επίπεδο, αν δεν υπήρχαν τα αλλά...Η άλλη περίπτωση είναι να κάτσεις σε ενα γάμο και να σκάσεις ή να γίνει μια συμφωνία για μια συμβατική σχέση.Πόσοι αντέχουν να δεχτούν κάτι τέτοιο;Το να λες ψέματα ναι, είναι κάτι που δεν επικροτώ και δεν δείχνει τιμιότητα.Ομως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος σε αυτό συμφωνώ.Η ζωή επιφυλάσσει τόσες εκπλήξεις άλλωστε που και να μην θες αναθεωρείς πολλά.
08-03-2010, 01:03 #69
Νομίζω πως το θέμα ειναι τι σε κάνει ευτυχισμένο.Εμένα ολο το χρονικό διάστημα της \"ξεπέτας\",μου εδινε παροδική ευχαρίστηση,γιατι αυτο που ήθελα ηταν κάποιος που θα μιλάμε την ιδια γλώσσα και θα μπορώ να αράξω.
08-03-2010, 01:19 #70
Νομίζω πως το θέμα ειναι τι σε κάνει ευτυχισμένο.Εμένα ολο το χρονικό διάστημα της \"ξεπέτας\",μου εδινε παροδική ευχαρίστηση,γιατι αυτο που ήθελα ηταν κάποιος που θα μιλάμε την ιδια γλώσσα και θα μπορώ να αράξω.
Συμφωνώ.Αυτό το λιμανάκι που σου χαρίζει αγάπη, αποδοχή,ασφάλεια,ζεστασιά,� �φοσίωση,σε κάνει να ονειρεύεσαι να είσαι ο εαυτό σου, να γελάς, να αισιοδοξείς.Ρομαντικό;Υπάρ χει ή μόνο στην φαντασία μου;
08-03-2010, 01:40 #71
Αυτό το λιμανάκι που σου χαρίζει αγάπη, αποδοχή,ασφάλεια,ζεστασιά,� �φοσίωση,σε κάνει να ονειρεύεσαι να είσαι ο εαυτό σου, να γελάς, να αισιοδοξείς.Ρομαντικό;Υπάρ χει ή μόνο στην φαντασία μου;
Βέβαια πιστεύω πολύ σε αυτό που λένε: \"αν θέλουμε κάτι τόσο πολύ\" κάποια στιγμή γίνεται το όνειρο αυτό και πραγαμτικότητα!
08-03-2010, 15:31 #72
Originally posted by marina38
Κι αν θελήσω κάποιον άλλον, δεν είναι επειδή είναι \'καλύτερος\' (πού το ξέρω εξάλλου, είναι δυνατόν να συγκρίνω μια υπάρχουσα σχέση με μια νέα ή επιφανειακή γνωριμία;), αλλά απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.
Εδω οχι μονο θα πω οτι συμφωνω,
αλλα θα αναρωτιομουν φωναχτα,
ποσοι ανθρωποι εχουν το κουραγιο να αντιμετωπισουν / διαπιστωσουν κατι τετοιο???
08-03-2010, 15:39 #73
Νατο το καλό μου το Κρινάκι..
εζω ειμαι....
:P
Το πήρα προσωπικά ,γιατι άρχισες τους χαρακτηρισμούς.
Εισαι αυτό, εκεινο,το αλλο..
δεν προσωποποιησα τιποτα πανω σου,
αντιθετα ειπα, οτι αυτα που λες,
ειναι στην ιδια θεση πολλες χιλιαδες ανθρωποι.
Αρα ειναι μια κατασταση που συμβαινει συχνα,
θες να μου πεις οτι προτιμας να μην την σχολιασω?
Το οτι μπηκε ενας πιο προσωπικος τονος,
αυτο ηταν γιατι απλα και μονο το εγραψες εσυ,
αλλα μεχρι εκει.
Να εκανα το ιδιο?
Προτίμησα να αμυνθώ.
δεν εχει νοημα να κανεις το ιδιο,
θα βρεις ελαχιστους ανθρωπους να λενε περιπου τα ιδια οπως εγω.
Δεν εχει νόημα να προσέχω τι θα γράψω,
γιατι καιροφυλακτεί ο Κρίνο να αναλύσει κάθε μου φράση.
Ειναι κουραστικό.
προτιμας οτι γραφεις να μην μπαινει σε διαλογο?
Αν το προτιμας η δεν το αντεχεις,
να μου το πεις.
Ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος για να τον σπαταλω ετσι με καποιο μελος που δεν θελει να ανοίξει μια συζητηση και την κανει κατοπιν δυσκολιας.
Εγω παντως μεχρι τωρα οτι συζητηση εκανα,
την εκανα με πολυ ευχαριστους ορους και διαθεση.
Επειτα ειναι αχρηστο και για εμενα και για εσενα και για τους αλλους ,να διαβάζουν τα ιδια και τα ιδια..άσχημο πράγμα η πόρωση..
καμια πορωση,
και δεν ειναι τα ιδια και τα ιδια.
Ξαναδιαβασε την εξελιξη του θεματος,
και θα δεις οτι υπαρχει μια εξελεκτικη συνεχεια στη συζητηση.
Πιοστευω οτι οποιος διαβασει το θεμα, απαντηση με απαντηση ανεβαινει και ενα μικρο η μεγαλο σκαλοπατι στην σκεψη του.
Σίγουρα και εμένα με ενδιαφέρει το παραπέρα..
Θα διαβάσω και τα παρακάτω πιο προσεκτικά και θα επανέλθω..
να επανελθεις οποτε νομιζεις,
σε καθε διαθεση συζητησης η γονιμου διαλογου ειμαι παρον.
08-03-2010, 15:42 #74
Εγω σε ολα σχεδόν τα ποστ γράφω οτι δεν προχωρω σε σεξ ,οχι οτι δεν εχω ορμές ή επιθυμία..Δεν δέχομαι οτι καταπνίγω το ενστικτό μου , λεω οτι το χειρίζομαι .
σχετικο αυτο,
η χειριζεσαι τα ενστικτα σου,
η σε χειριζονται αυτα....
08-03-2010, 15:47 #75
Originally posted by γιώτα2
Σίγουρα αναθεωρώ πολλά απο όσα πίστευα, σίγουρα τα έβλεπα πολύ ρομαντικά, ισως και η έλλειψη εμπειριών να μην με αφήνει να καταλάβω άλλες συμπεριφορές.Αλλά όταν αγαπώ με την έννοια είμαι και ερωτευμένη, μόνο τον συγκεκριμένο δεν θέλω;Αλλο θέμα να σε απατά, θα πάρεις το καπελάκι σου και θα φύγεις χωρίς να φτάνεις στο σημείο να λες ψέματα.Βέβαια υπάρχει και το αλλά.....μια λέξη είναι φεύγω όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν.Δεν νομίζω να υπήρχε άνθρωπος που να μην χώριζε απο ενα γάμο που δεν προσφέρει καν τα στοιχειώδη σε συναισθηματικό επίπεδο, αν δεν υπήρχαν τα αλλά...Η άλλη περίπτωση είναι να κάτσεις σε ενα γάμο και να σκάσεις ή να γίνει μια συμφωνία για μια συμβατική σχέση.Πόσοι αντέχουν να δεχτούν κάτι τέτοιο;Το να λες ψέματα ναι, είναι κάτι που δεν επικροτώ και δεν δείχνει τιμιότητα.Ομως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος σε αυτό συμφωνώ.Η ζωή επιφυλάσσει τόσες εκπλήξεις άλλωστε που και να μην θες αναθεωρείς πολλά.
αυτα που γραφεις
(οχι εσυ μονο εσυ αλλα και χιλιαδες ακομα ανθρωποι)
δινουν μια εντυπωση οτι λειτουργεις λες και εχεις φορεσει ενα καπιστρι και πας.....
Καταρχην δεν μπορεις να κοιταξεις λιγο πιο λοξα,
αλλα και να μπορουσες, δεν ξερεις αν θα μπορουσες να αντεξεις το φως του ηλιου.
Το καπιστρι μας, αν μη τιο αλλο μας εξασφαλιζει μια ηρεμη τακτοποιημενη ζωη....
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία