Results 1 to 8 of 8
Thread: Ταινίες με θέμα τις ψυχασθένειες
-
07-03-2010, 02:17 #1
Ταινίες με θέμα τις ψυχασθένειες
Πριν από λίγο καιρό είδα το νησί των καταραμένων. Είχε διάφορα θέματα τα οποία είναι αρκετά ενδιαφέρον για συζήτηση, από ψυχικά τραύματα ως λοβοτομές, βασικά έθιγε το θέμα της σχιζοφρένειας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τους σχιζοφρενείς την δεκαετία του 50.
Μερικά ενδιαφέρον αποσπάσματα από την ταινία.
"Οι τρελοί είναι τα καλύτερα πειραματόζωα γιατί ότι και να πουν κανένας δεν θα τους πιστέψει."
"Η ψυχιατρική (τότε) χωρίζεται σε δύο κλάδους. Την μερίδα εκείνη που πιστεύει στην θεραπεία των ασθενών με ψυχοφάρμακα, και την μερίδα που θεραπεύει με χειρουργική επέμβαση".
- 07-03-2010, 03:08 #2
spoilers
Γενικά έμεινα εντυπωσιασμένος από την εν λόγω ταινία. Έδειχνε πως προσπαθούσαν οι ψυχίατροι του ιδρύματος να οδηγήσουν τον πρωταγωνιστή στο να δει την (δική του) πραγματικότητα, και πως κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον δικό του κύκλο και μηνύματα.
07-03-2010, 08:15 #3
Veronica decides to die
Wristcutters: a love story
07-03-2010, 10:09 #4
Originally posted by krino
Veronica decides to die
Wristcutters: a love story
η βερονικα αποφασιζει να πεθανει ειχα διαβασει το βιβλιο του paulo coelho.ενα καταπληκτικο βιβλιο πανω στο θεμα αυτο.Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
11-03-2010, 01:22 #5
Μόλις είδα το shutter island στον κινηματογράφο. Πολύ καλό! Αν και άρχιζα να ψηλιάζομαι τι παίζεται μετά από κάποιο σημείο. Είναι φανταστικό πως ακόμα και αυτοί που βλέπουν την ταινεία σε μια φάση πιστεύω διχάζονται και δεν είναι σίγουροι τι να πιστέψουν, τουλάχιστον στο σημείο που βρήκε την τύπισσα στην σπηλιά εγώ ήμουν με τον πρωταγωνιστή λολ. Πολύ καλή δεν λέω άλλα spoilers :P
Άλλες ταινίες με ψυχικές ασθένειες πιστεύω ότι είναι δύο κλασικές ταινίες που έχει παίξει ο jack nicholson
\"Η Φωλιά Του Κούκου\"
που είναι μια κλασική φανταστική δραματική ταινία
και πιστεύω
\"Η Λάμψη\"
(αν και το τέλος της ταινίας που το θεώρησα πολύ καλύτερο από το βιβλίο του stephen king αφήνει να υπονοηθεί ότι δεν πρόκειται για ψυχική ασθένεια τελικά χε. Φανταστική ταινεία by the way με την κλασική \"παρανοική\" σκηνή του nicholson να κοιτάει από την σπασμένη πόρτα )
Επίσης μια ταινία με τον kevin spacey που αν και πέρασε στο \"ντούκου\" ομολογώ ότι μου είχε κάνει εντύπωση τότε. Το K-Pax. Αξίζει να το δει κάποιος!
25-03-2010, 18:13 #6
Εμένα μου άρεσε πολύ το A beautiful mind (ένας υπέροχος άνθρωπος ήταν ο τίτλος του στα ελληνικά). Έχει ως θέμα τη σχιζοφρένεια με κύριο σύμπτωμα τις χρόνιες οπτικές παραισθήσεις.
26-03-2010, 11:26 #7
ωραίο το K-pax!
26-03-2010, 11:38 #8
Τις περισσότερες από τις παραπάνω τις έχω δει.Αλλά μία που δεν αναφέρθηκε και είναι τέλεια,είναι η \"Frances\"του\'82,μία ταινία για τη ζωή της Frances Farmer με πρωταγωνίστρια την καταπληκτικότατη Jessica Lange.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Φωταψιες στα μάτια
26-06-2025, 07:53 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή