Ταινίες με θέμα τις ψυχασθένειες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    67

    Ταινίες με θέμα τις ψυχασθένειες

    Πριν από λίγο καιρό είδα το νησί των καταραμένων. Είχε διάφορα θέματα τα οποία είναι αρκετά ενδιαφέρον για συζήτηση, από ψυχικά τραύματα ως λοβοτομές, βασικά έθιγε το θέμα της σχιζοφρένειας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τους σχιζοφρενείς την δεκαετία του 50.

    Μερικά ενδιαφέρον αποσπάσματα από την ταινία.

    "Οι τρελοί είναι τα καλύτερα πειραματόζωα γιατί ότι και να πουν κανένας δεν θα τους πιστέψει."

    "Η ψυχιατρική (τότε) χωρίζεται σε δύο κλάδους. Την μερίδα εκείνη που πιστεύει στην θεραπεία των ασθενών με ψυχοφάρμακα, και την μερίδα που θεραπεύει με χειρουργική επέμβαση".

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    67
    spoilers

    Γενικά έμεινα εντυπωσιασμένος από την εν λόγω ταινία. Έδειχνε πως προσπαθούσαν οι ψυχίατροι του ιδρύματος να οδηγήσουν τον πρωταγωνιστή στο να δει την (δική του) πραγματικότητα, και πως κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον δικό του κύκλο και μηνύματα.

  3. #3
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Veronica decides to die


    Wristcutters: a love story

  4. #4
    Originally posted by krino
    Veronica decides to die


    Wristcutters: a love story

    η βερονικα αποφασιζει να πεθανει ειχα διαβασει το βιβλιο του paulo coelho.ενα καταπληκτικο βιβλιο πανω στο θεμα αυτο.
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,623
    Μόλις είδα το shutter island στον κινηματογράφο. Πολύ καλό! Αν και άρχιζα να ψηλιάζομαι τι παίζεται μετά από κάποιο σημείο. Είναι φανταστικό πως ακόμα και αυτοί που βλέπουν την ταινεία σε μια φάση πιστεύω διχάζονται και δεν είναι σίγουροι τι να πιστέψουν, τουλάχιστον στο σημείο που βρήκε την τύπισσα στην σπηλιά εγώ ήμουν με τον πρωταγωνιστή λολ. Πολύ καλή δεν λέω άλλα spoilers :P



    Άλλες ταινίες με ψυχικές ασθένειες πιστεύω ότι είναι δύο κλασικές ταινίες που έχει παίξει ο jack nicholson

    \"Η Φωλιά Του Κούκου\"

    που είναι μια κλασική φανταστική δραματική ταινία

    και πιστεύω

    \"Η Λάμψη\"

    (αν και το τέλος της ταινίας που το θεώρησα πολύ καλύτερο από το βιβλίο του stephen king αφήνει να υπονοηθεί ότι δεν πρόκειται για ψυχική ασθένεια τελικά χε. Φανταστική ταινεία by the way με την κλασική \"παρανοική\" σκηνή του nicholson να κοιτάει από την σπασμένη πόρτα )

    Επίσης μια ταινία με τον kevin spacey που αν και πέρασε στο \"ντούκου\" ομολογώ ότι μου είχε κάνει εντύπωση τότε. Το K-Pax. Αξίζει να το δει κάποιος!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    11
    Εμένα μου άρεσε πολύ το A beautiful mind (ένας υπέροχος άνθρωπος ήταν ο τίτλος του στα ελληνικά). Έχει ως θέμα τη σχιζοφρένεια με κύριο σύμπτωμα τις χρόνιες οπτικές παραισθήσεις.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,082
    ωραίο το K-pax!

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,495
    Τις περισσότερες από τις παραπάνω τις έχω δει.Αλλά μία που δεν αναφέρθηκε και είναι τέλεια,είναι η \"Frances\"του\'82,μία ταινία για τη ζωή της Frances Farmer με πρωταγωνίστρια την καταπληκτικότατη Jessica Lange.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •