Results 1 to 5 of 5
Thread: ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ;
-
08-03-2010, 00:03 #1
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ;
Καλησπερα.Καινουριος στο site και το εναυσμα για να εγγαφω,τι αλλο ενα προσωπικο προβλημα.
Τα τελευταια 2 χρονια, έχω βυθιστεί σε μια διαρκή κατάσταση δυσθυμιας.Αλλα ας παρουμε τα πραγματα από την αρχή...
Στην ηλικία της εφηβιας χάνω έναν από τους 2 γονεις με αποτελεσμα να ξεκινησω να ζω μεσα στην απογοητευση και στη στενοχωρια. Ωστόσο απέναντι στις υποχρεωσεις μου που λεγονται σχολειο ημουν άψογος. Κατορθώνω και περνάω σε μια πολυ καλη σχολη,που δυστυχως ομως πλεον δε βρισκω κάποιο ενδιαφέρον και κίνητρο να διαβάσω οποτε την έχω αφησει.Μεσα σε ολα αυτά πριν 1μιση χρονο επισκεφθηκα ψυχολογο,και στο πλαισιο καποιων θεραπειων διεγνωσθη αναστολη σεξουαλικής επιθυμιας χωρις στο παρελθον να εχω ολοκληρωμενη σχεση.Το γεγονός αυτό με απογοητευσε αρκετά,και μετα από 1χρονο 'σιωπης' το απεκαλυψα και στον οικογενειακό κύκλο.
Αυτή τη στιγμη,καθημερινα κατακλυζομαι σε μια συνεχομενη δυσθυμια η οποια βεβαια εχει και διαλειμματα διακοπης.Δεν εχω ορεξη για τις σπουδές μου,δεν εχω ορεξη να βγαινω και γενικά βλέπω τη ζωη μου να πηγαινει σε αλλα ''μονοπατια''.Δε σας κρυβω πως συχνα εχω σκεφθει και το απενοημενο διαβημα,χωρις φυσικα να εχω προχωρησει περαιτερω...Βλεπω τη ζωη μου και μενα να φθειρομαι καθημερινα χωρις να μπορω να κανω κατι παρα να θελω να ξεκουραζομαι-κοιμαμαι και να απομωνονομαι απο τις παρεες...
- 08-03-2010, 00:10 #2
τι εννοεις αναστολη σεξουαλικης επιθυμιας;
08-03-2010, 00:12 #3
Οτι δεν ειχα ουδεποτε και δεν εχω την σωματικη και ψυχολογικη επιθυμια για σεξ...
08-03-2010, 01:36 #4
giati?
08-03-2010, 02:51 #5
Η κατάθλιψη προκαλεί αναστολή της σεξουαλικής επιθυμίας.Μόνο οι σκέψεις που κάνεις φτάνει να μην σε ενδιαφέρει το θέμα.΄Μήπως μια θεραπεία μαζί με την βοήθεια ενός ψυχολόγου θα ήταν καλύτερη λύση;Φεύγοντας τα συμπτώματα της κατάθλιψης θα έλθει και η επιθυμία.εγώ π.χ είχα και έχω αϋπνίες ενω άλλος με κατάθλιψη κοιμάται συνέχεια.Καλύτερα να πας σε ειδικό να το αντιμετωπίσεις και θα δείς πως όλα σιγά σιγά θα πάρουν τον δρόμο τους.
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια