Results 46 to 60 of 267
-
17-03-2010, 16:15 #46
ρε συ νατουρ,
κανεις την τριχια - τριχια (με το δευτερο τρ. τονισμενο στο α)
Και αν θες γινε συγκεκριμενη ποτε την χανεις την συνειδηση σου να συεννοηθουμε.
- 17-03-2010, 16:22 #47
Originally posted by RainAndWind
Κι έπειτα,με εκφράζει αυτό που κάπου είχα διαβάσει\"είναι πιο ηθικός αυτός που τρώει αστακό γιατί του αρέσει,από αυτόν που τρώει σαρδέλλα γιατί έτσι πρέπει\".
17-03-2010, 16:23 #48
Δεν καταλαβαίνω την απορία σου κρινο.
Αν έχεις τις αρχές σου σαν καταναλωτής, πως μπορείς να τις ξεχνάς, στην όψη ενός όμορφου προίόντος?
μου θυμίζει τα μικτά παιδιά που μπορεί να τα παρασύρει κάποιος με ...ένα γλυφιτζούρι!
Εκτός και αν δεν έχουμε σαν πολίτες αρχές στον τομέα \"κατανάλωση\".
17-03-2010, 16:40 #49
Originally posted by nature
Originally posted by marina38
............................
Προσωπικά στα θέματα αισθητικής δεν με απασχολεί αν το προϊόν που θα αγοράσω είναι ανώνυμο ή επώνυμο, ακριβό ή φτηνό. Αν είναι όμορφο στα δικά μου τα μάτια αυτό αρκεί
................
Δηλαδή κάτι που στα μάτια σου φαντάζει όμορφο, αρκεί για να σε κάνει να χάσεις τη συνείδησή σου σαν σκεπτόμενος καταναλωτής.
17-03-2010, 19:37 #50
Αν έχεις τις αρχές σου σαν καταναλωτής, πως μπορείς να τις ξεχνάς, στην όψη ενός όμορφου προίόντος?
μου θυμίζει τα μικτά παιδιά που μπορεί να τα παρασύρει κάποιος με ...ένα γλυφιτζούρι!
εγω δεν ειμαι του ομορφου προιοντος, αλλα του πρακτικου.
Πχ παιρνω παπουτσια μονο timberland γιατι τηρουν τις προδιαγραφες που εχω σε ενα παπουτσι.
Αντεχουν στο χρονο, και ειναι ανατομικα οσο κανενα αλλο.
Κοστιζουν ομως πανω απο 100 ευρω.
Τι προτεινεις?
να μην πεσω θυμα και να παρω κατι αλλο με πχ 30 ευρω?
17-03-2010, 19:45 #51
Originally posted by Αφωτεινή
Δούλεψα για ενα φεγγάρι σε μια επώνυμη εταιρία,απο αυτές που εχουν σταντ στα Πολυκαταστήματα..
Υπάρχουν προιόντα (τα εχω δοκομάσει ολα),που ειναι πολύ καλά,υπάρχουν κι αλλα που ειναι ακριβώς το ιδιο με τα ευρείας.
Ειχε πολύ πλάκα,οταν ερχόταν κάποια/ος (και αντρες παρακαλώ),που έδινε ενα σκασμό λεφτά για να πάρει ενα πιλινγκ ή ενα κραγιον,επειδή ηταν επώνυμο και χωρίς να το εχει ψάξει καθόλου..γιατι θα μπορούσε να το πάρει με τα μισά χρήματα απο αλλη εταιρία.
Ψωνάρες κανονικές με ύφος καρδινάλιου.
...................................
ψωνάρες ήθελα να πω..
Αυτές που δεν καταδέχονται να ψάξουν κατι αλλο,αυτές που δεν θα οδηγήσουν ενα φιατ κια δεν θα φορεσουν αλλο απο ντιορ.Τσ τσ τι θα πει ο κύκλος μου?Επιδειξη πλούτου ο μόνος λόγος.
Οι αλλοι,νομιζω οι περισσότεροι,δεν ειναι οτι δεν θελουν να ψάξουν ή εχουν κόλλημα με τις φιρμες.Μπορεί να μη ξέρεις,μπορει να μη προλαβαίνεις να το ψάξεις..μπορεί απλά να σου αρέσει και αν ειναι στα ορια σου οικονομικά να το παίρνεις.
Προσωπικά κάνω ερεύνα αγοράς.Δεν βαριέμαι. Ο άντρας μου κάνει ακριβώς το αντίθετο,τι θέλει?Παπούτσια,ρουχα ,ψυγείο?Μπαινει σε ενα μαγαζί, αν του κάνουν (ειναι αυτο που θέλει )τα παίρνει,συνοπτικές διαδικασίες.
17-03-2010, 20:41 #52
γενικά συμφωνώ με κρίνο και ρέιν και μαρίνα στο θέμα.
17-03-2010, 20:44 #53
Originally posted by krino
[
εγω δεν ειμαι του ομορφου προιοντος, αλλα του πρακτικου.
Πχ παιρνω παπουτσια μονο timberland γιατι τηρουν τις προδιαγραφες που εχω σε ενα παπουτσι.
Αντεχουν στο χρονο, και ειναι ανατομικα οσο κανενα αλλο.
Κοστιζουν ομως πανω απο 100 ευρω.
Τι προτεινεις?
να μην πεσω θυμα και να παρω κατι αλλο με πχ 30 ευρω?
18-03-2010, 00:38 #54
Εγώ πιστεύω πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς να κρίνουμε για τις πράξεις του άλλου όσο δεν βλάπτουν κανένα.
18-03-2010, 00:44 #55
Originally posted by libpa
Εγώ πιστεύω πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς να κρίνουμε για τις πράξεις του άλλου όσο δεν βλάπτουν κανένα.
18-03-2010, 01:01 #56
Το να κρίνεις δεν σημαίνει σκέφτεσαι πέρα από τα όρια του εαυτούλη σου, γιατί δεν λες κάτι θετικό να πεις ότι είναι ανιδιοτέλεια. Το να κρίνεις σημαίνει ότι βαφτίζεις αυτόματα τον εαυτό σου καλύτερο του άλλου και λες πράγματα που τον θίγουν. Συνεπώς η κριτική ικανότητα είναι κάτι αρνητικό για μένα και δεν την ακολουθώ.
18-03-2010, 01:04 #57
Originally posted by RainAndWind
Περνάς στον εαυτό σου τόσους κανόνες για κάτι τόσο απλό όσο η απόκτηση ενός προιόντος;Μπορεί και να είναι ενοχικό όλο αυτό nature,όταν θέτουμε τόσα μπλοκαρίσματα ηθικά σε καθημερινές διαδικασίες.Από την άλλη καταλαβαίνω κάποιους από τους προβληματισμούς σου,τους μοιράζομαι κι εγώ,αλλά δεν βάζω τόσους κανόνες που \"πρέπει\"να ακολουθώ,γιατί σίγουρα θα μου δημιουργούσαν ενοχές όταν τους παραβίαζα,πχ εάν θέλω να φάω κάτι που είναι ακριβό αλλά μου αρέσει,γιατί καταναλωτικά είδη δεν είναι μόνο τα αντικείμενα ένδυσης ή υπόδησης,θα το φάω,γιατί μου προσφέρει γευστική ηδονή,χωρίς να νιώσω τύψεις.
Αγαπητή μου Rain,
Δεν πιέζομαι από κανόνες και πρέπει.
Μου βγαίνει αυθόρμητα, αβίαστα και φυσικά. Σκέψου, είναι σαν μια ξένη γλώσσα. Κάποιος που δεν ξέρει καλά γαλλικά, θα πιεστεί να μιλήσει σε μια παρέα Γάλλων. Κάποιος που τα ξέρει καλά, ας πούμε είναι η μητρική του γλώσσα, θα κινηθεί άνετα μέσα σ’ αυτή τη παρέα και θα εκφραστεί φυσικά.
Μάλλον όμως η καταναλωτική συνείδηση και η αίσθηση της αξίας των χρημάτων, είναι ξένη γλώσσα για τους νεοέλληνες.
Μ’ αυτό απαντώ και σε σένα marina38, που μίλησες για δεσμοφύλακες. Έτσι, δεν νοιώθω καμία αστυνομία και δεσμοφύλακα όταν σκέφτομαι πριν αγοράσω ό,τι μου σερβίρει το μάρκετιγκ και η ambiance του περίγυρού μου.
Και θα ήθελα να σκέφτονται έτσι και οι συμπολίτες και συμπατριώτες μου, για να μην φτάνει ο κακομοίρης ο έλληνας να πληρώνει το γάλα ακριβότερο από κάθε άλλον ευρωπαίο.
Όσο για τη συσχέτιση του καταναλωτισμού των επωνύμων status symbol ρούχων και αξεσουάρ με την διατροφή πιστεύω ότι ήταν άστοχη.
Το φαγητό έχει να κάνει με το αληθινό γούστο του ουρανίσκου μου και δεν εμπεριέχει επίδειξη μιας και το τρώω εγώ στο σπίτι μου, ενώ τα άλλα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως έχουν μέσα πολύ καταναγκαστική επίδειξη και όχι πραγματική απόλαυση.
Γι’ αυτό και έθιξα το θέμα σε φόρουμ ψυχολογίας.
18-03-2010, 01:19 #58
nature για να στο έχουν γράψει τόσοι εδώ μέσα ότι δίνεις την εικόνα της \"ψυχαναγκαστικής\" αποχής από τα ακριβά αντικείμενα-σύμβολα status σημαίνει ότι τουλάχιστον σε μια μερίδα όντως δίνεις αυτή την εντύπωση. Εμένα προσωπικά, όταν διαβάζω τα κείμενα που μου \"ορίζεις\" το πώς πρέπει να φέρομαι γιατί έτσι πρέπει να κάνει ο σωστός/έξυπνος/ψαγμένος καταναλωτής με κάνεις να θέλω να πάω στα μαγαζιά και να ξοδέψω ότι μου απομένει μέχρι το τέλος του μήνα!
Ναι, έχεις δίκιο σε όσα λες αλλά άσε τον καθένα να κρίνει αν έχει το περιθώριο για μια μικρή -ή μεγάλη- πολυτέλεια. Προσωπικά, παλιότερα έχω ξοδέψει όλα μου τα λεφτά σε ρούχα και έχω αισθανθεί άσχημα γι\'αυτό μετά. Αλλά το ήθελα και το έκανα επομένως κανείς δεν έχει δικαίωμα να ορίζει πώς θα ξοδέψω τα χρήματά μου. Άσε με να είμαι απερίσκεπτη. Εσένα αυτό πώς σε επηρεάζει ακριβώς και τρως τόσο μεγάλο κόλλημα?
18-03-2010, 01:21 #59
Πες τα μελισσα. Έχεις facebook να σε κάνω add, μου αρέσουν πολύ οι απόψεις σου.
18-03-2010, 01:30 #60
Βρε συ melissa,
δεν σε πήρα από το χέρι να σου απαγορέψω να ψωνίσεις.
Την άποψή μου λέω. Εχω δικαίωμα να την έχω όπως ο καθένας. Τώρα αν είμαι μειοψηφία, αυτό το ήξερα από την αρχή, από την πραγματική ζωή και φοβάμαι ότι και εδώ δεν είναι πολύ διαφορετικά.
Αν διαβάσεις από την αρχή, άνοιξα το θέμα για να πω τον πόνο μου και να μοιραστώ τον θυμό μου, έπειτα από μια βόλτα στα μαγαζιά.
Πάντως η περιγραφή σου για τα συναισθήματα αντίδρασης που σου προξενεί ο απόλυτος λόγος μου, μου φάνηκε όμορφη και ειλικρινής, χεχεχε.
Παρόλα αυτά, το ινστιτούτο καταναλωτή της χώρας μας, είναι από τα ισχνότερα της ευρώπης, αν αυτό λέει κάτι.
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή