Κοίτα τι έχω για να δεις ποιος είμαι εγώ. - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 18 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 267
    Banned
    νατουρ,
    μπερδευεις καταστασεις.
    Οντως χρειαζεται μια προσοχη, μια ερευνα αγορας, μια καταναλωτικη συνειδηση,
    αλλα μην το γυρναμε απο την αναποδη.

Senior Member
    Πάντως εγώ αφού το σκέφτηκα,συνειδητοποίησα πως δεν ξέρω τι είναι η Birkin που γράφατε και γνωρίζω πως δεν χάνω τίποτε που δεν το γνωρίζω.:P
    Αυτό που κρατάω στην καθημερινότητά μου είναι να αποφεύγω την πλύση εγκεφάλου μέσω της διαφήμισης,καθώς οι επίπλαστες ανάγκες μας δημιουργούνται κάτω από τον επηρεασμό της.\"Γυναικεία\"περιοδικά,δ ιαφημίσεις στην τηλεόραση(που σπάνια βλέπω έτσι κι αλλιώς),φροντίζω να μην βομβαρδίζομαι οικειοθελώς,σε γενικές γραμμές η διαφήμιση είναι η εικονοποίηση του καπιταλισμού.Μέσω της εικόνας και των διάφορων τρικς δημιουργείται η ανάγκη.Φυσικά στραβή δεν είμαι,επιδράσεις από το περιβάλλον μου παίρνω,αλλά πιστεύω πως κάτι έχω κάνει στην ανάγνωσή τους.Επίσης φροντίζω να ψωνίζω αρκετά είδη από μετανάστες.Η ποιότητα δεν είναι η κορυφαία,αλλά βοηθάς και ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα σου να κερδίσουν τα προς το ζην.Από καιρό σε καιρό όμως,αγοράζω και ένα αγαθό που βρίσκεται σε κατηγορία επώνυμη,γυαλιά ηλίου,που η ποιότητα είναι κομμάτι της ακριβής τιμής,θέλω να μην στραβωθώ για ηθικούς λόγους,λολ.Παπούτσια πάλι,όπως το ανέφερε κι ο Κρίνος,δε θέλω να κάνω κάλους,ούτε να αποκτήσω μύκητες,δε θα φορέσω της λαικής.Ελίσσομαι,ανάλογα της περίπτωσης.Αλλά και στα έπιπλα του σπιτιού,ινδικά και όχι τοπ σχεδιαστών,αλλά και κάποιες λεπτομέρειες σε πιο\"τσιμπημένα\"αντικείμεν α,είναι μία από αυτές τις ευλύγιστες λύσεις που ανέφερα πριν.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by krino
    νατουρ,
    μπερδευεις καταστασεις.
    Οντως χρειαζεται μια προσοχη, μια ερευνα αγορας, μια καταναλωτικη συνειδηση,
    αλλα μην το γυρναμε απο την αναποδη.

Φυσικά χρειάζεται προσοχή. Αλλά για να υπάρχει χρειάζεται πρώτα ενημέρωση και διάθεση για κριτική σκέψη.
    Επειδή νομίζεις ότι κάτι έχω μπερδέψει και υποφέρω σε ενημερώνω ότι περνάω υπέροχα από το κουμάντο που κάνω και ξοδεύω τα χρήματά μου σε ποιότητα ζωής και όχι σε μπαρούφες του φαίνεσθαι.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί σας δίνεται η εντύπωση πως υποφέρω που δεν αγοράζω τα πράγματα που συζητάμε.
    Θάπρεπε να τα λιμπίζομαι?
    Μήπως πρέπει να το κοιτάξω?

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind

Πάντως εγώ αφού το σκέφτηκα,συνειδητοποίησα πως δεν ξέρω τι είναι η Birkin που γράφατε και γνωρίζω πως δεν χάνω τίποτε που δεν το γνωρίζω.:P
    .........................

Από καιρό σε καιρό όμως,αγοράζω και ένα αγαθό που βρίσκεται σε κατηγορία επώνυμη,γυαλιά ηλίου,που η ποιότητα είναι κομμάτι της ακριβής τιμής,θέλω να μην στραβωθώ για ηθικούς λόγους,λολ.

Παρομοίως, δεν ξέρω τι είναι η μπίρκιν, αλλά δεν στάθηκα εκεί για τη ροή της συζήτησης. Κατάλαβα, άλλωστε όπως και εσύ.

Μιας και έθιξες το θέμα των γυαλιών ηλίου, άκου αυτό:
    Επειδή είχα και εγώ την ίδια απορία, βλέποντας τις υπέρογκες τιμές που έχουν τα επώνυμα, σκέφτηκα να το ψάξω. Δεν μου κολλούσε ότι οι επώνυμοι Γαλλικοί οίκοι υψηλής ραπτικής, κατέχουν και παγκόσμια Ιατρική πατέντα πάνω στην οφθαλμιατρική.
    Ετσι, πήρα ένα ζευγάρι ωραιότατα γυαλιά από το marks & spencer, που κόστιζαν 20 ευρώ και παρακάλεσα έναν συγγενή μου, οπτικό να μετρήσει στα μηχανήματά του, τις παραμέτρους προστασίας των γυαλιών αυτών και να συγκρίνει με τα επώνυμα.
    Ξέρεις το αποτέλεσμα???
    Παντελώς ίδια, τόσο σε απορρόφηση UVA, όσο και σε UVB, καθώς και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά!!!

Αλλη μια φούσκα του μάρκετιγκ που πατάει όχι ίσως στην επιδειξιομανία ή στο γενικότερο φαίνεσθαι, αλλά στο ευαίσθητο κομμάτι της υγείας, κατέρρευσε.....

Banned
    νατουρ δεν ειπα οτι βασανιζεσαι,
    καταλαβα ομως οτι υποννοεις οτι βασανιζονται αλλοι....

τεσπα, φευγω για ταξιδι,
    τα ξαναλεμε μολις επιστρεψω.

Senior Member
    Originally posted by krino
    νατουρ δεν ειπα οτι βασανιζεσαι,
    καταλαβα ομως οτι υποννοεις οτι βασανιζονται αλλοι....

τεσπα, φευγω για ταξιδι,
    τα ξαναλεμε μολις επιστρεψω.
    καλα να περασεις

αδηφαγε καταναλωτη

υπουλε υποκινητη της κρισης
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Originally posted by nature
    Το φαγητό έχει να κάνει με το αληθινό γούστο του ουρανίσκου μου και δεν εμπεριέχει επίδειξη μιας και το τρώω εγώ στο σπίτι μου, ενώ τα άλλα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως έχουν μέσα πολύ καταναγκαστική επίδειξη και όχι πραγματική απόλαυση.
    Γι’ αυτό και έθιξα το θέμα σε φόρουμ ψυχολογίας.

Δλδ εννοεις, οτι αρνεισαι να δεχτεις οτι οπως στεκεσαι εσυ στο θεμα φαγητου, μπορει να στεκεται καποιος αλλος σε διαφορετικα ειδη? Κ οτι υποχρεωτικα, οποιος αγοραζει κατι ακριβα (για τα δικα σου κριτηρια), το κανει για επιδειξη?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Επειδή νομίζεις ότι κάτι έχω μπερδέψει και υποφέρω σε ενημερώνω ότι περνάω υπέροχα από το κουμάντο που κάνω και ξοδεύω τα χρήματά μου σε ποιότητα ζωής και όχι σε μπαρούφες του φαίνεσθαι.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί σας δίνεται η εντύπωση πως υποφέρω που δεν αγοράζω τα πράγματα που συζητάμε.
    Θάπρεπε να τα λιμπίζομαι?
    Μήπως πρέπει να το κοιτάξω?
    Προσωπικά το \'μελανό\' σημείο που βλέπω είναι στο αρχικό σου ποστ(αλλά κ στη διάρκεια της κουβέντας όπου διακρίνω όντος έναν θυμό γι\'αυτούς που επιλέγουν να ξοδεύουν με τρόπο που δε συμφωνείς), όπου ξεκινάς με τη φράση:

Κάθε φορά που γυρνάω από τα μαγαζιά, είμαι θυμωμένη, για να μην πω έξαλλη!!!!

Γιατί τόσος θυμός?
    Εντάξει είναι παράλογη για σένα η καταναλωτική συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων,δεν συμφωνείς,ακολουθείς τη δική σου και προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις ή και να ενημερώσεις σε σχέση με αυτό που θεωρείς σωστό.Δηλαδή το \'καθήκον\' σου ας το πούμε έτσι απέναντι στον εαυτό σου κ στο τι μπορείς να προσφέρεις στους άλλους το κάνεις.
    Ο θυμός?που σε κάνει κ έξαλλη κ εν τέλει σε χαλάει γιατί?
    Άρα όταν πας για ψώνια δεν περνάς και τόσο υπέροχα όπως λες...αν αληθεύει δλδ ο εξοργισμός που αναφέρεις.

(σε μένα εκεί φαίνεται ένα μπέρδεμα κι όχι στο γεγονός ότι καταπιέζεσαι να αγοράσεις τα πράγματα που αγοράζεις ή θα έπρεπε να λιμπίζεσαι κάτι άλλο απογορευμένο.)

Senior Member
    rain, τη jane birkin την ξέρεις? ένας οίκος υψηλής ραπτικής (μου διαφεύγει ποιος) ονόμασε μια τσαντα του προς τιμήν την. μάλλον την κράταγε πολύ στην εποχή της.

Senior Member
    αυτό για τα γυαλιά ισχύει. μου το έχει πει φίλη μου που δουλεύει σε μαγαζί με οπτικά. οποιοδήποτε γυαλί αγοράσεις από κατάστημα είναι εξίσου καλό. στα άλλα πληρώνεις το σχεδιασμό και την μάρκα.

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind

.........................

Από καιρό σε καιρό όμως,αγοράζω και ένα αγαθό που βρίσκεται σε κατηγορία επώνυμη,γυαλιά ηλίου,που η ποιότητα είναι κομμάτι της ακριβής τιμής,θέλω να μην στραβωθώ για ηθικούς λόγους,λολ.

Παρομοίως, δεν ξέρω τι είναι η μπίρκιν, αλλά δεν στάθηκα εκεί για τη ροή της συζήτησης. Κατάλαβα, άλλωστε όπως και εσύ.

Μιας και έθιξες το θέμα των γυαλιών ηλίου, άκου αυτό:
    Επειδή είχα και εγώ την ίδια απορία, βλέποντας τις υπέρογκες τιμές που έχουν τα επώνυμα, σκέφτηκα να το ψάξω. Δεν μου κολλούσε ότι οι επώνυμοι Γαλλικοί οίκοι υψηλής ραπτικής, κατέχουν και παγκόσμια Ιατρική πατέντα πάνω στην οφθαλμιατρική.
    Ετσι, πήρα ένα ζευγάρι ωραιότατα γυαλιά από το marks & spencer, που κόστιζαν 20 ευρώ και παρακάλεσα έναν συγγενή μου, οπτικό να μετρήσει στα μηχανήματά του, τις παραμέτρους προστασίας των γυαλιών αυτών και να συγκρίνει με τα επώνυμα.
    Ξέρεις το αποτέλεσμα???
    Παντελώς ίδια, τόσο σε απορρόφηση UVA, όσο και σε UVB, καθώς και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά!!!

Αλλη μια φούσκα του μάρκετιγκ που πατάει όχι ίσως στην επιδειξιομανία ή στο γενικότερο φαίνεσθαι, αλλά στο ευαίσθητο κομμάτι της υγείας, κατέρρευσε.....
    Ευχαριστώ πολύ για την χρήσιμη πληροφορία.Το προσπάθησα και εγω με μια γνωστή οπτικό,αλλα μου τα μάσησε...
    Τα γυαλια ηλίου εχουν τεράστιο κερδος,100% απο οτι έμαθα απο γνωστη έμπορο άλλου ειδους.
    αλλα εμενα μου αρέσουν οι σκελετοί ρε γμτ!!!!
    Αναρωτιόμουν κάποια στιγμή που ειδα το στήσιμο της κοστολόγησης παραγωγής μιας μεγάλης φίρμας ρούχου,πόση αισχροκερδεια παιζει..Μεγάλη...
    Αλλα δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες..

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Το φαγητό έχει να κάνει με το αληθινό γούστο του ουρανίσκου μου και δεν εμπεριέχει επίδειξη μιας και το τρώω εγώ στο σπίτι μου, ενώ τα άλλα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως έχουν μέσα πολύ καταναγκαστική επίδειξη και όχι πραγματική απόλαυση.
    Γι’ αυτό και έθιξα το θέμα σε φόρουμ ψυχολογίας.

Δλδ εννοεις, οτι αρνεισαι να δεχτεις οτι οπως στεκεσαι εσυ στο θεμα φαγητου, μπορει να στεκεται καποιος αλλος σε διαφορετικα ειδη? Κ οτι υποχρεωτικα, οποιος αγοραζει κατι ακριβα (για τα δικα σου κριτηρια), το κανει για επιδειξη?

Φυσικά δεν θα το αρνηθώ sofia.
    Αν όμως με πείσεις, πώς γίνεται να πάρει κάποιος χαρά, αγοράζοντας με 400 ευρώ, μια αθλητική φόρμα που κοστίζει (αισθητικά και ποιοτικά) 60 ευρώ. Πράγματι δεν μου φαίνεται και τόσο χαρούμενο.
    Αντίθετα χαρά από τις γεύσεις παίρνουν όλοι, εκτός αν έχουν αγευσία.

Δεν θέλω να μου πεις το τετριμμένο και γενικόλογο, ότι καθένας ξέρει για τον εαυτό του πώς παίρνει χαρά. Θέλω να μου εξηγήσεις το μηχανισμό που έρχεται αυτή η χαρά μέσω της κατανάλωσης ακριβών και επωνύμων.

Φαντάζομαι, από την άλλη δεν θέλεις να σου εξηγήσω τον μηχανισμό της γεύσης και πώς η αίσθηση αυτή μεταφέρεται μέσω του γευστικού κάλυκα στον εγκέφαλο….μπλα μπλα…, γιατί αυτό είναι γνωστό.

Επίσης απαντήσεις του τύπου, ας κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του κλπ, οδηγούν κατά την ταπεινή μου γνώμη σε πολίτες με κοινωνική απάθεια.

Banned
    Αυτό για τη φόρμα συμφωνώ κι εγώ ότι είναι κρίμα να πάρεις κάτι τόσο ακριβό που αξίζει τόσο λίγο. Αλλά τι να κάνουμε, καθένας έχει το δικαίωμα στην τσέπη του να αγοράσει ότι θέλει δεν μπορούμε και δεν πρέπει να του επιβάλλουμε εμείς. Επιπλέον, τα περισσότερα μαγαζια έτσι είναι, τα πουλάνε στην διπλάσια και τριπλάσια τιμή από ότι τα αγόρασαν.

Senior Member

Φυσικά δεν θα το αρνηθώ sofia.
    Αν όμως με πείσεις, πώς γίνεται να πάρει κάποιος χαρά, αγοράζοντας με 400 ευρώ, μια αθλητική φόρμα που κοστίζει (αισθητικά και ποιοτικά) 60 ευρώ. Πράγματι δεν μου φαίνεται και τόσο χαρούμενο.
    Αντίθετα χαρά από τις γεύσεις παίρνουν όλοι, εκτός αν έχουν αγευσία.
    Δεν ειχα σκοπο να σου πώ τίποτα απο ολα αυτα, ουτε ο καθενας να κοιταει την παρτη του: το μονο που σκεφτομαι σχετικα, ειναι πώς ο τροπος που ικανοποιειται ο καθενας γυρω μας οπως θα προσεξες ειναι διαφορετικος. Ετσι οπως εσυ προτιμας να τρως \"καλό\" ή \"ποιοτικο\" φαγητο με στανταρ προδιαγραφες, ετσι καποιος αλλος προτιμα να δινει χρηματα καπου αλλου. Σε τσαντα? Σε αυτοκινητο? Σε σπιτι? Σε βιβλια? Σε ταξιδια? Οπου....τελος παντων...Αυτο για μενα δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα το κανει για να μου μπει στο ματι, οτι εχει λεφτα. Για επιδειξη δλδ.Ουτε θα το αποκλεισω απο την άλλη. Αλλωστε αυτο φαινεται απο μια γενικοτερη σταση ζωης του καθενος μας.

Κ βεβαια η αισθητικη δεν ειναι κατι αντικειμενικο...οποτε για το παραδειγμα της φορμας που αναφερεις: μπορει να τη βλεπεις εσυ κ να λες \"χαλια μαυρα\" κι εγω να λεω πώς ναι, θελω να την αγορασω, ειναι ακριβη, αλλα αξιζει τα λεφτα της γιατι πολυ απλα, μ αρεσει κ μπορω να την αγορασω, γνωριζοντας οτι ικανοποιω την ματαιοδοξια μου...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Νατούρ, μήπως γίνεσαι υπερβολική και μιλάς εκ του¨\"ασφαλούς\";εννοώ οικονομικά.Ο κανόνας είναι ότι το ακριβότερο θα είναι καλύτερο ποιοτικώς.Τώρα να μην κοροϊδευόμαστε, όποιος έχει δίνει και το παίρνει.Πέρα απο τον καταναλωτισμό δεν κοιτάς τι γίνεται με το θέμα της υγείας; άσε τα γυαλιά και τα παπούτσια.οποιος εχει να πληρώσει θα βρεί γιατρό και λέμε να βάλλει ο χέρι βαθιά στην τσέπη, αλλιώς κάτσε και περίμενε τα ραντεβού σε 2 μήνες.Για εναν που δεν έχει την οικονομική άνεση νατούρ, και ξελιγώνεται στην βιτρίνα με το να βλέπει το παπούτσι και το γυαλί, η απόκτηση θα του δημιουργήσει μια ευχαρίστηση μεγαλύτερη απο τον άλλο που μόλις φύγει απο το ταμείο θα έχει εξαφανιστεί και η χαρά, για τον απλό λόγο ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλει το αποκτά μιας και η τσέπη είναι γεμάτη.Επίδειξη κάνουν οι φτωχοί στο μυαλό άσχετα με την οικονομική τους κατάσταση.Εγώ προσωπικά αν έχω θα κοιτάξω για το καλύτερο όχι για να το επιδείξω αλλά για μένα.και προτιμώ να πάρω ενα μπλουζάκι της προκοπής απο 5-6 που θα έπαιρνα στα κινέζικα με τα αντίστοιχα χρήματα αλλά με τον φόβο να βγάλω σπυράκια μόλις τα φορούσα.

Page 5 of 18 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast