Κοίτα τι έχω για να δεις ποιος είμαι εγώ. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 18 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 267
    Banned
    Επίδειξη μπορεί να κάνουν και επειδή εντυπωσιάστηκαν με αυτά που αγόρασαν, δεν μπορώ να σας καταλάβω, ειλικρινά.

Senior Member
    Originally posted by libpa
    Επίδειξη μπορεί να κάνουν και επειδή εντυπωσιάστηκαν με αυτά που αγόρασαν, δεν μπορώ να σας καταλάβω, ειλικρινά.

ή επίδειξη μπορεί να θεωρηθεί ( για κάποιους ) πως κάνουν, λόγω του ότι αγόρασαν κάτι που τους εντυπωσίασε πραγματικά.

( το παθαίνω με τα ρολόγια ) :D

Senior Member
    Originally posted by krino
    νατουρ δεν ειπα οτι βασανιζεσαι,
    καταλαβα ομως οτι υποννοεις οτι βασανιζονται αλλοι....

τεσπα, φευγω για ταξιδι,
    τα ξαναλεμε μολις επιστρεψω.

Eμ, δεν βασανίζεται, μια μισθωτή των 800 ευρώ, όταν δίνει 400 ευρώ για γυαλιά ηλίου και 600 για ένα ζευγάρι μπότες και σαν συνέπεια δεν της απομένουν 30 ευρώ την εβδομάδα για να πληρώσει μια μπέιμπυ σίττερ να της κρατήσει τα παιδιά για να βγεί ένα βραδάκι με τον άντρα της?

Όταν δεν της απομένουν 30 ευρώ το 15θήμερο για να πληρώσει μια φτωχή αλλοδαπή να της κάνει το σίδερο και αυτή, εκείνη την ώρα, να απολαύσει ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο?

Επίσης, η τακτική της αγοράς τόσο πολλών πανάκριβων ρούχων, βασανίζει παράπλευρα και εσένα και εμένα, γιατί κακομαθαίνουν την αγορά και αυτή αποθρασύνεται σε βάρος όλων μας.

Καλά να περάσεις.
    Σε περιμένουμε για νέους γύρους.

Senior Member
    κι εμένα ηλίθιο μου φαίνεται να πρέπει να χρεωθείς για να αγοράσεις ακριβά ρούχα, αλλά αυτοί που το κάνουν προφανώς έτσι είναι ευτυχισμένοι και αν δεν τα έπαιρναν θα βασανίζονταν.

πάντως δε νομίζω πως αυτός είναι ο κύριος λόγος που κάνει την αγορά να αποθρασύνεται. η αγορά εννοώ ειδών πολυτελείας.

Senior Member
    ενταξει βρε Κλαιρ ,
    αν δεν υπήρχαν τα κοροιδα,δεν θα υπηρχαν και αυτοί.
    Η Φυση μιλάει καθαρά για τα fashion victims,αυτους δεν ελεγχουν ,δεν ξέρουν τι τους γίνεται,ψωνίζουν χωρίς κριτήρια ανάγκης (αναγκη ειναι και το ωραιο ρουχο και το καλο παπουτσι και το ταξίδι) , για λόγους επιδειξης..
    Αυτοι ειναι κοινωνικό φαινόμενο.Οι υπερβολές και η απουσία κριτικής.
    Τωρα για το παραδειγμα αυτου που παιρνει 800 ευρω και τα ξοδευει ολα σε γυαλιά ηλίου και μποτες (και μαλιστα τόσο ακριβά),οσο χοντρο και να ακουστει ειναι μόνο βλακεία...

Senior Member
    απλά εξηγήστε μου το φαινόμενο που υπάρχει στις εκπτώσεις. λίγες μέρες πριν οι καταστηματάρχες ανεβάζουν τις τιμές , οπότε με την έκπτωση το προιόν φτάνει να κοστίζει όσο έκανε πριν τις εκπτώσεις. γι αυτό φταίνε όσοι αγοράζουν είδη πολυτελείας? ή όλοι οι καταναλώτες και η έλλειψη ελέγχου στην ελλάδα?

στην ελλάδα μας κλέβουν γενικά.

Senior Member
    Originally posted by nature
    Originally posted by krino
    νατουρ δεν ειπα οτι βασανιζεσαι,
    καταλαβα ομως οτι υποννοεις οτι βασανιζονται αλλοι....

τεσπα, φευγω για ταξιδι,
    τα ξαναλεμε μολις επιστρεψω.

Eμ, δεν βασανίζεται, μια μισθωτή των 800 ευρώ, όταν δίνει 400 ευρώ για γυαλιά ηλίου και 600 για ένα ζευγάρι μπότες και σαν συνέπεια δεν της απομένουν 30 ευρώ την εβδομάδα για να πληρώσει μια μπέιμπυ σίττερ να της κρατήσει τα παιδιά για να βγεί ένα βραδάκι με τον άντρα της?

Όταν δεν της απομένουν 30 ευρώ το 15θήμερο για να πληρώσει μια φτωχή αλλοδαπή να της κάνει το σίδερο και αυτή, εκείνη την ώρα, να απολαύσει ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο?

Επίσης, η τακτική της αγοράς τόσο πολλών πανάκριβων ρούχων, βασανίζει παράπλευρα και εσένα και εμένα, γιατί κακομαθαίνουν την αγορά και αυτή αποθρασύνεται σε βάρος όλων μας.

Καλά να περάσεις.

Πολύ ακραίο παράδειγμα Νατούρ.Η μισθωτή των 800 ευρώ δεν θα πάρει παπούτσια των 600 ευρώ.Ούτε θα πάρει την αλλοδαπή για το σιδέρωμα ούτε την κοπέλα να κρατήσει τα παιδιά.Και να σου πω την αλήθεια το πιο πιθανό είναι να χαλαρώσει με κανένα χαδάκι απο τον άνδρα της που δεν στοιχίζει, αν βέβαια υπάρχει η επιθυμία με τόσα που έχουν να σκεφτούν, γιατί με τόσα και άλλα τόσα το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα καλύψεις πάγιες υποχρεώσεις και να πάρεις τα προς το ζήν

Senior Member
    Originally posted by Sofia

.................... το μονο που σκεφτομαι σχετικα, ειναι πώς ο τροπος που ικανοποιειται ο καθενας γυρω μας οπως θα προσεξες ειναι διαφορετικος. ............................

Κ βεβαια η αισθητικη δεν ειναι κατι αντικειμενικο.....

Αισθητική….
    Χμ……

Δηλαδή, έεεετυχε και το 50% των μαμάδων, όταν πηγαίνω σε συγκέντρωση γονέων στο σχολείο του παιδιού μου, κρατούν την ίδια τσάντα????

Έτυχε και είχαν το ίδιο γούστο, από όλες τις προσφερόμενες τσάντες στην αγορά της αθήνας???
    Τους άρεσε τόσο πολύ το …σκατί φόντο? Ή είναι υπέροχη η διακόσμησή της με το μονόγραμμα του σχεδιαστή? (καταλάβατε για ποια τσάντα μιλάω…)
    Στατιστικά αυτό είναι αδύνατο.

Senior Member
    Originally posted by Arsi

.........................................
    Γιατί τόσος θυμός?
    Εντάξει είναι παράλογη για σένα η καταναλωτική συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων,δεν συμφωνείς,ακολουθείς τη δική σου και προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις ή και να ενημερώσεις σε σχέση με αυτό που θεωρείς σωστό.Δηλαδή το \'καθήκον\' σου ας το πούμε έτσι απέναντι στον εαυτό σου κ στο τι μπορείς να προσφέρεις στους άλλους το κάνεις.
    Ο θυμός?που σε κάνει κ έξαλλη κ εν τέλει σε χαλάει γιατί?

Άρα όταν πας για ψώνια δεν περνάς και τόσο υπέροχα όπως λες...αν αληθεύει δλδ ο εξοργισμός που αναφέρεις.
    ....................................

Αρσι, ο θυμός μου, έχει δύο σκέλη. Ένα σκέλος αφορά τις κυρίες που τα βγάζουν άκοπα (ο σύζυγος, …καταλαβαίνεις) και τα ξοδεύουν αλόγιστα στα πανάκριβα μαγαζιά, σε επώνυμα είδη. Το δεύτερο σκέλος αφορά τις γυναίκες που τα φέρνουν τσίμα-τσίμα, και επίσης δεν διστάζουν να χρεωθούν, προκειμένου να τα αποκτήσουν.

Ο κοινός παρονομαστής είναι όμως, ότι με φοβίζει και με εκνευρίζει τελικά η απάθεια της κοινωνίας σε θέματα που πιστεύω πως μόνο αν φερόμαστε πιο μαζικά και κριτικά, θα μας ΣΕΒΑΣΤΕΙ και η αγορά σαν καταναλωτές.

Πιο λιανά, όταν κανένας δεν αντιδρά, η αγορά δεν θα σέβεται κανέναν μας.

Τέλος, δεν είπα πουθενά ότι στα μαγαζιά περνάω υπέροχα. Ισα ίσα το αντίθετο είπα. Νευριάζω με αυτά που βλέπω.

Senior Member
    Originally posted by γιώτα2

Καλά να περάσεις.

Πολύ ακραίο παράδειγμα Νατούρ.Η μισθωτή των 800 ευρώ δεν θα πάρει παπούτσια των 600 ευρώ.Ούτε θα πάρει την αλλοδαπή για το σιδέρωμα ούτε την κοπέλα να κρατήσει τα παιδιά.Και να σου πω την αλήθεια το πιο πιθανό είναι να χαλαρώσει με κανένα χαδάκι απο τον άνδρα της που δεν στοιχίζει, αν βέβαια υπάρχει η επιθυμία με τόσα που έχουν να σκεφτούν, γιατί με τόσα και άλλα τόσα το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα καλύψεις πάγιες υποχρεώσεις και να πάρεις τα προς το ζήν

γιώτα, δεν είναι καθόλου ακραίο το παράδειγμα της νάτσουρ.
    γιατί μπορεί κάλλιστα ο σύζυγος να αμοίβεται καλύτερα από τη σύζυγο.
    γιατί νομίζεις πως δεν θα αγοράσει παπούτσια των 600?
    ή δεν θα φέρει κάποια κυρία για το σιδέρωμα και ίσως και για τις δουλειές του σπιτιού?
    παπούτσια άλλωστε δεν αγοράζεις κάθε μήνα.
    ούτε έχεις σιδέρωμα κάθε εβδομάδα.
    άποψη μου και απάντηση και στις δύο.
    φιλικά πάντα.

ατελείωτο το βλέπω το θέμα! :D

Senior Member
    Ο κοινός παρονομαστής είναι όμως, ότι με φοβίζει και με εκνευρίζει τελικά η απάθεια της κοινωνίας σε θέματα που πιστεύω πως μόνο αν φερόμαστε πιο μαζικά και κριτικά, θα μας ΣΕΒΑΣΤΕΙ και η αγορά σαν καταναλωτές.

Πιο λιανά, όταν κανένας δεν αντιδρά, η αγορά δεν θα σέβεται κανέναν μας.
    Συμφωνώ με την αντίδραση αλλά nature αν εκνευριζόμασταν και θυμώναμε με τόσα στραβά που γίνονται γύρω μας προσωπικά θα ήμουν ένας κινητός θυμός.

Συμφωνώ στο οτι καλό είναι να μην αδιαφορούμε για την κοινωνία που ζούμε,να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε,να επιλέγουμε αλλά θυμός?επειδή κάποιος-κάποια επιλέγει να δώσει το μισό μηνιάτικό για ένα μπλουζάκι π.χ.?δική της η ζωή,δικά της τα χρήματα,δικές της και οι συνέπειες.
    Εσύ ας πούμε που το ψάχνεις δεν πέφτεις σε παγίδες,κάποιος άλλος που αγοράζει απλά για το φαίνεσθαι δεν θα τον σεβαστεί η αγορά όπως λες κ παραπάνω(κ αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο,πιστεύω πως υπάρχουν ακριβά προιόντα που αξίζουν τα λεφτά τους).

Senior Member
    [i]Originally posted by nature[/]

Αισθητική….
    Χμ……

Δηλαδή, έεεετυχε και το 50% των μαμάδων, όταν πηγαίνω σε συγκέντρωση γονέων στο σχολείο του παιδιού μου, κρατούν την ίδια τσάντα????

Έτυχε και είχαν το ίδιο γούστο, από όλες τις προσφερόμενες τσάντες στην αγορά της αθήνας???
    Τους άρεσε τόσο πολύ το …σκατί φόντο? Ή είναι υπέροχη η διακόσμησή της με το μονόγραμμα του σχεδιαστή? (καταλάβατε για ποια τσάντα μιλάω…)
    κάτσε, μισό λεπτό nature γιατί μπερδεύτηκα!

τη burberry εννοείς η τη gucci?
    γιατί στο σκατί φόντο νομίζω υπερέχει η burberry. :P Αλλα από την άλλη, έχει μονόγραμμα? είναι πολλές οι υποψήφιες με σκατί φόντο!

Senior Member
    Originally posted by lucifer
    [i]Originally posted by nature[/]

Αισθητική….
    Χμ……

κάτσε, μισό λεπτό nature γιατί μπερδεύτηκα!

τη burberry εννοείς η τη gucci?
    γιατί στο σκατί φόντο νομίζω υπερέχει η burberry. :P Αλλα από την άλλη, έχει μονόγραμμα? είναι πολλές οι υποψήφιες με σκατί φόντο!
    :P
    εγώ πάντως δεν ξέρω ούτε τη μία,ούτε την άλλη κ ούτε ήξερα καν πως έχει πέραση το σκατί φόντο,ούτε καν έχω προσέξει τι κρατάει η πλειοψηφία κι αν κρατάει:P..(ευτυχώς πάντως που δε μου αρέσουν καθόλου οι τσάντες με τέτοια που ακούω στο θέμα,2 τη σεζόν βολικές κ απλές κ πολύ μου είναι )

Senior Member
    Originally posted by γιώτα2
    Νατούρ, μήπως γίνεσαι υπερβολική και μιλάς εκ του¨\"ασφαλούς\";εννοώ οικονομικά.Ο κανόνας είναι ότι το ακριβότερο θα είναι καλύτερο ποιοτικώς.Τώρα να μην κοροϊδευόμαστε, όποιος έχει δίνει και το παίρνει.Πέρα απο τον καταναλωτισμό δεν κοιτάς τι γίνεται με το θέμα της υγείας; άσε τα γυαλιά και τα παπούτσια.οποιος εχει να πληρώσει θα βρεί γιατρό και λέμε να βάλλει ο χέρι βαθιά στην τσέπη, αλλιώς κάτσε και περίμενε τα ραντεβού σε 2 μήνες.Για εναν που δεν έχει την οικονομική άνεση νατούρ, και ξελιγώνεται στην βιτρίνα με το να βλέπει το παπούτσι και το γυαλί, η απόκτηση θα του δημιουργήσει μια ευχαρίστηση μεγαλύτερη απο τον άλλο που μόλις φύγει απο το ταμείο θα έχει εξαφανιστεί και η χαρά, για τον απλό λόγο ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλει το αποκτά μιας και η τσέπη είναι γεμάτη.Επίδειξη κάνουν οι φτωχοί στο μυαλό άσχετα με την οικονομική τους κατάσταση.Εγώ προσωπικά αν έχω θα κοιτάξω για το καλύτερο όχι για να το επιδείξω αλλά για μένα.και προτιμώ να πάρω ενα μπλουζάκι της προκοπής απο 5-6 που θα έπαιρνα στα κινέζικα με τα αντίστοιχα χρήματα αλλά με τον φόβο να βγάλω σπυράκια μόλις τα φορούσα.

Γιώτα, βρίσκω πάρα πολύ ζουμερό και εύστοχο αυτό σου το ποστ. Θίγεις απίστευτα πολλά θέματα και φτάνεις στη καρδιά των προβλημάτων. Σε λίγα από αυτά που λες διαφωνώ.
    (Γμτ, να ήξερα τα μωβ γραμματάκια του κρίνου, εδώ μου χρειάζονται….)

1). Η οικονομική μου κατάσταση (θίγεται για 2η φορά στο θρεντ) είναι απλή υπόθεσή σου, δεν έχω δείξει φορολογική δήλωση. Παρόλα αυτά μην προσπαθείτε να βάλετε ταμπέλα σε έναν άνθρωπο, αν δεν σας κολλάνε καλά τα λεγόμενά του. Δεν έχει σημασία αν είμαι πλούσια, μεσαία ή μπατιράκι. Εγώ σου λέω πχ, ότι είμαι εφοπλιστίνα και εγωίστρια, ή είμαι φτωχαδάκι και υποκρίτρια. Αν σκέφτεσαι τι είναι ο συνομιλητής σου, ίσως χάνεις την ουσία αυτών που λέει. Δες αν σου κάνουν αυτά που λέω και όχι ποια είμαι εγώ.

2). Στο θέμα της υγείας, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνο που είναι πολύ πιο πολύπλοκο, και πιστεύω πως η επίλυσή του, είναι πολιτικό θέμα και δεν έχει κάποια ψυχολογική χροιά ώστε να συζητήσουμε πιθανές λύσεις του εδώ, εν αντιθέσει με τον καταναλωτισμό, που φυσικά έχει πολύ μεγάλο ψυχολογικό κομμάτι κρυμμένο μέσα του. Επιπλέον, προσωπικά, δεν γνωρίζω πώς θα μπορούσε να λυθεί το θέμα της υγείας. Αν εσύ έχεις κάποια πρόταση, άνοιξέ το σαν θέμα, και είμαι πρόθυμη να διαβάσω τις προτάσεις σου, και να αγωνιστώ γι’ αυτές, εάν με πείσουν.

3). Γι’ αυτόν που ξελιγώνεται στη βιτρίνα, επειδή του φαίνεται το επώνυμο ρούχο ή αξεσουάρ, σαν ορόσημο ευτυχίας, έχεις επίσης πάρα πολύ δίκιο. Μόνο που αντί «του φαίνεται», εγώ θα πω, «του έχουν …κατασκευάσει». Και πιστεύω ότι καλό θα ήταν αυτός ο μύθος να γκρεμιστεί, για να απελευθερωθεί από αυτή τη καταναγκαστική και οικονομικά ασύμφορη ψευδαίσθηση ευτυχίας.

4). Λες: «επίδειξη κάνουν οι φτωχοί στο μυαλό, άσχετα με την οικονομική τους κατάσταση».
    Συμφωνώ και εδώ, απόλυτα. Μόνο που φοβάμαι ότι το μάρκετιγκ, είναι τόσο πιεστικό και διεισδυτικό, που σιγά-σιγά, φτωχαίνει το μυαλό όλο και περισσότερων ανθρώπων και αν δεν αντιπροτείνουμε κάποιες πρακτικές, σε λίγο θα κυκλοφορούμε όλες με την ίδια τσάντα, γιατί θα νοιώθουμε αποτυχημένες αν δεν την έχουμε. Θα μας κατασκευάζουν όλο και περισσότερες «ανάγκες» για να είμαστε αποδεκτοί.

5). Σχετικά με το μπλουζάκι της προκοπής και τα σπυράκια, χωράει πολύ νερό. Σε άλλα ισχύει, σε άλλα όμως, είναι και αυτό μάρκετιγκ. Διάβασες αυτό που έγραψα για τα επώνυμα γυαλιά ηλίου που δήθεν είναι καλύτερα, τις προηγούμενες μέρες στην Rain?

Senior Member
    Αισθητική….
    Χμ……

Ειναι η πρωτη φορα που παρατηρεις κοινη αισθητικη? Μα αν προσεξεις το 50% των ανθρωπων ειναι πανομοιοτυποι, με κοινη αισθητικη πανω κατω. Κ φυσικα δεν αναφερομαι μονο στις τσαντες. Η τσαντα κ αλλα αγαθα για καποιους ειναι σιγουρα κ αποδειξη κοινωνικου κ οικονομικου επιπεδου. Αλλα οχι για ολους. Αυτο λεω.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 6 of 18 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast