Κοίτα τι έχω για να δεις ποιος είμαι εγώ. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 18 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 267
    Senior Member
    Ξερω \'γω... αν χρειάζεται μια ακριβη τζαντα η δεν ξερω τι αλλο για να αισθανεται πιο γυναικα... λολ

Θυμαμαι μια φορα θερωησα ωραιο να παρω για μια φιλη μια τζαντα. Παω λοιπον σε ενα στην ερμου. Ειδα μια τζαντα που μου αρεσε λεω ποσο?
    Μου λενε 800 ευρω.
    Λεω, συγνωμη, μαλακες ειστε?

(Σορι κι ολας,μου ξεφυγε).

Senior Member
    Originally posted by nature
    Σιγά μη σου πω πού μένω, :)
    Να βάλω και οδό και αριθμό?
    Αν πάντως θέλεις κάτι να συζητήσουμε σχετικά με το θέμα που έθιξα στην αρχή (ίσως και σε σχέση με τον τόπο κατοικίας μου), ευχαρίστως να το αναλύσω.

Κατά τα άλλα, δεν πειράχτηκα καθόλου, ειλικρινά. Ίσως όταν εκφράζεται κανείς μέσω του πληκτρολογίου, δεν αντιλαμβανόμαστε τις εκφράσεις και τον τρόπο που μιλάει.

κοίτα, αν διαθέτεις πισίνα, ναι θέλω και αριθμό και οδό
    η πρόσκληση είναι αυτονόητη :D

τώρα σχετικά με το θέμα όντως υπάρχουν άνθρωποι που είναι ψώνια με αυτά που αγοράζουν και το κάνουν μόνο για επίδειξη.
    υπάρχουν άλλοι που διαθέτουν ακριβά έως πανάκριβα είδη και δεν τα επιδεικνύουν.
    προσωπικά θα ήθελα να είχα πάρα πολλά χρήματα γιατί μου αρέσει η πολυτέλεια.
    αν και δεν οδηγώ, θέλω να κυκλοφορώ με πόρσε
    αλλά και με το μετρό μια χαρά τα πάω
    θέλω να μένω σε πολυτελή ξενοδοχεία
    αλλά έχω μείνει και σε σκηνή κι έχω περάσει υπέροχα
    με λίγα λόγια θέλω να πω ότι τα χρήματα καλά είναι να τα χειριζόμαστε για να μας εξυπηρετούν ανάλογα με τις ανάγκες μας
    τώρα αν κάποιοι έχουν τέτοιου τύπου ανάγκες, δηλαδή να φτάνουν να ενοικιάζουν κάτι επώνυμο για να εντυπωσιάσουν, θα το δουν και αυτό τα ματάκια μου, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι το ίδιο
    if you know what i mean, dear ;)

Senior Member
    Originally posted by alexandros3
    Ξερω \'γω... αν χρειάζεται μια ακριβη τζαντα η δεν ξερω τι αλλο για να αισθανεται πιο γυναικα... λολ

Θυμαμαι μια φορα θερωησα ωραιο να παρω για μια φιλη μια τζαντα. Παω λοιπον σε ενα στην ερμου. Ειδα μια τζαντα που μου αρεσε λεω ποσο?
    Μου λενε 800 ευρω.
    Λεω, συγνωμη, μαλακες ειστε?

(Σορι κι ολας,μου ξεφυγε).

Αλέξανδρε, νάσαι καλά, βοήθησες να μου φύγει ο θυμός που είχα όταν άνοιξα το θέμα.
    Αυτό ακριβώς που σου ξέφυγε, αυτό θα ήθελα να έλεγαν όλοι, σ\' αυτούς τους ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ \"πειρασμούς\".
    Σ\' αυτά που με θράσος τολμάνε να πουλάνε, επειδή δήθεν είναι επώνυμα.
    Και κάτι έγινε.
    Κοστίζουν το ένα εκατοστό τή χιλιοστό της τιμής πώλησης. Τα πιο πολλά είναι κατασκευασμένα σε χώρες του τρίτου κόσμου και τα καταναλωτικά θύματα των αναπτυγμένων χωρών, τσιμπάνε.

Αυτό Αλέξανδρε, θα ήθελα να έλεγαν όλοι στα προϊόντα που μας κάνουν να \"δείχνουμε\" ότι έχουμε λεφτά (ακόμα και αν όντως έχουμε) και στα προίόντα που μας πείθουν ότι τάχα μας κάνουν πιο όμορφους.

Γιατί την ομορφιά την έχει ο καθένας, όσο την έχει από μόνος του, αν είναι γυμνός. Δεν την αποκτά με τα παπούτσια και τις τσάντες.

Και μια απορία:
    γιατί κάποιος είτε είναι πλούσιος είτε δεν είναι, θέλει να δείχνει πλούσιος, χρησιμοποιώντας και κυρίως επιδεικνύοντας, ακριβά αντικείμενα?
    Προσωπικά το μόνο κέρδος που βλέπω σ\' αυτό είναι ότι θα προσελκύει πιο πολλούς που πιθανόν ....να του ζητούν δανεικά.

Εκτός αν νοιώθει ηδονή που θα τον ζηλεύουν οι άλλοι....

Senior Member
    ... γιατί τ\' ακριβά είναι όμορφα. Και τα φτιασίδια είναι όμορφα. Αλλά χρειάζονται πολλά, πάρα πολλά. Ο Θάνατος δε ξορκίζεται με τίποτα και η ζωή ξοδεύεται σε χρηματικά αμνοερίφια. Χρήμα, ο πιο ακριβός και δημοφιλής θεός του κόσμου... μα λιγότερο... παγκόσμιος απ\' το Θάνατο...

Senior Member

Αλέξανδρε, νάσαι καλά, βοήθησες να μου φύγει ο θυμός που είχα όταν άνοιξα το θέμα.
    Αυτό ακριβώς που σου ξέφυγε, αυτό θα ήθελα να έλεγαν όλοι, σ\' αυτούς τους ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ \"πειρασμούς\".
    Σ\' αυτά που με θράσος τολμάνε να πουλάνε, επειδή δήθεν είναι επώνυμα.
    Και κάτι έγινε.
    Κοστίζουν το ένα εκατοστό τή χιλιοστό της τιμής πώλησης. Τα πιο πολλά είναι κατασκευασμένα σε χώρες του τρίτου κόσμου και τα καταναλωτικά θύματα των αναπτυγμένων χωρών, τσιμπάνε.

Αυτό Αλέξανδρε, θα ήθελα να έλεγαν όλοι στα προϊόντα που μας κάνουν να \"δείχνουμε\" ότι έχουμε λεφτά (ακόμα και αν όντως έχουμε) και στα προίόντα που μας πείθουν ότι τάχα μας κάνουν πιο όμορφους.

Γιατί την ομορφιά την έχει ο καθένας, όσο την έχει από μόνος του, αν είναι γυμνός. Δεν την αποκτά με τα παπούτσια και τις τσάντες.

Και μια απορία:
    γιατί κάποιος είτε είναι πλούσιος είτε δεν είναι, θέλει να δείχνει πλούσιος, χρησιμοποιώντας και κυρίως επιδεικνύοντας, ακριβά αντικείμενα?
    Προσωπικά το μόνο κέρδος που βλέπω σ\' αυτό είναι ότι θα προσελκύει πιο πολλούς που πιθανόν ....να του ζητούν δανεικά.

αχ πουλάκι μου... όλα εκεί φτιάχνονται. και το μπλουζάκι των δέκα ευρώ που θα πάρεις από το ζάρα το ράβουν παιδάκια που πληρώνονται με ψίχουλα.

πάντως διαφωνώ ότι σώνει και καλά ότι φοράμε το φοράμε αποκλειστικά για τους άλλους. δηλαδή δεν σας έχει τύχει να αγοράσετε/φορέσετε κάτι το οποίο να φαίνεται σε εσάς όμορφο? να σας φτιάχνει τη διάθεση, το χρώμα του, η υφή του.
    κακά τα ψέματα ένα περιποιημένο ντύσιμο (προσοχή, είπα περιποιημένο, όχι ακριβό) μπορεί και να κολακέψει και να προβάλει τα θετικά στοιχεία ένος σώματος. συν ότι ο τρόπος που ντυνόμαστε καλώς ή κακώς είναι και λίγο προβολή της προσωπικότητας μας.

τώρα ο λεφτάς θελει το σούπερ λουξ. πραγματικα πιστεύω πως σε αυτούς ποσά του τύπου 6000 ευρώ πρέπει να φαινονται πενταροδεκάρες....

Senior Member
    Originally posted by sunset
    πΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ Ο ΦΙΛΟΣ Μ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΕΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΑ ΗΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΝΤ ΝΟΜΙΖΩ SEVENTEEN HTAN ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΚΕΙ Τ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΛΟ ΟΟΟΛΟ!ΚΑΙ ΤΟ Δ ΕΙΧΝΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΠΩΣ..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΙΟ?@
    Δούλεψα για ενα φεγγάρι σε μια επώνυμη εταιρία,απο αυτές που εχουν σταντ στα Πολυκαταστήματα..
    Υπάρχουν προιόντα (τα εχω δοκομάσει ολα),που ειναι πολύ καλά,υπάρχουν κι αλλα που ειναι ακριβώς το ιδιο με τα ευρείας.
    Ειχε πολύ πλάκα,οταν ερχόταν κάποια/ος (και αντρες παρακαλώ),που έδινε ενα σκασμό λεφτά για να πάρει ενα πιλινγκ ή ενα κραγιον,επειδή ηταν επώνυμο και χωρίς να το εχει ψάξει καθόλου..γιατι θα μπορούσε να το πάρει με τα μισά χρήματα απο αλλη εταιρία.
    Ψωνάρες κανονικές με ύφος καρδινάλιου.

Απ την αλλη ,στα ρούχα παπούτσια τσάντες,προτιμώ να μην εχω 4 μπλουζακια των 20 ευρώ που στα δυο πλυσίματα ,θα ειναι κουρέλια.Προτιμώ να αγοράσω ενα των 50 που θα δειχνει αξιοπρεπές για μεγαλύτερο χρονικό διαστημα.
    Γι αυτο μερικες φορές το φτηνό ειναι πιο ακριβό.
    Το να αγοράζεις με σκοπό να κανεις μόστρα,σιγουρα ειναι επιφανειακό,αλλα το να ψωνίζεις γιατι σου αρεσει να φοράς δερμάτινα και ποιοτικά παπουτσια που δεν θα σου βγάλουν κάλους και θα ειναι όμορφα,ειναι θέμα και αισθητικής και υγιεινής.

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή

Δούλεψα για ενα φεγγάρι σε μια επώνυμη εταιρία,απο αυτές που εχουν σταντ στα Πολυκαταστήματα..
    Υπάρχουν προιόντα (τα εχω δοκομάσει ολα),που ειναι πολύ καλά,υπάρχουν κι αλλα που ειναι ακριβώς το ιδιο με τα ευρείας.
    Ειχε πολύ πλάκα,οταν ερχόταν κάποια/ος (και αντρες παρακαλώ),που έδινε ενα σκασμό λεφτά για να πάρει ενα πιλινγκ ή ενα κραγιον,επειδή ηταν επώνυμο και χωρίς να το εχει ψάξει καθόλου..γιατι θα μπορούσε να το πάρει με τα μισά χρήματα απο αλλη εταιρία.

Ψωνάρες κανονικές με ύφος καρδινάλιου.
    ...................................
    Θύματα με ύφος καρδιναλίου θάλεγα καλύτερα.......

Banned
    Καλά, για το ύφος σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορώ να πω τίποτα... :D Αλλά ότι συχνά το φτηνό είναι ακριβό συμφωνώ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να είναι ειδήμονας στα πάντα, οπότε είναι πιθανό να πληρώσει κάτι πολύ παραπάνω από όσο αξίζει. Όχι από επιθυμία για μόστρα αλλά στην αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ή απλά γιατί του αρέσει.

Προσωπικά στα θέματα αισθητικής δεν με απασχολεί αν το προϊόν που θα αγοράσω είναι ανώνυμο ή επώνυμο, ακριβό ή φτηνό. Αν είναι όμορφο στα δικά μου τα μάτια αυτό αρκεί. Στα θέματα άνεσης, υγείας, λειτουργικότητας, αν νομίζω πως ένα προϊόν είναι απολύτως κατάλληλο για εμένα, δεν με χαλάει αν ταυτόχρονα είναι κι επώνυμο. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι πληρώνεις μαζί και το όνομα, αλλά αν η ουσία μου κάνει, γιατί να το απορρίψω?

Με εκφράζει και αυτό που γράφει η άρκτος παραπάνω.

Banned
    Ε, άμα τη βρίσκει έτσι, ας νιώθει ηδονή σκεπτόμενος ότι τον ζηλεύουν, τι πειράζει? Σίγουρα υπάρχει κι αυτό, τα πάντα υπάρχουν, οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους.

Οι άλλοι όμως γιατί να κάτσουν να ασχοληθούν με το τι έχει ο διπλανός τους?

Senior Member
    Originally posted by marina38

......................
    Προσωπικά αν έχω τα χρήματα και μου αρέσει κάτι θα το πάρω, γιατί όχι? ....................

1). Για λόγους καταναλωτικής συνείδησης
    2). Για την αίσθηση της έννοιας “value for money”
    3). Γιατί συνηθίζεις τον εαυτό σου σε μια «πλαστή» ανάγκη, ασύμβατη με το μέσο ελληνικό μισθό και στην πρώτη «στραβή» όπως εύστοχα σημείωσε ο Κηπ, θα δυστυχήσεις
    4). Γιατί δεν καταδέχεσαι να γίνεις κινητή διαφήμιση του κάθε έξυπνου σχεδιαστή που με φτηνά εργατικά, θησαυρίζει πατώντας στη ματαιοδοξία μας.
    5). Για να αποτελέσεις ένα καλό παράδειγμα σε ανθρώπους με λιγότερες γνώσεις και λιγότερα χρήματα από σένα, ότι το κέρδος της επιτυχίας σου δεν είναι η κατανάλωση, αλλά άλλο πιο ουσιαστικό.
    6.) Γιατί ξέρεις καλύτερους τρόπους για να βρεις την ευτυχία…..

Φτάνουν αυτοί οι λόγοι ή να συνεχίσω?

Banned
    νατουρ ολα αυτα που λες ειναι καταρχην σωστα,
    αλλα χρειαζεται ο αλλος να θελει να φαει το χρονο του κατα αυτο το τροπο για να τα τηρησει.

Εγω που την βρισκω,
    μπορω να σου πω οτι εκπληρωνω ολα αυτα που γραφεις + αλλα 94 ακομα.
    Αλλα αυτο δεν λεει τιποτα,
    γιατι πολυ απλα εχω την ορεξη και το κανω.

Senior Member
    Originally posted by krino
    νατουρ ολα αυτα που λες ειναι καταρχην σωστα,
    αλλα χρειαζεται ο αλλος να θελει να φαει το χρονο του κατα αυτο το τροπο για να τα τηρησει.
    ...........................................
    Δεν καταλαβαίνω πώς, αυτές οι απόψεις τρώνε χρόνο.
    Χρόνο τρώνε οι εργατοώρες που δουλεύει κάποιος για να αποκτήσει την εκάστοτε \"τσαντούλα\".

Senior Member

......................
    Προσωπικά αν έχω τα χρήματα και μου αρέσει κάτι θα το πάρω, γιατί όχι? ....................

1). Για λόγους καταναλωτικής συνείδησης
    2). Για την αίσθηση της έννοιας “value for money”
    3). Γιατί συνηθίζεις τον εαυτό σου σε μια «πλαστή» ανάγκη, ασύμβατη με το μέσο ελληνικό μισθό και στην πρώτη «στραβή» όπως εύστοχα σημείωσε ο Κηπ, θα δυστυχήσεις
    4). Γιατί δεν καταδέχεσαι να γίνεις κινητή διαφήμιση του κάθε έξυπνου σχεδιαστή που με φτηνά εργατικά, θησαυρίζει πατώντας στη ματαιοδοξία μας.
    5). Για να αποτελέσεις ένα καλό παράδειγμα σε ανθρώπους με λιγότερες γνώσεις και λιγότερα χρήματα από σένα, ότι το κέρδος της επιτυχίας σου δεν είναι η κατανάλωση, αλλά άλλο πιο ουσιαστικό.
    6.) Γιατί ξέρεις καλύτερους τρόπους για να βρεις την ευτυχία…..

Φτάνουν αυτοί οι λόγοι ή να συνεχίσω?
    Περνάς στον εαυτό σου τόσους κανόνες για κάτι τόσο απλό όσο η απόκτηση ενός προιόντος;Μπορεί και να είναι ενοχικό όλο αυτό nature,όταν θέτουμε τόσα μπλοκαρίσματα ηθικά σε καθημερινές διαδικασίες.Από την άλλη καταλαβαίνω κάποιους από τους προβληματισμούς σου,τους μοιράζομαι κι εγώ,αλλά δεν βάζω τόσους κανόνες που \"πρέπει\"να ακολουθώ,γιατί σίγουρα θα μου δημιουργούσαν ενοχές όταν τους παραβίαζα,πχ εάν θέλω να φάω κάτι που είναι ακριβό αλλά μου αρέσει,γιατί καταναλωτικά είδη δεν είναι μόνο τα αντικείμενα ένδυσης ή υπόδησης,θα το φάω,γιατί μου προσφέρει γευστική ηδονή,χωρίς να νιώσω τύψεις.Ανάμεσα στα άκρα,από τη μία της ασύστολης κατανάλωσης δίχως έλεγχο και στο άλλο άκρο,του περνάω από ηθικό σουρωτήρι κάθε μου επιθυμία για απόκτηση ενός αγαθού,υπάρχει και μία μέση λύση,περισσότερο εύκαμπτη,που κι εγώ-συμφωνώ δηλαδή με τη Μαρίνα-υιοθετώ,situational flexibility.Ζυγίζω συν πλην και παίρνω ή όχι,αλλά γενικά με όρια όχι τόσο σφικτά και απαγορευτικά.Κι έπειτα,με εκφράζει αυτό που κάπου είχα διαβάσει\"είναι πιο ηθικός αυτός που τρώει αστακό γιατί του αρέσει,από αυτόν που τρώει σαρδέλλα γιατί έτσι πρέπει\".
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Για καποιους χρονο τρωει το να ψαξεις τοσο εντατικα την αγορα για να βρεις κατι που να ειναι ηθικα και ποιοτικα σωστο,μιας και η αγορα ειναι τεραστια.
    Για καποιους αλλους οπως λες, χρονο τρωει να πληρωνεις κατα 20 η και 30% πανω ενα προιον.

Οπως και να εχει,
    οταν δεν κανεις ερευνα αγορα για ενα προιον,
    παιζει και να το πληρωσεις παραπανω, συνηθως θυμα της διαφημησης.

Senior Member
    ............................
    Προσωπικά στα θέματα αισθητικής δεν με απασχολεί αν το προϊόν που θα αγοράσω είναι ανώνυμο ή επώνυμο, ακριβό ή φτηνό. Αν είναι όμορφο στα δικά μου τα μάτια αυτό αρκεί
    ................

Δηλαδή κάτι που στα μάτια σου φαντάζει όμορφο, αρκεί για να σε κάνει να χάσεις τη συνείδησή σου σαν σκεπτόμενος καταναλωτής.

Page 3 of 18 FirstFirst 1234513 ... LastLast