Results 106 to 120 of 267
-
22-03-2010, 00:59 #106
Originally posted by nature
1). Η οικονομική μου κατάσταση (θίγεται για 2η φορά στο θρεντ) είναι απλή υπόθεσή σου, δεν έχω δείξει φορολογική δήλωση. Παρόλα αυτά μην προσπαθείτε να βάλετε ταμπέλα σε έναν άνθρωπο, αν δεν σας κολλάνε καλά τα λεγόμενά του. Δεν έχει σημασία αν είμαι πλούσια, μεσαία ή μπατιράκι. Εγώ σου λέω πχ, ότι είμαι εφοπλιστίνα και εγωίστρια, ή είμαι φτωχαδάκι και υποκρίτρια. Αν σκέφτεσαι τι είναι ο συνομιλητής σου, ίσως χάνεις την ουσία αυτών που λέει. Δες αν σου κάνουν αυτά που λέω και όχι ποια είμαι εγώ.
- 22-03-2010, 01:05 #107
Σοφία,
Γιατί έχω την αίσθηση, ότι παρόλο που θίγω ένα θέμα που μας καίει όλους, ό, τι επιχείρημα είπες στο θρεντ αυτό, είναι προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της αλόγιστης κατανάλωσης?
Γιατί έχω την αίσθηση ότι (πιθανότατα όχι σκόπιμα), επιθυμείς να αποδομήσεις τα επιχειρήματά μου, ενώ η πρόθεσή μου και καλό και δίκαιο σκοπό έχει για όλους μας, αλλά επιπλέον η αγανάκτησή μου είναι δικαιολογημένη?
Γιατί έχω την αίσθηση με αυτά που γράφεις ότι κατά κάποιο τρόπο, έχω θίξει τα συμφέροντά σου, ...λες και είσαι ο λουί βουιτόν ο ίδιος? :)
Σου το λέω με καλή πρόθεση και διάθεση, αλλά και με πάσα ειλικρίνεια.
Αισθάνομαι ότι θέλεις να καταλήξουμε ότι όλα καλά, όλα ανθηρά. Ότι είναι πολύ λογικό η κάθε πωλήτρια να παραξενεύεται όταν ρωτάμε, «πόσο κάνει?» Και εμείς να διαλέγουμε μες’ στη χαρά πνιγμένοι ό,τι μας γυαλίζει, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Κάνοντας focus σε ενδεχόμενες εξαιρέσεις, νοιώθω ότι «στέλνεις τη μπάλα στην κερκίδα» μπροστά σε ένα αναμφισβήτητο κοινωνικό φαινόμενο και ειλικρινά απορώ.
όλοι λένε να ψωνίζεις ανάλογα με τις δυνατότητες που έχεις.
22-03-2010, 01:07 #108
Originally posted by arktos
το είπα και πιο πριν.
κάποια που θέλει να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια των 600 ευρώ δεν είναι πλούσια.
το κάθε ρολοϊ μου κοστίζει πολύ λιγότερο από αυτή τη τιμή και αμοίβομαι με 1000 ευρώ το μήνα.
αλλά κάποια επώνυμα μου αρέσουν.
κολώνια ας πούμε.αγοράζει καμία μη επώνυμη?
εσύ νάτσιουρ μπορεί έτσι για να μου τη σπάσεις! ;) [/quote]
εγώ που δεν αγοράζω καθόλου πιάνομαι??? :P
22-03-2010, 01:10 #109
[quote]Originally posted by Sofia
To οτι πιστευω πώς υπάρχει κοσμος που κατηγοριοποιει ανθρωπους με βαση τα κοινωνικα τους αγαθα, την περιοχη που μενουν κ τον τραπεζικο τους λογαριασμο δεν σημαινει, πώς ολοι οσοι εχουν τα συγκεκριμενα αγαθα το κανουν για να προβληθουν. Ουτε σημαινει πώς οι ανθρωποι που καποτε αγοραζουν κατι που τους αρεσει χωρις να το αναλυσουν κ πολυ, υποκυπτωντας αν θες στην ματαιοδοξια τους, θεωρω οτι ειναι ασυνειδητοι καταναλωτες. Κ δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να βαλω ολους τους ανθρωπους οπωσδηποτε σε μια κατηγορια..
Η ασυνειδησια ή η επιφανειακοτητα γενικοτερα δεν ειναι ασχετα με το επιπεδο που μας χαρακτηριζει. Ολα ειναι μια αλυσιδα. Θα μουν πολυ χαρουμενη αν εμενε στην καταναλωση το ολο θεμα.
[quote]
ακριβώς! συμφωνώ 100% μαζί σου.
22-03-2010, 11:06 #110
Νature,πάντα θα υπάρχουν άτομα δίχως καταναλωτική συνείδηση,όπως και άτομα με καταναλωτική συνείδηση.Καλώς ή κακώς δε γίνεται σε μία κοινωνία να μεταμορφώσουμε τους άλλους,αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μόνο να πράττουμε εμείς σύμφωνα με τη συνείδησή μας.Θα έλεγα πως ο θυμός δείχνει πως μάλλον η σημασία της καταναλωτικής συνείδησης για σένα έχει πάρει μία ιδεατή θέση,ένα κομβικό σημείο,όπου πάνω του προβάλλεται μία αυστηρότητα,μία άκαμπτη και επικριτική στάση,που προσωπικά θεωρώ καταναγκαστική.Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο,να προβάλλουμε στην \"κακή\"κοινωνία,άλλα μας θέματα,σκέψου προσεκτικά και αυτό.Για να με θυμώνει τόσο κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα,όπως η καταναλωτική συνείδηση των πολιτών σε μία κοινωνία,ίσως επισημαίνει αυστηρότητα σε μένα.Τι προβάλλω εκεί,θα πρέπει να το αναζητήσω.Πάντως για μένα,ο θυμός σου είναι πολύ πάνω από την φυσιολογική αντίδραση κάποιου για τους νόμους της αγοράς.Στο επεσήμαναν και αρκετά άλλα μέλη,ίσως θα ήταν καλό να το επεξεργαστείς με διαφορετική οπτική.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-03-2010, 21:33 #111
α γεια σου
22-03-2010, 22:39 #112
Originally posted by arktos
..............................................
κολώνια ας πούμε.αγοράζει καμία μη επώνυμη?
εσύ νάτσιουρ μπορεί έτσι για να μου τη σπάσεις! ;)
Χεχεχε… ωραία ιδέα μου έδωσες!
Τελικά είναι πολύ χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων ;) Θα το ψάξω και θα ενημερώσω.
Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου κολώνια για τον εαυτό μου. Καθώς είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα δώρα, έχω αρκετές από δώρα συγγενών και φίλων και δεν έχει χρειαστεί να αγοράσω. Φυσικά έχω αγοράσει και εγώ με τη σειρά μου για δώρα.
Κάτι άλλο που δεν έχω αγοράσει ποτέ (ειλικρινά) στη ζωή μου, είναι χρυσαφικά. Πιστεύω πως η αξία τους είναι καθαρά συναισθηματική, άρα δεν έχει αξία να τα αγοράζουμε εμείς για τον εαυτό μας. Όσα κοσμήματα έχω, είναι δώρα, από γιαγιάδες, νονά, γονείς, κουμπάρους, γκόμενους, σύζυγο… και όλα μου θυμίζουν κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, που ένιωσε την ανάγκη σε κάποια περίσταση, να μου δωρίσει αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτή είναι η αξία τους για μένα και δεν αποτιμάται ούτε σε λεφτά, ούτε σε σχέδια.
22-03-2010, 22:44 #113
Originally posted by γιώτα2
Νατούρ μας δουλεύεις ή μας επεξεργάζεσαι;................
Νατούρ μην μας ζαλίζεις με εξυπνάδες...............
.........................
Θα έλεγα να μιλάμε μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού, για την καλύτερη επικοινωνία. Συμφωνείς?
22-03-2010, 22:47 #114
Είναι απλά τα πράγματα. Εκείνοι που δεν έχουν τίποτα έχουν μάρκες. Εκείνοι που τα έχουν όλα έχουν zara. Δεν θέλει ανάλυση. Η δημιουργία φέρνει πληρότητα. Η απουσία της κενό. Το κενό κάπως θα πρέπει να εκ - πληρωθεί.
22-03-2010, 22:48 #115
Δεν γαμιώνται. Μολύνουν και τον πλανήτη.
22-03-2010, 22:49 #116
@ weird: μου άρεσε πολύ η σφαιρική ανάλυσή σου. Όπως πάντα……..
@ weird κ rainandwind: μάλλον η παρεξήγηση του …απρόσωπου πληκτρολογίου?
Δεν έγινα μπλαβί, βρε κορίτσια. Ούτε έπαθα ταχυκαρδία ούτε χρειάστηκα υπογλώσσια! Αν συνέβαιναν αυτά, θα δεχόμουν τις υποδείξεις σας να κοιτάξω το θυμό μου. Αλλά όχι και έτσι.
Επί πλέον, αυτό το θυμό, τον ελεγχόμενο και συγκεκριμένο τον θέλω και δεν θέλω να τον χάσω στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι χρειάζεται τη σήμερον ημέρα, αν λάβετε υπόψη και την ωραιότατη ανάλυση του gas1973. Aν καταφέρω να τον μεταδώσω σε 1-2 ανθρώπους ακόμα θα χαρώ πολύ.
Ισως πρέπει να αναφέρω συγκεκριμένα περιστατικά για να γίνω πιο κατανοητή, σχετικά με το παράπονό μου για τη μειωμένη αντίδραση του καταναλωτικού κοινού.
Rain, σε άλλα θέματα σε βρίσκω και πιο μαχητική, αλλά και πιο εύστοχη. Εδώ ο κόσμος καίγεται από χρέη, ψεύτικες εικόνες, κατασκευασμένες ανάγκες και καταναλωτισμό και εσύ αυτό που έχεις να πεις για όλα τούτα, είναι να κοιτάξω τον θυμό μου?
@gus1973: ....σ’ ερωτεύτηκα για τα υπέροχα αποσπάσματα και links!!!! lol. Ακριβώς αυτά είχα στο μυαλό μου!
22-03-2010, 22:50 #117
(με την αίρεση ότι δεν υπάρχουν απολυτότητες βέβαια)
22-03-2010, 22:53 #118
Απολύτως συμφωνώ.Ηρέμησε natute, και διάβασε με προσοχή τι σου γράφουν.
22-03-2010, 22:57 #119
@gus1973: ....σ’ ερωτεύτηκα για τα υπέροχα αποσπάσματα και links!!!! lol. Ακριβώς αυτά είχα στο μυαλό μου!
23-03-2010, 00:13 #120
Originally posted by weird
Το θέμα είναι όμως ότι όσο αυξάνεται το επίπεδο υλικής ευημερίας, τόσο εξελίσσονται και οι ανάγκες μας. Παλιά οι άνθρωποι μένανε στον βιοπορισμό, σήμερα ζητούνε την άνεση με την ευρεία έννοια.
Σαν πρόταση το \"...όσο αυξάνεται το επίπεδο υλικής ευημερίας, τόσο εξελίσσονται και οι ανάγκες μας...\" ισχύει... αλλά πως και πόσο έχει μεταβληθεί (μέσα στο χρόνο) το επίπεδο αυτής της \"υλικής ευημερίας\" και σαν όρος τι περιλαμβάνει στις μέρες μας...
Είναι \"πραγματικ;h\" ή \"δημιούργημα\". Και αν είναι δημιούργημα πρέπει να το δεχθούμε ή πρέπει να λάβουμε γνώση και να δραστηριοποιηθούμε ανάλογα.
\"...ζητούνε την άνεση...\" πως προσδιορίζεται η έννοια της \"άνεσης\". Ποιά τα όρια του όρου;
Στο άρθρο του δεύτερου link φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο καταναλωτισμός συνδέεται άμεσα με πολλές πτυχές της καθημερινότητας μας.
Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε στον ρόλο του ως \"ορό ευτυχίας\" μιας επίπλαστης ευτυχίας που φροντίζει να με κρατά μακριά από δραστηριότητες ενδοσκόπησης και γενικότερα από προσπάθειες βελτίωσης της προσωπικότητας μου...
Αν και το παραπάνω μπορεί να \"τσιμπάει\" λίγο είναι η πραγματικότητα...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία