Results 241 to 255 of 267
-
26-03-2010, 18:02 #241
Εντάξει οι παράκτιες περιοχές δεν ήταν μόνο θέμα πλούτου ήταν θέμα ανοιγματος σε πολλα ερεθίσματα.
Επειτα ειναι ισως και θεμα γουστου στην τελικη.
Για παραδειγμα θα μπορουσες να τακιμιασεις με καποια/ον που δεν χρειαστηκε να παλεψει για κατι στη ζωη του; Θα λες ηλιος θα καταλαβαινει φεγγαρι.
Το ιδιο και η τεχνη (ισως. μια πιθανοτητα βαζω γιατι συχνα εχει αυτη την ικανοτητα να προσπελαυει τετοια στεγανα - ας ειναι καλα η υποκειμενικοτητα του καθενος και η συνδημιουργια μεσω της ερμηνειας.
- 26-03-2010, 23:46 #242
Originally posted by nature
Originally posted by weird
...................................
Και ποιός θα το κρίνει Αλο οτι γράφεις ή όχι μαλακίες? Μπορεί η κρατούσα αντίληψη της εποχής, του κοινωνικού πλαισίου σου, του καλλιτεχνικού κόσμου, να τα βρίσκει ανάξια αναφοράς. Ενώ έναν αιώνα αργότερα να τα βρίσκουν ενδιαφέροντα.
Και ο φερναντο Πεσόα στα συρτάρια και στα μπαούλα του τα κρατούσε και έγινε μετά το θάνατό του ( που ανακαλύφθηκαν) ο εθνικός ποιητής της Πορτογαλίας.
;))
..................................
Το χειροκρότημα είναι η τροφή του καλλιτέχνη, λένε.
Και συμφωνώ απόλυτα.
Ο καλλιτέχνης, μπορεί να μην δημιουργεί έργα με σκοπό την απόκτηση μιας πόρσε, αλλά ένα χειροκρότημα και μια αναγνώριση του έργου του τη θέλει. Μια καλή κριτική του δίνει μεγάλη χαρά. Τι να την κάνει την αναγνώριση, μετά θάνατον?
Εκτός από το χειροκρότημα που είπαμε είναι η τροφή του, είναι και μεγάλη ικανοποίηση να βγάζει και χρήματα από την τέχνη του. Γενικά είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλα τα επαγγέλματα να κάνουμε το χόμπυ μας ή την δεξιότητά μας, αποκλειστικό μας επάγγελμα και να ζούμε από αυτό και όχι από κάτι άλλο που δεν μας αρέσει, αλλά «πρέπει» να το κάνουμε για να βγάλουμε τα προς το ζειν.
Φυσικά και κάθε αναγνώριση είναι μια χαρά.
Όταν όμως η αναγνωρισιμότητα είναι το κριτήριο πάνω στο οποίο πατά κάποιος για να δώσει αξία στην τέχνη του ( ή να την ορίσει ) ως τέτοια, αυτό είναι ποιοτικά διαφορετικό.
Εν τέλει και την αναγνωρισιμότητα, εξαρτάται πώς την αντιλαμβάνεται και τι αποκομίζει κανείς απο αυτήν.
Η τέχνη ως επάγγελμα, για μένα προσωπικά, ίσως εκτίθεται στο να χάνει κάτι απο την ουσία της και το αυθόρμητο που περιέχει.
Συμφωνώ βέβαια οτι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απο το να κάνει κάποιος το χόμπυ του επάγγελμα ή να τον γεμίζει ψυχικά το επάγγελμά του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
26-03-2010, 23:51 #243
Originally posted by weird
Το μάρκετιγκ έχει φτάσει σε επίπεδα ύψιστης επιστήμης και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πάνοπλοι για να του αντισταθούμε. Μια φαινομενικά \"αθώα\" πρακτική του που έχω αντιληφθεί τα τελευταία χρόνια είναι η \"μουσικούλα\".
Πολλά μαγαζιά, αλυσίδες παιχνιδιών ή αξεσουάρ ή ρούχων, παίζουν δήθεν αδιάφορα και τυχαία μουσική στη διαπασών. Τα ηχεία επίσης δήθεν τυχαία και αδιάφορα είναι τοποθετημένα πάνω ακριβώς από τα ράφια ή από τα ταμεία.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο και καθόλου αδιάφορο.
Εχει σκοπό. Και ο σκοπός είναι να ζαλιστεί ο αγοραστής, να μην μπορεί ούτε να σκεφτεί τίποτα σχετικά με το προίόν, ούτε να ρωτήσει τον (έτσι και αλλιώς άσχετο και κακοπλήρωμένο πωλητή) και να αγοράσει άρον άρον ότι βρει μπροστά του.
Αγόραζε και μη ερεύνα (κατά το πίστευε και μη ερεύνα).
Άν θέλαμε να ακούσουμε δυνατή μουσική, θα πηγαίναμε σε καταστήματα ρούχων και παιχνιδιών?
Θα πηγαίναμε σε κλαμπ ή θα βάζαμε στο σπίτι μας. Εκεί πάμε με συγκεκριμένο προϋπολογισμό να καλύψουμε κάποιες ανάγκες μας.
Γιατί λοιπόν μας βάζουν μουσική στο φουλ?
Κατά την γνώμη μου, κάθε τεχνική μάρκετινγκ που θα βασιζόταν σε ύπουλες μεθοδεύσεις επηρεασμού του ασυνείδητού ή του αυθόρμητου αντανακλαστικού του καταναλωτη, θα έπρεπε να απαγορεύεται αυστηρά ως θίγουσα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Ξεκινώντας απο την προπαγανδιστική διαφήμιση.
Όλοι λένε και ξαναλένε πόσο επηρεάζει την συμπεριφορά μας.
Ε ας της βάλουν όρια. Χρόνου, συχνότητας και τεχνικής που χρησιμοποιεί.
Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αγοράζει ανεπηρέαστος.
Ξέρω, ακούγονται ουτοπικά όλα αυτά, αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι.
Ε ρε Φύση, με ξεσήκωσες και εμένα, νιώθω πιο μαχητική στο θεμα, ήδη (!).
;)))
Χεχε, να πω και κάτι ακόμα για να σε ξεσηκώσω.
Εχω προσέξει ότι πλέον πάρα πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης πχ, από υγρά καθαρισμού σπιτιού μέχρι σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών, δεν αναγράφουν ΤΙ ΕΙΝΑΙ το προϊόν, αλλά μόνο την εμπορική ονομασία.
Δεν τα πάω καλά με τα υγρά καθαρισμού. Όταν χρειάζεται να εφοδιαστώ με καινούργια γιατί ξέμεινα, και πάω στο σούπερ μάρκετ, ξοδεύω πάρα πολύ ώρα για να ψάξω να δω κάτω από ποια εμπορική μάρκα, κρύβεται πχ, ένα υγρό για να καθαρίσω τα πλακάκια ή υγρό πιάτων ή απορρυπαντικό πλυντηρίου ή για πάτωμα. Αν προσέξεις θα δεις ότι λένε μόνο το όνομα του προϊόντος, πχ. Naturex lol.
Νοιώθω ότι με ….τιμωρούν που είμαι αδιάβαστη και δεν ξέρω ότι, μα φυσικά, το νατουρέξ είναι πχ για τα τζάμια. Πρέπει να ντρέπομαι που δεν παρακολουθώ τις διαφημίσεις και δεν το ξέρω. Πρέπει να ντρεπόμαστε που δεν συζητάμε με τις φίλες μας για τις εμπορικές ονομασίες.
Μας περνάνε με πλάγιους και ύπουλους τρόπους την κατανάλωση και την τυφλή εμπιστοσύνη στις εμπορικές ονομασίες.
Δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι της μάρκας, δεν με ενδιαφέρει, θέλω ένα υγρό για να καθαρίσω το πάτωμααααα!!!
Γράφε τα συμπεράσματα να μην τα επαναλαμβάνεις.
Κι εγώ είμαι κάπως έτσι με τα ψώνια, ιδίως με τα χημικά στις τροφές.
Πάντως σήμερα που πήγα να αγοράσω ένα άζαξ για τα τζάμια και ένα γενικής χρήσης, έλεγαν πάνω περί τίνος πρόκειται.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
26-03-2010, 23:52 #244
Originally posted by alexandros3
Εντάξει οι παράκτιες περιοχές δεν ήταν μόνο θέμα πλούτου ήταν θέμα ανοιγματος σε πολλα ερεθίσματα.
Επειτα ειναι ισως και θεμα γουστου στην τελικη.
Για παραδειγμα θα μπορουσες να τακιμιασεις με καποια/ον που δεν χρειαστηκε να παλεψει για κατι στη ζωη του; Θα λες ηλιος θα καταλαβαινει φεγγαρι.
Το ιδιο και η τεχνη (ισως. μια πιθανοτητα βαζω γιατι συχνα εχει αυτη την ικανοτητα να προσπελαυει τετοια στεγανα - ας ειναι καλα η υποκειμενικοτητα του καθενος και η συνδημιουργια μεσω της ερμηνειας.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-03-2010, 11:53 #245
Όμως, όταν μιλούσα για εύπορους λαούς που προχώρησαν σε τέχνες και επιστήμες, εννοούσα στη διάρκεια της μακράς και όχι της πρόσφατης ιστορίας. Μη ξεχνάτε ότι τη πρόσφατη ιστορία δεν μπορούμε ακόμα να τη δούμε αντικειμενικά, γιατί χρωματίζεται και από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός μας, είναι φυσικό.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
27-03-2010, 11:59 #246
Εκτος φυσικα απο το ατομικο επιπεδο υπαρχει το κοινωνικο επιπεδο οταν αλλαζει η...κοινωνια η φιλοσοφια ενος λαου οτι συνεπαγεται αυτο οπως τα παιδια των λουλουδιων που μου ερχεται σαν προσφατο παραδειγμα και η δεκαετια του 60.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2010, 15:36 #247
Take a look...
http://tvxs.gr/webtv/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%C F%84%CE%AD%CF%81/corporation-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%C F%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B9
http://tvxs.gr/webtv/video/%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BC%C E%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%C F%84%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%C F%84%CE%AD%CF%82Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-03-2010, 15:58 #248
Ειδα τα πρωτα δεκα λεπτα, αυτες ειναι γνωστες καταστασεις απο τα σχολικα μου χρονια σχεδον απο γενησιμιου μου και δεν ειμαι νεος.
Θα δω και το υπολοιπο αργοτερα.
Το θεμα ειναι τι κανουμε.
Ολοι συμφωνουμε αλλα οταν φτανουμε να κανουμε κατι εμεις δεν το κανουμε, δηλαδη λεμε οχι στην αλογιστη καταναλωση αλλα καταναλωνουμε λεμε οχι στην μολυνση αλλα δεν σιωμαστε να ανακυκλωσουμε και τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας και μαλιστα πολλοι πιστευουν οτι ειναι οι \"αλλοι\" που ειναι θυματα της υπερκαταναλωσης και οχι αυτοι ασχετως αν πραττουν ακριβως το αντιθετο.
Στα πρωτα δεκα λεπτα ειδα ενα βιβλιο το οποιο δεν εχω διαβασει για να πω εντυπωσεις αλλα να γυρισουμε στην λιθινη εποχη?
Αυτο ειναι αδυνατον και η μονη πορεια ειναι μπροστα και στην τεχνολογικη εξελιξη πιστευω αλλα σαφως δεν μπορουμε με τα ιδια μυαλα να συνεχισουμε γιατι τελειωνουν τα παντα, ναι αν ειχαμε απειρους πορους αν δεν υπηρχε η μολυνση του περιβαλλοντος για να αναφερω δυο ας συνεχιζαμε αλλα δυστυχως αυτα ειναι μια πραγματικοτητα και κατι πρεπει να γινει.
Φταιει ο ανθρωπος και πρεπει να γινει ριζικη αλλαγη στην ολη φιλοσοφια του απο γενησσιμιου του, δεν ξερω πως θα το πετυχουμε αυτο.
Ναι θεωρητικες λυσεις υπαρχουν αλλα κατι που να μπορει να γινει, δεν ξερω ειμαι πολυ απαισιοδοξος για το μελλον ως ανθρωποτητα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2010, 16:34 #249
Originally posted by keep_walking
Ειδα τα πρωτα δεκα λεπτα, αυτες ειναι γνωστες καταστασεις απο τα σχολικα μου χρονια σχεδον απο γενησιμιου μου και δεν ειμαι νεος.
Θα δω και το υπολοιπο αργοτερα.
Το θεμα ειναι τι κανουμε.
Ολοι συμφωνουμε αλλα οταν φτανουμε να κανουμε κατι εμεις δεν το κανουμε, δηλαδη λεμε οχι στην αλογιστη καταναλωση αλλα καταναλωνουμε λεμε οχι στην μολυνση αλλα δεν σιωμαστε να ανακυκλωσουμε και τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας και μαλιστα πολλοι πιστευουν οτι ειναι οι \"αλλοι\" που ειναι θυματα της υπερκαταναλωσης και οχι αυτοι ασχετως αν πραττουν ακριβως το αντιθετο.
Στα πρωτα δεκα λεπτα ειδα ενα βιβλιο το οποιο δεν εχω διαβασει για να πω εντυπωσεις αλλα να γυρισουμε στην λιθινη εποχη?
Αυτο ειναι αδυνατον και η μονη πορεια ειναι μπροστα και στην τεχνολογικη εξελιξη πιστευω αλλα σαφως δεν μπορουμε με τα ιδια μυαλα να συνεχισουμε γιατι τελειωνουν τα παντα, ναι αν ειχαμε απειρους πορους αν δεν υπηρχε η μολυνση του περιβαλλοντος για να αναφερω δυο ας συνεχιζαμε αλλα δυστυχως αυτα ειναι μια πραγματικοτητα και κατι πρεπει να γινει.
Φταιει ο ανθρωπος και πρεπει να γινει ριζικη αλλαγη στην ολη φιλοσοφια του απο γενησσιμιου του, δεν ξερω πως θα το πετυχουμε αυτο.
Ναι θεωρητικες λυσεις υπαρχουν αλλα κατι που να μπορει να γινει, δεν ξερω ειμαι πολυ απαισιοδοξος για το μελλον ως ανθρωποτητα.
Νομίζω οτι αξίζει να το παρακολουθήσεις πέρα απο το δεκάλεπτο, διότι διαφαίνεται ξεκάθαρα, οτι μιλάει για μια ριζική και σφαιρική αλλαγή νοοτροπίας.
Αυτό εννοεί ως επιστροφή στην λίθινη εποχή, εμπνεοόμενος απο τον πρωτογονισμό.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%80%CF%81%C F%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE% BC%CF%8C%CF%82
Ο πριμιτιβισμός (αναφέρεται και ως πρωτογονισμός) είναι ένας κλάδος του πράσινου αναρχισμού και μία τάση του οικολογικού κινήματος. Εστιάζει στη μετάβαση από τις πρώιμες τροφοσυλλεκτικές και θηρευτικές κοινωνίες στις αγροτικές κοινότητες, ως αιτία της ανάδυσης ιεραρχικών κοινωνιών, της αλλοτρίωσης των ανθρώπων και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος.
Από τους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής προτείνεται η επιστροφή σε «μη-πολιτισμένους» τρόπους ζωής μέσω της αποβιομηχάνισης, της κατάργησης του καταμερισμού της εργασίας και της εξειδίκευσης, και εγκατάλειψη της τεχνολογίας. Η επιστήμη, όπως και η τεχνολογία, θεωρείται ως μη ουδέτερη, και πιστεύεται ότι πάντα ενσωματώνει τις αξίες και τους σκοπούς όσων την παράγουν και την ελέγχουν.
Ο αναρχοπρωτογονισμός (όπως παλαιότερα ονομαζόταν) ασκεί κριτική κυρίως σε δύο ζητήματα: Τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Έπειτα από διάφορες διενέξεις, το πρόθεμα «αναρχο-» αφαιρέθηκε και ονομάζεται πλέον πρωτογονισμός ή πριμιτιβισμός.
Πηγή έμπνευσης για τον πριμιτιβισμό αποτελούν οι λουδδίτες. Γνωστότερος θεωρητικός του είναι ο Τζων Σερζάν.
Πάντως, είμαι πιο αισιόδοξη.
Νομίζω οτι αν δεν αλλάξουμε, θα αναγκαστούμε να το πετύχουμε, θέλουμε δεν θέλουμε.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-03-2010, 16:47 #250
Εαν δεν γινει κατι τραγικο θα συνεχισει να υπαρχει ισως το ανθρωπινο γενος αλλα με ποια μορφη,με ποιο μελλον και με ποσα εκατομμυρια-δισεκατομμυρια νεκρους?
Ειμαστε εγλωβισμενοι σε μια σφαιρα που λεγεται Γη και δυστυχως ο Αρθουρ Κλαρκ επεσε εξω για την τεχνολογικη προοδο που θα ειχαμε επιτυχει μεχρι τωρα.
Μπορει να ειναι αδυνατο να απεγκλωβιστουμε απο αυτην.
Ο πυρηνικος πολεμος που απασχολουσε τοσο την ανθρωποτητα ως απειλη μοιαζει ως γελοιο σε συγκριση με τα αλλα προβληματα που τρωνε σαν σαρακι αργα-αργα χωρις ορατη λυση.
Ναι αλλαγη στην νοοτροπια το καταλαβα οτι αυτο θα ελεγε το βιντεο και αυτο ανεφερα και εγω αλλαγη στην φιλοσοφια αλλα πως θα γινει αυτο?
Ειναι ο καιρος που μπορει να γινει μια τετοια φιλοσοφικη επανασταση...κατι σαν θρησκεια που θα μπορουσε να ταρακουνησει τον κοσμο?
Οπως τον ταρακουνησε ο Χριστιανισμος ισως αλλα τωρα αν ερχοταν καποιος και περπαταγε στο νερο δεν θα ηταν παρα τιποτα περα απο ενα αλλο σοου , σαφως ειμαστε σε deep shit.
Προφανως αυτοι που γραφουμε στο φορουμ δεν θα προλαβουμε πολλες τραγελαφικες καταστασεις γιατι εχουμε περιορισμενη διαρκεια ζωης (και αυτη η θνησιμοτητα μπορει και να ειναι και αιτιο για τα δεινα) αλλα οι νεες γενιες θα τα βρουν μπροστα τους.
Μπορει η ανθρωποτητα να αντεπεξερθει?
Ναι κατι σαν θρησκεια χρειαζομαστε...κατι δυνατο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2010, 17:42 #251
Εαν δεν γινει κατι τραγικο θα συνεχισει να υπαρχει ισως το ανθρωπινο γενος αλλα με ποια μορφη,με ποιο μελλον και με ποσα εκατομμυρια-δισεκατομμυρια νεκρους?
Ειμαστε εγλωβισμενοι σε μια σφαιρα που λεγεται Γη και δυστυχως ο Αρθουρ Κλαρκ επεσε εξω για την τεχνολογικη προοδο που θα ειχαμε επιτυχει μεχρι τωρα.
Μπορει να ειναι αδυνατο να απεγκλωβιστουμε απο αυτην.
Ο πυρηνικος πολεμος που απασχολουσε τοσο την ανθρωποτητα ως απειλη μοιαζει ως γελοιο σε συγκριση με τα αλλα προβληματα που τρωνε σαν σαρακι αργα-αργα χωρις ορατη λυση.
Ναι αλλαγη στην νοοτροπια το καταλαβα οτι αυτο θα ελεγε το βιντεο και αυτο ανεφερα και εγω αλλαγη στην φιλοσοφια αλλα πως θα γινει αυτο?
Ειναι ο καιρος που μπορει να γινει μια τετοια φιλοσοφικη επανασταση...κατι σαν θρησκεια που θα μπορουσε να ταρακουνησει τον κοσμο?
Οπως τον ταρακουνησε ο Χριστιανισμος ισως αλλα τωρα αν ερχοταν καποιος και περπαταγε στο νερο δεν θα ηταν παρα τιποτα περα απο ενα αλλο σοου , σαφως ειμαστε σε deep shit.
Προφανως αυτοι που γραφουμε στο φορουμ δεν θα προλαβουμε πολλες τραγελαφικες καταστασεις γιατι εχουμε περιορισμενη διαρκεια ζωης (και αυτη η θνησιμοτητα μπορει και να ειναι και αιτιο για τα δεινα) αλλα οι νεες γενιες θα τα βρουν μπροστα τους.
Μπορει η ανθρωποτητα να αντεπεξερθει?
Ναι κατι σαν θρησκεια χρειαζομαστε...κατι δυνατο.
Εγώ από την άλλη δεν θεωρώ τόσο τραγική την εποχή μας. Απλά οι άνθρωποι πάντα βλέπουνε το αρνητικό πρώτα, οπότε πάντα θα βλέπουνε προβλήματα και δεν θα εκτιμάνε τόσο τα καλά που τους δίνονται. Αν μη τι άλλο μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου και την επανάσταση των 60s για πρώτη φορά υπάρχει έστω μια παγκόσμια ευαισθητοποίηση σε όλους τους τομείς. Πάλι τα αποτελέσματα είναι φτωχά, αλλά σοβαρά τώρα, αν το συγκρίνουμε με παλιότερες εποχές η σημερινή είναι σαν παράδεισος. Πριν τον διαφωτισμό που υποτίθεται ήταν πιο \"νατουραλ\" τα πράγματα με την θρησκεία, την προκατάληψη και τον σκοταδισμό να μαστίζει το ανθρώπινο είδος, η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία αξία και σε σκοτώναν για την πλάκα τους στα 25 χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί και πολύ. (η αν δε σε σκοτώναν πέθενες στα 25 από σκωληκοειδίτη/χολέρα/φυματίωση/χαλασμένο δόντι/δηλητηρίαση από τα ποντίκια γκουλπ). Οι πόλεμοι ήταν η καθημερινότητα και σχεδόν πάντα ένα έθνος/πόλις κράτος βρισκόταν σε κατάσταση πολέμου με ένα άλλο. Η κοινωνική τάξη ήταν προκαθορισμένη και αν δεν συναίβενε κάποιο \"θαύμα\" (praise the lord! or the rich..), φτωχός και αμόρφωτος θα γεννιόσουνα και φτωχός και αμόρφωτος θα πέθενες. Αυτό συναίβενε πιστεύω από τον προιστοικό κόσμο μέχρι και τον διαφωτισμό και ακόμα και στην κλασική ελλάδα που για πρώτη φορά έχουμε την αρχή του πολιτισμού, ακόμα υπήρχε η δουλεία κλπ.
Και επειδή δεν θα ήθελα να είμαι ένας χωρικός που να μαζεύει τα άχυρα για μια ζωή χωρίς να έχω ελπίδα να ξεφύγω η να μορφωθώ από την κοινωνική τάξη που μου δόθηκε, να πεθάνει από χολέρα στα 25 η να τον επιστρατεύσουν για τον στανταρ πόλεμο με την διπλανή πόλη, ούτε θα ήθελα να βλέπω την μανα μου η την αδερφή μου να τις κατηγορούνε για μαγία και υπερφυσικές δυνάμεις και να τις κένε σε κάποιο ξύλο η κάτι τέτοιο μπροστά από ένα οργισμένο όχλο, θα διαλέξω τον πολιτισμό που μπορώ να έχω μια έστω καλή ποιότητα ζωής και να ποστάρω σε υπολογιστές σε εσάς άγνωστοι μου φίλοι!
28-03-2010, 17:59 #252
Ναι Πετραν συμφωνω μαζι σου, ειμαι ευχαριστημενος απο τη ζωη μου και σιγουρα δεν θα ζουσα με τιποτα σε παρελθοντες χρονους ουτε ως βασιλιας στα ανακτορα!!!!
Αυτο που επισημαινουμε ειναι οτι οι καλες μερες δεν θα εχουν διαρκεια ως δειχνουν τα πραγματα, οχι για μας αλλα για τους μετεπειτα, μπορει να προλαβουμε και μεις καμμια φρικαλεα κατασταση ποιος ξερει.
Δεν ξερω δεν ειμαι ιδιαιτερα ιδεαλιστης, η ζωουλα μου με ενδιαφερει αλλα μακαρι να γινοταν κατι ομαδικο δηλαδη να ζοριστει μια σταλα ο καθενας για να γεμισει η σταμνα και για τους αλλους.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2010, 18:12 #253
Υπήρξαν στην διάρκεια της ιστορίας μας μια σειρά από διάφορους πολιτισμούς που άκμασαν και παράκμασαν.
Προσωπικά μου αρέσουν πολιτισμοί όπως των Ινδιάνων, οι οποίοι ήταν ειρηνικοί και στενά συνυφασμένοι με την φύση.
Νομίζω ότι θα εξιδανικεύαμε τον σημερινό πολιτισμό της Δύσης, αν δεν βλέπαμε τα ζοφερά του στοιχεία, και είναι πολλά, το κυριότερο εξ αυτών ότι θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο τον πλανήτη.
Μπορούμε λοιπόν πλέον να χρησιμοποιήσουμε την γνώση από το παρελθόν και να αλλάξουμε ριζικά νοοτροπία προς κάτι καλύτερο.
Κοινώς, με τους αιώνες εμπειρίας που έχουμε διανύσει σαν είδος, θα μπορούσαμε σίγουρα να τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-03-2010, 18:18 #254
Ναι Πετραν συμφωνω μαζι σου, ειμαι ευχαριστημενος απο τη ζωη μου και σιγουρα δεν θα ζουσα με τιποτα σε παρελθοντες χρονους ουτε ως βασιλιας στα ανακτορα!!!!
Αυτο που επισημαινουμε ειναι οτι οι καλες μερες δεν θα εχουν διαρκεια ως δειχνουν τα πραγματα, οχι για μας αλλα για τους μετεπειτα, μπορει να προλαβουμε και μεις καμμια φρικαλεα κατασταση ποιος ξερει.
Δεν ξερω δεν ειμαι ιδιαιτερα ιδεαλιστης, η ζωουλα μου με ενδιαφερει αλλα μακαρι να γινοταν κατι ομαδικο δηλαδη να ζοριστει μια σταλα ο καθενας για να γεμισει η σταμνα και για τους αλλους.
Σε ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα όπως ο μοντέρνος πολιτισμός όλα είναι να τα περιμένει κανείς. Αλλά γιατί απαραίτητα να γίνει κάτι κακό? Όλοι έχουν μια πεσιμιστική διάθεση τελευταία (και ίσως όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ίσως παγκοσμίως) και είναι εν μέρη φυσιολογικό με την παγκόσμια οικονομική κρίση και κυρίως με τα ΜΜΕ να τρομοκρατούν όσο ποτέ άλλοτε. Όμως εγώ λέω να μην \"ψαρώνουμε\" τόσο εύκολα και ίσως τα πράγματα να βελτιωθούν ακόμα πιο πολύ. Γιατί πραγματικά δεν νομίζω να είναι τόσο ζοφερά όσο κάποιοι θέλουν να τα παρουσιάζουν.
28-03-2010, 18:35 #255
Σε κάποια χρόνια, νησιά όπως οι Μαλδίβες δεν θα υπάρχουνε πια.
ήδη η στάθμη της θάλασσας έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Προφανώς και αυτό δεν αγγίζει την δική μου την άνεση και την ζωή, αλλά με απασχολεί και μάλιστα πολύ.
Οι κλιματικοί πρόσφυγες ήδη αυξάνονται και θα αυξηθούν και άλλο στο μέλλον καθώς φαινόμενα όπως ξηρασίες και πλυμμήρες θα γίνονται πιο ακράια.
Οι πάγοι στην Ανταρκτικοί λιώνουν και άνθρωποι απειλούνται με πλημμύρες και καταστροφές, ιδιαίτερα οι εαυάλωτοι πληθυσμοι.
Μεγάλο μέρος της χλωρίδας και πανίδας καταστρέφεται καθημερινά, δάση πνεύμονες της γης όπως ο αμαζόνιος αργοπεθαίνουν μετά απο την εντατική υλοτόμηση.
Ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμος αυξάνεται,τα αποθέματα νερού λιγοστεύουν.
Σε λίγα χρόνια το νερό δεν θα θεωρείται πια δημόσιο αγαθό ( πράγμα που ήδη ισχύει στην περίπτωση της Αφρικής πχ).
Ναι, είναι βολικό να σκέφτομαι οτι είμαι τυχερή που χάρη στον πολιτισμό έχω ιατρική φροντίδα, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μακροζωία ( αν και θα πρέπει να φέρομαι ως καταναλωτικό ον και να υποστώ ένα συγκεκριμένο ποσοστό ματαιότητας και εγκλωβισμού της εσωτερικής μου ελευθερίας) και να κλείνω τα μάτια σε όλα τα δεινά του πολιτισμού μας.
Αναγνωρίζω τα θετικά του, αλλα΄πάσχει σοβαρά και χρειάζεται επειγόντως μια στροφή, μια αλλαγή νοοτροπίας στο επίπεδο αυτό.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή