ΙΨΔ με ηλεκτρικό ρεύμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

ΙΨΔ με ηλεκτρικό ρεύμα

Γεια σας.
    Πάσχω απο ΙΨΔ και πιο συγκεκριμένα έχω ένα φοβερό άγχος που αφορά το ηλεκρικό ρεύμα. Έχω κλείσει τα 30 και κατά καιρούς έιχα κάποιες εμεπιρίες που με χτύπησε ηλ. ρεύμα ενώ ψυχαναγκαστικά ήθελα να τσεκάρω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Δεν έχω πάθει ποτέ ηλεκτροπληξία (να περάσει δηλαδή το ρεύμα όλο μου το σώμα) γιατί φρόντιζα πάντα να βρίσκομαι σε ξύλινο πάτωμα όταν έκανα τα ''πειράματά'' μου. Πάει καιρός που έχει να με χτυπήσει ρεύμα αλλά στην προσπάθειά μου να το αποβάλλω τελείως, έχω παγιδευτεί σε έναν κυκεώνα τελετουργικών. Τα τελετουργικά αυτά έιναι ακίνδυνες ενέργειες σχετικά με το ηλ. ρεύμα οι οποίες με βοηθιούνε να αφήσω πίσω μου όλες τις επικίνδυνες ενέργειες που έχω κάνει. Τέτοιες ακίνδυνες ενέργειες ας πούμε είναι το απλό ακούμπημα μίας λάμπας, ενός πολύπριζου, να ακουμπάω με τη γλώσσα μου φορτιστές χαμηλής τάσης (για κινητά, για λαπτοπ κλπ) καλώδια τηλεφώνου που είναι ακίνδυνα και άλλα τέτοια. Το θέμα είναι ότι έχω εγκλωβιστεί σε αυτά τα τελετουργικά, πάντα λέω ότι τέρμα και αφού περάσει καμιά βδομάδα ξανακυλάω στα ίδια τελετουργικά... Με πιάνει ένα άγχος ''αυτοκατστροφικό'' , σαν να θέλω να κάνω τον εαυτό μου να ξαναπεράσει αυτό το λούκι παρόλο που ξέρω ότι αυτό θα μου στοιχίσει στην καθημερινότητά μου. Πρόπερσι είχα πάει σε ψυχολόγο, μου είχε συστήσει το Ζολόφτ το οποίο είχε σχετικά καλά αποτελέσματα αλλά αργώ πολύ να ολοκληρώσω στο σεξ και για αυτό το σταμάτησα μετά από 2-3 μήνες.
    Πέρσι το Νοέμβριο ξανακύλησα όμως και δεν μπορώ να ξεκολλήσω...
    Κάθε λίγο και λιγάκι ξανά τελετουργικά και ξανά...
    Θέλω να κάνω τόσα πράγματα, έχω τόσα ενδιαφέροντα και δε με αφήνει η μαλακία...
    Ειχε κανείς από σας παρόμοια συμπτώματα?

Banned
    πιτσιρικας επαιζα και εγω μπορω να πω....
    με μπαταριες κλπ κλπ, νομιζω οι πιο πολλοι το εχουν κανει αυτο.

Απο κει και περα,
    εχω φαει 2-3 φορες 220V για τα καλα,
    απλα λογω εμπειριας ξερω να τραβιεμαι ασυνειδητα και την εβγαλα ξωφαλτσα.
    (στην πιο χοντρη φαση μου εφτασε το ρευμα μεχρι τον αγκωνα και μου ειχε μουδιασει για λιγα λεπτα)
    Βεβαιως αν δεν εισαι εκτεθιμενος εχεις λιγοτερα προβληματα, πχ φορας λαστιχενια παπουτσια,
    για τα υπολοιπα σε προφυλασουν τα ρελε που εχεις σπιτι σου, πιστευοντας οτι εχει σωστη ηλεκτρικη εγκατασταση.
    (μαξ διαρροης 40 mA)

Τωρα βεβαια,
    δεν μου εκατσε κατι λογω ΙΔΨ,
    αλλα μια εφτιαχνα ενα κασετοφωνο, μια αλλη κατι αλλο,
    πιτσιρικας βεβαια, αλλα μεχρι να μαθω που να βαζω τα χερια μου εφαγα τις τσιμπιες μου.

Φροντισε λοιπον να μην ακουμπας οτι εχει εκτεθιμενο με ρευμα (ασχετως κινδυνου)
    και σιγα σιγα θα το αποβαλλεις.
    Απλα ειναι ενα παιχνιδι του μυαλου και τιποτα αλλο.

Junior Member
    xrhsto geia sou onomazomai kellu.. eixa k exw akrivws to idio provlima mazi sou.eimai omws se polu kalo stadio.xekinise k emena me kalwdia,mprizes,lampes k eftasa k se kolones ths d.e.i .kanw agwgh mexri k shmera..k exw ftasei se simeio pou pleon akoumpaw ta panta apo ta proigoumena ektos apo kolones.ekana agwgh me seroxat k dumyrox twn 100.otidipote allo mporeis na me rwtiseis!

Junior Member
    Γεια σου Κέλλυ!
    Δεν πίστευα ότι θα υπάρχει άλλος με το ίδιο πρόβλημα με μένα...
    Καταρχήν όταν λες κολώνες της ΔΕΗ τί εννοείς? ΄Σκαρφάλωνες και επιανες τα σύρματα? Γιατί εκεί η τάση είναι τόσο υψηλή που δεν έχεις ελπιδα να τη γλιτώσεις... Αν πάλι έπιανες μονο τις κολώνες, αυτό ειναι εντελώς ακίνδυνο. Επισης οταν λες επιανες πριζες τί εννοείς, τις ξεβίδωνες η απλά ακουμπούσες την πρίζα οπως είναι? Εγώ αυτό κάνω και είναι επισης εντελώς ακινδυνο γιατί δε χωράει το δάχτυλο μέσα στην τρύπα οποτε δεν υπαρχει κινδυνος.
    Σε εχει χτυπήσει ρεύμα γενικά? Τι ηλικία έχεις? Και οι ενεργειες σου ήταν αποτελεσμα ψυχαναγκασμού ή απλής περιεργειας?
    Σ ευχαριστώ που έγραψες, με βοηθάει να ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος...

Junior Member
    katarxas\\eimai 26. to kako k paralogo me emena einai oti ola xekinisan xwris logo k xwris na kanw peiramata opws esu k oute fisika na akoumpisw ta surmata pou ontws den tha glitwna.apla k mono pou evlepa th kolona me epiane krisi panikou nomiza oti kati tha pathw to idio k me tis mprizes k tis lampes pou tis evlepa na anavoun..den kserw an mporeis na katalaveis,kala kala k ew den mporw na to exigisw..kata th gnwmi mou kakws ekopses thn agwgh tha mporouses apla na thn allaxeis se simfonia me to giatro sou! xreiazetai therapeia h katastash... ti na pw diskoles katastaseis pantws!!

Junior Member
    Θα ξεκινήσω τη Δευτέρα εκ νεόυ...Και εμένα με πιάνει πανικός καποιες φορες βλέποντας πρίζες και λάμπες και τις ακουμπάω για να μου φύγει το άγχος... Αλλά τότε μπαίνω σε ένα φαύλο κύκλο τελετουργικών που είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα....Και μέσα σε όλα αυτά μπορεί κάποια στιγμή μέσα στον πανικό να κάνω και κάτι σχετικά επικίνδυνο (μια φορά στα 2 χρόνια περίπου...)
    Τα σύρματα της ΔΕΗ με τρομάζουν σαν σκέψη αλλά είναι τόσο μακριά που δε με ενοχλούν. Οτιδήποτε είναι έξω από την επιρροή μου (δεν το φτάνω, είναι κλειστό, είναι σφραγισμένο) δε με ενοχλεί. Αμα όμως είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό με τρομάζει....
    Το τελευταίο που έκανα (πριν 3 μήνες) και είχε ως αποτελεσμα τίναγμα ήταν το κουτί του κουδουνιού του σπιτιού μου....Ήταν ψηλα αλλά το έφτανα (είμαι και σχεδόν 2 μέτρα...) και οπως το ακούμπησα είδα οτι ανοιγε... με επιασε πανικός, το άνοιξα και ακούμπησα μέσα ελπίζοντας οτι δε θα έχει ρεύμα. Ομως είχε... Βεβαια οπως πάντα υπήρχε ξύλινο πάτωμα και δεν έπαθα ηλεκτροπληξία, απλά μου χτύπησε το δάχτυλο το ρεύμα...
    Είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία....Και πολλά τα παιχνίδια του μυαλού που δεν ελεγχονται...

Junior Member
    na se rwtisw k kati akoma? pleneis mpws sunexeia ta xeria sou? gt k auto einai fainomeno pixanagasmou!

Junior Member
    Οχι καμία σχέση. Με τα μικρόβια δεν έχω καμία φοβία!

Senior Member
    Χρειάζεται αγωγή για να σταματήσουν οι καταναγκασμοί, πόσο μάλλον με μια τόσο επικίνδυνη συνήθεια.Παιδιά δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα.

Banned
    Χρήστο αν πάσχεις από ΙΨΔ χρειάζεται να κάνεις μια συστηματική και ολοκληρωμένη θεραπευτική προσπάθεια. Απευθύνσου σε κάποιον ειδικό να κάνεις σταθερά ψυχοθεραπεία, ταυτόχρονα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Είναι λογικό να σε αποθαρρύνουν οι παρενέργειες, ειδικά στο σεξ, αλλά χρειάζεται καταρχήν αυτές να τις συζητάς με το γιατρό σου μήπως βρείτε κάποια λύση.

Junior Member
    Το ξέρω, δεν πάει άλλο... Ξεκινάω από αύριο!