Results 16 to 30 of 49
-
15-03-2010, 23:29 #16
Originally posted by krino
αυτο που ειπα,
οτι υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν αξιζουμε ουτε αγαπες ουτε ικανοποιηση και ολα τα υπολοιπα που βαζεις στο κλπ.
Για αυτο μπαρδον.
Αν διαφωνεις πες μου το γιατι.
Διαφωνώ γιατί πιστεύω πως όλοι μας ανεξαιρέτως αξίζουμε σαν άνθρωποι καταρχήν κ κατα συνέπεια αξίζουμε κ την ευτυχία κ την αγάπη κ όλα τα καλά της ζωής.
Από κει κ πέρα είναι θέμα επιλογών.
Δλδ αν κάποιες επιλογές μας αναγκάζουν να επωμιστούμε τις συνέπειες δε σημαίνει πως αυτό αξίζουμε,αυτό αξίζουν οι συγκεκριμένες πράξεις μας.
Ναι κ δε μπορώ να πω ότι είναι αντικειμενική αυτοεκτίμηση απ\'τον οποιοδήποτε η παραδοχή του ότι δεν αξίζει αγάπη κ πάλι τα κ.λ.π.
- 15-03-2010, 23:33 #17
Originally posted by Arsi
Διαφωνώ γιατί πιστεύω πως όλοι μας ανεξαιρέτως αξίζουμε σαν άνθρωποι καταρχήν κ κατα συνέπεια αξίζουμε κ την ευτυχία κ την αγάπη κ όλα τα καλά της ζωής.
τι θεσφατο ειναι αυτο παλι?
:o:o:o:o
και γιατι να συμβαινει αυτο που λες?
15-03-2010, 23:58 #18
Originally posted by nama
γιατι μενουμε σε μια σχεση ακομα και οταν μια φωνουλα μεσα μας μας λεει οτι εθελοτυφλουμε και οτι πρεπει να φυγουμε? οτι δεν μας φερεται ο συντροφος μας οπως θα επρεπε, οτι μας αγνοει, οτι δεν μας αγαπαει.....γιατι τα \"κουκουλωνουμε\" ολα και τον δικαιολογουμε? απο φοβο μη μεινουμε παλι μονοι? απο ανασφάλεια? απο χαμηλη αυτοεκτιμηση?
Νομίζω πως ναι.
Επίσης αρκετά συχνά μαθαίνουμε να έχουμε ενα μοντέλο σχέσεων και πάμε με αυτό..,γιατι δεν δοκιμάσαμε κατι αλλιώτικο..
Αλλες φορές απλά δεν ξέρουμε πως να βγούμε απο το μάτι του κυκλώνα..
16-03-2010, 02:10 #19
τι θεσφατο ειναι αυτο παλι?
:o:o:o:o
και γιατι να συμβαινει αυτο που λες?
Άσχετο αν με τις πράξεις μας κάποιες φορές επιλέγουμε να μην τα ζούμε.Η απλά να αγνοούμε αυτή τη δυνατότητα.
Δλδ βγάζεις σούμα από ότι καταλαβαίνω για το αν αξίζει ένας άνθρωπος ή όχι απ\'τις πράξεις του.Κ όμως δεν είναι έτσι γιατί αυτός ο ίδιος άνθρωπος όταν ήταν 2 χρονών θα έλεγες ότι αξίζει όλα τα παραπάνω.Κ όμως ήταν ο ίδιος.
Μα τι κάθομαι κ λέω τώρα?τα αυτονόητα?για την ανθρώπινη αξία?
Τέλος πάντων,επειδή μου δημιούργησες απορία κ περιέργεια για το πως σκέφτεσαι την χαμηλή αυτοεκτίμηση εσύ,τι θα ονόμαζες χαμηλή αυτοεκτίμηση σε έναν άνθρωπο αν όχι την υποτίμηση των δυνατοτήτων του?
16-03-2010, 05:01 #20
Ανεξαιρέτως αξία,απλά γιατί τυγχάνει να ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος,ούτε εγώ θεωρώ ότι έχουμε.Η αξία του κάθε ανθρώπου δεν είναι κάτι το αυτονόητο,κάτι ανεξάρτητο από την πορεία του στη ζωή,ούτε αυτόματα επειδή είμαι άνθρωπος σημαίνει πως κατοχυρώνω κανένα προνομιακό στάτους.Άρσι,φαντάζομαι πως το βλέπεις λίγο ιδεολογικά,ίσως εξιδανικευμένα.Άντε τώρα να βγάλουμε και τους δολοφόνους των λαών ως πλάσματα αυτονόητα άξια.Για ποιο ακριβώς λόγο ξεχωρίζουμε κάποια εξαιρετική θέση όλων μας λόγω της ανθρώπινης ιδιότητάς μας,αν αυτή δεν φέρει τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιάς μας ας πούμε;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-03-2010, 10:29 #21
Με έχεις κουφάνει σήμερα....δλδ δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως αξία κ όλοι μας δεν αξίζουμε και δεν έχουμε την δυνατότητα να νιώσουμε κάποια βασικά κ σημαντικά πράγματα όπως η αγάπη,η ικανοποίηση,η χαρά,η απόλαυση,η ηρεμία και ότι άλλο θες?Κ μόνο που έχουμε τη δυνατότητα σημαίνει ότι αξίζουμε να τα νιώσουμε κ να τα ζήσουμε.Τόσο θεόσταλτο πια αυτό που λέω!
δηλαδη οταν γεννιεμαι εγω, αυτοματως εχω καποια αξια?
και με ποιο μαγικο τροπο γινεται αυτο?
αυτοματως διεκδικω ετσι χυμα το δικαιωμα να εχω αγαπη και ολα τα συναφη?
Άσχετο αν με τις πράξεις μας κάποιες φορές επιλέγουμε να μην τα ζούμε.Η απλά να αγνοούμε αυτή τη δυνατότητα.
οχι ασχετο, πολυ σχετικο θα ελεγα.
Δλδ βγάζεις σούμα από ότι καταλαβαίνω για το αν αξίζει ένας άνθρωπος ή όχι απ\'τις πράξεις του.
δεν μπορω να κρινω κανενα απο τις πραξεις του,
και δεν το παω εκει που νομιζεις (αν και οπως το εβαλε η ρειν εχει δικαιο) μπορω ομως να εχω κατα νου κατι που λεει καποιος.
Αν δηλαδη εσυ μου πεις οτι δεν αξιζει ο κοσμος να με αγαπαει, (κατι που το εχουμε διαβασει εδω μεσα) γιατι να σου πω εγω οχι?
Κ όμως δεν είναι έτσι γιατί αυτός ο ίδιος άνθρωπος όταν ήταν 2 χρονών θα έλεγες ότι αξίζει όλα τα παραπάνω.Κ όμως ήταν ο ίδιος.
δεν με απασχολει ποσο χρονων ειναι.
Και δεν σχολιαζω η κρινω η αναβαθμιζω κανενα.
Μπορω ομως να δεχτω αυτο που κανει καποιος και να σχολιασω τις πραξεις του η τα λογια.
Η αξια που εχει καποιος ειναι αυτη που αποδεχεται ο ιδιος.
ποια ειναι τα αυτονοητα?
ποια ειναι η ανθρωπινη αξια τελικα?
Τέλος πάντων,επειδή μου δημιούργησες απορία κ περιέργεια για το πως σκέφτεσαι την χαμηλή αυτοεκτίμηση εσύ,τι θα ονόμαζες χαμηλή αυτοεκτίμηση σε έναν άνθρωπο αν όχι την υποτίμηση των δυνατοτήτων του?
δεν ξερω αν ειναι οντως υποτιμηση των δυνατοτητων οπως λες.
Χαμηλη αυτοεκτιμηση ειναι ενας περιεργος ψυχολογικος παραγοντας ο οποιος δεν λεει και πολλα πραγματα.
Αλλα οπως και να εχει δεν συνδεω την αξια που λες με την χαμηλη αυτοεκτιμηση και τον ανθρωπο γενικοτερα.
Πιστευω οτι αυτο το διλλημα ειναι πλαστο και το εχουν εφευρει ανθρωποι για πρακτικους λογους, πες για να δωσουν κινητρα για ευνοητους λογους.
Αλλο αυτο και αλλο τι ισχυει στην πραγματικοτητα.
Κατα τα αλλα,
ποτε δεν πιστευα οτι ο ανθρωπος εχει καποια αξια, μετρησιμη κιολας.
Προσεξε δεν δινω ουτε θετικο αλλα ουτε αρνητικο προσημο.
Αυτο για να μην το πας στο οτι ειμαι μηδενιστης.
16-03-2010, 14:34 #22
συμφωνω κατα πολυ με τον κρινο... απο το φοβο που να ψαχνω για αλλη σχεση μενουμε σε αυτην και ζουμε καταπιεσμενοι μια ζωη.. το βλεπω γυρω μου και το εχω ζησει σε παλαιοτερες σχεσεις μου... παντου αποτυχημενοι γαμοι, και ακομα χειροτερα αποτυχημενες σχεσεις που για καποιο λογο καταληγουν σε γαμο!
16-03-2010, 15:46 #23
Originally posted by RainAndWind
Ανεξαιρέτως αξία,απλά γιατί τυγχάνει να ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος,ούτε εγώ θεωρώ ότι έχουμε.Η αξία του κάθε ανθρώπου δεν είναι κάτι το αυτονόητο,κάτι ανεξάρτητο από την πορεία του στη ζωή,ούτε αυτόματα επειδή είμαι άνθρωπος σημαίνει πως κατοχυρώνω κανένα προνομιακό στάτους.Άρσι,φαντάζομαι πως το βλέπεις λίγο ιδεολογικά,ίσως εξιδανικευμένα.Άντε τώρα να βγάλουμε και τους δολοφόνους των λαών ως πλάσματα αυτονόητα άξια.Για ποιο ακριβώς λόγο ξεχωρίζουμε κάποια εξαιρετική θέση όλων μας λόγω της ανθρώπινης ιδιότητάς μας,αν αυτή δεν φέρει τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιάς μας ας πούμε;
Σαν άνθρωπο λοιπόν δε μπορώ να θεωρήσω κανέναν με μηδενική αξία,μπορώ να θεωρήσω κάποιον ανάξιο πατέρα,φίλο,μουσικό κ.λ.π.αλλά όχι σαν άνθρωπο.
Με αυτή τη λογική κ φυσικά έναν δολοφόνο λαών,φυλακισμένο για εγκλήματα και ότι άλλο θες(κατά σε ανάξιο) θα διακρίνω την αξία του ως ανθρώπινο ον και την αναξιότητά του π.χ σαν ηγέτη.
Καταλαβαίνεις τι εννοώ?
Με αυτή τη λογική μπαίνουμε σε ρατσιστικές ιδέες πιστεύω.
Άραγε οι φυλακές είναι γεμάτες από ανθρώπους ανάξιους σε σχέση με αυτούς π.χ. που προσφέρουν έργο για το συνάνθρωπο.
Για μένα όχι.
Κάθε άνθρωπος έχει αξία,φυσικά μη μετρήσιμη κ μη συγκρίσιμη συνεπώς κ από εκεί κ πέρα η μετέπειτα ζωή του και η ταμπελοποίηση αφορά τις επιλογές του κ τίποτα παραπάνω.
16-03-2010, 16:11 #24
[quote]Originally posted by krino
Με έχεις κουφάνει σήμερα....δλδ δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως αξία κ όλοι μας δεν αξίζουμε και δεν έχουμε την δυνατότητα να νιώσουμε κάποια βασικά κ σημαντικά πράγματα όπως η αγάπη,η ικανοποίηση,η χαρά,η απόλαυση,η ηρεμία και ότι άλλο θες?Κ μόνο που έχουμε τη δυνατότητα σημαίνει ότι αξίζουμε να τα νιώσουμε κ να τα ζήσουμε.Τόσο θεόσταλτο πια αυτό που λέω!
δηλαδη οταν γεννιεμαι εγω, αυτοματως εχω καποια αξια?
και με ποιο μαγικο τροπο γινεται αυτο?
αυτοματως διεκδικω ετσι χυμα το δικαιωμα να εχω αγαπη και ολα τα συναφη?
Κ φυσικά έχεις.
Με το μαγικό τρόπο της ίδιας της ζωής.Δλδ για σένα δεν έχει αξία του να ζεις απλά.Το ότι είσαι ένας ζωντανός οργανισμός με πάρα πολλές δυνατότητες?
Αφού αξίζεις,έχεις επίσης φυσικά το δικαίωμα της αγάπης του σεβασμου,της χαράς κ.λ.π.
Κ μόνο που έχεις τη δυνατότητα αυτή τα αξίζεις να τα ζήσεις ούτος ή άλλος.
Άσχετο θα έλεγα.Αν έχουμε μια σοκολάτα τυλιγμένη κ δεν την τρώμε,δε σημαίνει πως η σοκολάτα είναι ανύπαρκτη.
Δλδ βγάζεις σούμα από ότι καταλαβαίνω για το αν αξίζει ένας άνθρωπος ή όχι απ\'τις πράξεις του.
δεν μπορω να κρινω κανενα απο τις πραξεις του,
και δεν το παω εκει που νομιζεις (αν και οπως το εβαλε η ρειν εχει δικαιο) μπορω ομως να εχω κατα νου κατι που λεει καποιος.
Αν δηλαδη εσυ μου πεις οτι δεν αξιζει ο κοσμος να με αγαπαει, (κατι που το εχουμε διαβασει εδω μεσα) γιατι να σου πω εγω οχι?
Την κολοκυθιά θα παίξουμε?κ γιατί να μου πεις ναι πως δεν αξίζεις να σε αγαπάει?Το δικό μου επιχείρημα είναι πως είναι ανθρώπινο δικαίωμα,δυνατότητα.
Κ όμως δεν είναι έτσι γιατί αυτός ο ίδιος άνθρωπος όταν ήταν 2 χρονών θα έλεγες ότι αξίζει όλα τα παραπάνω.Κ όμως ήταν ο ίδιος.
δεν με απασχολει ποσο χρονων ειναι.
Και δεν σχολιαζω η κρινω η αναβαθμιζω κανενα.
Μπορω ομως να δεχτω αυτο που κανει καποιος και να σχολιασω τις πραξεις του η τα λογια.
Η αξια που εχει καποιος ειναι αυτη που αποδεχεται ο ιδιος.
Δλδ ο άνθρωπος αρχίζει να αποκτάει αξία,όποια αποδέχεται τέλος πάντων εφόσον αρχίζει να το επεξεργάζεται ε?εντάξει τα παιδιά είναι ανευ αξίας ακόμη...σε κατάσταση αναμονής:P
ποια ειναι τα αυτονοητα?
ποια ειναι η ανθρωπινη αξια τελικα?
δεν ξερω αν ειναι οντως υποτιμηση των δυνατοτητων οπως λες.
Χαμηλη αυτοεκτιμηση ειναι ενας περιεργος ψυχολογικος παραγοντας ο οποιος δεν λεει και πολλα πραγματα.
Περίεργος ψυχολογικός παράγοντας...ο οποίος μάλιστα δε λέει κ πολλά...γι\'αυτό έγραψες στην 1η σελίδα το
\'\'τι άλλο μένει;
αν εχεις χαμηλη αυτοκεκτιμηση,
να φας την ζωη σου με αυτο τον ανθρωπο.
Αυτο μενει.\'\'
Παράξενο,κ επίσης σχολιάσες το δικό μου σχολιασμό για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση χωρίς καν να ξέρεις τι είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση...ή μάλλον θεωρείς πως είναι ένας περίεργος ψυχολογικός παράγοντας.
Το λέει η λέξη,\' αυτοεκτίμηση\'.Η δική μου εκτίμηση για τον εαυτό μου.
Αλλα οπως και να εχει δεν συνδεω την αξια που λες με την χαμηλη αυτοεκτιμηση και τον ανθρωπο γενικοτερα.
Πιστευω οτι αυτο το διλλημα ειναι πλαστο και το εχουν εφευρει ανθρωποι για πρακτικους λογους, πες για να δωσουν κινητρα για ευνοητους λογους.
Αλλο αυτο και αλλο τι ισχυει στην πραγματικοτητα.
Κατα τα αλλα,
Τι εχει αξία για σένα?άντε ο άνθρωπος δεν έχει.Πως αποφασίζεις τι αξίζει κ τι όχι?εκτός κι αν γενικά δεν αποδέχεσαι την έννοια της αξίας.
16-03-2010, 18:04 #25
Κ φυσικά έχεις.
Με το μαγικό τρόπο της ίδιας της ζωής.Δλδ για σένα δεν έχει αξία του να ζεις απλά.Το ότι είσαι ένας ζωντανός οργανισμός με πάρα πολλές δυνατότητες?
Αφού αξίζεις,έχεις επίσης φυσικά το δικαίωμα της αγάπης του σεβασμου,της χαράς κ.λ.π.
Κ μόνο που έχεις τη δυνατότητα αυτή τα αξίζεις να τα ζήσεις ούτος ή άλλος.
μα πως ειναι δυνατον μοο και μονο επειδη ζεις, να εχεις και αξια?
Με την ιδια αναποδη λογικη,
μπορει να υποθεσει καποιος οτι εσυ η εγω δεν εχω αξια η οχι?
Κανεις λαθος σε αυτο.
Την αξια την δινουμε εμεις και κανεις αλλος.
Τα υπολοιπα ειναι δημοσιες σχεσεις.
Άσχετο θα έλεγα.Αν έχουμε μια σοκολάτα τυλιγμένη κ δεν την τρώμε,δε σημαίνει πως η σοκολάτα είναι ανύπαρκτη.
εκεινο ομως που σημαινει σιγουρα ειναι οτι δεν γνωριζουμε τι γευση εχει, ακομα και αν την εχουμε ξαναφαει, μπορει να εχει διαφορετικη γευση.
Την κολοκυθιά θα παίξουμε?κ γιατί να μου πεις ναι πως δεν αξίζεις να σε αγαπάει?Το δικό μου επιχείρημα είναι πως είναι ανθρώπινο δικαίωμα,δυνατότητα.
γιατι αυτο πιστευω, τι σημαινει γιατι να στο πω?
αν αυτο αισθανομαι εσυ θα μου οπεις οτι κακως αισθανομαι ετσι?
Δλδ ο άνθρωπος αρχίζει να αποκτάει αξία,όποια αποδέχεται τέλος πάντων εφόσον αρχίζει να το επεξεργάζεται ε?εντάξει τα παιδιά είναι ανευ αξίας ακόμη...σε κατάσταση αναμονής:P
η αξια ειναι ενα περιττο συναισθημα το οποιο υπαρχει μονο και μονο για να μας κανει ανταγωνιστικους.
Επειδη εθιξες το θεμα των παιδιων,
φαντασου εσενα παιδι και φαντασου στο σημερα.
Αλλου ειδους ευτυχια ειχες τοτε (που δεν ειχες αξια) και αλλη σημερα.
Σημερα εχεις αξια οπως εσυ την εχεις στο μυαλο σου η στην εχει δωσει ο περιγυρος σου και αυτο ειναι μεσα σε ενα πλαισιο ανταγωμισμου.
Οσο τροφοδοτησε απο αυτο τον ανταγωνισμο εισαι ευτυχισμενη, οταν αυτο κοπασει τοτε ερχεται η δυστυχια στη θεση της.
Και η μια και η αλλη κατασταση ειναι κατ εμε πλαστη.
Περίεργος ψυχολογικός παράγοντας...ο οποίος μάλιστα δε λέει κ πολλά...γι\'αυτό έγραψες στην 1η σελίδα το
\'\'τι άλλο μένει;
αν εχεις χαμηλη αυτοκεκτιμηση,
να φας την ζωη σου με αυτο τον ανθρωπο.
Αυτο μενει.\'\'
Παράξενο,κ επίσης σχολιάσες το δικό μου σχολιασμό για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση χωρίς καν να ξέρεις τι είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση...ή μάλλον θεωρείς πως είναι ένας περίεργος ψυχολογικός παράγοντας.
Το λέει η λέξη,\' αυτοεκτίμηση\'.Η δική μου εκτίμηση για τον εαυτό μου.
η αυτοεκτιμηση ειναι εφευρετικη κομπινα των ψυχολογων την οποια την κανανε θεωρια με ολιγο απο χριστιανισμο (μην ξεχναμε ποιοι εστησαν την ψυχιατριακη και το υπολοιπο κομματι) για να πλασαρουν στο κοσμο τα χαπια της δηθεν ευτυχιας.
Κατα κυριο λογο για να μιλαμε συγκεκριμενα,
οι James, Freud, Burns, Rogers kai Rosenberg (και ο Cooper για την αυτοαντιληψη) εκαναν μια σαλατα των σωκρατικων αποψεων περι του \"γνωθι σεαυτον\" το οποιο στην ουσια μιλωντας για την σωκρατικη φιλοσοφια \"γνωθι σεαυτον\" δεν υπαρχει.
Οι ιδιοι εστησαν μια θεωρια μονο και μονο και μονο γιατι τους βολευε στη νεα ταξη πραγματων που ειχαν στο κεφαλι τους βαζοντας και καμποση δοση χριστιανισμου μεσα.
Σε ολοκληρη την αρχαια ελληνικη φιλοσοφια η εννοια αυτοεκτιμηση οπως την συζηταμε σημερα δεν υπαρχει.
Απο που λοιπον την γεννησαν οι παραπανω κυριοι?
Κατα τα αλλα,
Τι εχει αξία για σένα?άντε ο άνθρωπος δεν έχει.Πως αποφασίζεις τι αξίζει κ τι όχι?εκτός κι αν γενικά δεν αποδέχεσαι την έννοια της αξίας. [/quote]
Ναι γενικα δεν αποδεχομαι την εννοια της αξιας,
το θεωρω κατι σαν καλουπωμα να μετριεμαι -ομαστε,
Και αν το κανουμε, αυτο γινεται για κοινωνιολογικος λογους και οχι για πραγματικους.
17-03-2010, 20:08 #26
Eνδιαφέρον οι απόψεις σου σχετικά με την αξία.Η αλήθεια είναι πως σε κάποιο σημείο με προβλημάτισαν απ\'την άποψη του τι είμαστε κ ποιες οι δυνατότητές μας είναι εν τέλει μη μετρήσιμο κ μη υπολογίσιμο.(με είχες προβληματίσει παρόμοια κ σε ένα απ\'τα πρώτα θέματα που είχα ανοίξει...)
Παρόλα αυτά προσωπικά πιστεύω στη θέση μου ότι όλοι μας αξίζουμε γιατί όλοι μας έχουμε δυνατότητες.Κ όπως είπα σε προηγούμενο ποστ η αξία μας είναι μη συγκρίσιμη κ μη μετρήσιμη.
Επίσης πως όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην αγάπη,τη χαρά,γενικότερα στα θετικά της ζωής αφού έχουμε τη δυνατότητα να τα ζήσουμε.Από κει κ πέρα είναι θέμα επιλογών ή και συνθηκών κάποιες φορές.
17-03-2010, 22:46 #27
μαστα....
τωρα αν καποιος μου πει,
εγω πιστευω στον θεο,
τι περιθωρια εχω να του πω εγω οχι?
Κατα συνεπεια,
ερχεσαι εσυ και μου λες,
οτι ναι μεν συμφωνεις μαζι μου, (οσο συμφωνεις)
αλλα πιστευεις στην θεση σου....
οποτε αρσι,
πιστευε και μη ερευνα.......
Εγω θα προτιμησω, να ερευνω και να καταληγω στα συμπερασματα μου,
μεσα απο σκεψεις και σποψεις που καταθετω.
Ευχαριστως να τροποποιησω το σκεπτικο μου,
αρκει να μου δωσεις μια οπτικη την οποια δεν εχω δει μεχρι στιγμης.
17-03-2010, 23:11 #28
η έννοια της αξίας είναι κάτι πολύ σχετικό. και φυσικά δημιούργημα του ανθρώπου.
αν σκεφτούμε το σύμπαν και τα λοιπά απέραντα, τότε ο άνθρωπος μάλλον δεν έχει και μεγάλη σημασία, ή αξία, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το.
σε πιο στενά πλαίσια (της ανθρώπινης κοινωνίας) η έννοια της αξίας έχει κάποια σημασία- όπως ανέφερε κάποιος, υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα κτλ κτλ.
πάντως νομίζω πως μιλάτε σε διαφορετικό επίπεδο. γι\' αυτό διαφωνείτε...
17-03-2010, 23:14 #29
Originally posted by claire
πάντως νομίζω πως μιλάτε σε διαφορετικό επίπεδο. γι\' αυτό διαφωνείτε...
17-03-2010, 23:30 #30
μαστα....
τωρα αν καποιος μου πει,
εγω πιστευω στον θεο,
τι περιθωρια εχω να του πω εγω οχι?
Κατα συνεπεια,
ερχεσαι εσυ και μου λες,
οτι ναι μεν συμφωνεις μαζι μου, (οσο συμφωνεις)
αλλα πιστευεις στην θεση σου....
οποτε αρσι,
πιστευε και μη ερευνα.......
Εγω θα προτιμησω, να ερευνω και να καταληγω στα συμπερασματα μου,
μεσα απο σκεψεις και σποψεις που καταθετω.
Ευχαριστως να τροποποιησω το σκεπτικο μου,
αρκει να μου δωσεις μια οπτικη την οποια δεν εχω δει μεχρι στιγμης.
Όσο για το πίστευε κ μη ερεύνα εννοείται ότι είμαι τόσο υπέρ στην έρευνα γι\'αυτό και είμαι ανοιχτή σε κάθε ερέθισμα που μπορεί να ανατρέψει το ότι έχω κατασταλλάξει μέχρι στιγμής ή να το προχωρήσει τέλος πάντων.
Το θέμα της έννοιας της αξίας είναι μεγάλο και αναγκαστικά υπάρχει σαν έννοια γύρω μας.
Αξία π.χ. έχει ο αέρας γιατί μπορούμε να αναπνέουμε,ο ήλιος κ.λ.π.
Αξία λοιπόν για μένα έχει και μια ανθρώπινη ζωή επειδή έχει δυνατότες,είναι μια οντότητα που μπορεί να δημιουργήσει,να προσφέρει.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....