Results 46 to 49 of 49
-
18-03-2010, 02:23 #46
Originally posted by krino
ωστε προυπαρχει....
μαζι με μαλλια, χερια κλπ κλπ εχουμε και αξια πχ ε?
Σου λεω το εξης,
καποιος μου λεει οτι υπαρχει θεος και τον εχει δει.
Εγω που ειμαι αθεος,
πως μπορω να τον αντικρουσω?
Ετσι εσυ εχεις φτιαξει ενα κοινωνικο μοντελο οτι οι ανθρωποι εχουν ντεφακτο αξια.
Τωρα που την βρηκαν, αν δεν την βρηκαν ποιος τους την εδωσε αυτο δεν εξηγηται κατα τα λεγωμενα σου.
Απλως υπαρχει γιατι το λεμε.
Ε ναι μαζί με τα μαλιά,χέρια κ.λ.π. έχουμε και αξία.Εγώ το εξηγώ όσο μπορώ αλλά μου δίνεις την εντύπωση πως το προσπερνάς.
Όταν είπα με την ίδια τη ζωή εννοούσα πως μέσω της ζωής της οντότητάς μας συγχρόνως μέσα μας έχουμε πολλές δυνατότητες.Δυνατότητες να αισθανθούμε,να αγαπήσουμε,να μισήσουμε,να δημιουργήσουμε,να ανακαλύψουμε,να προσφέρουμε και πολλά άλλα γι\'αυτό και έχουμε αξία απλά επειδή έχουμε σώμα,μυαλό,ψυχή και ζούμε.
Τόσο παράξενο σου ακούγεται?
τι νοημα θα εχει αν δεν την δοκιμασεις?
θα μιλας για κατι το οποιο υποθετεις οτι ειναι ετσι, χωρις να το γνωριζεις 100%.
Μπορεί να μην έχει νόημα η ύπαρξή της αλλά δεν αναιρείται το γεγονός ότι υπάρχει.
να σου εξηγησω εγω, γιατι καποιος (οχι εγω) νιωθει οτι δεν εχει αξια?
η να σου εξηγησω εγω γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει ανθρωπινη αξια?
Εννοούσα να μου εξηγήσεις γιατί πιστεύεις πως ο άνθρωπος δεν έχει αξία.
στο πρωτο σου κομματι εχεις σαφως λαθος.
οτιδηποτε σημερα εχει αξια ειναι και ανταγωνιστικο.
Μην μου πεις οτι θα πρεπει να επιχειρηματολογησω και για αυτο.
(μπορω να το κανω ομως)
Στο δευτερο παλι εχεις λαθος.
Η αξια ενος ανθρωπου, οταν αρχιζει και την ζυγιζει εχει σχεση με την ευτυχια του και μαλιστα καθοριστικη.
Σκεψου για πιο λογο ενας ανθρωπος αισθανεται επιτυχημενος και απο που αντλει αυτη την επιτυχια του.
Ναι πρέπει να επιχειρηματολογήσεις.Ο ήλιος έχει πολύ μεγάλη αξία για τον πλανήτη μας,με ποιον ανταγωνίζεται?Εγώ με ποιον ανταγωνίζομαι αφού είμαι διαφορετική απ\'τον οποιοδήποτε όπως κι εσύ κι ο καθένας μας?
Όσο για το άλλο.
Είπα,πως δεν αναφέρομαι στην αξία μέσω των πράξεων.Την πλαστή αξία.Μπας κ σ\'αυτό αναφέρεσαι τόση ώρα και δε μπορούμε να συννενοηθούμε?
Ναι αυτή την αξία που αναφέρεις παραπάνω τη θεωρώ ένα ψεύτικο κατασκεύασμα γι\'αυτό κ τόσο εύθραστη.
αλλο κομματι η αυτογνωσια και αλλο κομματι η αυτοεκτιμηση και η αξια,
μην τα μπερδευεις, δεν εχουν σχεση μεταξυ τους.
Σου ειπα για τους κυριους αυτους γιατι αυτοι θεμελιωσαν με ψυχολογικους ορους την εννοια της αξιας.
Αν διαφωνεις (η συμφωνεις) μαζι τους, δεν εχεις παρα να το πεις.
Τους κυρίους τους έχω κάπου κάποτε ακουστά αλλά δεν ξέρω τι ψυχολογικούς όρους δώσαν στην αξία,οπότε δε μπορώ να πω αν συμφωνώ ή όχι.
Θα σου πω για τον ανθρωπο.
Πιστευω οτι ο ανθρωπος εχει δωσει μια δικη του εννοια στο τι σημαινει αξια και ανθρωπινη ζωη.
Εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει ανθρωπινη αξια και υπαρχει μια υπερεκτιμηση του ανθρωπου για το ειδος του.
Με εντελως εγωιστικους ορους θεωρησε οτι το ειδος του ειναι κατι το ξεχωριστο και αξιζει να επιβιωσει με τους χειροτερους ορους απεναντι σε οτι αλλο υπαρχει στο πλανητη.
Το εχω ξαναπει,
οτι σε αυτο το πλανητη εχουμε βρωμισει ανθρωπιλα.....
Οχι δεν πιστευω σε καμια αξια,
και δεν πιστευω οτι εχουμε καποια συγκεκριμενη αποστολη να κανουμε εφοσον γεννηθηκαμε.
Επισης πιστευω οτι αν ο ανθρωπος ηταν πιο ταπεινος θα εξυπηρετουσε καλυτερα το ειδος του αλλα και οτι αλλο ζωντανο γυρω του.
Ομως αυτη ακριβως η εκτιμηση περι αξιας ειναι αυτη που καποια στιγμη θα τον καταστρεψει και θα στραφει εναντια του.
Σεβαστές οι απόψεις σου .
Συμφωνώ στο μεγαλύτερο κομμάτι κ διαφωνώ στο γνωστό πλέον της αξίας...
[/quote]
- 18-03-2010, 09:27 #47
διαφωνώ στο γνωστό πλέον της αξίας...
οκ δεκτον,
δεν χρειαζεται αλλωστε να συμφωνουμε σε ολα.
:)
18-03-2010, 09:38 #48
Originally posted by Arsi
Originally posted by krino
Όσο για το άλλο.
Είπα,πως δεν αναφέρομαι στην αξία μέσω των πράξεων.Την πλαστή αξία.Μπας κ σ\'αυτό αναφέρεσαι τόση ώρα και δε μπορούμε να συννενοηθούμε?
Ναι αυτή την αξία που αναφέρεις παραπάνω τη θεωρώ ένα ψεύτικο κατασκεύασμα γι\'αυτό κ τόσο εύθραστη.
αλλο κομματι η αυτογνωσια και αλλο κομματι η αυτοεκτιμηση και η αξια,
μην τα μπερδευεις, δεν εχουν σχεση μεταξυ τους.
Σου ειπα για τους κυριους αυτους γιατι αυτοι θεμελιωσαν με ψυχολογικους ορους την εννοια της αξιας.
Αν διαφωνεις (η συμφωνεις) μαζι τους, δεν εχεις παρα να το πεις.
Τους κυρίους τους έχω κάπου κάποτε ακουστά αλλά δεν ξέρω τι ψυχολογικούς όρους δώσαν στην αξία,οπότε δε μπορώ να πω αν συμφωνώ ή όχι.
Εγω βρε παιδες ετσι την καταλαβαίνω την αυτοεκτίμηση..
Σαν αποτελεσμα της προσωπικής μου κρισης (οχι των αντιδράσεων του περιβάλλοντος) για τα αποτελέσματα μου.
Ειναι πλαστή και ευθραυστη?
Πως ειναι δυνατόν η αυτογνωσία να ειναι άσχετη με την αυτοεκτίμηση?
Αααα..και επειδή δεν εχω διαβάσει τις θεσεις αυτών των διακεκριμένων επιστημόνων,ενε ρεζουμέ,παρακαλω?
Καλημέρα σε ολους!!
18-03-2010, 09:51 #49
Συμφωνώ με τον Κρίνο για τα μέγιστα κακά του ανθρωποκεντρισμού.Η φιλοσοφία αυτή,όπου το κεντρικό σημείο,ο κόμβος,είναι ο άνθρωπος και όλα τα άλλα πλάσματα εξυπηρετούν τις ανάγκες του,οδήγησε σε πλείστα όσα σφάλματα και τραγικές επεμβάσεις στη φύση,σε εκμετάλλευση του περιβάλλοντος και των άλλων ειδών,με τα γνωστά αποτελέσματα.Κάποτε πρέπει να βγούμε από αυτό το τρυπάκι της μεγαλοσύνης μας.Ρόλο βασικό στον ανθρωποκεντρισμό έπαιξαν οι θρησκείες,αλλά και η τεχνολογία να συμπληρώσω πως πάνω σε τέτοιους κανόνες κινείται,που φτιάχτηκαν για να λειάνουν το δρόμο της εκμετάλλευσης.Αφού έχεις την αξία -άρα και την ανωτερότητα-,περνάς εύκολα στο παρασύνθημα,καθώς όλα περιστρέφονται γύρω από το ανθρώπινο είδος...Βλέπετε το σχήμα?
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια