Results 16 to 30 of 56
-
17-03-2010, 20:30 #16
Θελει μεθοδο για να βγεις απο το τελμα!
Διαλεγεις κ παιρνεις,εξαρταται απο τον χαρακτηρα σου!
Φαρμακα-πηγαινεις σε ψυχιατρο-
Ψυχοθεραπεια-πηγαινεις σε ψυχολογο
Αφυπνιση της συνειδησης-προσεχεις τον εαυτο σου-
- 18-03-2010, 04:14 #17
δλδ Κατερινα υπαρχει 8εραπια με χαπια για να γινεις ανετος μεστον κοσμο? δεν εχω ιδεα απο αυτα
αμα παρω κ χαπια παιδια...καικα............... νιο8ω που νιο8ω καπος..... με 8εραπιες 8α πεσω σε κατα8λιψη. αν δεν ειμαι ιδι............................................ ...... τι ακροβος ειναι κατα8λιψη ?
18-03-2010, 10:03 #18
Ιrina,πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που πέθανε ο πατέρας σου;H μητέρα σου είναι ενήλικη,γιατί \"πρέπει\"να την προστατεύεις εσύ,κι όχι η ίδια τον εαυτό της;Aντιμετωπίζει κάποια προβλήματα που την κάνουν να είναι εξαρτημένη από εσένα;
Όσο για το αν αποδέχεσαι τον εαυτό σου,δε βρίσκεις πως όταν φοβάμαι να δείξω στους άλλους όλα μου τα συναισθήματα,άρα κάποια από αυτά δεν τα θεωρώ αποδεκτά από μένα την ίδια,είναι επόμενο η αυτοαποδοχή μου να μένει λειψή;Ποιες σκέψεις κάνεις και σε φοβίζουν τόσο,ενώ επιμένεις πως θα φόβιζαν τους άλλους;Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη με το τι τρομάζει τους άλλους αλήθεια;"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-03-2010, 11:55 #19
\"το μονο που 8ελω ειναι να γινω αν8ρωπος! κ να ζω οπος ολοι.να μιν νιο8ω διαφορετικη\"
To να εισαι διαφορετικη καλη μου,αν το εχεις αποδεχτει δεν σε κανει απανθρωπο.
Ανθρωπος θα εισαι απλως με αδυναμιες,ευαισθησιες και αναγκες,που δεν τις εξεφρασες ποτε πισω απο την εικονα της δυναμικοτητας σου.
18-03-2010, 17:43 #20
RainAndWind δεν πε8ανε ο μπαμπας...απλα εκανε αλη ζωη με μια στην ηλικια μου σχεδον.... κ γενικα η8ελε να με παρει απο την μανα μου... απο εκει ειχα παρει αυτον τον ρολο... να προστατεβω την μητερα μου.φυσικα ειναι ανεξαρτιτη δεν με εχει αναγκη....αλλα ετσι μου βγενει... ημαστε ιπερβολικα δεμενες .... αλλα ας αφισουμε αυτο το ευεσ8ητο 8εματακι....
οσο γιαυτα που με ρωτισατε με τις φοβιες.....
παντα μου δινουν πολυ προσοχη! κ για εμφανιση κ για χαρακτιρα... δλδ εξο με κοιταζουν πολυ! μεχρι που τσακονομουν οταν εβγενα τα πρωινα... κ καταβα8ος νομιζω αυτο με εκανε τοσο κομπλεξικια. μολις νιο8ω ενα βλεμα πανο μου με πιανει πανικος! αβτα που σας ειχα πει και πιο πανο... μεχρι κ ζαλαδες! κ φησικα το μονο που 8ελω ειναι να παω σπιτι.
soft δεν ξερω τι να πω..... εχεις τα δικια σου κ εσυ..... μιπος με καναν ετσι καπια ατομα? μιπος ι εξετιας του πατερα μου εγινα κομπλεξικια.. με ανασφαλιες. απλα το 8εμα ειναι...οτι τα ζω ενα χρονο...κ οσο παει χιροτερεβω.κ εχω μινει \" μονη \" οταν ας πουμε κατι εχω βγενω μονη μου.... κ κα8ομαι με τις ωρες...κ γιρνοντας σπιτι νιο8ω ακομι πιο χαλια
18-03-2010, 19:29 #21
Κατα πρωτον ιρινα πηρες ενα ρολο προστατη που δεν σου ανηκε.Αυτο κουραζει
Αυτος ηταν ενας ρολος γονεα να σε πραστατεψει,αλλα αυτο ειναι λεπτο θεματακι το αφηνω
Σε ρωτησα τι εχεις να χασεις αν τους πεις πως νοιωθεις,δεν μου απαντησες ,ουτε θελω.
Θα σου πω κατι καλοπρερετα παντα και σκεψου λιγο.<Λες οτι νοιωθω ντροπη να τους μιλησω τι εχω να κερδισω>τι εχεις να χασεις? το μονο που μπορω να φανταστω ειναι το τσαλακωμα της εικονας σου.Οταν λοιπον οι ανθρωποι ειναι τοσο δεμενοι ,μας αγαπαν οχι μονο οταν ειμαστε δυνατοι, χαρουμενοι προστατευτικοι ατσαλιενοι.
Αλλα και οταν ποναμε κλαιμε πεφτουμε δειχνουμε τα τρωτα μας σημεια και τη ευαισθητη πλευρα μας, και αυτη που λεει δεν το αντεχω αλλο αυτο ,αν μας αγαπανε θα ειναι διπλα μας παντα..καθε στιγμη χωρις να μας κρινουν ποτε για την αδυναμια μας και την πτωση μας κ.τ.λ.
18-03-2010, 20:51 #22
soft ... δεν εχω να χασω τπτ...απλα βρε παιδια δεν 8ελω να τους πω τα κομπλεξ μου.... παλι τα ιδια 8α ακουσω!
-ΧΑΖΟΥΛΑ.... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΙΤΕΡΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!
οταν ακουω αυτο μεχρι κ καυγα μπορω να ανοιξω. δε χριαζομαι να το μοιραστω...αλλα 8ελω καπος να τα βρω με μενα! οταν περπαταω εξω να ειμαι χαλαρι οπος ολοι! κ οχι να τρεμω.... βασικα....ειχα κ μικρη ενα 8εμα με τον κοσμο...αν ειχα διπλα μου ατομα εκλεγα γτ νομιζα πνιγομαι...κ οταν μεγαλονα το ειχα κ σε σχολεια γιπεδα γενικα οπου εχει κοσμο. αλλα τωρα ουτε απο αποσταση τους αντεχω.
18-03-2010, 23:15 #23
ϊσως έχεις ένα θυμό μέσα σου που δεν έχεις καταλάβει ακόμα από που πηγάζει. Ο πατέρας σου που σε εγκατέλειψε, δεν είναι και μικρό πράγμα. Ο ίδιος μας ο εαυτός μερικές φορές ξέρει πολύ καλύτερα από μας τους ίδιους κι αν δεν \"ταυτιστούμε\" μαζί του, μας βασανίζει (μπορεί βέβαια και να μη θέλουμε οποτε αλλάζουμε εμεις αυτόν λολ).
Είναι βαρύ να αισθάνεσαι ότι είσαι ο προστάτης της μητερας σου, είναι ένας ρόλος που κανονικά δνε θα έπρεπε ποτέ να χρειαστεί να παίξεις.
Η εγκάταλειψη του πατέρα σου επίσης είναι βαρύ φορτίο. Όλα αυτά ίσως σιγοβράζουν μέσα σου και ο εαυτός σου δεν σου επιτρέπει πια να τα αγνοείς.
19-03-2010, 04:40 #24
8umo? fusika k exw! alla na me epireazei toso poli? den nomizw
8a diafonisw omos ... ekei p les oti einai varu na ais8anese prostatis... egw pistevw einai ston xaraktira mou!otan eixa files...etsi kai ekei imoun...prostatevtiki.... pantou dld....
den vgazw akri alexandre........ ti na pw
19-03-2010, 10:06 #25
Irina,η φράση\"ποια είναι καλύτερη από σένα\",εμπεριέχει χειρισμό.Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις,αλλά εφόσον το ανέφερες,ας προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε λίγο.Έγραψες παραπάνω\"ας το αφήσουμε αυτό το ευαίσθητο θέμα\".Γιατί να το αφήσεις;Γιατί πονάει.Ε,λοιπόν,ακριβώς όσα πονάνε πρέπει να συζητήσεις,όχι τα συμπτώματα που αναφέρεις.Τα συμπτώματα πηγάζουν από κάπου,αυτό το κάπου εντόπισε,εκεί είναι η ρίζα.Οι εκδηλώσεις είναι οι φοβίες και τα συμπτώματα πανικού που αναφέρεις.
Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται\"parentification\",δηλαδ ή αντιστροφή των ρόλων ανάμεσα σε γονέα και παιδί.Το παιδί αναλαμβάνει να γίνει ο γονιός,επιφορτίζεται με την προστασία του,γίνεται προέκταση του γονιού του.Φοβάσαι να \"πέσεις\",γιατί στα μάτια σου αυτή τη στιγμή δεν είσαι παιδί,είσαι η μάνα της μάνας σου.\'Οσο αυτό που ανέφερες πως πάντα ήσουν προστατευτική,αυτό δείχνει πως πάει μακρύτερα πίσω στο χρόνο το θέμα.Ένας ασφαλής γονέας δεν αναστρέφει τους ρόλους,γιατί,πολύ απλά,συναισθηματικά είναι ώριμος,δεν έχει καμία ανάγκη ως ενήλικας να γίνεται το παιδί του υποκατάστατο ασφάλειας.
Σου αρνήθηκαν να έχεις το δικαίωμα να είσαι στη σωστή σου ηλικία,ανέλαβες ευθύνες που σε πίεσαν και σε πιέζουν ακόμη.Αισθάνεσαι υπεύθυνη για την συναισθηματική ασφάλεια της μητέρας σου,ενώ δεν είσαι.Αυτό ανήκει σε εκείνην,κακώς γίνεσαι το δεκανίκι άλλων.Εσένα ποιος θα σε κοιτάξει λοιπόν,σε αυτή σου τη στιγμή που χρειάζεσαι στήριξη,όταν\"δίδαξες\"το περιβάλλον σου πως εσύ είσαι η κολώνα του;
Επίσης,αυτό το κομμάτι με την εγκατάλειψη του πατέρα σου,πώς σκοπεύεις να το χειριστείς,γιατί σίγουρα έχει αφήσει κάποιο επώδυνο φορτίο.Γιατί δεν πας να πάρεις τη γνώμη ενός ψυχολόγου αντί να βασανίζεσαι από τόσους φόβους και ανασφάλειες;"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
19-03-2010, 11:20 #26
Irina,
συμφωνω με τη Ρειν.
Αυτη η προστατευτικότητα ειναι πια στοιχείο του χαρακτήρα σου..Οπως φαίνεται, εχει ξεκινήσει απο πολυ νωρίς και συνεχιζεται ακόμα..και \"παιζει\" σε ολες σου τις σχεσεις.Το καταλαβαίνω γιατι το εχω και εγώ
Θα ηθελα να σε ρωτησω αν βλέπεις να ειναι αμφίδρομο.Δηλαδη μήπως εν μερη σε προστατεύει η μητέρα σου και ετσι ειναι σαν αλληλοβοήθεια..κατι τετοιο θα ηταν λογος να μη νιωθεις την υποστήριξη σαν φορτίο.
Ειναι πολύ απελευθερωτικό να μαθεις να ζητάς βοήθεια ή να δηλώνεις οτι δεν μπορεις να βοηθήσεις καθε στιγμή..δεν ειναι ένδειξη αδυναμίας,το αντίθετο..
Να προσθεσω οτι μερικές φορες οι γονεις και γενικα ο περιγυρος ,εχει μια συμπεριφορα ασυνείδητη απεναντι μας.Δεν ειναι απαραιτητο οτι το κανουν για να μας χειρίζονται..
Εσυ ισως οντως να εισαι άτομο ικανό να στηρίξει τους αλλους και να το βλέπουν αυτό.
20-03-2010, 03:06 #27
vre paidia....
signomi kiolas....alla diafono toso poli...pou nomizw pleon den milame gia to diko mou provlima...alla gia kapion alon....
isos na min ta exigisa kala.... alla oso periergo k na fenete...exw mia mana kolona spitiou! mexri k simera pantou einai dipla mou....pote den mou edixe adinamies tis...pote den exei klapsei mprosta mou! gia na min stenaxoriemai...genika mexei megalosei sosta...den mou eleipse tpt pote.k oute kan i agapi tou patera!apla einai eimaste mones k giavto prostatevoume toso poli i mia tin ali...epidi kseroume oti mesa mas poname,den exw spiti provlima... dld to mono provlima eimai egw pou vgazw trela nevra k tin lipamai,fonazw ta spaw xoris logo... k se ligo mou pernaei.... den eimai pleon mikro paidaki gia na me epireazoun ola avta pou lete me tis prostasies... twra pleon kano tin zwi mou...perno moni apofaseis.. ktl.... giavto 8elw na milisoume gia mena...k oxi pos eimai me tous alous...
simera vgika me to agori mou volta... irema orea... meta apo mia ora pali mepiase avti i vlakia...
i8ela na paw spiti! enio8a mikres zalades...oute na kapnisw den mporousa.... ir8a spiti k isixasa...alla k edw skaw!
ti mou ginete piaaaaa les k den exw 8esi pou8ena eno mou feronte kala oi dikoi mou.... k san na min mou eftanan ola avta.... twra exw k ala sto kefali..mera nixta me trwei mia istoria .... eixa tsako8ei me mia kopela... ksipnaw me avtin tin skepsi...k koimamai.... oliiiiiiiii meraaaa skeftomai mono avto... eno eixame tsako8ei to kalokairi... den me niazei avti omos... egw gt na exw avto to mpaxalo mesa mou
evxaristw poy mou apantate
20-03-2010, 03:12 #28
Originally posted by Irina
vre paidia....
signomi kiolas....alla diafono toso poli...pou nomizw pleon den milame gia to diko mou provlima...alla gia kapion alon....
isos na min ta exigisa kala.... alla oso periergo k na fenete...exw mia mana kolona spitiou! mexri k simera pantou einai dipla mou....pote den mou edixe adinamies tis...pote den exei klapsei mprosta mou! gia na min stenaxoriemai...genika mexei megalosei sosta...den mou eleipse tpt pote.k oute kan i agapi tou patera!apla einai eimaste mones k giavto prostatevoume toso poli i mia tin ali...epidi kseroume oti mesa mas poname,den exw spiti provlima... dld to mono provlima eimai egw pou vgazw trela nevra k tin lipamai,fonazw ta spaw xoris logo... k se ligo mou pernaei.... den eimai pleon mikro paidaki gia na me epireazoun ola avta pou lete me tis prostasies... twra pleon kano tin zwi mou...perno moni apofaseis.. ktl.... giavto 8elw na milisoume gia mena...k oxi pos eimai me tous alous...
simera vgika me to agori mou volta... irema orea... meta apo mia ora pali mepiase avti i vlakia...
i8ela na paw spiti! enio8a mikres zalades...oute na kapnisw den mporousa.... ir8a spiti k isixasa...alla k edw skaw!
ti mou ginete piaaaaa les k den exw 8esi pou8ena eno mou feronte kala oi dikoi mou.... k san na min mou eftanan ola avta.... twra exw k ala sto kefali..mera nixta me trwei mia istoria .... eixa tsako8ei me mia kopela... ksipnaw me avtin tin skepsi...k koimamai.... oliiiiiiiii meraaaa skeftomai mono avto... eno eixame tsako8ei to kalokairi... den me niazei avti omos... egw gt na exw avto to mpaxalo mesa mou
evxaristw poy mou apantate
Όχι τίποτε άλλο, αλλα εκτός από κανόνας του φόρουμ, δεν διαβάζονται και με τίποτα λέμε!
20-03-2010, 08:28 #29
Η μητέρα σου ποτέ δεν σου έδειξε τις αδυναμίες της.Ποτέ δεν έκλαψε μπροστά σου.
Κάτι μου θυμίζει,βρε τι μου θυμίζει;
:P
Kάνεις αυτό που έκανε πάντα η μητέρα σου.Δεν αποδεχόταν τις αδυναμίες της,\"έπρεπε\"πάντα να μένει στην ατσαλάκωτη πρόταξη της δύναμης.Αυτό ακολούθησες κι εσύ,μόνο που τόση καταπίεση,το σώμα σου τη γυρνάει πίσω.Σου μιλάει με τον τρόπο του για όσα δεν το αφήνεις να δείξει,από φόβο μη σε εκμεταλλευτούν.Όσο και να επιμένεις πως δεν έχεις πρόβλημα στο σπίτι,τόσο εγώ βλέπω πως το πρόβλημα πράγματι είναι εκεί."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
20-03-2010, 13:25 #30
RainAndWind μπορει και να εχεις τωρα δικιο... να μιαζουμε σε αυτο... ειμαστε ΕΝΑ... πολυ ενομενες. βασικα απο μωρο μεχρι σημερα εχω φοβο.. μη μου πα8ει τπτ.... με εχουν τρομξει κ οι γιατροι της γενικα....
κα8ε βραδι παω να τη δω αν ειναι καλα τι στιγμη που κοιματε.ιδικα τις μερες που εχει πιεση.... εκει πολυ φοβο.. 8α η8ελα να ξεπερασω αυτες τισ φοβιες.... κ γενικα τη σκεψη του 8ανατου... 8ελω να φιγει απο το κεφαλι μου! μονο τοτε 8α γινω φισιολογικη
εγω ομος πιστευω.. πιο πολυ με επιρεασαν τα ερωτικα κ αυτο που εγινε με τον \"πατερα\" μου... γιατη εχω μονιμος στις σκεψεις μου τα ατομα που με πλιγοσαν.... αλλα και παλι...... ολα φενοντε μια χαρα αφου περασαν! εγω ομος χιροτερεβω... πραγματικα
8εωφανια ελπιζω τωρα να καταβες τη εγραψα
Όλα είναι τα χρήματα
15-07-2025, 15:02 in Με καφέ και συμπάθεια....