Results 46 to 56 of 56
-
24-03-2010, 03:14 #46
Originally posted by Irina
\"Έγραψα λίγο επιστημονικά για την rainandwind που ασχολείται σορρυ. \" και καλα εκανες...να μα8ενω κ εγω... κατι παραπανω
λοιπον.... παντα λιγο πολυ ειμουν ντροπαλη... αλλα εβγενα κα8ε μερα...φιλοι παρεεσ ξενιχτια..... ειχα κ μια σχεση με αραβονα 4 χρονια... χορισαμε πριν δυο χρονια ισος παραπανο... λοιπον...οταν χορισα...επεσα απλα σε κατα8λιψη! δεν εβγενα δεν ετρωγα ειχα φτασει 42 κιλα... που εγω δεν ειμαι καμια κοκαλιαρα... κ τραωιξε αβτο καπου 4 μινες....οσπου μεσα σε μια μερα πιρα μια αποφαση κ αρχισα να ζω....σαν ενα νεο κοριτσι... αυτο παλι κρατισε ενα χρονο.... κ το 8υμομουν σαν εναν εφιαλτη απλα....ομοσ τωρα δεν εχω καπιο προβλιμα ουτε στο σπιτι ουτε με τιν σχεση μου.... αλλα νομιζω φταει εκεινη κατα8λιψη μαζι με τιν ιστορια του \"μπαμπα μου \" γιατι γιναν το ιδιο χρονικο διαστιμα...να στα πω περιλιπτικα...κ ελπιζω να καταλαβεις...
βγενω με φιλη περιπου κα8ε 3 μινεσ..μια φορα! κ αυτο επιδι με πιεζει να βγω....
εξω με φως εχω να βγω κοντα ενα χρονο..με 10 μινες....κ αν τιχει.... εκει ειναι που πα8ενω ολα αυτα τα περιεργα!
γενικα γινετε ενας χαμος μεσα μου...που ουτε να τα περιγραψω σοστα δεν μπορω.... αβτα ομος παλεβοντε... μετα τιν προτοχρονια... αρχισε να με επιρεαζει κ τιν υγεια μου!
εκει ειναι που μεχει ριξει !
αβτες τις μερες ασ πουμε... μολις ακουσω κατι που με σινχιζει.... φοναζω... μετα παρατιρω μουδιασμα... δυσπνια... κ ολλα αυτα με τρομαζουν τοσο πολυ ...που με πιανει πανικος.... ισος σας φανει περιεργο...αλλα μονο αν καταφερω να κοιμι8ω ...ισιχαζω! και κανω κα8ιμερινα μεγαλες προσπα8ιες να μιν νευριαζω...εφοσον ξερω τιν σινεχεια...
\"Εμφανίστηαν πρώτα οι κρίσεις πανικού και μετά η κατάθλιψη? Συνέβει κάποιο περιστατικό τότε?\"
ελπιζω να απαντισα σοστα..σε αυτο που με ρωτισες
Οπότε αν και επανήλθες μετά τον χωρισμό, ξάφνου μετά από κάποιους μήνες εμφανίστηκαν οι κρίσεις πανικού με την αγοραφοβία ναι? Και τώρα τους έχεις εδώ και 1 χρόνο περίπου?
Έχεις μια κλασική περίπτωση κρίσεων πανικού με αγοραφοβία, κάτι που σχετίζεται κλασικά και με χαμηλή αυτοπεποίθηση και με μια υπερ-ευαισθησία του τι θα πουν οι άλλοι σωστά?
Το φοβάσαι όμως ότι θα σχολιάσουν για σένα? Πιο είναι αυτό που φοβάσαι πιο πολύ? Φοβάσαι μην λιποθυμήσεις μπροστά τους? Κάτι άλλο?
- 24-03-2010, 03:33 #47
πολυ σωστα!
ακριβος!
απλα οταν ειμαι εξω κ νιο8ω βλεματα.... ιδικα αν με πλισιασει ξενος...εχω ζαλαδες ... τρεμουλο...δεν αισ8ανομαι καλα!!!!! μου τρεμουμ μεχρι κ τα ματια.....κ αναγκαστικα κοιταζω ι κατω ι απλα διοχνω το βλεμα μου αλου μιν το καταλαβουνε. ναι φοβαμαι να λιπο8θμισω ! το ειχα κανει κιολας μια φορα.... δυστιχος....
φοβαμαι για την εμφανιση μου πολυ! εχω σινι8ισει να μου κανουν τα καλιτερα σχολια .... μου λενε οτι με κοιταζουν επιδις ειμαι πολυ ομορφη....αλλα μεσα μου δεν το πιστεβω .... νομιζω ολοι παρατιρουν ποσο make up εβαλα... κτλ... ακουγοντε ιπερβολικα ξερω! αλλα ειναι λογοι που δεν κανω φισιολογικο τροπο ζωης
24-03-2010, 03:50 #48
Originally posted by Irina
πολυ σωστα!
ακριβος!
απλα οταν ειμαι εξω κ νιο8ω βλεματα.... ιδικα αν με πλισιασει ξενος...εχω ζαλαδες ... τρεμουλο...δεν αισ8ανομαι καλα!!!!! μου τρεμουμ μεχρι κ τα ματια.....κ αναγκαστικα κοιταζω ι κατω ι απλα διοχνω το βλεμα μου αλου μιν το καταλαβουνε. ναι φοβαμαι να λιπο8θμισω ! το ειχα κανει κιολας μια φορα.... δυστιχος....
φοβαμαι για την εμφανιση μου πολυ! εχω σινι8ισει να μου κανουν τα καλιτερα σχολια .... μου λενε οτι με κοιταζουν επιδις ειμαι πολυ ομορφη....αλλα μεσα μου δεν το πιστεβω .... νομιζω ολοι παρατιρουν ποσο make up εβαλα... κτλ... ακουγοντε ιπερβολικα ξερω! αλλα ειναι λογοι που δεν κανω φισιολογικο τροπο ζωης
Τι θα έλεγες ότι φοβάσαι πιο πολύ όταν σε πλησιάζει κάποιος όπως λες? Τι φοβάσαι ότι μπορεί να γίνει? Πιο είναι το χειρότερο πράγμα που νομίζεις ότι μπορεί να συμβεί?
Λες ότι μια φορά λιποθύμησες \"δυστυχώς\". Γιατί δυστυχώς? Τι κακό έγινε?
24-03-2010, 04:08 #49
τι κακο? οτι επεσα κατω....μεσα στον κοσμο....κ ξυπνισα απο ουρλιαχτα της μητερας μου.κ μετα απο αβτο παλι πηγα να λιπο8ιμισω...αλλα καπος το σταματουσα.... σαν να πιγενα κοντρα....αυτο που κανο κα8ε μερα δλδ...
ε και μετα οι ιστοριες με τα νοσοκομεια...... τα φοβαμαι ολα αυτα
Τι θα έλεγες ότι φοβάσαι πιο πολύ όταν σε πλησιάζει κάποιος όπως λες?
φανατσου.....ουτε ξερω τι φοβαμαι! αλλα φοβαμαι!
με πειραζει πολυ...ιλικρινα...οταν καπιος με ρωταει... ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ??? ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΕΠΑ8ΕΣ....
εκει με πιανει πανικος....
31-03-2010, 15:52 #50
παιδια λιγες μερουλες ειχα γινει πολυ καλιτερα... μα τωρα που ειναι το πασχα με εχουν πιασει παλι ολα αυτα που σασ ελεγα.
παλι παλεβω με ζαλαδες...ιδικα αν βρε8ω εξω με φως ηλιου..........
γιατι παλι ξεκινισε ολο αυτο ?
01-04-2010, 01:14 #51
Εάν ήσουν δράκουλας,η ζωή αυτή θα σου ταίριαζε γάντι.Μια που δεν είσαι για να αποφεύγεις εσαεί τις ακτίνες του ηλίου,ένας ειδικός θα σε βοηθήσει να δεις πως θα χαίρεσαι κι εσύ το φως μαζί με όσους άλλους το κάνουν.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-04-2010, 15:59 #52
Στις γιορτές μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα. Εγώ οταν ειμαι down απλώς τις αγνοώ.
21-04-2010, 19:05 #53
πολυ καλησπερα σας παιδια....
τελικα μετα απο τοσα που λεγαμε εδω....
πιρα τιν αποφαση κ πιγα γιατρο..
μου ειπε να περνω κατι χαπια για 6 μινες ...αφου πρωτα κανω εξετασεις καρδιας κ τ λ
με πιασαν τα κλαματα εκει μεσα.. νιο8ω ακομι πιο χαλια
προσπα8ουσε να με πισει οτι ειμαι καλα δεν ειμαι αρωστι κ πανεμορφι....κ οτι ειμαι κριμα.αλλα τελιοσε για μενα.... μεχει παρει απο κατο.... μπερδεφτικα πολυ μεσα μου! τωρα τι κανω????
ποιος εχει παρομια εμπιρια? εχετε παρει χαπια? πιτε κατι((
21-04-2010, 21:01 #54
Καλά για ποιο λόγο σε πιασαν τα κλάμματα? Επειδή θα πάρεις φάρμακα για ένα πρόβλημα? Προφανώς θα πάρεις αντικαταθλιπτικά SSRI (seroxat, cipralex κλπ.) ξέρεις πόσοι τα παίρνουν αυτά? Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού! Και νέα παιδιά που δεν πάει το μυαλό σου, να όμως που κάνουν τέτοιες θεραπείες. Αυτά είναι συνήθως πολύ ελαφριά μην τα φοβάσαι. Πραγματικά δεν είναι τίποτα σπουδαίο και ούτε να αισθάνεσαι άρρωστη. Αλλά ούτε και να νομίζεις ότι αυτά τα χάπια είναι βομβες-δυνατά και θα σε γιατρεύσουν από το άγχος ενώ περπατάς σαν ζομπι. Καμία σχέση, το πολύ πολύ να σου πάρουν το πολύ άγχος και την ένταση, δεν θα νιώσεις τίποτα άλλο άσχημο, μια χαρά θα είσαι.
Irina, να μην το βλέπεις σαν ήττα αλλά σαν μια νίκη. Ότι έκανες το πρώτο βήμα, ζήτησες βοήθεια από κάποιο. Έκανες κάτι για το πρόβλημα σου, δεν έμεινες σπίτι να κλεγεσαι. Και ίσως με τα φαρμακάκια να πάρεις παραπάνω κουράγιο και να κάνεις κάτι ακόμα περισσότερο.
Πραγματικά που το είδες το άσχημο? ΜΟΝΟ κερδισμένη μπορείς να βγεις από αυτή σου την πράξη. Ίσα ίσα, αν δεν έκανες τίποτα θα έπρεπε να νιώθεις χάλια γιατί δεν θα έκανες κάποια κίνηση για να αλλάξει κάτι. Το γεγονός ότι έκανες κάτι, έστω αυτό το μικρό πρώτο βήμα, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό! (η αρχή=το ήμισυ του παντός)
Κάνε αυτό που σου είπε ο γιατρός (αυτά τα χάπια κάνουν γύρω στον μήνα για να αρχίσουν να ενεργούν) και σιγά σιγά, ψάξε και για κάποιον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή για να μιλήσετε και να κάνεις και ψυχοθεραπεία (υπάρχει μια πολύ καλή ψυχοθεραπεία για άγχος και αγοραφοβία που λέγεται \"Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία\". Ψάξε για ένα τέτοιο ψυχολόγο που να κάνει αυτού του είδους την ψυχοθεραπεία. Αν δεν έχεις λεφτά ψάξε για κάποιο κέντρο ψυχικής υγείας. Πάρε και τα φαρμακάκια και θα δεις ότι θα γίνεις άλλος άνθρωπος). Και θα δεις ότι θα αισθανθείς τέλεια! Από τώρα να αρχίσεις να αισθάνεσαι
21-04-2010, 21:06 #55
Συμφωνώ απόλυτα με όσα σου είπαν οι παραπάνω.Καταρχάς μην συγχέεις τη λιποθυμια που είχε με τη λιποθυμία γενικότερα.Για σκέψου καλα.Απο τη λιποθύμησες?Απο το άγχος?Ή μήπψς εκείνη τη μέρα δεν είχες φάει καλά?Μήπως δεν είχες κοιμηθεί καλα?Κατι άλλο θα γινότανο.για εμένα πήγαινε σε ψυχολόγο.Θα σε βοηθήσει πάρα πολυ.
24-04-2010, 06:27 #56
δυο μερες ειχα κλιστει μεσα .........μετα τον γιατρο.... κ δεν η8ελα να δω κανεναν.... κ φισικα δεν μπορουσα να σταματισω το κλαμα.
σημερα ημουν καλητερα.... το προβλιμα μου ειναι...οτι νομιζω μου εκανε κακο τωρα που σιγουρεφτικα
οτι εχω κατι.....
το ονομασε κριση πανικου ο γιατρος ολο αυτο που εχω , ξερετε κανεναν που εγινε καλα χορις χαπια? ι οτι διποτε πανω σε αυτο το 8εμα.
εγω παντος ακομη δεν το αποφασισα για τα χαπια.... ειναι μεγαλη 8εραπια (6 μινες τουλαχιστον) 8ελω χρονο....
PETRAN οταν διαβαζα το σχολιο σου δακριζα κ δεν μπορεσα να απαντισω.... ευχαριστω παντος!
ntini .... ειχα λιποθυμισει γιατη περνουσα μια εντονη ψυχολογικη φαση. κ τιχενει να εχω πολλες τετιες φασεις.
κ κατι αλο...
ο ψυχολογος μου ειπε δεν 8α χριαστει να τον επισκεπτομαι .... μονο χαπια χριαζομαι.....
ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντισεις saς))
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....