Results 46 to 60 of 95
-
18-03-2010, 20:34 #46
Originally posted by anwnimi
Originally posted by fazer
Και τα 2 με χαλανε..και το να νιωθω και το να μη νιωθω..δεν ξερω ειμαι μπερδεμενος..24 ειμαι..
Το να νιώθεις σε χαλάει γιατί γίνεσαι ένα με όλους εκείνους τους απλούς θνητούς που πνίγονται στο συναίσθημά τους;
Ή γιατί φοβάσαι ότι θα επιστρέψεις σε εκείνο τον παλιό εαυτό σου που πληγώθηκε;
Το να μη νιώθεις σε χαλάει γιατί σε αφήνει μόνο, εξω από τον πιο ανθρώπινο γήινο κόσμο;
Διάλεξε fazer. Δεν είναι άσπρο μαύρο η επιλογή σου όμως. Το να νιώθεις, δε σημαίνει ότι θα καταστραφείς. Δε σημαίνει ότι θα πνιγείς στο συναίσθημα. Δε σημαίνει ότι δε θα βλέπεις αυτά που ίσως έχεις την ικανότητα να βλέπεις τώρα. Δε σημαίνει ότι ίσως και δε θα ξαναπληγωθείς. Ότι ισως και να ξαναπληγώσεις. Αλλά θα ζεις. Περισσότερο σε επαφή και με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Χωρίς να σε καταβροχθίζουν ούτε οι άλλοι, ούτε εσυ τους άλλους.
Η ισορροπία λογικής και συναισθήματος είναι αυτή που μας χαριζει περισσότερη γαλήνη μέσα μας.
Μεσα μου με κανει να νιωθω μοναξια...εξω ομως εχω πολλους γνωστους θα μπορουσα να κατεβω σε νομαρχιακες εκλογες πιστευω...
Επομένως είσαι πολύ κοινωνικός. Όμως είναι αυτό που τελικά σε κάνει να είσαι καλά με σένα;
Και για να μην ξανα πληγωθω...αλλα μαλλον και για να εκμεταλλευτω τους ανθρωπους απο τις αδυναμιες τους...νομιζω οτι καταστρεφοντας τους θα τους δωσω την ευκαιρια να μαθουν απο τα λαθη τους για να μην τα ξανα κανουν...μπερδεμενα πραγματα...δεν ξερω τι θελω...
Να μην τα ξανακάνουν; Σε ποιον; Σε σένα;
Καταρχήν, αν εγώ θέλω να κάνω ένα λάθος, είναι δικαίωμά μου να το κάνω και όχι να επιτρέψω σε κάποιον να με καταστρέψει για να μάθω ότι είναι λάθος. Δεν έχεις τέτοια δικαιοδοσία πάνω στους ανθρώπους.
Αλλά ίσως νιώθεις ότι κι εσύ έτσι έμαθες; Μέσα από την καταστροφή;
Ναι, μαθαίνουμε μέσα από τον πόνο. Μαθαίνουμε σκληρά μαθήματα ακόμα κι όταν μας καταστρέφουν.
Κι όταν αυτό έχει πονέσει τόσο πολύ, ίσως μπούμε στο τρυπάκι να καταστρέψουμε, ώστε να μην καταστραφούμε, να τους μάθουμε ότι μάθαμε με τόσο κοπο εμείς.
Όμως, ο τρόπος για να μην καταστραφείς είναι να μη φοβάσαι όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σου. Να μη φοβάσαι να νιώσεις, να ανοιχτείς. Κι αν δεις ότι αυτός που έχεις απέναντί σου δε σου κάνει, ή ότι σε απειλεί, προστατεύεσαι. Όχι καταστρέφοντάς τον. Αλλιώς ξαναμπαίνεις σε αυτό το φαύλο κύκλο που ήδη είσαι.
σιγουρα δε νιωθω...σιγουρα δε μου αρεσει το σεξ....και σε οσους το εχω πει δεν το πιστευουν..θεωρω οτι ειναι μια πραξη για να κανεις παιδια..δεν το θελω παρα πανω...νομιζω οτι καταστρεφει το συναισθημα...φοβαμαι δηλαδη οτι το καταστρεφει...
Δεν καταστρέφει το σεξ το συναίσθημα όταν το συναίσθημα υφίσταται. Φυσικά και για να υπάρξει το σεξ δε χρειάζεται συναίσθημα, το ξέρεις άλλωστε. Επειδή έχεις κάνει μέχρι στιγμής σεξ χωρίς συναίσθημα, πάει να πει ότι αν κάνεις σεξ με συναίσθημα, το σεξ θα το σκοτώσει;
υστερα απο πολλα χρονια περιπλανησης βρηκα μια κοπελα σωστη σοβαρη (και παρθενα) και δε θελω να την χασω..πριν απο αυτη ημουν στο αλλο ακρο αλλα οτι εκανα το εκανα απλα για να λεω στους φιλους να εκανα κουμαντο και με αυτη και με αυτη κλπ και μ\'αρεσε επειδη ετσι μπορουσα να τους δασκαλευω....μου αρεσει να δινω οδηγιες οταν εχω πετυχει εγω αριστα στο θεμα..και θελω να πετυχαινω αριστα για να δινω αριστες οδηγιες ωστε να ειναι ολοι ευτυχισμενοι να εχουν αυτο που θελουν ανα πασα στιγμη...γιατι εγω το εχω...εχω ανα πασα στιγμη οτι θελω...ισως αυτο να με κανει και αδιαφορο,να τα βαρεθηκα και να μη θελω τιποτα...
Έχεις ότι θέλεις; Τότε γιατί νιώθεις κάπου ένα κενό;
θελω παντως να το ζησουν ολοι οι ανθρωποι...θελω να βλεπω το χαμογελο τους...πως μπορω να το κανω αυτο αν πρωτα δεν τους καταστρεψω?
Θελεις να ζήσουν το συναίσθημα που νιώθεις εσύ ότι έχεις ότι θέλεις; Για να νιώσεις ότι δεν είσαι ο μόνος που νιώθει μοναξιά;
ολοι κοιτανε μπροστα και παραβλεπουν οτι εχουν ηδη...αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος..θελω να το σταματησω αυτο..
η τελευταια ερωτηση ειναι παγιδα? οκ λοιπον... ναι με ενδιαφερει να βγαζω μονος χρηματα...αλλα θελω να αξιζει την προσπαθεια...θελω να ειμαι ο καλυτερος...αν δε μπορω να ειμαι τοτε δε θελω να το κανω..δεν ειναι κανεις ανωτερος μου..μονο ο θεος που δεν υπαρχει..αυτο εχω σαν βασικη αρχη..
Αυτο δεν ευσταθει και το ξέρεις. Και ευτυχώς για σένα κυρίως που δεν ευσταθεί. Είναι ένας μηχανισμός που τον χρησιμοποιείς ως άμυνα.
Αν τελικά είσαι ο καλύτερος, γιατί δεν βγάζεις ήδη τα χρήματα που ονειρεύεσαι; Τι σε εμποδίζει;
ο τροπος σκεψης μου νομιζω κινηται γυρω απο μαρκετινγκ-φιλοσοφια-ψυχολογια...δεν εχω διαβασει ποτε βιβλιο ομως και προσπαθω να ανακαλυψω τον \"τροχο\" απο την αρχη και μονος μου..
Σίγουρα αυτό που ανακαλύπτουμε μόνοι μας έχει απείρως μεγαλύτερη αξία από το να μας το δώσουν.
Όμως, τα εξωτερικα ερεθίσματα, όπως τα βιβλία δεν είναι κατ\'αναγκη έτοιμη τροφή. Αλλά τροφή για να συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε.
Το μάρκετινγκ έχει σκοπό να πείσει ή ακόμα και να χειραγωγήσει τον άλλο.
Η φιλοσοφία και η ψυχολογία σκοπό έχουν τον προβληματισμό, τη διευρεύνηση του εσωτερικού κόσμου, την αυτογνωσία και την επίλυση προβλημάτων του ψυχικού μας κόσμου. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του μάρκετινγκ με διαφορετικούς σκοπούς.
Εσύ τι από όλα αυτά επιθυμείς;
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
- 18-03-2010, 23:38 #47
Διάβασα σχετικά προσεκτικά (αλλά εξαιρετικά γρήγορα) ότι έγραψες (δεν διάβασα απαντήσεις άλλων). Και θέλω να σου πω τις σκέψεις μου. Αποσπασματικά σε κάθε τι που γράφεις και συνοπτικά στο τέλος.
\"Γιατί να έχει βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου και να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι; \"
γιατι να βρεθει φαρμακο?γιατι φοβαστε το θανατο?γιατι θελετε να ζησετε?
Ας κανω καποιες απλες σκεψεις...
Εισαι σε μια φυλακη...με διαρκεια ζωης 1.000 χρονια...
Ενω εισαι ελευθερος...με διαρκεια ζωης 10 χρονια...τι προτιμας...
εγω θα διαλεγα το 2ο.....και βλεπω ποσο σχετικη ειναι η διαρκεια ζωης...(φυλακη και ελευθερια ειναι πολυ γενικοι οροι)
\"Γιατί να γίνονται πόλεμοι;\"
Γιατι θελεις να εχεις κατι δικο σου?εκει που ειναι η αρχη της ιδιοκτησιας ειναι και η αρχη του πολεμου..οι ανθρωποι ειναι ανασφαλης θελουν ολο και περισσοτερα και ποτε δεν κοιτανε πισω..ειναι απληστοι..
ο ανθρωπος νομιζει οτι ειναι στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας και μπορει να κανει οτι θελει πανω στη γη..καθημερινα την καταστρεφει..
Αντε και εχω μια απορια τωρα...η Ελλαδα εχει παρει τοσα δανεια...Δε μπορει να τα εξοφλησει και παίρνει και αλλα... το μονο που μας λενε ειναι πως θα παρουμε δανειο αλλα δεν ακουσα να λενε πως θα το εξοφλησουμε... παρ ολ αυτα εσεις συνεχιζετε πηγαινετε στις δουλειες σας καθε μερα και κανετε οτι κανατε καθε μερα... οταν μαθατε για siemens και τα αλλα σκανδαλα παλι το ιδιο... κοιμαστε... ρομποτακια ειστε... η ανικανοτητα αυτη να ενωθειτε και να \"πολεμισετε\" αυτους που σας ρουφανε το αιμα θα οδηγησε σε αδιεξοδο... και ενω βλεπετε οτι παει απο το κακο στο χειροτερο δε δοκιμαζετε να κανετε κατι για να το αλλαξετε... συνεχιζεται με την ιδια λογικη... ζειτε με ψευτικες ελπιδες... νομιζετε οτι κατι εχετε και θα το χασετε... σας εχω λοιπον νεα... δεν εχετε τιποτα...
Αυτος που θεωρεις οτι αρρωσταινει μπορει αυτος να ειναι ενταξει...επειδη διαφερει απο το 90 - 99 - 99,9% δε σημαινει οτι αυτος εχει το \"προβλημα\"...
Οταν ενα μωρο γεννιεται τι εχει στο μυαλο του? τιποτα... αν θελετε μια τελεια κοινωνια φτιαξτε εναν υπολογιστη εκμαθησης... ολοι,απο μωρα να περνανε απο το ιδιο ακριβως προγραμμα..
Αν θελετε μια τελεια κυβερνιση χωρις λαθη και διακρισεις φτιαξτε εναν υπολογιστη να σας κυβερνισει...
Πάμε τώρα στα συνοπτικά. Δεν θα μπορούσα να δω κάτι που δεν είναι σωστό. Σαν σκέψεις θεωρητικά είναι σωστές κατά τη γνώμη μου. Και οι άλλες που γράφεις σε άλλα σημεία επίσης. Πάμε τώρα στην ουσία. Λίγοι άνθρωποι μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία να σκεφτούν. Κάποιοι το λένε \"βάθος\". Ποτέ δεν κατάλαβα -από τη μεριά μου- γιατί λένε βάθος. Και μάλιστα με νευριάζει να ακούω τη λέξη βάθος. Βλέπουν βάθος όταν δεν έχουν προχωρήσει καθόλου. Μου θυμίζει κάποτε που πήγα για μπάνιο στη Λούτσα, και περπάταγα, περπάταγα, περπάταγα, περπάταγα και η στάθμη της θάλασσας ήταν ως τη μέση μου... Αν έβλεπε κανείς πόση απόσταση από την ακτή είμουνα... Πώς ξέρει κάποιος το βάθος αν δεν έχει προσπαθήσει να πάει εκεί;
Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές, με αντίστοιχο τρόπο έχω δει επίσης κάποιες αλήθειες. Και όταν δεις μια αλήθεια για ένα θέμα παύει να σε απασχολεί πια. Έχεις τελειώσει με αυτό το θέμα μια για πάντα. Σωστά;
Υπάρχει τώρα ένα μικρό πρόβλημα. Πόσες ακόμα αλήθειες υπάρχουν; Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να δει όλες τις αλήθειες; Χρειάζεται;
Και να σου πω ότι και εσύ, από τη δική σου πλευρά, τα ίδια λάθη έχεις κάνει. Σωστά? Πέρασες από τις ίδιες αηδίες, τα ίδια ψέματα που περνάνε όλοι οι άνθρπωποι. Μην μου πεις όχι. Αν λες:
και τον εαυτο μου επεισα καποτε για κατι....μου εκανε κακο ομως...
φοβομουν το κερατο απο γυναικα...
κ πειστικα οτι δεν ειναι κατι κακο...ισα ισα ηθελα να την βλεπω να διακορευεται με αλλον...
ηταν πολυ χαζο...τωρα προσπαθω να το ξεπερασω..
ενταξει ακουγεται ηλιθιο αλλα για μενα ηταν κατορθωμα,ειτε ηταν καλο ειτε κακο ειτε χαζο ειτε οτιδηποτε...απλα καταφερα να κανω αυτο που θελω στον εαυτο μου...
Και μετά απ\' αυτό βλέπεις και εσύ τη βία μέσα σου. Τη βλέπεις;
Και αφού έχουμε μείνει σε όλα αυτά που ανέφερες, πάμε τώρα στο πιο σημαντικό. Πώς θα γίνει να ζήσεις ευτυχισμένος, και να κάνεις και άλλους ευτυχισμένους; Για το πρώτο δεν αμφιβάλω ότι αυτό είναι που θες. Δεν ξέρω για το δεύτερο.
Πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να φτάσει να βρίσκεται π.χ. στο 1% του πληθυσμού και να μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Έτσι δεν είναι;
Κάπου γράφεις \"μονο ο θεος που δεν υπαρχει..\". Μπορείς να μου πεις ποιά/ές σκέψεις σε οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός; Ρωτώ εντελώς απλά χωρίς ίχνος προκατάληψης.
Και επίσης λες \"θελω να ειμαι ο καλυτερος...αν δε μπορω να ειμαι τοτε δε θελω να το κανω..δεν ειναι κανεις ανωτερος μου..μονο ο θεος που δεν υπαρχει..\". Αυτό παράκληση δες το, είναι η μεγαλύτερη βία που μπορεί να έχει κάποιος στο μυαλό του. Είναι βία; Αν έχεις δει όλα όσα έγραψες σε αυτό το thread, δεν είναι δυνατόν! θα μπορείς να μπεις και σε αυτές τις σκέψεις. Μπορείς; Στο \"θέλω να είμαι ο καλύτερος\". Γίνεται να το δεις και αυτό με τον ίδιο απλό και δικό σου τρόπο που είδες όλα τα άλλα; Take your time αν χρειάζεται.
\"να \"ριχνω\" οποια κοπελα θελω (ελπιζω να μην παιζει ρολο η εξωτερικη εμφανιση ουτος η αλλος)\" Και αυτό δες το. Γίνεται να μην παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση;
Και τέλος να σε ρωτήσω, έχεις δυσλεξία; Πριν πεις, διάβασε τι είναι δυσλεξία. Γράφεις ανορθόγραφα, -(είναι και σπόντα αυτή, μαθαίνεις κάτι από αυτή τη σπόντα;)- και μπορεί να οφείλεται σε δυσλεξία ή σε μη \'γνώση\' ορθογραφίας.
καποτε τα εζησα ολα απο μια φορα...τα ανελυσα ομως ολα και βρικα ποια σημεια με οδηγησαν εκει...θυμαμαι ηχουσ , εικονες, κινησεις τα παντα που τελικα καταλαβα οτι ειχαν περασει στο υποσυνειδητο μου που τελικα με οδηγησαν στο να \"νοιωσω\" ετσι...πονεσα πολυ απο ενα χωρισμο...το μονο που ειχα στο μυαλο μ ειναι...γιατι να το βιωνω ετσι?γιατι να με ποναει τοσο?γιατι ο χρονος να μη το φθειρει?ο χρονος δε μπορει να φθειρει αυτα που ενιωθα καποτε για καποια ατομα...εχουν κολλησει στο μυαλο μου ολα...μεχρι και η τελευταια αγκαλια που ειχα κανει στη γιαγια μου πριν μπει στο νοσοκομειο και την σκοτωσουν οι γιατροι..θυμαμαι ακριβως ποσο ειχα ανοιξει τα χερια μου..τωρα βεβαια μεγαλωσαν και δε μπορω να το υπολογισω και αυτο με σκοτωνει..κλεινω τα ματια μου και φερνω βιντεο στο μυαλο μου σαν να γινονται τωρα...γιατι δε διαγραφονται?γιατι δε φθηρονται?
Συγχαρητήρια, εχεις βρει πολλά. Καλό κουράγιο, πρέπει να βρεις περισσότερα. Και μακάρι να βρεις τα περισσότερα, γιατί, όσο κι αν ο περισσότερος κόσμος να μην τα χρειάζεται, υπάρχουν άνθρωποι που τα χρειάζονται.
Θα χαρώ να μιλήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει.
19-03-2010, 01:05 #48
Originally posted by libpa
Δεν το κατάλαβα αυτό το εκεί που είναι η αρχή της ιδιοκτησίας είναι και η αρχή του πολέμου. Η ζωή είναι δική σου, δεν έχει δικαίωμα να στην αφαιρέσει κανένας. Που φτάσαμε; Να λέμε ότι καλώς γίνονται οι πόλεμοι;
Ο άνθρωπος έγραψε τα παρακάτω. Έχουν καμμιά σχέση με αυτό που κατάλαβες; Γράφει \"γιατί να γίνονται πόλεμοι;\" Ξαναδιάβασε τι έγραψε:
Γιατι θελεις να εχεις κατι δικο σου? εκει που ειναι η αρχη της ιδιοκτησιας ειναι και η αρχη του πολεμου... οι ανθρωποι ειναι ανασφαλείς θελουν ολο και περισσοτερα και ποτε δεν κοιτανε πισω... ειναι απληστοι...
19-03-2010, 01:27 #49
1.
Πόλεμοι δεν γίνονται για την αρχή της ιδιοκτησίας αλλά για την αρχή της αχορταγιάς/ απληστίας που θέλει τον άνθρωπο κατά βάση παμφάγο και κανίβαλο. Συνήθως όσοι δείχνουν εξουσιο(μανείς)φρενείς δεν θα δίσταζαν να φάνε ζωντανούς και τους φίλους τους για να ικανοποιήσουν το δίχως νόημα αίσθημα του οτι τα κάνω όλα και γαμάω τους πάντες.
2.
Πτυχίο (βασικά στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού) δεν παίρνουν πτυχίο όσοι διαβάζουν αλλά πρωτίστως όσοι προσφέρουν κάτι στη γνώση, δείχνουν ικανότητες (και) έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο σύστημα εκπαίδευσης έως ότου βέβαια (και εφόσον δεν έχουν καλύτερες πλάτες απο τους ανταγωνιστές τους) βγαίνουν στην μάχη της εργασίας και επιλέγουν τον δρόμο τους. Συνεισφορά στην αδυναμία ή στη συλλογή περισσότερων τούβλων στο κήπο τους δανεισμένα (και αγύριστα) απο τους \"γείτονες\" τους/ γιατί ως γνωστό οι Ελληνες παρτάκηδες και όσοι δεν ήταν 100% παρτάκηδες και δεν πρόλαβαν να μαζέψουν καύσιμα για το χειμώνα είναι στο έλεος του κανένα.
3.
Τα καλά παιδάκια μόνα τους και τα κακά μια παρέα για να τα τρώνε μαζί. Όσο πιο καθίκι (καθίκι με χιούμορ ακόμα καλύτερα) τόσοι περισσότεροι φίλοι θα γουστάρουν να μάθουν τα μυστικά της καθικίασης και της παρτακίασης απο σένα. Είναι απλό οι άνρθωποι είναι πολύ εγωιστές (για τον λόγο αυτό άλλωστε κάνουν παιδιά πλέον, όχι όπως παλιά που ο μπαμπάς μου ήταν ερωτευμένος με την μαμά μου και έκαναν εμένα.. ασχέτως που ο έρωτας περνάει.. καλά έχει συνεχιστεί η δημιουργία απογόνων .. σκέψου να ανακαλύψουν τα τωρινά παιδιά ότι ήρθαν στον κόσμο απο συμφέρον και όχι απο έρωτα). Αυτό είναι πόλεμος.
19-03-2010, 01:55 #50
επεσαν λιγο πολλα τωρα...
οχι δεν αλλαζω γνωμες...εχω σχεδον ολες τις γνωμες απλα τη μια σκεφτομαι ετσι την αλλη αλλιως...ετσι φαινομαι τουλαχιστον διπροσωπος...γιατι οπως ειπα και πιο πριν για μενα δεν υπαρχει αληθεια η ψεμα,σωστο η λαθος...εκτος απο λιγες εξαιρεσεις φυσικα...ολα τα αλλα παιζουν ποτε στη μια μερια ποτε στην αλλη...
ευχαριστω John11...
ναι εχω υποπεσει στις ψευδεσθησεις αυτες....απλα τις ανελυσα, αυτο ηταν και το λαθος μου, και βρηκα τι με οδηγουσε σε αυτα...
οπως ειχα γραψει και στην αρχη οι σκεψεις οι συνδυασμοι και οι παραλληλισμοι που κανω στο μυαλο μου γινονται τοσο γρηγορα...καταληγω σε συμπερασματα και μετα με εναν μαγικο τροπο ξεχναω ολες τις συσχετισεις...μου μενει το αποτελεσμα...αυτο παθαινω οταν ξαπλωνω πριν με πιασει ο υπνος μπορει να εχω κατι στο μυαλο μου και μεσα σε 1 δευτερολεπτο να ξεχασω οτιδηποτε σκεφτομουν...δε μπορω να θυμηθω τιποτα...ε εκεινη τη στιγμη καταλαβαινω οτι με παιρνει ο υπνος...
Μικρος ειχα πολλες φοβιες...καταφερα και \"δαμασα\" τα ονειρα μου...και μεσα απο τα ονειρα μου τις ξεπερασα...φοβομουν το σκοταδι...εκτος απο τις αναλυσεις που εκανα εβλεπα και ονειρα ετσι οπως θεωρουσα οτι επρεπε να τα δω και να κινηθω μεσα σε αυτα...ξεπερασα ολους τους φοβους μου....αλλα μου δημιουργηθηκε ενας φοβος μεσα στο ονειρο, που δεν ξερω σε τι μπορει να αντιστοιχει στην πραγματικοτητα...τελος παντων...
οσο για το θεο...τον κατηργησα για απλοποιηση...αν θεωρισεις οτι υπαρχει τοτε ολες οι σκεψεις σταματουν στην επιφανεια...γιατι εγινε αυτο? ααα ο θεος το εκανε... και τελος... ε δε μου αρεσει αυτο θελω να το ψαχνω το θεμα...
οσο για την εξωτερικη εμφανιση κλπ... σιγουρα παιζει καποιο ρολο, στο χρονο... αν δεν την κατεχεις θα παρει περισσοτερο χρονο και θα πρεπει να ασχοληθεις με πραγματα σχετικα με τα πειραματα του παυλοφ πως τον λενε... θελει δουλεια...αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ακατορθωτο.. δε μπορω να το δεχτω οτι ειναι ακατορθωτο...τα παντα μπορεις να κανεις σε ανθρωπο,αρκει να ξερεις πως να το κανεις...ειπαμε οι ανθρωποι ειναι δουλοι και θυματα των συναισθηματων τους, των 5 αισθησεων τους και του υποσυνειδητου τους..
οσο για την δυσλεξια...μια φορα ειχα μπει να λυσω γριφους...ειχα δει ενα χαζο γριφο που δεν εδινε απαντηση στο τελος..ελεγε για ενα δοχειο ακανονιστου σχηματος πως θα το γεμισεις μεχρι τη μεση..και οτι ο γριφος αυτος δε λυνεται με πραξεις αλλα με διαισθηση...ε και γω ειπα οτι θα το γυρισεις αναποδα ετσι χοντρηκα...αυτη ειναι η απαντηση δεν υπαρχει αλλη..και ελεγε στο τελος αυτος οτι κυριως δυσλεκτικα ατομα το λυνουν αυτο...χαζο μου φανηκε..τελος παντων και μετα διαβασα λιγο για την δυσλεξια...αυτο που εχω εγω ειναι οτι δε μπορω να διαβαζω σωστα...το ματι μου εστιαζει σε λιγα σημεια και με \"την ακρη του ματιου μου\" διαβαζω τι γραφει και πολλες φορες μεταπηδαω επειδη κατι με αγχωνει η ισως δε μ\'αρεσει να διαβαζω...μου αρεσουν οι εικονες και τα βιντεο..και επισης ζαλιζομαι οταν παω να διαβασω :)
Οσο για το να μας κυβερνησει υπολογηστης γιατι ειστε κατα?αυτος δεν κανει διακρισεις...βγαζει το αποτελεσμα χωρις νοθεια,χωρις συναισθηματα και με μαθηματικη ακριβεια...οτι διαχειριζεται ανθρωπος θα εχει ατελειες....
κατι για κλονοποιηση ακουω...τι ειναι αυτο? δηλαδη να φτιαξουν ανθρωπο χωρις μητερα και πατερα? γιατι να το κανουν αυτο? εγω αν δεν ειχα μητερα η πατερα θα ημουν φονιας.. ετσι και αυτα τα πραγματα που θα βγουν απο κλονοποιηση θα μας σκοτωσουν...νεος πολεμος θα ξεσπασει...πολυ αστειο...δεν τα λεω καλα δυστυχως...παλι κανω πολλες σκεψεις και συνδυασμους και τελικα αυτα που γραφω ειναι ψηλα γραμματα και συμπερασματα και το μονο που με κανουν ειναι παρεξηγησιμο...δεν πειραζει ομως νιωθω πολυ ωραια γιατι για πρωτη φορα στη ζωη μου ανοιχτηκα ετσι και ειπα ολα αυτα.. σας ευχαριστω :)
19-03-2010, 02:00 #51
[quote]Originally posted by Oneiroplasmenos
1.
Πόλεμοι δεν γίνονται για την αρχή της ιδιοκτησίας αλλά για την αρχή της αχορταγιάς/ απληστίας που θέλει τον άνθρωπο κατά βάση παμφάγο και κανίβαλο. Συνήθως όσοι δείχνουν εξουσιο(μανείς)φρενείς δεν θα δίσταζαν να φάνε ζωντανούς και τους φίλους τους για να ικανοποιήσουν το δίχως νόημα αίσθημα του οτι τα κάνω όλα και γαμάω τους πάντες.
ναι θελω να πω..αν δεν υπηρχε \"δικο μου\" \"δικο σου\"... δε θα υπηρχε πολεμος...γιατι πολεμαμε ?? γιατι θελουμε κατι δικο μας... προσπαθω να πιασω τα πραγματα απο τον κορμο..... η αχορταγια και η απληστια ειναι ενα κλαδι της ιδιοκτησιας στο συγκεκριμενο θεμα...ετσι το βλεπω εγω...
εχω μια μεγαλη απορια...αν στον κοσμο γεννιομασταν και δεν ειχε κανεις μητερα η πατερα...θα στεναχωριομασταν που δεν εχουμε??
19-03-2010, 02:02 #52
[quote]Originally posted by fazer
Originally posted by Oneiroplasmenos
1.
ναι θελω να πω..αν δεν υπηρχε \"δικο μου\" \"δικο σου\"... δε θα υπηρχε πολεμος...γιατι πολεμαμε ?? γιατι θελουμε κατι που ανοικει σε αλλον να το κανουμε δικο μας... προσπαθω να πιασω τα πραγματα απο τον κορμο..... η αχορταγια και η απληστια ειναι ενα κλαδι της ιδιοκτησιας στο συγκεκριμενο θεμα...ετσι το βλεπω εγω...
εχω μια μεγαλη απορια...αν στον κοσμο γεννιομασταν και δεν ειχε κανεις μητερα η πατερα...θα στεναχωριομασταν που δεν εχουμε??
19-03-2010, 05:53 #53
οσο για την δυσλεξια...μια φορα ειχα μπει να λυσω γριφους...ειχα δει ενα χαζο γριφο που δεν εδινε απαντηση στο τελος..ελεγε για ενα δοχειο ακανονιστου σχηματος πως θα το γεμισεις μεχρι τη μεση..και οτι ο γριφος αυτος δε λυνεται με πραξεις αλλα με διαισθηση...ε και γω ειπα οτι θα το γυρισεις αναποδα ετσι χοντρηκα...αυτη ειναι η απαντηση δεν υπαρχει αλλη..και ελεγε στο τελος αυτος οτι κυριως δυσλεκτικα ατομα το λυνουν αυτο...χαζο μου φανηκε..τελος παντων και μετα διαβασα λιγο για την δυσλεξια...αυτο που εχω εγω ειναι οτι δε μπορω να διαβαζω σωστα...το ματι μου εστιαζει σε λιγα σημεια και με \"την ακρη του ματιου μου\" διαβαζω τι γραφει και πολλες φορες μεταπηδαω επειδη κατι με αγχωνει η ισως δε μ\'αρεσει να διαβαζω...μου αρεσουν οι εικονες και τα βιντεο..και επισης ζαλιζομαι οταν παω να διαβασω :)
> και ελεγε στο τελος αυτος οτι κυριως δυσλεκτικα ατομα
> το λυνουν αυτο... χαζο μου φανηκε..
χαζό, χαζό, αλλά έτσι είναι. Γνωρίζω αυτή τη σελίδα που αναφέρεις.
> το ματι μου εστιαζει σε λιγα σημεια και με \"την ακρη του
> ματιου μου\" διαβαζω τι γραφει και πολλες φορες μεταπηδαω
> επειδη κατι με αγχωνει
Αυτό ακριβώς είναι η δυσλεξία. Ότι το μάτι \"πηδά\" με μεγαλύτερη ταχύτητα από του μέσου όρου των ανθρώπων με αποτέλεσμα να σε κουράζει να διαβάζεις από βιβλίο. Αυτό είναι το βασικό \"σύμπτωμα\" και γι\' αυτό ονομάζεται δυσ-λεξία.
οπως ειχα γραψει και στην αρχη οι σκεψεις οι συνδυασμοι και οι παραλληλισμοι που κανω στο μυαλο μου γινονται τοσο γρηγορα...καταληγω σε συμπερασματα και μετα με εναν μαγικο τροπο ξεχναω ολες τις συσχετισεις...μου μενει το αποτελεσμα...αυτο παθαινω οταν ξαπλωνω πριν με πιασει ο υπνος μπορει να εχω κατι στο μυαλο μου και μεσα σε 1 δευτερολεπτο να ξεχασω οτιδηποτε σκεφτομουν...δε μπορω να θυμηθω τιποτα...ε εκεινη τη στιγμη καταλαβαινω οτι με παιρνει ο υπνος...
http://www.youtube.com/watch?v=kqKpuhAT2iM
(part 2 ακριβώς κάτω από το video).
παλι κανω πολλες σκεψεις και συνδυασμους και τελικα αυτα που γραφω ειναι ψηλα γραμματα και συμπερασματα και το μονο που με κανουν ειναι παρεξηγησιμο...δεν πειραζει ομως νιωθω πολυ ωραια γιατι για πρωτη φορα στη ζωη μου ανοιχτηκα ετσι και ειπα ολα αυτα..
Παράκληση, απάντησε πιο σύγκεριμένα για ακριβώς τις δύο παρακάτω ερωτήσεις (τις αντιγράφω από το αρχικό μου μήνυμα):
Και να σου πω ότι και εσύ, από τη δική σου πλευρά, τα ίδια λάθη
έχεις κάνει. Σωστά? Πέρασες από τις ίδιες αηδίες, τα ίδια ψέματα
που περνάνε όλοι οι άνθρπωποι. Μην μου πεις όχι. Αν λες:
και τον εαυτο μου επεισα καποτε για κατι....μου εκανε κακο ομως...
φοβομουν το κερατο απο γυναικα...
κ πειστικα οτι δεν ειναι κατι κακο...ισα ισα ηθελα να την βλεπω να διακορευεται με αλλον...
ηταν πολυ χαζο...τωρα προσπαθω να το ξεπερασω..
ενταξει ακουγεται ηλιθιο αλλα για μενα ηταν κατορθωμα,ειτε ηταν καλο ειτε κακο ειτε χαζο ειτε οτιδηποτε...απλα καταφερα να κανω αυτο που θελω στον εαυτο μου...
Σωστά; Τώρα ποιά είναι η άποψή σου για το θέμα; Είναι κέρατο ή
δεν είναι; Αυτή την αλήθεια δεν την κατέχεις, σωστά τα λέω; Ειδικά σε
αυτό, παράκληση απάντησέ μου.
Kαι απάντησέ μου καί σε αυτό (είναι το σημαντικότερο απ\' όλα όσα
έχω γράψει):
Και επίσης λες \"θελω να ειμαι ο καλυτερος...αν δε μπορω να ειμαι
τοτε δε θελω να το κανω.. δεν ειναι κανεις ανωτερος μου.. μονο
ο θεος που δεν υπαρχει..\".
Αυτό παράκληση δες το, είναι η μεγαλύτερη βία που μπορεί να έχει
κάποιος στο μυαλό του. Είναι βία; Αν έχεις δει όλα όσα έγραψες
σε αυτό το thread, δεν είναι δυνατόν! θα μπορείς να μπεις και σε αυτές
τις σκέψεις.
Μπορείς; Στο \"θέλω να είμαι ο καλύτερος\". Γίνεται να το δεις και αυτό
με τον ίδιο απλό και δικό σου τρόπο που είδες όλα τα άλλα; Take your
time αν χρειάζεται.
19-03-2010, 10:14 #54
Xαίρομαι που αισθάνεσαι καλά που ανοίγεσαι fazer.Αυτό είναι το σημαντικότερο,αυτό που παίρνεις από το διάλογο,η αποφόρτιση και η αίσθηση πως δεν είσαι μόνος.Σου εύχομαι να μπορέσεις να ξεδιπλώσεις όσα περισσότερα κομμάτια σε προβληματίζουν.Όσο για την ανταπόκριση,αν όσα λες δηλαδή σκέφτεσαι πως διχάζουν,μη σε απασχολεί,μεγάλα παιδιά είμαστε,δεν φοβόμαστε να πούμε την άποψή μας.Εσύ κυνήγα την ανάγκη σου αυτή τη στιγμή,να δεις με ποιους τρόπους θα διευθετήσεις όσα σε απασχολούν.:)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
19-03-2010, 10:29 #55
[quote]Originally posted by fazer
Originally posted by Oneiroplasmenos
1.
ναι θελω να πω..αν δεν υπηρχε \"δικο μου\" \"δικο σου\"... δε θα υπηρχε πολεμος...γιατι πολεμαμε ?? γιατι θελουμε κατι που ανοικει σε αλλον να το κανουμε δικο μας... προσπαθω να πιασω τα πραγματα απο τον κορμο..... η αχορταγια και η απληστια ειναι ενα κλαδι της ιδιοκτησιας στο συγκεκριμενο θεμα...ετσι το βλεπω εγω...
Την ερώτηση σου δεν την κατάλαβα. Αν μας έφερνε ο πελαργός δηλαδή; Όλοι αγαπάνε την μαμά τους και ο φυσικός τρόπος γέννας είναι μέσω την εγκυμοσύνης. Θα στεναχωριόμουν αν με κλωνοποιούσαν σαν τις κατσίκες ίσως αλλά και πάλι ίσως όχι.
19-03-2010, 10:35 #56
Και,επειδή φαίνεται να έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στον άνθρωπο,κάτι που από καιρό σε καιρό σε πολλούς συμβαίνει,διάβασε αυτό που γράφει ο Viktor Frankl και θυμήσου πως ακόμη και στους δυσκολότερους καιρούς υπήρχαν οι επίμονοι κηπουροί.
\"Εμείς που ζήσαμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,μπορούμε να θυμηθούμε τους άντρες που βάδιζαν ανάμεσα στις καλύβες ανακουφίζοντας τους άλλους,προσφέροντας το τελευταίο τους κομμάτι ψωμί.Μπορεί να ήταν λίγοι στον αριθμό,αλλά ήταν ικανή απόδειξη ότι τα πάντα μπορεί να πάρεις από τον άνθρωπο,εκτός από ένα:την τελευταία από τις ανθρώπινες ελευθερίες-να διαλέξει τη στάση του σε κάθε δεδομένη περίσταση,να διαλέξει το δικό του δρόμο.\"
:):)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
19-03-2010, 12:10 #57
Originally posted by John11
Originally posted by libpa
Δεν το κατάλαβα αυτό το εκεί που είναι η αρχή της ιδιοκτησίας είναι και η αρχή του πολέμου. Η ζωή είναι δική σου, δεν έχει δικαίωμα να στην αφαιρέσει κανένας. Που φτάσαμε; Να λέμε ότι καλώς γίνονται οι πόλεμοι;
Ο άνθρωπος έγραψε τα παρακάτω. Έχουν καμμιά σχέση με αυτό που κατάλαβες; Γράφει \"γιατί να γίνονται πόλεμοι;\" Ξαναδιάβασε τι έγραψε:
Γιατι θελεις να εχεις κατι δικο σου? εκει που ειναι η αρχη της ιδιοκτησιας ειναι και η αρχη του πολεμου... οι ανθρωποι ειναι ανασφαλείς θελουν ολο και περισσοτερα και ποτε δεν κοιτανε πισω... ειναι απληστοι...
19-03-2010, 18:17 #58
μπηκα για λιγο δεν εχω πολυ χρονο...προσπαθω να δω τα βιντεο...σε πρωτη φαση αυτο που βλεπω δεν ξερω αν το καταλαβα καλα...αλλα θελω να πω οτι μπορω να παιζω μπασκετ και με το δεξι και με το αριστερο χερι...απο μικρος επαιζα με το αριστερο ομως, αν και το δεξι ειχε μεγαλυτερη ευστοχια..παντα εγραφα με το δεξι ομως με το αριστερο δε μπορω..οταν πιανω να πεταξω κατι παλι το αριστερο χερι χρησιμοποιω...εχουν καποια σχεση αυτα?
οσα για αυτα που με ρωτησες john...δε μπορω να απαντησω αν ηταν οντως λαθη η κατι σχετικο...ισως ηταν πραγματα που μετανιωσα...μου αρεσει να πηγαινω απο το ενα ακρο στο αλλο...μου αρεσει να ειμαι ανθρωπος των ακρων...παντα πηγαινα κοντρα στους αλλους δεν ξερω γιατι...παντα οτι ελεγαν εγω το αντιθετο, και εβρισκα επιχειρηματα και το στηριζα αυτο που ελεγα...
καποια αλλα πραγματα τα φανταστηκα χωρις να τα ζησω...απλα ειναι τοσο πολυπλοκοι οι συνδυασμοι σαν ενα σκακι που παιζεις με το μυαλο και ενω ολα τα πιονια ειναι στη θεση σου εσυ παιζεις με το μυαλο..
Τωρα δε με νοιαζει...ειναι κερατο...απλα αν το συγχωρησεις θα ξανα γινει...οταν φας κερατο εισαι σε δυσκολη θεση...εγω μεσα μου θα ειχα συγχωρησει..αλλα ξερω οτι θα ξανα γινει...οποτε χωριζω...καπως ετσι..
ναι θελω να ειμαι ο καλυτερος...που ειναι το κακο?αν κανω κατι θα το κανω αριστα...αν αρχιζω να κανω κατι δε θα σταματησω μεχρι να τελειωσω αριστα,μεχρι να φτιαξω το αριστο αποτελεσμα... (συμφωνα με φιλους μου ειμαι πολυ τελειομανης...το μετριο για μενα ειναι τελειο για τους αλλους...)
ελπιζω να απαντησα σωστα τις ερωτησεις και να μην καταλαβα κατι λαθος...
ευχαριστω πολυ john κατι μου λεει οτι εισαι το κλειδι για μενα
19-03-2010, 18:21 #59
α και κατι ακομη που θα ηθελα να πω αν και το ξανα ειπα εν μερει υποθετω...
δεν εχω βασεις....φοβαμαι οτι ετσι οπως εγινα δε θα μπορεσω να εχω ποτε...νομιζω εχω πλεον αναγκη να εχω καποιες βασεις στη ζωη μου...
οι μονη βαση που εχω ειναι η αγαπη της μητερας μου...γενικοτερα της οικογενειας μου...και των κοντινων συγγενικων προσωπων..μια αγαπη που δε στιριζεται στην αμοιβαιοτητα...αλλα σε κατι αλλο...καλα ισως και σε αμοιβαιοτητα δεν ξερω...δε με νοιαζει...απλα θελω να εχω αυτη τη βαση στη ζωη μου...ισως αυτη μου εφτανε μεχρι τωρα...αλλα ισως χρειαζομαι και αλλες πλεον
19-03-2010, 18:22 #60
....ναι θελω να ειμαι ο καλυτερος...που ειναι το κακο?αν κανω κατι θα το κανω αριστα...αν αρχιζω να κανω κατι δε θα σταματησω μεχρι να τελειωσω αριστα,μεχρι να φτιαξω το αριστο αποτελεσμα... (συμφωνα με φιλους μου ειμαι πολυ τελειομανης...το μετριο για μενα ειναι τελειο για τους αλλους...)
....
αρα, αν και καταπιαστηκες, δεν εισαι αριστος στις σπουδες σου, και προφανως ουτε τελειος επιστημονας....προφανως εισαι μετριος η και αποτυχημενος ως φπιτητης και ως μελλοντικος επιστημονας(απο τα μεχρι τωρα φαινομενα)
οσο για την δεξιοτεχνια με το δεξι και με το αριστερο...δεν ξερω πως μπορει να το αξιολογησει κανεις....να προσπαθησεις κι αλλο και να ψαξεις να βρεις δουλεια στο τσιρκο ισως...
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή