Δεν ξερω ποιον δρομο να διαλεξω.. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 95
    Senior Member
    \'\'σαν βγεις σε σταυροδρομι, διαλεξε παντα το καινουργιο μονοπατι \'\' ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, και βρες ενα τροπο να επιβραδυνεις λιγο τη σκεψη σου,, μονος η με βοηθεια ειδικου. ,,,,,,,,,,,,,,,νομιζεις οτι σκεφτεσαι τα πραγματα, αλλα στην ουσια η σκεψη σου ....\'σκεφτεται μονη της\', ΕΣΥ ακολουθεις καταιδρωμενος !, , δεν φαινεται να την ελεγχεις , και αυτο ειναι και το κλειδι Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ , η αλλιως το μαιντ κοντρολ οπως εχει γινει της μοδας να λεγεται .

Senior Member
    .... Στην ανατολικη φιλοσοφια λενε οτι ο νους ειναι μια μαιμουδιτσα, και αυτο που της αρεσει να κανει ειναι να χοροπηδαει ολη μερα απο κλωναρι σε κλωναρι !! αυτο που της ειναι αδυνατο ειναι να σταματησει καπου ! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,Παει λοιπον που λες ο μαθητης στον δασκαλο και του λεει: δασκαλε θελω να μου μαθεις να κουμανταρω το νου μου , δεν μπορω να συγκεντρωθω ,να εμβαθυνω , να επιλεξω κλπ κλπ ...... Ωραια του λεει ο δασκαλος ! αυτο δεν ειναι τιποτα ! πανευκολο !,,,,,πανευκολο ? απορει ο μαθητης . ,,,ναι του λεει ο δασκαλος , σου λεω παιχνιδακι ! κατσε του λεει εδω κατω σε μια γωνια , και ολη μερα μην κανεις τιποτα και μπορεις να σκεφτεσαι οτιδιποτε , ΕΚΤΟΣ απο ενα πραγμα ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (ΤΟΥ ΛΕΕΙ) ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙς ΕΝΑΝ... ΜΠΛΕ ΠΙΘΗΚΟ !!!!!!!!!!

Senior Member
    Originally posted by libpa
    Εγώ ένα ξέρω...fazer βγες και ζήσε η ζωή είναι εκεί έξω γιατί εδώ καλή κουβέντα δεν πρόκειται να ακούσεις....
    .............σιγα............., λες κ γνωριζομαστε προσωπικα ή ειμαστε εδω μεσα για να την πουμε σε καποιον .......... μαλλον ιδεα σου ειναι οτι δε λεγεται καλη κουβεντα εδω μεσα, αν εννοεις το φορουμ.............

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    οσο για την δεξιοτεχνια με το δεξι και με το αριστερο...δεν ξερω πως μπορει να το αξιολογησει κανεις....να προσπαθησεις κι αλλο και να ψαξεις να βρεις δουλεια στο τσιρκο ισως...
    Αν σε ενοχλεί κάτι, σωστό είναι να ασχοληθείς με αυτο που σε ενόχλησε. Το να επιτίθεσαι σε άλλο θέμα, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα. Αν γίνω λίγο επιθετικός, θα απαντήσω ότι μάλλον η απάντησή σου κάνει τους άλλους να βλέπουν ότι εσύ είσαι για τα τσίρκα. Σημείωση, έγινα μόνο λίγο επιθετικός. Ελπίζω να μην μου το κρατάς κακία για πάνω από μερικούς μήνες! Αν μόνο για 5 δευτερόλεπτα θα πω ότι μαθαίνεις γρήγορα. Και αυτό είναι σωτηρία.

Senior Member
    Originally posted by Lef
    .............σιγα............., λες κ γνωριζομαστε προσωπικα ή ειμαστε εδω μεσα για να την πουμε σε καποιον .......... μαλλον ιδεα σου ειναι οτι δε λεγεται καλη κουβεντα εδω μεσα, αν εννοεις το φορουμ.............
    Είναι και δική μου ιδέα, ότι συμβαίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό.

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    zeitgeist το ντοκιμαντερ εννοεις?δεν το βρηκα πουθενα..
    http://video.google.com/videoplay?docid=-7671298400447638082&ei=XUmmS7rWLpGM2ALJ5byaCg& amp;q=zeitgeist+greek+subtitles&hl=en#

http://vimeo.com/8374813

(ίδιο με προηγούμενο). http://video.google.com/videoplay?docid=-7492068823950286254#

Και τα δύο με ελληνικούς υπότιτλους. Τα έψαξα βιαστικά, δεν ξέρω αν είναι ολόκληρα, αν όχι να ξαναψάξω. Κάπου άκουσα ότι έχει βγει και ένα τρίτο αλλά δεν με ενδιέφερε να το ψάξω. Δεν πιστεύω ότι είναι όλα σωστά, αλλά κατά τη γνώμη μου το 90% ναι. Και φυσικά το Venus project (σχέδιο Αφροδίτη) το θεωρώ γελοιότητα. Eπίσης έχει και τη χροιά της \"μεγαλειότητας\" όπως οι ταινίες. Αν δεν κάνω λάθος παίχτηκε και σαν ταινία στην Αμερική.
    Ελπίζω RainAndWind να μην θεωρήσεις ότι είμαι και εγώ στο σχέδιο συνομωσίας;

Banned
    Originally posted by Lef

Δεν χρειάζεται να γνωριζόμαστε προσωπικά, και διάβασε τα προηγούμενα ποστς. Και δεν είναι το μόνο forum που επιτίθονται...έχει ξεφύγει η κατάσταση τελείως..

Senior Member
    Ομολογώ ότι προσπάθησα να βγάλω νόημα από τις 2 τελευταίες σελίδες και δεν τα κατάφερα. Έχω την εντύπωση ότι αυτό που γίνεται-έν μέρη τουλάχιστον- είναι ότι ο καθένας λέει και φωνάζει τα δικά του χωρίς να υπάρχει και πολύ \"βασικό θέμα διαφωνίας\".

Ε τότε πάω για ταινιούλα (!). Και φυσικά όχι για τα conspiracy trash τύπου zeitgeist υπάρχουν πολύ καλύτερα σοβαρά ντοκιμαντερ π.χ. η σειρά \"horizons\" του BBC είναι από τις τοπ.

Junior Member
    το μονο πραγμα που θα ηθελα αυτη τη στιγμη ειναι να μπορω να πεσω στην ψευδαισθηση του να εισαι ευτυχισμενος..αυτο αξιζει τελικα...
    οσο για το αν μπορω να πεισω ανθρωπους για κατι,αυτο το ξερω καλυτερα εγω...τωρα σε εσας ηρθα με την πλατη, μπορειτε να κοροιδευετε η να νομιζετε τα δικα σας, δε θα αλλαξει κατι αυτο..ειχα πει καπου πιο πριν οτι αν πεις κατι και μετα χανει την αξια του..αν πω σε μια γκομενα ξερεις σε 10 λεπτα θα εχω καταφερει να μου κατσεις, τοτε αυτη δε θα μου κατσει σε αυτη τη χρονικη διαρκεια...γιατι ετσι μπαινει ενα γυαλι στα ματια και ολα τα βλεπει μεσα απο εκει...τελος παντων δεν θεωρω ουσιωδες να αναλυσω πλεον κατι τετοιο εχετε βγαλει ηδη τα συμπερασματα σας...αλλα μου εκανε καλο που εβγαλα καποια πραγματα απο μεσα μου και ομολογω η σταση σας με εκανε να συνεχισω ετσι...
    οσο το παραδειγμα με τον καραμανλη...εχω κοντινο συγγενικο προσωπο σε καποια θεση στον τομεα αυτο και ξερω,οπως ισως και εσυ john...
    δυστυχως ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα...γενικα αυτο που πιθανον να με χαλασε ηταν το οτι απο μικρο με μαθαινε καποιος οτι \"για αυτα που εχεις να μαθεις να ζεις σαν να μην τα εχεις\"...καπως ετσι...το τηρησα...και κατεληξα εδω...
    θα δω το zeitgeist αυριο.. ευχαριστω..
    john εισαι πολυ σωστος...για μενα... :)

Junior Member
    α καπου διαβασα να λενε οτι αυτο που κανω ειναι οτι οταν καποιος με κολλαει στον τοιχο παω με τα νερα του κλπ....κατι τετοιο...
    πολυ γελιο....θα παρακαλουσα να το σκεφτει 2 φορες αυτο που ειπε...γιατι ειναι σωστο...αλλα ειναι μερος κορμου στρατηγικου σχεδιου.. αλλα οπως εγραψα και παρα πανω ας το αφησουμε το θεμα...

Senior Member
    Originally posted by fazer
    δυστυχως ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα...γενικα αυτο που πιθανον να με χαλασε ηταν το οτι απο μικρο με μαθαινε καποιος οτι \"για αυτα που εχεις να μαθεις να ζεις σαν να μην τα εχεις\"...καπως ετσι...το τηρησα...και κατεληξα εδω...
    Τώρα που διάβασα αρκετά, μπορώ να σου πω και μια τελευταία κουβέντα (τελευταία στο άμεσο μέλλον, έχεις ήδη πολύ υλικό στο μυαλό σου): Λες ότι κάποιος σε έμαθε \"για αυτα που εχεις να μαθεις να ζεις σαν να μην τα εχεις\". Αυτός που σου μάθαινε αυτό, σε έχει παραπλανήσει. Συγνώμη που σου το λέω εγώ αυτό. Παρακαλώ, μην παρασυρθείς από συναίσθημα, ούτε να το θεωρήσεις χαζό.
    Παραπλανήθηκα με τον αντίστοιχο τρόπο. Κάποιοι άνθρωποι σου μαθαίνουν κάτι λογικά σωστό, για να είσαι σωστός ως προς αυτούς. Η μάθηση αυτή είναι με σκοπό το όφελος, και έτσι συνολικά δεν έχει καμμιά αξία. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα. Μόνο αν χρειαστεί μπορώ να σου στείλω με προσωπικό μήνυμα τρεις ακόμα λέξεις.
    Αφού λοιπόν παραπλανήθηκα, πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να μάθω την έννοια humility (όμορφη λέξη, έτσι;).
    john εισαι πολυ σωστος...για μενα... :)
    Συγνώμη που θα το πω, αλλά είναι στα όρια της προσβολής για μένα αυτό. Δεν νομίζω ότι είμαι σωστός, πόσο μάλλον πολύ σωστός! Κάνω ότι και οι περισσότεροι, να προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο λάθος. Kαι δημόσια, -χωρίς να δεχθώ επίθεση-, μου ακούγεται σαν επιδοκιμασία. Έχω ανάγκη την αποδοχή όχι την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία (όροι που είναι ισότιμοι για μένα).

Junior Member
    χεχε..δε νομιζω να το καναν για δικο τους οφελος...ενα παραδειγμα που μου εχει μεινει..οταν ηταν να παρω αυτοκινητο και διαλεξα πιο θελω με ειπε ο πατερας μου \"με αυτο οι ανθρωποι που θα σε πλησιαζουν δε θα βλεπουν εσενα\" κατι τετοιο καπως ετσι...ηδη με αυτο αποστασιοποιουμαι απο τους περισσοτερους..χωρις να με ξερουν κρινουν πολυ ασχημα...
    (τωρα καποιος μπορει να πει οτι τα θηλυκα που \"εριξα\" στην ουσια \"επεσαν\" για τα πραγματα που με περιβαλλουν...αλλα οσες ηδη ηξεραν κατι τις απεφευγα...σταματαω εδω)..

πιστευω τωρα φαινεται καλυτερα ο λογος που ειμαι μπερδεμενος και δεν ξερω ποιον δρομο να διαλεξω...

αυτο που εχει σημασια ειναι οτι το ειπα ευδιαθετα και με καλο σκοπο...οι λεξεις που χρησιμοποιησα μπορει να ηταν λαθος και να σε προσβαλα, η να τις αποκωδικοποιεις εσυ με διαφορετικο τροπο..

Senior Member
    ωραια οσα εγραψες...πολυ σωστα...απλα το \"αριστος\" το φανταζομαι διαφορετικα εγω...
    μαλλον τωρα καταλαβα το προβλημα μου...αυτο που φανταζομαι και που θελω να γινω δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα...και δε μπορει να υπαρξει...οχι απο ανθρωπο...οχι πριν το 3.000 μ.Χ... μαλλον ζω σε ενα κοσμο φανταστικο...
    αυτο που εχω να κανω ειναι να συμβιβαστω..και μονο που το σκεφτομαι τωρα αυτο νιωθω καλυτερα...αυτο κανετε ολοι, οντως...αυτο με διαφοροποιουσε απο τους αλλους, το οτι δεν συμβιβαζομουν...
    πρεπει να συμβιβαστω με το οτι καποιοι μεσα σε 1 μερα μπορουν να καταστρεψουν καθε τι ζωντανο στη γη, οτι αυριο μπορει να γινει ενα κραχ και να τα χασουμε ολα, κλπ...πρεπει να θεσω βασεις που δεν ειναι καν βασεις...ανα πασα στιγμη μπορουν να διαλυθουν...αλλα ναι μονο ετσι θα μπορεσω να προχωρησω...
    τι γραφω λαθος σε ολα αυτα?
    Μου είναι αδύνατο να πιάσω ένα - ένα τα όσα λες, για να σχολιάσω. Θα το ήθελα αλλά δε μπορώ και πιάνω ενδεικτικά αυτό το κομμάτι. Για μένα μπορεί να έχεις κάποια πράματα στο κεφάλι σου που με βρίσκουν σύμφωνη, αλλά είναι \'δώρο άδωρο\' απ\' τη στιγμή που νομίζεις ότι μόνο εσύ κατέχεις κάποιες \'αλήθειες\'. Απ\' τη μια βγαίνει έντονα η επιθυμία σου να γίνεις αποδεκτός, απ\' την άλλη δε βλέπω να αναρωτιέσαι για το πως μπορεί να συμβεί \'αποδοχή\' όταν θέτεις εαυτόν στο ανώτερο σκαλοπάτι. Τελικά, θέλεις την αποδοχή των κοινών θνητών όντας εσύ ανώτερός τους ή να βρεις ανθρώπους που είναι κοντά σε σένα και εκπέμπετε μαζί; Εκεί όμως μπορεί να υπάρχουν άλλοι δέκα \'καλύτεροι\' από σένα.
    Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που λες ότι ο λόγος που διαφέρεις απ\' τους άλλους, είναι επειδή δε συμβιβάζεσαι. Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Περιέγραψες τα προσόντα σου σε σχέση όμως με όλα όσα ενδιαφέρουν τους πολλούς τελικά. Υλικά αγαθά, γκόμενες, χρήμα. Πού ακριβώς είναι το \'ασυμβίβαστο\'; Ασυμβίβαστος είναι αυτός που δεν ενέχεται μέσα στο όλο κοινώς αποδεκτό πακέτο. Που μπορεί να μην έχει ούτε ρούχο να φορέσει, αλλά δε θα καταφερθεί απαραιτήτως εναντίον των εχόντων. Και μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του \'πετυχημένο\' ή \'άριστο\' έστω κι αν δεν έχει τίποτα απ\' όλα αυτά. Αν ρώταγες εμένα θα σου έλεγα ότι επιτυχία είναι να μη χάσεις ούτε μια στάλα απ\' την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, να μην αλλοτριώνεσαι και να μην υποκείπτεις στα δεδομένα που έχουν περάσει σα κατεστημένο. Να μένεις όσο γίνεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση. Κι αυτό είναι δύσκολο. Γιατί τα πιο απλά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι δύσκολα.
    Ο άνθρωπος που πραγματικά διαφέρει, εκ των πραγμάτων θα αποδειχτεί ότι διαφέρει. Πιστεύω σε αυτούς που δε το φωνάζουν όμως. Όπως πιστεύω πως τέτοιοι άνθρωποι συνήθως πάνε \'άπατοι\' - αν δεν υπάρχει άνεση από πίσω φυσικά - ή κοινώς τους τρώνε λάχανο. Οι χαρισματικοί λοιπόν δε βγάζουν ντελάλιδες. Εργάζονται γι\' αυτό με τον εαυτό τους, και αλλάζουν τον κόσμο εξελλίσοντας αυτό που λέμε \'ανθρωπιά\'. Σε λίγα χρόνια από τώρα, τέτοιοι άνθρωποι θα θεωρούμαστε \'άρρωστοι\'. Ήδη βιώνουμε το στίγμα.

\'... πρεπει να συμβιβαστω με το οτι καποιοι μεσα σε 1 μερα μπορουν να καταστρεψουν καθε τι ζωντανο στη γη...\'

Γιατί απαραίτητα; Εγώ δε συμβιβάζομαι ας πούμε. Ασχολούμαι και θα ασχολούμαι δια παντός περιθάλπτοντας τα θύματα μιας \'ανθρωπότητας\' που εσύ θέλεις να διαχειριστείς το κεφάλι της. Έτσι δε θα συμβιβαστώ ποτέ. Για κάθε ένα ζώο που θα σκοτώνει, θα σώζω άλλα δέκα. Κι αν νομίζεις ότι το δύσκολο είναι να \'ζεις σα να μην έχεις αυτά που έχεις\' σκέψου τελικά πως το ωραίο είναι να ζεις και να προσπαθείς όντας μη έχοντας τίποτα...

Senior Member
    α καπου διαβασα να λενε οτι αυτο που κανω ειναι οτι οταν καποιος με κολλαει στον τοιχο παω με τα νερα του κλπ....κατι τετοιο...
    πολυ γελιο....θα παρακαλουσα να το σκεφτει 2 φορες αυτο που ειπε...γιατι ειναι σωστο...αλλα ειναι μερος κορμου στρατηγικου σχεδιου.. αλλα οπως εγραψα και παρα πανω ας το αφησουμε το θεμα...
    Πράγματι, είναι φοβερή στρατηγική το να πάει κάποιος με τα νερά των άλλων! Και είναι από τις βασικές ιδιότητες του ασυμβίβαστου ανθρώπου!
    Μία φορά το σκέφτηκα και ξεκαρδίστηκα! Για φαντάσου να το σκεφτώ και δύο.
    Και αυτό το \"μέρος κορμού στρατηγικού σχεδίου\" πολύ μου άρεσε! Δικιά σου ορολογία?

Συγνώμη για την ειρωνία, άλλα προκαλείς. Τόση ασυναρτησία μαζεμένη σ\' ένα μυαλό δε συναντώ συχνά.
    Σούπα το μυαλό σου αγόρι μου!

Junior Member
    αυτο που δεν καταλαβαινεις να φοβασαι...χαιρομαι που με κρινεις ετσι...μ\'αρεσει να με κρινουν αρνητικα...το επιδιωκω εξαλλου...το περιεργο θα ηταν να καταλαβαινες...(αυτο που νομιζεις οτι βλεπεις σε κανω εγω να το βλεπεις..στην ουσια ανοιγω μονος μου παραθυρακια για να πιαστεις και σε καθοδηγω μεσα απο αυτα εκει που θελω εγω...μη με κρινεις...απλα προσπαθησε να σκεφτεις..ηδη εισαι σε μια σειρα λαθος υποθεσεων)

οσο για το zeitgeist...δεν καταφερα να το δω πανω απο 30 λεπτα...μου φανηκε ανουσιο τελειως...αν τελικα σταματησει ο ανθρωπος να πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη απο αυτον τοτε θα ειναι ανεξελεγκτος...ηδη βλεπουμε τα πρωτα σημαδια...νομιζουμε οτι παμε μπροστα...αλλα τελικα παμε πισω...προσπαθοντας να \"κλεισεις\" ενα προβλημα, δημιουργειται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα αλλο...ειναι σαν την λερναια υδρα...

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast