Results 91 to 105 of 109
-
20-03-2010, 17:45 #91
Originally posted by Αφωτεινή
Συμπέρασμα δεν ηταν, \"ισως \" σου εγραψα,τωρα το τι νιωθεις η οχι το ξερεις μονο εσυ και εγω δεν θελω να σε πεισω για το αντιθετο...
Τα υπολοιπα που γράφεις ειναι τα ευκόλως εννοουμενα..[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
- 20-03-2010, 17:49 #92
Originally posted by DissolvedGirl
Εγώ όμως που δεν είμαι μάνα αλλα παιδί, και δεν με πιάνει το μητρικό μου κατιτίς όταν ακούω για κακοποίηση παιδιών γιατί δεν ταυτίζω τα δικά μου που δεν έχω με αυτά που μου περιγράφονται, ούτε με πιάνουν τα ενοχικά μου ως γονιό, προτιμώ να έχω τα ματια και τα αφτιά μου ανοιχτά και τις κεραίες μου στραμμένες πρώτα στο να εντοπίσω το πραγματικό επίπεδο του προβλήματος χωρίς να ταχθώ ούτε με τα παιδιά ούτε με τη μητέρα. Επειδή θυμάμαι και εγώ κάτι περιστάσεις που η περιγραφή μου όταν ήμουν μικρή ήταν το λιγότερο τραβηγμένη από τα μαλλιά, κρατάω μια πισινή. Και κατ\'εμέ δεν υπάρχουν βαθείς και ύποπτοι λόγοι για τα πάντα. Τα μικρά παιδιά μερικές φορες είναι υπερβολικά, λένε ψεματάκια, είναι ατρόμητα η κάνουν αταξίες επειδή απλούστατα, είναι παιδιά
Σε οτι αφορα τα σχολια περι ηλικιων κ κινητρων για καθε σχολιασμο, θα ημουν πιο επιφυλακτικτη για το πώς και γιατί σχολιαζω εγω αυτο που επιλεγω να σχολιασω, παρα τα κινητρα των άλλων.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
20-03-2010, 17:51 #93
Με το να χτυπας ενα παιδί αυτομάτως το εκθέτεις σε ενα κινδυνο.
Το γεγονος οτι η προσωπικότητα διαμορφώνεται και απο αλλες παραμέτρους ,συμπεριλαμβάνει και την πιθανότητα αυτές να μην ειναι ευνοικές για αυτο.Αρα το ατομο που εχει εκτεθεί στον κίνδυνο, να μην καταφέρει εντελει να το διαχειριστεί...
20-03-2010, 18:03 #94
Originally posted by Sofia
Για μενα, τίποτα δεν ειναι τυχαιο κ σπανια κατι θα ρθει απο το πουθενα. Οποτε προτιμω να δωσω προσοχη (και ακομα κ τα ψεμματα πολλες φορες ειναι ενας τροπος για να τραβηξει καποιος προσοχη), οταν καποιος μου την ζηταει κ μαλιστα παιδι, παρα να κλεισω τα ματια επειδη πιθανοτατα ετσι με βολευει καλυτερα.
Σε οτι αφορα τα σχολια περι ηλικιων κ κινητρων για καθε σχολιασμο, θα ημουν πιο επιφυλακτικτη για το πώς και γιατί σχολιαζω εγω αυτο που επιλεγω να σχολιασω, παρα τα κινητρα των άλλων.
Και επί του θέματος, δεν νομίζω κανένας να συμβούλεψε την RaW να κλείσει τα ματια, ούτε να υπονόησε ότι αυτό τη βολεύει καλύτερα (RaW αν χάθηκες λίγο με τόσα μηνύματα, τη συμβουλή μου στη λέω στο big μήνυμα no2, τελευταία παράγραφο).[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
20-03-2010, 18:26 #95
Το δικό μου παιδί όμως θυμάται το ξύλο που έφαγε και όντως ντρέπομαι που το λέω έφαγε ξύλο απο μένα.Το άν ήταν ιδιαίτερα σκληρό παιδί εγώ το ξέρω.Ομως γιατί έγινε τόσο σκληρό, τόσο υπερκινητικό τόσο νευρικό;σίγουρα απο λάθη δικά μας απο μια λάθος πορεία ζωής, απο χίλια μύρια όσα που μόνο το παιδί δεν ευθυνόταν.Και σίγουρα δεν ευθυνόταν όταν πέτρωνε η κοιλιά μου απο αυτά που περνούσα ακόμη και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο λόγω εγκυμοσύνης.Εγώ σαν μάνα έκανα μεν τα αδύνατα δυνατά να τα μεγαλώσω, αλλά στο θέμα της ηρεμίας και της ψυχικής τους γαλήνης απέτυχα.Το καλό είναι ότι ο μπαμπάς έχει τα ελαφρυντικά του για άλλους ακόμη ίσως και για τα παιδιά.Ο πατέρας έλειπε εσύ τι έκανες;εσύ μας μεγάλωσες είναι φράσεις που ακούω.Η αλήθεια είναι ότι εγώ χρειαζόμουν βοήθεια και σωματική και ψυχολογική καθώς αδυνατούσα να σηκώσω τόσα προβλήματα συν την ανατροφή των παιδιών.Δεν συνεχίζω γιατί το θέμα αλήθεια με πονάει πολύ.
20-03-2010, 18:26 #96
Δλδ το χαστουκι, δεν ειναι βία! σωστα?
Οσο για τα δικα σου ορια για το θεμα της βιας κ το τι ανεχεσαι κ τί οχι δεν εχω να πω κατι. Ειναι επιλογη σου. Αλλα τα ορια ενος παιδιου δεν εχουμε δικαιωμα να τα εξευρενουμε σε θεματα βιας. Η βια δεν ειναι επιλογη για ενα παιδι. Απαγορευεται.
αυτο που παντα σκεφτομαι, ειναι οτι το σημαντικο στις νοητικες περιπλανησειςειναι να μη χανουμε την ουσια εξεταζοντας τις παραμετρους, κοινως να μη παραβλεπουμε τοδασος για καθε δεντρο που συνανταμε.
στο θεμα που συζηταμε, για μενα η ουσια ειναι το σχολιο αυτο της Σοφιας και καμια εκπτωση δεν πρεπει να δεχομαστε επ αυτου κατα τη γνωμη μου.
μερικοι εχουν μπερδεψει τις πουτσες με τις βουρτσες οταν μιλωντας για βια σε ανημπορα παιδακια, φτανουν να την συγκρινουν με σεξουαλικα παιχνιδια με μπατσακια στα οπισθια και βια η μη βια γενικως....
20-03-2010, 18:58 #97
Το δικό μου παιδί όμως θυμάται το ξύλο που έφαγε και όντως ντρέπομαι που το λέω έφαγε ξύλο απο μένα.Το άν ήταν ιδιαίτερα σκληρό παιδί εγώ το ξέρω.Ομως γιατί έγινε τόσο σκληρό, τόσο υπερκινητικό τόσο νευρικό;σίγουρα απο λάθη δικά μας απο μια λάθος πορεία ζωής, απο χίλια μύρια όσα που μόνο το παιδί δεν ευθυνόταν.Και σίγουρα δεν ευθυνόταν όταν πέτρωνε η κοιλιά μου απο αυτά που περνούσα ακόμη και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο λόγω εγκυμοσύνης.Εγώ σαν μάνα έκανα μεν τα αδύνατα δυνατά να τα μεγαλώσω, αλλά στο θέμα της ηρεμίας και της ψυχικής τους γαλήνης απέτυχα.Το καλό είναι ότι ο μπαμπάς έχει τα ελαφρυντικά του για άλλους ακόμη ίσως και για τα παιδιά.Ο πατέρας έλειπε εσύ τι έκανες;εσύ μας μεγάλωσες είναι φράσεις που ακούω.Η αλήθεια είναι ότι εγώ χρειαζόμουν βοήθεια και σωματική και ψυχολογική καθώς αδυνατούσα να σηκώσω τόσα προβλήματα συν την ανατροφή των παιδιών.Δεν συνεχίζω γιατί το θέμα αλήθεια με πονάει πολύ.
Καποιοι πανε συμφωνα με καποια manual αλλα δυστυχως δεν ερχεται με εγχειριδιο χρησης. Προσπαθουν ολοι σε ενα χαοτικο συμπαν να βαλουν μια ταξη και να θεσουν κανονες, σε ενα συμπαν που υπαρχουν μονο εξαιρεσεις.
Δεν ειπα οτι ειναι καλο να χρησιμοποιουμε βια στα παιδια αλλα πολλες φορες μπορει να ειναι απαραιτητη ακομα και για την προστασια της ιδιας του της ζωης.Σε ενα πολυποικιλο περιβαλλον με πολυποικιλες καταστασεις και σε χαωδες συνολο χαρακτηρων η βελτιστη λυση μπορει να ειναι αυτη που θα ακολουθησει ο γονεας ασχετα με το ποσοι θα τον πυροβολησουν μετα , γιατι αυτος ξερει καλυτερα τα πραγματα.
Φυσικα αν βλεπεις καταστασεις παρανοϊκες του στυλ πινω μπαινω στο σπιτι και τους σπαω ολους στο ξυλο τοτε ναι πρεπει να επεμβεις και ειναι καταπτυστος αυτος που το κανει.
Ενα πολυ απλοϊκο παραδειγμα πανω στο μοντελο που αναφερω.
Ανεφερε η nature οτι εαν ο δασκαλος παρει την κολα του μαθητη και την σκισει τοτε αυτο επιδεχεται μυνηση.
Ολοι εχουμε δει ταινιουλες σαν των Pink Floyd που ο κακος δασκαλος παιρνει το ποιημα του μαθητη και τον περιγελαει.
Ας πουμε τωρα οτι η κολα ειχε μα φωτογραφια πορνογραφικου περιεχομενου την οποια δειχνει στους/στις συμμαθητριες του την ωρα του μαθηματος.
Σκεφτηκα μια απλη περιπτωση που η νομοθεσια μπορει να καλυπτει (αραγε ποσοι χιλιαδες χιλιαδων τομοι χρειαζονται για να καλυψουν ολες τις πιθανοτητες και ολες τις αποχρωσεις?) τοτε ο δασκαλος τι πρεπει να κανει?
Αν το θεματα ηταν τυποποιημενα και ολα βασιζονταν σε μερικους νομους θα ηταν ολα απλα αλλα δεν ειναι ετσι αλλιως δεν θα χρειαζομασταν και την κριση των δικαστων.
Πολλοι ψαχνουν την τελειοτητα εκει που δεν δυναται να υπαρξει και απλοποιουν τα παντα.
Το ποστ σου γιωτα το εβαλα για να σου δειξω οτι εκανες οτι καλυτερο μπορουσες και κρινοντας απο αυτο που γνωρισα θα εκανες καλη δουλεια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
20-03-2010, 20:09 #98
Η παιδικη ψυχη ειναι ψυχη κ οχι μαλακιες λοιπον...Αν dissolved ερθει καποιος στο δρομο που περπατας κ σου δωσει ενα χαστουκι, τί θα πεις? Οτι δεν ηταν τίποτα?
ίσως όχι.
αλλά έχει την ευκαιρία να ανταποδώσει.
μήπως βρίσκεται και εκεί μια διαφορά?
αφού το χαστούκι δεν σε πείθει?
20-03-2010, 20:30 #99
Ευχαριστώ Κιπ
20-03-2010, 20:39 #100
Originally posted by Αφωτεινή
Ισως όμως να ταυτίζεσαι με τα \"υπερβολικά\" παιδάκια και να πιστευεις οτι επειδη ησουν τετοιο και ελεγες και ψεματάκια,το ξυλο ειναι η φυσική συνεπεια των πραξεων σου .Απολύτως φυσιολογικό..
Εαν ρωτησεις τα παιδια, θα δεις οτι 9 στα 10, θα σου πουν:
\"ημουν διαολος\",
\"εκανα πολλες αταξιες\",
\" οι γονεις μου ηταν αυστηροι αλλα ειχαν δικιο γιατι.....\",
\" οι γονεις μου ειχαν νευρα γιατι ειχαν πολλα στο κεφαλι τους κ εγω δεν ακουγα....\",
\"δεν ημουν καλος μαθητης....\"
και άπειρες ακομα δικαιολογιες για να καταληξουν στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κ ακλονητη αληθεια οτι
\" οι γονεις μας μας αγαπουν πιο πολυ απο τον καθενα στη γη και οτι κ αν κανουν ειναι για το καλο μας\". Αρα και να φας κ ξυλο δεν τρεχει κ τίποτα...Ολα καλα.
Η μητέρα μου είναι ένας πολύ σκληρός άνθρωπος. Η μητέρα της είναι τρισχειρότερα. Και από τις ιστορίες που μου λέει για την παιδική της ηλικία, θα παραθέσω μονο μια:
Όταν ήταν παιδιά, η παρέα της έπαιζε στις γραμμές του τρένου. Όταν το πήραν χαμπάρι οι γονείς, τους είπαν να βρούν να παίξουν αλλου (ο παππούς μου μάλιστα έχτισε και καλύβα για τα παιδιά) αλλα η μαμά μου και η λοιπή κομπανία τίποτα. Μετά από λίγο καιρό άρχισαν οι απαγορεύσεις και οι τιμωρίες, αλλα κλασσικά όταν δεν επέβλεπαν οι γονείς, τσούπ όλη η παρέα ξανά στις γραμμές. Μια μέρα την πέτυχε η γιαγιά μου τη μαμά μου και την τραβολόγησε στο σπίτι όπου της έδωσε ένα φοβερό χαστούκι και την έκλεισε μέσα για το απόγευμα. 2 μέρες μετά, ένα τρένο πάτησε ένα από τα παιδιά, το έκοψε στα 2. Η μαμά μου είναι ακόμα ευγνώμων στη γιαγιά μου για εκείνο το χαστούκι.
Για τελευταία φορα, το αν θα τρέξει τίποτα η όχι, είναι υποκειμενικό, και όσο μεγαλώνεις το αποφασίζεις εσύ. Εγώ ξέρω ότι έχω φάει ξύλο στη ζωή μου, και δεν βρίσκω κανέναν λόγο, εφόσον δεν θυμάμαι από μονη μου κάτι το συγκλονιστικό, να το ξεθάψω από τη μνήμη μου με τη βία για να δω αν και ποσο θα με επηρεάσει.
μας μπέρδεψες πάλι.
ένα χαστούκι είναι κακοποίηση ή όχι?
20-03-2010, 21:57 #101
http://www.scribd.com/doc/6598348/-
η εμπλοκή είναι σεβασμός όχι μόνο στην αξιοπρέπεια του θύματος, αλλά αποδοχή στις ανθρώπινες αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
23-03-2010, 19:10 #102
Κeep,διάβασα προσεχτικά όσα έγραψες(όπως και όλων των άλλων μελών).Έκανα ένα βήμα στη στήριξη μέσα από την πλευρά των ενηλίκων(τους πρότεινα όποιο βράδυ θελήσουν να πάνε κάπου οι δυο τους,να βοηθήσω στη φύλαξη των παιδιών,ή εάν το επιθυμεί η μητέρα να βοηθήσω στη μελέτη των παιδιών.Ίσως τους λείπει αυτή η ανάσα,να βρούνε ξανά το μονοπάτι για να έρθουν πιο κοντά οι δυο τους).Σ\'ευχαριστώ που με βοήθησες να δω πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και άλλοι τρόποι.:)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
14-04-2010, 17:03 #103
Επειδή τώρα το είδα το θέμα, δεν ξέρω, δεν συναύδουν αυτά που έχω πει με αυτά που θα πω τώρα, και όμως είναι αλήθεια έτσι αισθάνομαι γιατί μπαίνω στη θέση του παιδιού. Δεν θα κατηγορήσω την μητέρα, γιατί και αυτή θα έχει τα προβλήματά της να μεγαλώσει το παιδί, ή μάλλον την κακοποιούσαν όταν ήταν μικρή, αλλά για το παιδί να πω ότι είναι άδικο (το κάθε παιδί) να το βαράνε για τους βαθμούς ή οτιδήποτε άλλο. Ξέρω κι εγώ περίπτωση μαμάς η οποία από τη μία έχει γραφτεί σε γκρουπ στο facebook \"θάνατος στους βιαστές παιδιών\" και από την άλλη η ίδια κακοποιεί το παιδί της (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη) χτυπώντας το για να διαβάσει. Το ίδιο και η αδερφή της, δεν έχει facebook, αλλά δίνει κάτι σφαλιάρες στο παιδί της για να διαβάσει. Όταν το λέω αυτό στις θείες μου που τις ξέρουν προσωπικά, μου λένε γι\'αυτό είναι πρώτοι μαθητές στο σχολείο τα παιδιά και γι\'αυτό δεν βγάζεις άκρη. Απλά διαφωνώ με τέτοιες τακτικές, για μένα προσωπικά βία ήταν και το ίδιο το διάβασμα, με πολλή βία το έκανα, με πολλή βία μπήκα στο Πανεπιστήμιο.
14-04-2010, 17:08 #104
λυπάμαι Libpa, ελπιζω να μην αφηνεις κανεναν πλεον να σου κανει κακο. κ να μην την αναπαραγαγεις φυσικα σε αλλους...
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-04-2010, 17:12 #105
λυπάμαι Libpa, ελπιζω να μην αφηνεις κανεναν πλεον να σου κανει κακο. κ να μην την αναπαραγαγεις φυσικα σε αλλους...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση