Αρρυθμίες... εμπόδιο σε μια νέα αρχή? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ .ΓΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΨΙΛΟΗΡΕΜΗΣΩ...ΨΙΛΟ... ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ..ΜΙΚΡΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...

Senior Member
    Originally posted by predator
    ι διδυμιες ειναι επικινδυνες?

είναι τρομακτικό το συναίσθημα...νιώθεις ότι ήλθε το τέλος.
    πολλές φορές αναρωτήθηκα αν ζω μετά απο συστολές γιατί δεν είναι πάντα ίδιας έντασης, αλλά το ψυχολογικό παίζει τον πρώτο ρόλο.

Senior Member
    κανεις υπερκοιλιακες?αν ναι μιλησε μου για το πως νιωθεις οταν σε πιανουν αλλα και μετα απο αυτές...πως ανατασεσε?

Junior Member
    καλημερα παιδια!!ειμαι 19 χρονων οντως θα συμφωνησω πως οι αρρυθμιες ειναι καθαρα απο αγχος και φοβο! και γω εδω και 2 μηνες παω απο καρδιολογο σε καρδιολογο γιατι νιωθω αρρυθμιες πονουσς και ζαλαδες αλλα ολα μου βγαινουν καθαρα!! πηγαινα για χρονια γυμναστηριο αλλα το σταματησα γιατι φοβαμαι μηπως παθω καμια ανακοπη αν και οι γιατροι μου λενε οτι δν θα παθω τιποτα!! ολα μεσα στο μυαλο ειναι και το ξερω αλλα δυσκολευομαι να το πολεμησω.... νεοι ειμαστε δεν θα χουμε απο τωρα καρδιολογικα προβληματα.. ας τα αφησουμε για μετα τα 40 αυτα!!

Member
    giorgo τοσο καιρο με βασανιζουν αρυθμιες με την ελαχιστη σωματικη ασκηση ,εχω φτασει να μην πηγενω πια σε γνωστους που δεν εχουν ανσανσερ !!!! τις ανηφορεσ τισ εχω ξεγραψει ενοειτε , και οσο για γυμναστηριο ουτε να το σκεφτω αφου μολις ανεβουν οι παλμοι μου αρχιζω να κανω κοιλικες αρυθμιες .Το ιδιο συνεβει και στο τεστ κοποσεωσ και ενω ουτε η πιεση μου ειχε ανεβει πολυ ουτε οι παλμοι μου στα 9 λεπτα και ο γιατροσ μου ελεγε να συνεχισω οτι δεν ειναι τιποτα εκανα κριση αρχισα να φωναζω και κατεβηκα απο το διαδρομο κοντεψα να τσακιστω !! πιστευω οτι μονη μου τις δημιουργω αφου μολις δω ανηφορα ,σκαλα ,η μου πουν να χορεψω π.χ με πιανει πανικος και αρχιζω να ακουω την καρδια μου σαν σε ηχειο μεσα στο στηθος μου . δεν ξερω τι να κανω πια

Senior Member
    Originally posted by .lola.
    giorgo τοσο καιρο με βασανιζουν αρυθμιες με την ελαχιστη σωματικη ασκηση ,εχω φτασει να μην πηγενω πια σε γνωστους που δεν εχουν ανσανσερ !!!! τις ανηφορεσ τισ εχω ξεγραψει ενοειτε , και οσο για γυμναστηριο ουτε να το σκεφτω αφου μολις ανεβουν οι παλμοι μου αρχιζω να κανω κοιλικες αρυθμιες .Το ιδιο συνεβει και στο τεστ κοποσεωσ και ενω ουτε η πιεση μου ειχε ανεβει πολυ ουτε οι παλμοι μου στα 9 λεπτα και ο γιατροσ μου ελεγε να συνεχισω οτι δεν ειναι τιποτα εκανα κριση αρχισα να φωναζω και κατεβηκα απο το διαδρομο κοντεψα να τσακιστω !! πιστευω οτι μονη μου τις δημιουργω αφου μολις δω ανηφορα ,σκαλα ,η μου πουν να χορεψω π.χ με πιανει πανικος και αρχιζω να ακουω την καρδια μου σαν σε ηχειο μεσα στο στηθος μου . δεν ξερω τι να κανω πια

κι εσυ τα ιδια? νομιζα οτι ειμαι ο μονος που τον πιανουν αρρυθμιες με την παραμικρη σωματικη ασκηση.. τι να πω, ειναι τραγικο, ακομα και αν ειναι ψυχολογικο και το δημιουργω εγω, δεν βλεπω να υπαρχει τροπος να το σταματησω...
    αν και η ιδεα του γυναστηριου με τρομαζει κι εμενα, λεω μηπως μου κανει καλο να βελτιωσω τη φυσικη μου κατασταση και ισως ελαττωθουν οι αρρυθμιες. ηδη χανω κιλα.
    εσυ εχεις παραπανω κιλα?

Member
    οχι αντιθετα επιδη πριν λιγους μηνες ποναγε φριχτα το στομαχι μου πιστευα οτι εχω καρκινο φυσικα !!!! δεν καλοετρωγα και εχασα κιολας . στο γυμναστηριο θελω παρα πολυ να παω αλλα πως ???? με το παραμικρο εχω ταχυπαλμιες και ενταξει πες αυτο, οταν αρχιζουν να πεφτουν οι παλμοι μου οι αρυθμιες μου κοβουν τα ποδια αυτο δεν το αντεχω με τιποταααααα. εδω στο τεστ κοπωσεως ενω ο γιατρος μου ελεγε να συνεχισω και οτι ειναι ολα καλα , στα 9 λεπτα ουτε η πιεση μου ειχε ανεβει πολυ ουτε και οι παλμοι μου ,εγω αρχισα να φωναζω πανικοβλητη οτι ακουω τους παλμους μου και εχω αρυθμιες προσπαθησα να κατεβω μονη μου και παραλιγο να τσακιστω στο διαδρομο !!! ο ανθρωπος τρελαθηκε .πως να παω λοιπον γυμναστηριο ????

Senior Member
    Ρε παιδιά, αφού το παραδεχόμαστε ότι είναι φόβος... Προσωπικά σήμερα έκανα τη σκέψη ότι αυτές οι κρίσεις εκπηγάζουν απο φόβο.

Με πιάνουν κατα καιρούς και κατα περιόδους. Εχω παρατηρήσει ότι εάν καταναλώσω γλυκό ή καφέ, γίνομαι πιό ευερέθιστος και θα την έχω την αρρυθμία ή τη δύσπνοια. Εάν κόψω τελείως γλυκά και καφέδες, δυναμώνω. Δηλαδή ίσως υπάρχει ένα βιολογικό υπόβαθρο, αφού και η καφεϊνη έχει κατηγορηθεί για ταραχές / ταχυκαρδίες, και η ζάχαρη για βιολογική ανακατωσούρα (ανεβοκατεβάζει το σάκχαρο απότομα, κουράζει την καρδιά, σου απορροφά ενεργητικότητα).

Αναρωτιέμαι αν θα βοηθούσε ο βασιλικός πολτός στο θέμα της αντοχής.

Οσον αφορά στο γυμναστήριο, πάντα οι πρώτες φορές είναι δύσκολες υπο την έννοια ότι θα αγχωθώ εύκολα. Μετά όμως αυξάνονται οι αντοχές μου και πάω πιό καλά. Δε κρύβω ότι έχω το φόβο μήπως αγχωθώ και με πιάσει καμμιά ταραχή... αλλά αν το πρόγραμμα είναι πολύ ελαφρύ... δεν ταράζομαι ιδιαίτερα.

Ίσως είναι ένας συνδυασμός φόβου και αδυναμίας.

Τι με έχει βοηθήσει: 1) Πλήρης αποχή απο καφέδες και γλυκά 2) Ένα ρόφημα Τήλιο κάθε μέρα (ή και 2-3 φορές, ακίνδυνο είναι!)

Junior Member
    και εγώ κάπως έτσι είμαι εδώ και μήνες, πολλούς μήνες, και φυσικά έχω κάνει πολέες εξετάσεις.... κουράγιο, δεν έχω τπτ άλλο να πω...

Senior Member
    γιωργο, καλησπερα. λοιπον, εγω πιστευω οτι ειναι καθαρα απο το αγχος το προβλημα σου ΕΑΝ: δεν παιρνεις σκευασματα αδυνατισματος, δεν πινεις πολλους καφεδες. και τα συμπληρωματα καμια φορα ξερεις δειχνουν ενοχα για καποιες οργανικες \"ενοχλησεις\".

Senior Member
    Λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες μου πέρασαν κατα 90% αυτά τα συμπτώματα... κάτι απο όλα όσα θα αναφέρω, \"δούλεψε\":
    1. Διαβάζω κάθε μερα μερικούς Ψαλμούς και τους Χαιρετισμούς (η προσευχή βοηθάει).
    2. Έκοψα με το μαχαίρι: Λευκό ψωμί / μακαρόνια, ζάχαρη/γλυκά, καφέδες (υψηλός γλυκαιμικός δείκτης και καφεϊνη)
    3. Πίνω λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη (καρδιοτονωτικό και κατά της κατάθλιψης).
    4. Διέγραψα όλους τους στόχους που είχα βάλει και ζώ διαχειριστικά και πρακτικά (οι στόχοι τελικά πιό πολύ κακό μου έκαναν παρά καλό).
    5. Γράφτηκα σε μαθήματα τέχνης (ζωγραφική, χορός, θέατρο) και εκεί βρίσκομαι με κόσμο και ανανεώνομαι (καλό είναι να ξεφεύγουμε απο τις χρησιμοθηρικές μας ενασχολήσεις και να βάζουμε την Τέχνη στη ζωή μας, όχι ώς καταλανωτές αλλά ώς μαθητές και δημιουργοί).
    6. Διέκοψα μια συνεργασία με ένα άτομο που με αγχώνει. Και νιώθω πολύ καλύτερα!!

Member
    να γραψω και εγω τις εμπειριες μου..ειμαι 26 χρονων και τα τελευταια 2 χρονια εχω καθημερινα 5-12 εκτακτες συστολες..ειμαι γενικα πολυ αγχωδης με κρισεις πανικου και τα σχετικα..εχω κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις (καρδιογραφημα.triplex) και δεν βρεθηκε τιποτα...εχω μαθει σχετικα να ζω με το προβλημα αυτο αλλα καταλαβαινω πως ειναι τραγικο..αγχωνομαι σε γενικες γραμμες μονο οταν καμια φορα συνηδειτοποιω οτι εκανα εκτακτη συστολη κατα την διαρκεια του υπνου..αληθεια ο παθαινει κανεις απο εσας οταν κοιμαται?
    παντως απο οτι μ ειπαν η λυση στο προβλημα μας δεν ειναι καρδιολογικα φαρμακα τυπου inderal ουτε ηρεμιστικα τυπου lexotanil αλλα αντικαταθλιπτικα κατι το οποιο δεν θελω να κανω

Member
    Να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη, Γιώργο; Θεωρώ πως οι αρρυθμίες σου είναι περισσότερο ψυχολογικής φύσης και πως αν προσπαθήσεις πολύ χαλαρά στην αρχή, να γυμναστείς, με ένα ελαφρύ περπάτημα, π.χ. σε διάδρομο, θα μπορέσεις να τις αγνοήσεις. Δυστυχώς, όπως μας πήρε χρόνο να καταρρεύσουμε σιγά σιγά, έτσι θα μας πάρει και χρόνο και προσπάθεια να ξαναχτίσουμε τους εαυτούς μας. Όταν περνάμε στρεσογόνες καταστάσεις, η βιοχημεία του σώματός μας αλλάζει και η ψυχολογία με τη σωματοποίηση πάνε χέρι χέρι, σε σημείο να μην είναι ξεκάθαρο ποιο απο τα δύο σε ταλαιπωρεί. Εάν οι γιατροί σου έχουν πει ότι είσαι εντάξει, γιατί δεν τους ακούς να κάνεις μια προσπάθεια να νικήσεις το φόβο σου; Είσαι σε καλό δρόμο, μην αφήνεις το φόβο να σε αποτρέψει από το να γίνεις αυτός που θέλεις.

Senior Member
    Originally posted by petrakis_87
    και εγώ κάπως έτσι είμαι εδώ και μήνες, πολλούς μήνες, και φυσικά έχω κάνει πολέες εξετάσεις.... κουράγιο, δεν έχω τπτ άλλο να πω...
    PETRAKI PETHAINEIS RE MALAKA KAI DE TO PHRES XAMPARI!!!ANTE SE PERIMENW AURIO GIA KAFE

Junior Member
    Και γω τα ίδια. Αυτή η \"κίνηση\" στο στήθος είναι δυστυχώς άσχημο συναίσθημα. Αλλά στις περισσότερες περιπρώσεις το δημιουργούμε εμείς. Και μένα ο καρδιολόγος μου είπε ότι η καρδιά μου είναι φυσιολογική. Και όλα τα δημιουργεί το άγχος, από το οποίο όμως ΠΩΣ να απαλλαγείς; Τοι Holter που μου έβαλε έδειξε περίπου 700+ έκτακτες κοιλιακές συστολές. Στις 200 μου είπε το θεωρεί φυσιολογικό. Μπορέι να τις έχεις και να μην της καταλαβαίνεις. Στον αριθμό που βρήκε σε μένα είπε ότι είναι καθαρά αντίδραση της καρδιάς σε κάποιο άλλο ερέθισμα. Άγχος προφανώς, άλλη ασθένεια (ψάχνομαι ακόμα) θυροειδή κτλ...(ευτυχώς από αυτό δεν έχω τελικά..)

Αυτές τις ημέρες ξεκινάω επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό μπας και βρούμε εκεί κάτι το αγχολυτικό....

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast