Results 211 to 225 of 232
Thread: Πιστεύετε στην θανατική ποινή;
-
13-04-2010, 12:33 #211
Originally posted by olgaki82
θεωρητικα ειμαι κατα της θανατικης ποινης
αν τα ισοβια ηταν πραγματικα ισοβια για μενα θα ταν η καλυτερη ποινη
αν ομως ημουν στη θεση του θυματος που βιαστηκε, ή η μανα ενος παιδιου που καποιος τον σκοτωσε ειτε ειναι η δεν ειναι ψυχικα ασθενης θα ηλελα να καταδικαστε σε θανατο.
δεν θα μπορουσα να συνεχισω τη ζωη μου ξεροντας οτι αυτος ο καποιος πληρωσε την ποινη του και συνεχιζει να ναι εξω πιθανοτατα μην εχοντας μετανιωσει γαι την εγκληματικη του ενεργεια.
- 13-04-2010, 12:34 #212
Originally posted by pad
στη αγγλια παντωσ τουσ βιαστεσ παιδιων τουσ χορηγουν αντιψυχωτικα ωστε να μην εχουν γκαβλεσ αφου αφεθουν ελευθεροι ειναι οροσ για να αποφυλακιστουν πιο νωρισ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
13-04-2010, 12:36 #213
Originally posted by Adzik
Mισο μισο λεπτο Λιμπα..
οι θυτεσ ειναι και θυματα οπωσ το λεσ επειδη κανανε κατι πολυ κακο οχι ετσι στιν τυχη...δεν αδικουνται...
αλλα αναλαμβανουν τισ ευθυνεσ των πραξεων τους... γι αυτο μπαινουν φυλακη.. αν δεν εκαναν κατι κακο δεν θα εμπεναν φυλακη και δεν θα γινοντουσαν θυματα... οι επιλογεσ τουσ τουσ εφεραν στην φυλακη...
ΑΡΑ δεν ειναι θυματα..
13-04-2010, 12:41 #214
Originally posted by libpa
θεωρητικα ειμαι κατα της θανατικης ποινης
αν τα ισοβια ηταν πραγματικα ισοβια για μενα θα ταν η καλυτερη ποινη
αν ομως ημουν στη θεση του θυματος που βιαστηκε, ή η μανα ενος παιδιου που καποιος τον σκοτωσε ειτε ειναι η δεν ειναι ψυχικα ασθενης θα ηλελα να καταδικαστε σε θανατο.
δεν θα μπορουσα να συνεχισω τη ζωη μου ξεροντας οτι αυτος ο καποιος πληρωσε την ποινη του και συνεχιζει να ναι εξω πιθανοτατα μην εχοντας μετανιωσει γαι την εγκληματικη του ενεργεια.Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
13-04-2010, 12:46 #215
ναι το προτιμω απο τους βλεπω να βγαινουν σε λιγα χρονια αμετανοητοι και ισως κανοντας χειροτερα.οπως επισης δεν δικαιολογω κανενα μα κανενα εγκλημα.ασε που οι περισσοτεροι εγκληματιες εχουν σωας τας φρενας και μαλιστα ειναι μεθοδικοτατοι σε οτι κανουν εξιστορωντας στους δικαστες τα εγκληματα τους με εναν τροπο σοκαρει .δεν φαινεται να εχουν μετανιωσει πουθενα για τη ζωη που εχουν αφαιρεσει η την ψυχη που εχουν βιασει!
13-04-2010, 12:52 #216
ναι στο ειπα απο την αρχη με την προυποθεση οτι τα ισοβια ηταν εφορου ζωης θα ημουν κατα της θανατικης ποινης αλλα δυστυχως δεν ειναι
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
13-04-2010, 12:56 #217
ναι στο ειπα απο την αρχη με την προυποθεση οτι τα ισοβια ηταν εφορου ζωης θα ημουν κατα της θανατικης ποινης αλλα δυστυχως δεν ειναι
13-04-2010, 12:59 #218
Και τα πραγματικά ισόβια θάνατος είναι.Μπορεί και πιο επώδυνος.Η μόνη ευκαιρία είναι η ευκαιρία της απόδρασης που αυτό βάζει σε κίνδυνο την επαναδράση του εγκληματία.
Καταρχήν το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η προστασία του παιδιού που υπέστη το βιασμό καθώς και των άλλων παιδιών.
Το πιο ιδανικό θα ήταν θεραπεία της διαστρέβλωσης και μετά επανένταξη στην κοινωνία και συνεχόμενη εφόρου ζωής αξιολόγηση.Αλλά εδώ μιλάμε για ιδανικές καταστάσεις και πολύ μακρινές απ\'την πραγματικότητα.
Είμαι κατά της θανατικής ποινής σε όλες τις περιπτώσεις.
Άρα έτσι όπως έχουν τα πράγματα ...δύσκολα...ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ...δεν ξέρω...γι\'αυτό και δεν πήρα θέση νωρίτερα.
13-04-2010, 13:01 #219
Ναι αλλά είπες ότι σε περίπτωση που τύχαινε σε σένα θα ήσουν υπερ της θανατικής ποινής, ακόμα και αν τα ισόβια ήταν για πάντα, σωστά;
13-04-2010, 13:05 #220
Originally posted by Arsi
Και τα πραγματικά ισόβια θάνατος είναι.Μπορεί και πιο επώδυνος.Η μόνη ευκαιρία είναι η ευκαιρία της απόδρασης που αυτό βάζει σε κίνδυνο την επαναδράση του εγκληματία.
Καταρχήν το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η προστασία του παιδιού που υπέστη το βιασμό καθώς και των άλλων παιδιών.
Το πιο ιδανικό θα ήταν θεραπεία της διαστρέβλωσης και μετά επανένταξη στην κοινωνία και συνεχόμενη εφόρου ζωής αξιολόγηση.Αλλά εδώ μιλάμε για ιδανικές καταστάσεις και πολύ μακρινές απ\'την πραγματικότητα.
Είμαι κατά της θανατικής ποινής σε όλες τις περιπτώσεις.
Άρα έτσι όπως έχουν τα πράγματα ...δύσκολα...ίσως σε κάποιες περιπτώσεις ...δεν ξέρω...γι\'αυτό και δεν πήρα θέση νωρίτερα.Originally posted by Arsi
Αν τύχαινε πάντως σε μένα θα ήθελα να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια.Έτσι φαντάζομαι...
13-04-2010, 13:11 #221
Άλλα πιστεύω με καθαρό μυαλό κι άλλα φανταζόμενη την οργή να με κατακλύζει.
Όταν τα γεγονότα έχουν μια α απόσταση από μας δε μας ακουμπάνε τόσο.Την ίδια οργή θα ένιωθα αν συνέβαινε κ στο παιδί του γείτονα σε λίγο πιο μικρό βαθμό.
Ναι πιστεύω ότι το μυαλό θολώνει και η ψυχή κατακλύζεται από ανυπόφορα συναισθήματα όταν έχουμε κοντινή επαφή με το οποιδήποτε γεγονός.
Π.χ. έστω ότι μιλάμε για φονιάδες και συζητάμε λογικά για την ποινή τους.Αν π.χ. αυτός ήταν φονιάς των γονιών σου θα ήσουν το ίδιο αντικειμενική?
13-04-2010, 13:15 #222
Δεν ξέρω, νομίζω θα ήμουν το ίδιο επειδή ο καθένας από μας θα μπορούσε να γίνει φονιάς υπο συνθήκες ή να είχε γεννηθεί φονιάς, πρέπει να καταλάβουμε και την άλλη πλευρά. Αν το κάνεις αυτό δεν θα σε τυφλώνει η οργή πιστεύω.
13-04-2010, 13:21 #223
Originally posted by Adzik
Mισο μισο λεπτο Λιμπα..
οι θυτεσ ειναι και θυματα οπωσ το λεσ επειδη κανανε κατι πολυ κακο οχι ετσι στιν τυχη...δεν αδικουνται...
αλλα αναλαμβανουν τισ ευθυνεσ των πραξεων τους... γι αυτο μπαινουν φυλακη.. αν δεν εκαναν κατι κακο δεν θα εμπεναν φυλακη και δεν θα γινοντουσαν θυματα... οι επιλογεσ τουσ τουσ εφεραν στην φυλακη...
ΑΡΑ δεν ειναι θυματα.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
13-04-2010, 13:21 #224
Δεν ξέρω, νομίζω θα ήμουν το ίδιο επειδή ο καθένας από μας θα μπορούσε να γίνει φονιάς υπο συνθήκες ή να είχε γεννηθεί φονιάς, πρέπει να καταλάβουμε και την άλλη πλευρά. Αν το κάνεις αυτό δεν θα σε τυφλώνει η οργή πιστεύω.
Π.χ. κάτι απλό.που έγινε κ εδώ μέσα.το ίδιο θα ένιωθες αν όλο το προηγούμενο σκηνικό των ημερών αφορούσε εμένα?ή π.χ. όπως το καλοκαίρι αφορούσε τον πάνο1234?ή π.χ. μια φίλη σου?
κ αυτό γιατί είσαι άμεσα εμπλεκόμενη.
13-04-2010, 13:23 #225
η ποινη φανταζομαι ειναι αναλογη με το εγκλημα.
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια